Odgovori 165 postova
naučiću i ja
  • dada77ns
    Amater
    Amater
    Postovi: 253
    Pridružio se: pre 7 godine

    naučiću i ja

    od dada77ns » pre 7 godine

    Zdravo drustvo. Mesecima citam forum, pratim dnevnike i evo rešila sam da otvorim dnevnik da bi me iskusniji usmerili. Mozda sam jedna od retkih koja otvara dnevnik. a nema višak ili nema veliki višak, ali zato ima "problem u glavi“. Kad krenem da brljam....slatko slatko slatko
    Imam 51-52kg (odgovara mi 50 do 52kg) i visoka sam 159cm.
    40 godina. Udata. Troje dece.
    Vezbam svaki drugi-treći dan po 30 minuta.
    Evo o čemu se radi: bila sma na UN dijeti, bila disciplinovana i smrsala 11kg. Jos na odrzavanju, kilaza je pocela da raste jer sam ubacila slatkise skoro svaki dan. Na srecu, brzo sam se pribrala i skinula te 3-4kg ponovo uz pomoc UN. U sustini, shvatila sam da meni UN sluzi kako bi me usmerila šta se kada jede (i onda ne brljam). Čitajuci vase postove shvatila sam da UN nije rešenje i da moram da naucim da jedem. Trenutno se i dalje hranim po pravilima UN (razdvajanja namirnica) ali pokušavam i da brojim kalorije.Jedno vreme sam se pridržavala redosleda P S UH V i pokušavala da unosim do 1100 kalorija. Sada sam to malo modifikovala i ne drzim se redosleda. Skrobni dan bude skrob za rucak a protein za veceru. Moram tako jer se tog skrgobnog rucka nikad ne najedem. Voćni dan sam isključila poslednjih nedelju dana i česce imam proteinske dane. UH dan, odnosno veče...jedem šta mi dodje pod ruku :020: Tako da to onda dodje I neki cik-cak.
    Sve kritike I sugestije postujem I uvazavam I iskreno želim da naučim kako se pravilno hrani a da ne odskačem puno od svojih ukućana. Da li ovakva ishrana znaci da nikad necu moci da pojedem pasulj sa mesom, sarmu ili testo sa sirom? Ili da mi ta hrana bude jednom nedeljno za VK?
    čim malo popustim I par dana brljam, kg se slažu u predelu butina I donjeg dela ledja.
    UN start: 04.05.2016. 62kg
    UN kraj: 01.08.2016. 51kg
    novi start kontrole: 03.05.2017. 55kg neuspesan
    najnoviji start kontrole: 06.11.2017. 57kg neuspesan
    UN start: 02.12.2017. 57kg
  • VecaPereca
    Amater
    Amater
    Postovi: 148
    Pridružio se: pre 7 godine

    Re: naučiću i ja

    od VecaPereca » pre 7 godine

    Dobrodosla na forum. Sto se slatkisa tice ima slican problem kao i ti. Moja strategija koja donekle pomaze:
    Prestala sam da pravim i mesim velike kolicine slatkoga. Neda bih naprimer premila pleh krempita pa bih uzela parce kada kog otvorim frizider. Sada, kada je vreme za slatkise, odem u prodavnicu/poslasticarnicu i kupim cetri parceta krempite, za svakog ukucana po jedno parce. Dakle, mesim jedino ako nam gosti dolaze pa znam da ce se pojesti brzo. Kod mene u kuci nema cokolodica i keksica u fiokama u kuhinji. Ako je vreme za sladoled, odemo svi zajedno na po kuglu ili dve. Jeste skuplje, ali bolje nego da se kupe dva porodicna pakovanja.

    Ne vidim razlog zasto bi se odrekla sarme ili testa ili bilo cega. Jesi li razmisljala o brojanju kalorija uz kombinaciju cik-caka. Meni su to predlozili ovde na forumu. Pre toga sam bila na UNki i meni je mnogo bolje brojanje kalorija iako izgleda zastrasujuce. Mogla bi da izracunas koliko kcal treba da unosis da bi odrzavala svoju tezinu.
  • Yo-Yo
    Amater
    Amater
    Postovi: 291
    Pridružio se: pre 7 godine

    Re: naučiću i ja

    od Yo-Yo » pre 7 godine

    Prvo, dobro nam dosla!

    Imas srece sto gajis tzv. ginoidnu (zensku) gojaznost, koja nosi manji rizik u smislu kardiovaskularnih i drugih metabolickih oboljenja.

    E sad, sto se tice "nikad vise" - na to zaboravi. Mene je ta prokleta fraza dovela do Yo-Yo-isanja do besvesti. Jer "nikad vise" veoma brzo preraste u "daj sto vise".

    Ako za rucak (ili veceru, koji god da ti je po obicaju kuce glavni obrok) imas pasulj sa kolenicom, utanjis malo preostale obroke. I u tom pasulju uzivas lepo kako dolikuje, ne kvaris ga sa pola vekne hleba i glupostima, vec ga preseces nekom lepo zakiseljenom salatom ili tursijom. Testo sa sirom biraj - i to onako kako bi nasi stari birali, ne prema onome sto je nama, danasnjoj generaciji servirano. Domaca pita sa sirom, jos ako je od domacih, vucenih kora, je pravi specijalitet. Ali je zato zu-zu i ostali pokusaji hrane (Fornetti ili kako se vec sad zove) nesto sto bi trebalo jesti samo ako u krugu od 1000km nema nista normalnije. Sarma je savrsena hrana, narocito ako ne sadrzi brdo pirinca. Ako je sa pirincem, preskocis hleb uz nju i mirna si. Mozes i da se pocastis komadom suvog mesa uz nju.

    Nadam se da imas nekoga u familiji ili okruzenju ko se seca kako se jelo pre II svetskog rata, pa se raspitaj. Sarma nije bila na nedeljnom meniju, vec nesto za posebne prilike. Pasulj se najcesce spremao posno, a ako nije bio posan, spremao se sa veoma malo suvog mesa (najcesce kozura i kostiju), cisto da zamirise. Jela su bila sarena i samim tim ukusna, krckalo se to dugo i tiho na "Smederevcu".

    :mahalo:
    Slika
  • 314pezos
    Urednik
    Urednik
    Postovi: 7047
    Pridružio se: pre 15 godine
    Gender:

    Re: naučiću i ja

    od 314pezos » pre 7 godine

    Dobro nam došla i sretno 8)
    Slika
    Slika
  • dada77ns
    Amater
    Amater
    Postovi: 253
    Pridružio se: pre 7 godine

    Re: naučiću i ja

    od dada77ns » pre 7 godine

    Hvala na dobrodošlici.
    Upravu si yo-yo, ja sam sto puta povećavala i smanjivala kilažu baš zbog tih "nikad vise" "daj sto vise".
    Zato sam sam oprezna (starija i iskusnija) i jednostavno hoću da naučim da izaberem i da naučim da kontrolišem ishranu. Na moju sreću, sve što jedem je uglavnom domaće (od kiselog kupusa, turšije do šunke i kobasice. kolača i torte). Na stolu je meso glavno u obroku ručka.
    Trenutno razdvajam namirnice, kao u UN. Jedan dan jedem pasulj (onaj na kašiku), a drugi dan meso iz pasulja :)
    Trudim se da i deci ukidam kupovne gluposti a ja sam na to (na moju sreću) imuna. Grickalice i slatkiši iz prodavnice me privlače ali mogu da im odolim. Ali zato....štrudle, pite, i kojekakvi pravljeni kolači...me dovode do gojaznosti. Volim da sam u kuhinji pa gric tamo gric onamo...i kg se začas nalepe.
    Zato sam potražila podršku i pomoć, vas, iskusnijih. Praktično, ja se osećam kao i svi u fazi mršavljenja. Ograničiti, odoleti i izabrati.
    Pokušaću da cik-cak-om održavam kilažu (onako kako su yo-yo, dudank i debeliccka) pisale. Buni me samo spajanje/razdvajanje namirnica. Da li da se i dalje pridržavam toga (kao što Giga savetuje)? Da li na mojih 50kg treba da unosim 1000kalorija za NK dane (nekad mi to bude malo)
    Dosta za danas. Svima na forumu srećno mršavljenje i hvala na divnim savetima koje sam pročitala u vašim dnevnicima. :009:
    UN start: 04.05.2016. 62kg
    UN kraj: 01.08.2016. 51kg
    novi start kontrole: 03.05.2017. 55kg neuspesan
    najnoviji start kontrole: 06.11.2017. 57kg neuspesan
    UN start: 02.12.2017. 57kg
  • Debeliccka
    Profesionalac
    Profesionalac
    Postovi: 1914
    Pridružio se: pre 11 godine

    Re: naučiću i ja

    od Debeliccka » pre 7 godine

    Dado dobro došla! :)
    Lepo je što o tome da treba da naučiš da jedeš i da preduzmeš nešto razmišljaš sada kada si vitka a ne kad se ugojiš.
    Dobro si zaključila da je potrebno da se to nauči i to i jeste jedino rešenje. Nijedna dijeta nije rešenje. A pogotovo za tebe kojoj dijeta nije ni potrebna
    Funkcionalna ishrana treba da bude tako koncipirana da čovek sa njom može normalno da funkcioniše a ne da odskače od ukućana ili da mu ta ishrana komplikuje život. A takođe ne treba ni da bude odricanja od dobre prave hrane. A to što nećemo svakodnevno da jedemo torte ili palačinke nije žrtva, to je i normalno. Šećer i ne treba da se unosi na dnevnom nivou. Ista stvar i sa nekim jačim, kaloričnijim, slanim jelima… naravno da ne treba svaki dan da ih jedemo. Uobičajena ishrana treba da je što pravilnija i zdravija, ishrana sa normalnom pravom hranom, a jedan dan nedeljno u kojem ćemo pojesti nešto i relativno nezdravo sigurno neće napraviti nikakvu tragediju.
    Od samog nekombinovanja namirnica kao takvog se niko nije ugojio ukoliko jede pravu normalnu hranu i ukoliko ne jede više nego što mu treba. Ali ipak, i pored toga, bilo bi dobro neki veći deo vremena tu i tamo voditi računa o tome, ali bez preteranog opterećivanja. Npr taj pasulj, ne znam koliko često ga jedete u kući… Ako ga jedete više puta nedeljno, nije loše da odvajaš kao što odvajaš (pasulj od mesa) a povremeno i da pojedeš i meso i pasulj zajedno. Nema potrebe da se non stop odričeš jela koje voliš, to nije rešenje. Ti treba da budeš srećna sa svojom ishranom a ne da patiš. Ako ga jedete ređe, pa šta i ako pojedeš oboje zajedno?! Dakle, kombinovanje nije neophodno kao mera, ali zaista nije loše veći deo vremena malo povesti računa o tome, ali svakako bez panike i opterećivanja. Doručak bi trebalo da ima zdrave UH i proteine, ručak kako želiš, a za večeru je idealno da bude protein i salata / povrće. Ako povremeno uradiš drugačije, neće biti nikakav smak sveta.
    Naravno da te testo i slatkiši goje, ali ako to ne jedeš dva ili više dana uzastopno, neće biti problema. VK možeš da imaš I dva puta nedeljno – onako kako treba (slabi doručak i ručak, jaka večera) i taman to nije malo na nedeljnom nivou za neke gurmanluke. Ostale dane umereno i jedan dan srednje.

    U svakom slučaju, na tvoje pitanje Da li ovakva ishrana znaci da nikad necu moci da pojedem pasulj sa mesom, sarmu ili testo sa sirom? trebalo bi da bude odgovoreno odrično jer tvoja normalna spontana ishrana upravo treba da ti omogućuje da ne odudaraš od drugih i ne praviš posebne aranžmane.
    Ja kad jedem sarmu (a ja definitivno ne umem da pojedem malo sarme), te dane i ne tretiram kao neke VK dane, jednostavno pojedem svoj standardan doručak i ručak (eventualno obratim pažnju da taj ručak bude slabiji) i jedem tu sarmu za večeru. Nekad to bude za ručak, umesto večere. Ipak, jela poput sarme, koja se često pravi tako da je jača i kaloričnija (i neka je) a pritom uzimajući da je ok pojesti i malo više (jer nije svaki dan sarma u ponudi, ko to da propusti!?) i ne bi trebalo da budu na meniju češće od npr 2x nedeljno ako se slažeš….. Ako imaš 2x nedeljno neko takvo jelo pa još jednom nedeljno neki pravi VK (nešto bombastično), pa šta ti više treba (?!)… Više nego dovoljno hedonizma sa hranom za jednu nedelju… Naravno, i u ostalim obrocima valjda jedemo lepo i biramo ono što volimo….

    Elem, ako se potrudiš da se hraniš što pravilnije i da unosiš neophodne nutrijente na dnevnom nivou, koliko toliko vodiš računa o kombinacijama I slično, ne bi ni trebalo da dolaziš u krize pa da ti češće treba nešto nevaljalo..
    Ono što je preporučljivo izbegavati i zbog zdravlja i zbog linije odnosno kao najgoru moguću kombinaciju je sledeće: UH odnosno skrob u kombinaciji sa masnoćom.
    Tu ti se nalazi masno testo, svi kolači, masne pite, svi slatkiši, kajmak sa hlebom, slanina sa hlebom, kremovi i nutele, sladoledi, itd…. Ali, jednom nedeljno i najkaloričniji slatkiš ili pita ili šta već neće da nas ubije….
    Ali zato, u masnoćama slobodno možeš da uživaš kada ih ne kombinuješ sa UH / skrobom: kajmak ili puter preko neutralnog povrća ili kajmak preko salate, slanina u salati, čvarci i salata, koštunjavo voće preko salate, itd….
    Masnoće, pravilno kombinovane, mogu zapravo da budu izuzetan saveznik u održavanju ili postizanju linije, samo da znaš…
    Uvek je bolje jesti masnoće nego UH i slatkiše… Naravno zna se koje masnoće, u kakvim kombinacijama i u kojoj meri.
    Eto, slučajno mi pade na pamet da napišem nešto i na tu temu, pa sam napisala i o tome…

    Voćni dan ti neće preterano pomoći u životu. Em može da ti malo strada želudac, em taj silni šećer iz voća (300 gr voća je dovoljno na dan a osim toga - kako jednom reče Duda, to je više od pola milka čokolade – mislim količina šećera) samo može da ti pokreće insulin i pravi veći apetit. Ne bi bilo nelogično da posle voćnog dana imaš sledeći super-gladni dan. Ako baš želiš neko čišćenje ili jednostavno povremeno imaš te dane u kojima nemaš apetit pa želiš da ih iskoristiš, radije praktikuj pretežno povrtni dan sa eventualnim jogurtom nego voćni dan.

    Eto, nabacala sam o svemu po malo, a ti ako želiš da nešto pojasnim, ako sam možda bila isuviše konfuzna, reci. :)

    Želim ti da sačuvaš tu lepu liniju i da stvarno naučiš to što želiš da naučiš! Srećno sa učenjem! :wink: :mahalo:
    Slika

    5.11.2012.-74kg, 6.12.2012-67kg, 2.2.2013-62kg, 25.3.2013.-60kg, 6.5.2013.-59kg, 8.6.2013.-58kg, polovina juna 2013 - 57kg i posle toga 57kg sa povremenih 58kg na kratko...
  • Yo-Yo
    Amater
    Amater
    Postovi: 291
    Pridružio se: pre 7 godine

    Re: naučiću i ja

    od Yo-Yo » pre 7 godine

    Posto je Mrsa (tako zovemo Debeliccku :D ) vec sve napisala, ja da ti odgovorim za onih 1000 kalorija... Baci pogled malo na dnevnik dudank - tu ste po dimenzijama. Jeste da je dnevnik ogroman i fakat da ne postoje 2 identicna ljudska organizma, ali ces shvatiti da je ona mrsavila a kasnije i odrzavala tezinu sa kojekud vise od 1000 kalorija u NK dane.

    Medjutim, mnogi smo raznim dijetama i preteranim ogranicavanjem u ishrani malo (ili malo vise) poremetili metabolizam, pa treba vremena i da se to vrati na normalu. A definitivno moze da se vrati, tako da nemoj da se brines - ne moras da jedes 1000 kalorija dozivotno, ako radis pametno.

    Sem toga, nisu sve kalorije iste i pametnim izborom ces sigurno biti dovoljno sita, imaces dovoljno energije i neces morati da se odrices.

    I za kraj, kulinarski savet: gledaj kako profi kuvari probaju hranu dok kuvaju, pa i ti tako. Kad kuvas, kuvas da se jede posle, ne valja da sebi probanjem i lickanjem kvaris ugodjaj kad sednete porodicno za sto! :mahalo:
    Slika
  • dada77ns
    Amater
    Amater
    Postovi: 253
    Pridružio se: pre 7 godine

    Re: naučiću i ja

    od dada77ns » pre 7 godine

    Evo danas je jedan od onih dosadnih dana koje sam provela u stanu kuvajući i spremajući kolače.
    Bila sam "dobra" ceo dan i uveče sam iz čiste gluposti pojela baklavu (tri mala parčeta ukupno oko 150g) :nasilan: . Eto, zbog ovakvih dešavanja mi se dnevnik zove "naučiću i ja". Moram da naučim da kad hranim dete ne znači da treba i ja da jedem :crybaby:
    Ovako sam danas jela:
    doručak: kivi 80g
    užina: jabuka 120g (obično nemam užinu aali sam danas vežbala prepodne pa sam bila baš gladna a nije bilo vreme za rucak)
    ručak: boranija sa kašičicom pavlake i malo kuvane piletine 200g (te piletine je stvarno bilo malo (možda 20-30g jer je ostalo od najmanjeg klinca)
    večera: beli sir sa pijace 150g, kiseli kupus 200g i malo rena (20g)
    i nakon večere malac hoće baklavu pa pojede dva zalogaja pa ja pojedem njegovo i još i nastavim (...da probam kako sam napravila :cry: )
    Po nekom programu koji koristim (deluje mi OK) unela sam 1200kalorija.

    yo yo i Mrso hvala na savetima. Juče sam bila tako raspoložena i sve mi je bilo jednostavno i lako i onda danas ...bum iz bezveze.
    Sve sam vas razumela i trudiću se da se ovakve stvari ne događaju ako to već nisam ranije isplanirala.
    UN start: 04.05.2016. 62kg
    UN kraj: 01.08.2016. 51kg
    novi start kontrole: 03.05.2017. 55kg neuspesan
    najnoviji start kontrole: 06.11.2017. 57kg neuspesan
    UN start: 02.12.2017. 57kg
  • dada77ns
    Amater
    Amater
    Postovi: 253
    Pridružio se: pre 7 godine

    Re: naučiću i ja

    od dada77ns » pre 7 godine

    :skakutalo:
    Koliko ste mi nedostajali :o , nadam se da ce te se svi vratiti na forum. :pivo:
    UN start: 04.05.2016. 62kg
    UN kraj: 01.08.2016. 51kg
    novi start kontrole: 03.05.2017. 55kg neuspesan
    najnoviji start kontrole: 06.11.2017. 57kg neuspesan
    UN start: 02.12.2017. 57kg
  • 314pezos
    Urednik
    Urednik
    Postovi: 7047
    Pridružio se: pre 15 godine
    Gender:

    Re: naučiću i ja

    od 314pezos » pre 7 godine

    A što se ne bi vratili :D
    Slika
    Slika
  • Yo-Yo
    Amater
    Amater
    Postovi: 291
    Pridružio se: pre 7 godine

    Re: naučiću i ja

    od Yo-Yo » pre 7 godine

    Ja sam tuNJ ;) :013:
    Slika
  • dada77ns
    Amater
    Amater
    Postovi: 253
    Pridružio se: pre 7 godine

    Re: naučiću i ja

    od dada77ns » pre 7 godine

    E pošto se društvo lagano okuplja, što mi je izuzetno drago da napišem par rečenica kako prolazim sa svojim učenjem. Ne mogu se baš pohvaliti rezultatima, pošto imam jedno 2kg više nego pre mesec dana. Malko sam brljala sa testom i slatkišima (ova moja deca samo traže da im nešto pravim) i to je i dovelo do plusa. Na žalost, nisam od onih koja može da pravi a da ne proba. To sam mogla samo dok sam bila na UNki, odnosno kada sam bila rešena da smanjim kg.
    Za ove tri nedelje sam malo "studirala Dudologiju" kako je to yo-yo krstila i mnogo naučila. Sad još da počem da primenjujem...
    U ovom mom šaranju zaključila sam da moj ručak mora biti pravi ručak inače do večere samo tražim po kuhinji šta bih mogla pojesti. I naravno, UH izbaciti ili svesti na jedno parče hleba uz ručak. Svaki brlj mi završi u g... i butinama i cm se odmah povećaju, da ne spominjem vagu.
    Trenutno sam u prelomnoj fazi što se tiče UH pa kad se malo saberem i oduzmem...pišem i jelovnike.
    UN start: 04.05.2016. 62kg
    UN kraj: 01.08.2016. 51kg
    novi start kontrole: 03.05.2017. 55kg neuspesan
    najnoviji start kontrole: 06.11.2017. 57kg neuspesan
    UN start: 02.12.2017. 57kg
  • Yo-Yo
    Amater
    Amater
    Postovi: 291
    Pridružio se: pre 7 godine

    Re: naučiću i ja

    od Yo-Yo » pre 7 godine

    E pa, draga moja, smatraj se srecnicom (sto i sebi vicem) jer mi koje se gojimo u pozadini, kukovima u butinama, koliko god to bilo nezgodno pri kupovini konfecije, imamo manji rizik od kardiovaskularnih oboljenja od onih koje kad dobiju 2-3 kile izgledaju k'o da su u 4. mesecu trudnoce ;)

    Salu na stranu, ako ti prija jak rucak - cepaj! Neka bude i 2-3 parceta 'leba, ili mozda nesto drugo skrobno/ugljenohidratno, a za veceru skromno i neskrobno.

    Dijete su glupost jer svako od nas ima svoj stil i tempo zivota, pa je glupo reci da jedna opcija odgovara svima. Opipavaj i dalje svoj puls i nadji ono sto za tebe radi, a sigurna sam da ces u tome iuspeti :009:
    Slika
  • dada77ns
    Amater
    Amater
    Postovi: 253
    Pridružio se: pre 7 godine

    Re: naučiću i ja

    od dada77ns » pre 7 godine

    Ne spominji mi kupovinu konfekcije. Od kad su počele da se nose pantalone/suknje sa niskim strukom...uf muka ziva. Retke su bile one pantalone u koje sam mogla da upakujem zadnjicu, a onda mi oko kukova siroko da ni kajisem ne mozes srediti. Sreca, pa se sad nose i pantalone sa "strukom" i ja sa manje kg ...milina kupovati:-) Mada, ja još uvek strepim kada treba da probam neke nove pantalone.
    Da se vratim na svoju edukaciju. Kilaza mi varira oko 52-53 što ja smatram da mi je puno (jer ih vidim u ogledalu :shock: ), ali nije zastrašujuće (pošto to samo ja primećujem :wink: ). Zelja mi je da se dokopam 50kg ili bar 51kg i onda vaga nece pokazivati 55 cak i kada se najedem. Trudim se da dva dana budem disciplinovana pa onda malo popustim pa opet disciplina pa malo vise popustim...i tako nekako. To popustanje se kod mene svodi na UH i slatkise sto cak pocinje i da me nervira :nasilan: (nadam se da je to nerviranje dobar znak).
    Pošto unapred znam da ce slatki brlj biti petak, trudicu se da prethodne dane ne jedem slatko. Tih dana se drzim 1000-1200 kalorija, Javim se kako napredujem.
    Naravno, zahvaljujem se svima što su me savetovali pre nego sto je forum "nestao", pa nisam stigla da im odgovorim.
    UN start: 04.05.2016. 62kg
    UN kraj: 01.08.2016. 51kg
    novi start kontrole: 03.05.2017. 55kg neuspesan
    najnoviji start kontrole: 06.11.2017. 57kg neuspesan
    UN start: 02.12.2017. 57kg
  • dada77ns
    Amater
    Amater
    Postovi: 253
    Pridružio se: pre 7 godine

    Re: naučiću i ja

    od dada77ns » pre 7 godine

    Ovih dana sam u nekoj uzasnoj guzvi i uglavnom stignem da procitam dnevnike, ali nista da napisem. Moji dani su bili manje-vise OK. Pisem manje-vise jer sam ponedeljak tesko izvukla i pomalo grickala kojesta, ali do petka sam se sredila. Ne mogu da se pohvalim da sam izbacila slatkise ali sam nekako jela normalno. Bez nekog prejedanja i guranja u usta sve sto mi dodje pod ruku. Danas je trebao da bude slatki brlj ali je on pomeren za sutra.
    Yo je upravu kad kaze da ono "nikad vise" prelazi u daj sto vise" zato i ako malo calabrcnem slatkisa tokom dana ne poremeti me, odnosno ne pretvorim se u azdaju koja jede i jede i jede dok joj ne postane muka.
    Kg miruju sto mi je jako vazno zbog psihicke stabilnosti tako da sam se danas castila jednim pantalonama (zbog psihicke stabilnosti :roll: ) 8)
    UN start: 04.05.2016. 62kg
    UN kraj: 01.08.2016. 51kg
    novi start kontrole: 03.05.2017. 55kg neuspesan
    najnoviji start kontrole: 06.11.2017. 57kg neuspesan
    UN start: 02.12.2017. 57kg
Odgovori 165 postova

Ko je OnLine

Korisnika u ovom forumu: Nema registrovanih korisnika i 11 gostiju