Odgovori 2547 postova
Srećna, sita i sve manje debela
  • narcisa
    Profesionalac
    Profesionalac
    Postovi: 1702
    Pridružio se: pre 10 godine

    Srećna, sita i sve manje debela

    od narcisa » pre 10 godine

    Pozdrav dragi forumaši,
    imam 25 godina i ogromnih 146 kila u startu sa početkom dijete. Cijeli život sam debela i konačno sam odlučila da se uhvatim u borbu sa kilama. Probavala sam i prije da se dovedem u red, ali svi uspjesi su bili kratkog daha. Prije desetak godina sam čak uspjela da skinem 20 kila. Osjećala sam se super i ono što mi je falilo da istrajem do kraja je podrška. U početku su svi bili fascinirani, hvalili me i podržavali i onda je svima postalo normalno da ja mršam i više to nisu primjećivali, a ja sam počela da kalemim kile nazad.
    Trenutno imam najviše kila do sada, ali i najviše vremena da se posvetim njihovom skidanju. Čvrsto sam odlučila da istrajem i uspjem u svom naumu. Čačkanjem po internetu u potrazi za informacijama o UN dijeti sam nabasala na ovaj forum i oduševila se. Ovo je upravo stvar koja mi je potrebna. Znam da sam trenutno najteža osoba na forumu, i znam da moj uspijeh naće doći preko noći, ali nadam se da ćete biti uz mene da me bodrite u teškim trenutcima ( kao što ću i ja vas :).
    Danas je moj peti dan dijete i vaga mi je blagonaklona. Skinula sam dvije kile (znam da je to početno ispuhavanje) i nadam se da ću nastaviti da ih skidam.
    Ovaj dnevnik sam otvorila prije svega da bih bila iskrena prema sebi. Da moram da napišem sve šta sam pojela i da me bude sramotica ako nešto zabrljam : ) Naravno vaši savjeti i podrška su mi neophodni i nadam se da naće izostati. ***
    Zamolila bih UN korisnike da mi napišu svoje preglede jednog menija za proteinski, skrobni i onaj treći jestivi dan pošto sa njim imam najviše problema u idejama jerbo nisam ljubitelj tjestenine ili ti klizavog tijesta.
    Poslednja izmena od narcisa u 06 Jan 2016, 15:15, izmenjeno 2 puta ukupno.
  • Dionne
    Početnik
    Početnik
    Postovi: 60
    Pridružio se: pre 11 godine

    Re: Srećna, ali debela

    od Dionne » pre 10 godine

    Narcisa, oooooooogromna podrska!
    Nisam nikada drzala UN (odnosno jesam na jedan dan pre dvadesetak godina :)), ali ono sto mogu da ti kazem ovako uopsteno je sledece:

    - ti ces mrsaviti ako jedes manje nego do sada, a to uopste ne mora da bude malo; vazno da je manje; mene je to dosta motivisalo; uvek sam se uporedjivala sa sobom od ranije, nikada sa drugima, ili sa nekim unapred propisanim kolicinama
    - kada si sita, sve je lakse, mozes duze da istrajes u svojim namerama; lepo se najedi dozvoljene hrane
    - opusti se u dijeti i kada su dozvoljeni slatkisi, slobodno ih jedi

    Uz tebe sam svim srcem, verujem da ces uspeti, smao polagano, tu smo svi da budemo uz tebe, veliki cmok!!!!
  • beca
    Početnik
    Početnik
    Postovi: 31
    Pridružio se: pre 10 godine

    Re: Srećna, ali debela

    od beca » pre 10 godine

    Dobro došla :veseljak: Želim ti svu sreću i istrajnost i nikako ne odustaj... Sve se može kad se hoće . Uz tebe sam.
    Što se tiče UH dana imaš dosta mogućnosti, ali sve se bazira na testeninama (makaroni, špageti, pica, kifle itd itd). Na forumu ima dosta ideja, sve zavisi ko šta voli. Ja, na primer, na taj dan obično jedem picu ili int.kifle. Nekako mi to najviše prija. Možeš i makarone sa paradajz prelivom i šampinjonima.... Ali vremenom ćeš već naći odgovarajući jelovnik. Dani se baš brzo smenjuju (barem meni :D ) i dok trepneš dolazi vitaminski :D :D :D
    Srećno i istrajno... Pratimo se :hi-fi:
    Start 18.02.2014- 106kg
  • narcisa
    Profesionalac
    Profesionalac
    Postovi: 1702
    Pridružio se: pre 10 godine

    Re: Srećna, ali debela

    od narcisa » pre 10 godine

    Dan sam totalno posvetila čitanju tuđih dnevnika, tako da mi je u glavi haos. Više nemam pojma ko je na kojoj dijeti i šta može da se kombinuje sa čim : ) Nadam se da ću se uskoro uhodati i uspjeti da propratim baš baš cake, fore i fazone.

    Bećo tvoj dnevnik mi je još svjež pošto sam ga upravo iščitala. Zavidim ti na tvojoj volji i istrajnosti u fizičkoj aktivnosti. Sve pohvale za to i hvala ti na toplim riječima dobrodošlice. Nadam se da ćeš doći u "goste" mom dnevniku kad god stigneš, a ja ću naravno redovno pratiti tvoj ***

    Dionne i tebi hvala na riječima podrške, tvoj dnevnik je sutra na tapetu za detaljno iščitavanje, ima mašala strana : ) za sada sam ga samo letimično prečačkala.

    Elem danas je moj peti dan dijete koji je bio voćni, pošto sam kiksala u samom startu i umjesto proteinskog dana imala voćni, pošto me je mrzilo da išta kuvam hm...
    Na današnjem meniju su bile dve banane i tri narandže, čini mi se.

    Opet me je mrzilo da idem na pijacu... iz čega svi fino možemo zaključiti (a aročito ja) da mi fizička aktivnost nije jača strana. Planiram da je ozbiljno uvedem od ponedjeljka, bar u vidu svakodnevne šetnje, pa kada se riješim obaveza oko auto škole krenuću na aerobik. Kada sam imala to čuveno smanjenje moje kilaže prije deset godina redovno sam išla na aerobik i jako mi je prijao pa se nadam da će i sad.

    Za sada sam zadovoljno pošto nemam neku nostalgiju za hranom. Bez ijednog brlja u ovih pet dana, a nije da nisam imala priliku... Objektivno posmatrano, najrealnije, ja i nisam neki ždera, mene satire način života. Ne doručkujem, ručak me mimoilazi (mama je dala ostavku na mjesto kućne kuvarice, a ja se nešto snebivam da se uhvatim lonaca), večera hm...Ustajem kasno, liježem kasno (jelte sada je skoro 5 ujutro, a ja se tek spremam za krpice), ne volim da jedem gomilu "normalne" hrane, ali zato uživam u širokoj lepezi pekarske ponude. Čak se negdje mislim kako bih bila u stanju da jedem hljeb sa hljebom, dakle bijelo brašno - dušmanine moj. Još jedan ogroman problem je nepijenje vode. Mislim da sam obezbjedila vlasniku kokakole ljetovanje na karibima... I šlag na tortu je uživanje u slatkom. Još kao klinka sam napravila šou program na slavi izjavom da sam gladna, na šta me je tata ponudio ribom, a ja sam odgovorila "gladna sam kolača"... dakle ufff. I da veliki sam ljubitelj suhomesnatih proizvoda i sireva u svim oblicima i bojama, tako da malo patim što mi je to u neku ruku zabranjeno.

    Sat pitanja br. 1:
    U proteinskom danu koje povrće smijem da jedem uz meso, i spremljeno na koji način?
    Koliko mlječnih proizvoda smijem da pojedem ako se odlučim za tu opciju?
    Skrobni dan -da li smiju da se mješaju ova povrća, ili isključivo jedna vrsta?

    I da znam da je preporučljivo da se alkohol izbjegava (čitaj zabranjen je), ali mi se čini da mi je to velika stepenica ograničenja. Mlađahno sam ja devojče koje voli da izlazi i divani sa prijateljima satima u kafani, a priznajte dosadno je popiti dva litra vode, umjesto jednog ili dva piva.

    Unaprijed hvala na odgovorima ***
  • sexy_cica
    Početnik
    Početnik
    Postovi: 24
    Pridružio se: pre 10 godine

    Re: Srećna, ali debela

    od sexy_cica » pre 10 godine

    Dobrodosla na ovaj forum! I zelim ti pre svega da istrajes i uspesno skines kilazu. S obzirom na BMI rekla bih da si baas visoka. Preko 180cm. Kao neko ko i sam citav zivot se batrga sa kilama, ako nisi ljubitelj fizicke aktivnosti, nemoj razmisljati o aerobiku. Veruj mi, ja sam nkadasnji sportista i pokusavala sam nekoliko puta sa aerobikom sa vecom kilazom ali nikad nisam uspela. Jednostavno, to nije za nas. Sve i da pocnes, jako brzo ces sagoreti u zelji i odustaces. Moj savet ti je:
    1. Uvodi po malo promene u svoj jelovnik(i stil zivota uopste) Da na vreme lezes na spavanje i da na vreme ustajes. Najzdraviji san je od 22h do 2h. Trebala bi da pratis ritam sunca. Kad sunce zalazi, i ti polako na spavanje a kako sunce izlazi tako i ustajanje.
    2. Pocni da svaki dan hodas. Ako se sramotis nek to bude jako rabo ili kasnije samo moras svaki dan biti aktivna i stalno produzavati fizicku aktivnost.

    Ishrana, pogotovo na pocetku dijete ti je SVE! I od tebe i toga sta ces jesti zavisi da li ces
    -nastaviti da se gojis(slatkisi, sokovi, pekara)
    -ili ces mrsaviti(Voce, povrce, kuvana jela, riba, piletina, junetina, jaja..)
    Umesto pekare a ti posecuj pijacu. Nece biti lako, pogotovo na pocetku ali ako si cvrsto odlucila i ako istrajes - uspeces!
  • Debeliccka
    Profesionalac
    Profesionalac
    Postovi: 1914
    Pridružio se: pre 11 godine

    Re: Srećna, ali debela

    od Debeliccka » pre 10 godine

    Draga Narcisa, želim ti dobrodošlicu i uspešno mršavljenje!
    Pišeš simpatično i zanimljivo pa bismo mogli očekivati da će taj dobar duh biti i pobednički! :)

    Pošto si napisala da nisi baš najsigurnija šta i kako u UN dijeti - a ja ponešto znam o tome, evo napisaću manji roman:

    - Kao prvo, nemoj da se bojiš da ćeš da pojedeš previše - ako se poštuju pravila u smislu broja obroka, kombinovanja namirnica i slično, nemoguće je uneti previše kalorija i količine - prema tome opusti se sa tim (uostalom seti se da ćeš izbacivanjem raznih uljeza iz ishrane i onoga što te je ugojilo prirodno jesti znatno manje i pravilnije i da nema šanse da uspeh izostane). Treba da budeš sita, zadovoljna i srećna i da se ne osećaš kao žrtva i mučenik, inače dijeta nema smisla.

    - Doručak ono voće kao što znaš ali računaj da imaš pravo još na užinu ili dve do ručka (razmak po 2 sata) koja se sastoji od voćke, neutralne povrćke ili malo nečeg koštunjavog. Ovako ti nije problem da dočekaš ručak bez teške gladi i lepo guraš dijetu, istovremeno raspoređujući obroke na satnice kako ti odgovara.

    - Neutral.namirnice možeš uvek i svaki dan bez ograničenja takoreći (osim na vodeni dan): a to su pečurke i sve vrste povrća osim skrobnog (krompir, pirinač, grašak, boranija, pasulj, kukuruz zrno i slično) i salate treba da jedeš obavezno i bez obzira na količinu uz svaki ručak i večeru.

    -Nemoj da se opterećuješ sa konzumiranjem neukusnih obroka bez ulja, slobodno koristi masnoću i jedi normalne i lepe obroke a ne splačine (samo ne puno naravno, kašika ulja ručak, pola za večeru). Salati se obavezno dodaje malčice ulja, ne boj se toga.

    - Protein.dan - meso ili riba ili jaja ili mlečni proizvodi. Nemoj da uzimaš najmasnije meso naravno, ali isto tako nije uopšte neophodno da insistiraš na ,,posnom,, pilećem belom - veruj mi slobodno pojedi bilo koje meso pa čak i da ima tragove masnoće. Možeš i do 220 gr mesa čini mi se ako ti je potrebno. Uz to slobodno prilog od neutr.povrća do mile volje. Na ovaj način u stvari jedeš razna klasična jela (kupus sa mesom, tikvice sa mesom, paprike punjene samo mesom- umesto pirinča možeš nešto drugo)...razne šnicle dinstane, batake, roštilj, šta god naleti. Nemoj da pohuješ i ne bi trebalo da pržiš u dubokom ulju, ali šta i ako propržiš na teflonu sa malo ulja pa dodaš posle vodu da nastaviš da dinstaš - ZAPAMTI normalni i ukusni obroci a ne splačine. Šolja supe neposred.posle ručka
    - Ako na prot.dan jedeš mleč.proizv kao glavno jelo - onda posle ručka šolja jogurta umesto supe. Možeš za ručak pun tanjir slobodno, jedeš kao čovek tj žena. Ako je sir, neki nemasan naravno, pa možeš i 200 gr pa i više za ručak slobodno. Ako jedeš jaja to mogu da budu zanimljivi omleti i kajgane sa dodatim drugim povrćem ili pečurkama, ili razne zanimljive salate u koje dodaješ sečena kuvana jaja.....Razmisli malo i dobićeš hiljadu ideja ili najobičnije recepte prilagodi ovoj dijeti - izbacivanjem namirnica koje ne pripadaju tom danu i zamenjivanjem istih neutralnim.

    - Skrob. dan - sve od skrobnih namirnica, krompir pečen ili kuvan ili krompir čorba ili bilo koje varivo ili čorba od raznog obilja neutr.povrća sa dodatim krompirom, zatim pirinač i razna rižota, paprike ili tikvice punjene pirinčom i nečim neutralnim, pasulj čorbasti ili bilo kakav ili one salate sa pasuljem....itd...

    - UH dan - ako ne voliš testo i pice, pa to je najmanji problem. Napravi jelo od neutral.namirnica, pečurki salatu i jedi uz to hleb koji voliš - hleb ti je UH - dakle ne moraš da klopaš makarone ako ih ne voliš (ni ja ih nikad u životu maltene ne jedem).

    - UH večera - slobodno lepu porciju nečeg fantastičnog (ja sam jela veliku kupovnu palačinku plus sladoled), bez brige, neće te ova večera zeznuti....

    - Vitamin.dan - voće ali i neutral.povrće - nemoj premalo da jedeš, slobodno ponešto uzmi na svaka dva sata.. ne pati se gladna hehe


    Eto tako....rado bih ti dala savet ako budeš imala nedoumice, pa pitaj.
    Sad odoh, žurim.

    Srećno i prijatno!
    Slika

    5.11.2012.-74kg, 6.12.2012-67kg, 2.2.2013-62kg, 25.3.2013.-60kg, 6.5.2013.-59kg, 8.6.2013.-58kg, polovina juna 2013 - 57kg i posle toga 57kg sa povremenih 58kg na kratko...
  • narcisa
    Profesionalac
    Profesionalac
    Postovi: 1702
    Pridružio se: pre 10 godine

    Re: Srećna, ali debela

    od narcisa » pre 10 godine

    Hvala seksi cico : ) da, da visoka sam 182, ili ti kršna đevojka : )

    Debelicckamršavić ti si alfa i omega ovog foruma !!! Zaslužuješ da ti se svi klanjamo i ljubimo stope. Hvala na preporukama, olakšala si mi život <3 sada mi je lakše pošto sam saznala za to neutralno povrće, malo mi je piletina na suvo hmm dosadna.

    Borba se nastavlja!

    Danas proteini:
    Doručak-šačica suvog voća
    Ručak jaja sa gljivama, salata od paradajza, supica
    Večera će biti jajce na oko.

    Budući da sunce sija i mami vanka šatnja mi ne gine.

    Cmoooookkkk
  • Debeliccka
    Profesionalac
    Profesionalac
    Postovi: 1914
    Pridružio se: pre 11 godine

    Re: Srećna, ali debela

    od Debeliccka » pre 10 godine

    Nema toga ovde Narcisa! I nema alfa i omega.... :) I nema na čemu.

    Nadam se da ide lepo i da su ti sinule neke ideje.....

    PS. I taman posla da jedeš suvu piletinu....pa koristi skoro sve normalne recepte za jela, samo ih prilagođavaj....

    Edit: zaboravih (a zbog toga sam te posetila) da ti predložim da pogledaš najbolji UN dnevnik ikad ....Jacine recepte u slikama...
    viewtopic.php?f=17&t=3552&start=1170
    (mislim, to ti je jedan od načina tj prilika da vidiš kako može da bude lepo i raznovrsno, s tim što Jaca nikad ne uzima dozvoljeni hleb za ručak a ti uzimaj, bolje bi bilo da uzimaš parče.... i ona je žena koja sprema sprema kuva svakodnevno, ali sve neke jednostavne stvari....)
    Slika

    5.11.2012.-74kg, 6.12.2012-67kg, 2.2.2013-62kg, 25.3.2013.-60kg, 6.5.2013.-59kg, 8.6.2013.-58kg, polovina juna 2013 - 57kg i posle toga 57kg sa povremenih 58kg na kratko...
  • narcisa
    Profesionalac
    Profesionalac
    Postovi: 1702
    Pridružio se: pre 10 godine

    Re: Srećna, ali debela

    od narcisa » pre 10 godine

    hvala, hvala, hvala opet ***

    Danšnji skrobni dan je prošao dobro, unatoč iškušenju u vidu predivne mirišljave pice koju je sestra spremala. Veselim joj se sutra samo bez sira. Dakle paradajz sos i origano.

    D: dve jabučice
    R:Krompir u rerni bez ulja na onom masnom papiru i salata od paradajza i mladog luka
    V:-vazduh, ne mogu da zinem- opet sam kasno ustala pa mi je hranjenje počelo u pola 5. Ako uspijem da otvorim kljun poješću krušku.

    Plan za sutrašnji UH dan:
    D: 2 jabučice
    R: pica (mljac mljac)
    V: mafin sa čokoladnim mrvicama i rebro čokolade za kuhanje
  • Cirkončić
    Amater
    Amater
    Postovi: 444
    Pridružio se: pre 13 godine

    Re: Srećna, ali debela

    od Cirkončić » pre 10 godine

    Dobrodošla i od mene! :hi-fi: Želim ti uspeh i sreću da skineš te kilice! :) Samo budi uporna! :)
  • narcisa
    Profesionalac
    Profesionalac
    Postovi: 1702
    Pridružio se: pre 10 godine

    Re: Srećna, ali debela

    od narcisa » pre 10 godine

    Crkončiću hvala na dobrodošlici i lijepim željama ***

    danas je sedmi dan moje dijete, i ujedno prvi brlj (mada nadam se ne ogroman :oops: )

    7/91 UH dan

    Doručak: velika jabuka
    Ručak: Dva minijaturna jastučića sa sirom (kupila mi drugarica, nije znala da sam na dijeti, a ona posti - teško žabu u vodu natjerati :020: )
    Večera: dva medena srca (posna) i rebro čokolade za kuhanje


    Elem tako ja zabrljadoh, ali nadam se da me vadi fizička aktivnost, sa kojojm sam počela juče. U Jacinom dnevniku sam našla na odličan video sadiste Julijen Mičel i nisam izdržala do danas da ga ne probam : )
    Ponosna sam na sebe što sam izdržala svih pola sata (pomalo sam posustajala pred kraj nekih vježbica). Danas sam uspješno ponovila istu aktivnost iako mi gore "mišići" :D

    Još jednom hvala Mršo Mršavić (ex debelicka) - em sam se udubila detaljno i temeljno u Jacin dnevnik, em sam našla ovaj video, em sam se napasla predivne hrane očima. Slažem se da se taj dnevnik treba nekako oglasiti na startu foruma kao uputstvo za zdravo hranjenje, kao i to da ona treba da napiše knjižicu svojih recepata, sa sve onim divnim ilustracijama i serviranjima.

    Sutra u nove vitaminske radne pobjede. Jeiiiiiiiiii. (najviše se veselim voćastom danuuuu)
  • Debeliccka
    Profesionalac
    Profesionalac
    Postovi: 1914
    Pridružio se: pre 11 godine

    Re: Srećna, ali debela

    od Debeliccka » pre 10 godine

    Nema na čemu, šteta bi bilo da neko zaobiđe čitanje Jacinog prelepog dnevnika, pa i ako osoba nije na UN režimu..

    Propustih ranije da ti napišem u vezi sa skrobnim namirnicama za Skrobni dan: smeš da jedeš više različitih ,,skrobova,, (dakle mix više njih u obroku) ali tako da ti jedna od ovih namirnica preovladava recimo 3/4 obroka - dakle 3/4 pirinča npr a ona 1/4 ostalog.....Tako kažu, ima i neke logike....relativno...

    Alkohol je naravno zabranjen, ali ja sam pila (ne svakodnevno naravno) i mršala sam bez problema.....Pila sam ponekad c.vino, ponekad pivo, ponekad čašicu neke vatrene vode....

    Žvake ne bi trebalo da žvaćeš inače....one koje su sugarfree su pune aspartama i ostalih veštačkih zala... ima više razloga zbog kojeg nisu poželjne za bilo koga, na gladan stomak pogotovo..

    Još nešto, ti ipak imaš 140 kilogramčića... i zato bih te molila da me poslušaš: nemoj da jedeš premalo, jedi solidne dobre obroke da budeš sita. Nemoj neke jake vežbe nego lagane. Ovako ostavljaš prostor da tokom vremena, kasnije, tokom meseci, postepeno smanjuješ jelo a povećavaš FA. Ako odmah daš svoj maksimum u vežbanju i minimum u jelu, nećeš imati prostora za promenu - a može da jednog dana dođe do stagnacije. Jako vežbanje čak može da dovede do stagnacije. Odloži jako vežbanje.
    Recimo da sada sa 140 kilogramčića jedeš kao osoba od 120, a sa 120 da jedeš kao osoba od 100 itd itd (nastavi niz...hehe...). Ne bukvalno naravno.
    I imaj na umu da sada kada si na UN režimu, i da jedeš najveće moguće porcije to je i dalje MNOGO MANJE hrane nego kada bi jela uz to i slatkiše i peciva i gazir. pića npr i sto čudesa koja se jedu kada je čovek na onome što ja zovem Dijeta Za Debljanje.....

    Ajde prijatno i uspešno!
    Slika

    5.11.2012.-74kg, 6.12.2012-67kg, 2.2.2013-62kg, 25.3.2013.-60kg, 6.5.2013.-59kg, 8.6.2013.-58kg, polovina juna 2013 - 57kg i posle toga 57kg sa povremenih 58kg na kratko...
  • Betmenka
    Početnik
    Početnik
    Postovi: 22
    Pridružio se: pre 10 godine

    Re: Srećna, ali debela

    od Betmenka » pre 10 godine

    Srecno sa dijetom, nema razloga da ne uspes pored ovog foruma. :) Srecno! :013:
  • cupikau
    Početnik
    Početnik
    Postovi: 26
    Pridružio se: pre 10 godine

    Re: Srećna, ali debela

    od cupikau » pre 10 godine

    Veeeelika dobrodoslica i od mene..zelim ti svu snagu sveta da istzrajes do kraja i izadjes iz ove price kao pobednik..

    Samo slusaj nasu Debelicku, njeni saveti su zlata vredni.. :)
  • narcisa
    Profesionalac
    Profesionalac
    Postovi: 1702
    Pridružio se: pre 10 godine

    Re: Srećna, ali debela

    od narcisa » pre 10 godine

    Slušam debeličku i obožavam :D

    Žvake ne žvaćem nešto često, ali sam inače ovisni o ribanju zubala (zubima uopšte), pa moram da ih perem na svaka dva tri sata, jerbo sam strastveni pušač, pa kada izbivam vanka duži vremenski period osjećam se bljutavo bez osjećaja svježine. (moja stara mudrost glasi poklonu se ne gleda u zube, ali momku da :wink: )

    Ovo sa raznim skrobovima mi se već sviđa. Sledeći (i svi ostali) skrobni dani će biti njam njam.
    Debeliccka mršavić, počela sam da kopam po tvom dnevniku na nekoj pedesetoj strani sam :) pa te čitam u nastavcima kao paju patka, gdje sam pročitala tvoje FA: vatrene vodice i razveselila se :020:. Pokušaću da ne pijem, ali za prvi maj ću da se olešim pošteno, u najavi. :oops:

    140 kilogramčića :ZZ05: hihihihihihihihihihi

    Što se tiče tih vježbica nisu sadističke, nego teta koja ih pokazuje : ), ja sam morala da probam da ih uradim da vidim za šta sam sposobna. Danas sam već malo nesposobna pa sam ih preskočila u tom izvornom obliku, ali sam uradila neki umjereniji set vježbica. Naravno da mi ne pada na pamet da sam atleta i snagator, jerbo ja to nisam, i znam da je predamnom dugačak put i da ne smijem da sagorim u startu. Tempirala sam se u glavi do nove godine, da vidim 110 kg koje nisam vidjela 10 godina pa se nadam da ću uspjeti u svom naumu.

    Što se hranjenja tiče ne gladujem stvarno i najstvarnije. Obroci su mi sasvim pristojni i ne zuji mi nikakava životinjica u stomaku.
    Problem je što mi zuji u psihi zbog predstojećeg vaskrsa.(jeste on je tek za 18 dana, ali sam bila u strahu da mi pada na prvi vodeni dan, ali nekako srećnim spletom je vaskrs dan prije vode.- u najavi kršim sva pravila tog dana)
    Debeliccka kod tebe sam vidjela da si nešto štimala dane za božić pa nisam baš uferčila kako to ide. Da se ne lažemo trpeza će biti krambambuli panč, pa me interesuje da li da taj dan sreće (i srama) vodim kao bilo koji dan od djetinih, a znam da to neće biti, ili da ih tumbam i pretumbavam, a opet neće biti vajde. Ja kontam da je najlakše da se taj dan omrsim, pa dan poslije da nastavim sa vodom i svim ostalim zdravim danima poslije njega.

    8/91 vitamini
    kruška, neko sušeno voće mix 50-tak grama i jedna velika jabuka

    Cupikau i Betmenka hvala na dobrodošlici i lijepim željama.
Odgovori 2547 postova

Ko je OnLine

Korisnika u ovom forumu: Nema registrovanih korisnika i 47 gostiju