Odgovori 3271 post
Ex Debeliccka Mrsavicc po zakonima hedonizma (slike 170)
  • VecaPereca
    Amater
    Amater
    Postovi: 148
    Pridružio se: pre 7 godine

    Re: Ex Debeliccka Mrsavicc po zakonima hedonizma (slike 170)

    od VecaPereca » pre 7 godine

    Debeliccka,

    Ja sam nova na ovom foruma pa se izvinjavam sto ovako upadam. Vidim se ti poprilicno razumes u ishranu pa ako mozes da me posavetujes za socivo. Ja ga inace dosta koristim u ishrani, ali nisam sigurna gde da ga svrstam u UN dijeti. Ono ima oko 10-20% proteina i ostalo su ugljeni hidrati. Po principima UNke mi se cini da bi socivo bilo onda potpuno zabranjeno sto mi se bas nesvidja. Sta mislis?
  • dudank
    Profesionalac
    Profesionalac
    Postovi: 3713
    Pridružio se: pre 15 godine

    Re: Ex Debeliccka Mrsavicc po zakonima hedonizma (slike 170)

    od dudank » pre 7 godine

    Uskačem preko reda, ali sočivo ti ima istovetan odnos UH i proteina kao soja (u zrnu), a ona je pokrivena negde dijetom, kad šta u kojem obliku.

    I naravno da nećeš da se lišiš jedne divne i zdrave namirnice kao što je sočivo. :12: Uostalom, kombinacija UH + protein veoma je zdrava dok ne uskoče masnoće.

    Mršo, što reče Narcisa, daj neki esejčić... :)
  • Debeliccka
    Profesionalac
    Profesionalac
    Postovi: 1914
    Pridružio se: pre 11 godine

    Re: Ex Debeliccka Mrsavicc po zakonima hedonizma (slike 170)

    od Debeliccka » pre 7 godine

    Narcisa, možda te jednog dana ne bude mrzelo da probaš. Ulje jeste masno kao i svako ulje ali se to utrlja i brzo upije... ja svakodnevno mažem ruke kantarionovim uljem, manje-više...
    I ja jedva čekam da se vidimo, nadam se da uskoro ponovo dolaziš ovamo... (a ako ne, eto mene tamo 8) )

    VecaPereca, ne znam samo zašto se izvinjavaš :) ... Dobro došla i da ti bude sa srećom! :wink:
    Ne znam šta bi ti rekao pravilnik UN dijete ali svakako znam šta bih ja uradila na tvom mestu... Jela bih to sočivo na skrobni dan i bila presrećna što jedem neku tako kvalitetnu namirnicu. Ima čak više proteina nego pasulj koji je takođe jako kvalitetna skrobna namirnica. Baš si mi lepo dala ideju da kupim sočivo i napravim neku salatu za ručak za posao neki dan, u svakom slučaju neki miks sa neutralnim povrćem.
    Uz to sočivo poželjno je povrće bogato C vitaminom, zbog boljeg korišćenja gvožđa iz sočiva.
    Sigurna sam da sve to znaš, ali napomenuću za slučaj da neko možda ne zna... to je jedan spori UH, bogat celulozom i vlaknima, vitaminima, mineralima - cinkom, kalcijumom, gvožđem, magnezijumom, fosforom, manganom, selenom, a sa visokim % proteina.
    Sto puta bolji izbor nego pirinač ili krompir za skrobni dan 8) . Krompir je prilično brz UH i njegov efekat nije baš najsrećniji i najpoželjniji. Ovako ćeš uraditi pravu stvar sa sočivom kao izborom. I pasulj je dobar naravno.

    Elem, preferirala bih to sočivo za skrobni dan a za Uh dan bih birala nešto što niskokaloričnije i neutralnije za ručak jer na UH dan večera treba da bude megakalorična.

    Dudo, hvala na uskoku preko reda, ali nemoj da mi porediš sočivo i soju :shock: . Soja je loša a sočivo je dobro! :D Šalu na stranu, znam šta si htela da kažeš, pričaš o odnosu UH i proteina u kontekstu UN pravila (pravila nad svim pravilima)…

    Narcisa, Dudo… evo napisala sam esejčić… Ne znam o čemu biste želele esejčić…. uticaj boje cipela na brzinu metabolizma, korelacija seksualnog života i iskorišćenosti vitamina…??? Ah, toliko je tema…
    Biće valjda eseja i esejčića… :mahalo: :wink:
    Slika

    5.11.2012.-74kg, 6.12.2012-67kg, 2.2.2013-62kg, 25.3.2013.-60kg, 6.5.2013.-59kg, 8.6.2013.-58kg, polovina juna 2013 - 57kg i posle toga 57kg sa povremenih 58kg na kratko...
  • Yo-Yo
    Amater
    Amater
    Postovi: 291
    Pridružio se: pre 7 godine

    Re: Ex Debeliccka Mrsavicc po zakonima hedonizma (slike 170)

    od Yo-Yo » pre 7 godine

    Oglas
    Kategorija: Nekretnine izdavanje, potraznja
    Tekst oglasa: Trazim sobu ili dvorisnu kucicu za izdavanje u selu Mrsavici, dok ne skupim novac na tikerskom racunu za renoviranje moje stare oronule kuce u istom naselju.
    Sifra: Yo-Yo povratnik

    Salu na stranu, samo da uputim cestitke i zahvalnost na svemu sto si pisala!

    Mnogo mi se svidja tvoj stil pisanja, a ponesto planiram i da ti kradem iz jelovnika - recimo jogurt sa zez, koji vec praktikujem otkad sam videla ideju kod tebe.

    Tvoj dnevnik bi zaista trebalo da se sacuva kao dokaz svim novajlijama i/ili povratnicima da je moguce dostici i odrzavati zeljenu tezinu, uprkos raznim zivotnim pa i zdravstvenim problemima sa kojima se svi suocavamo, i to uz pomoc povremenih palacinki, sarmi i HA.

    :009:
    Slika
  • Debeliccka
    Profesionalac
    Profesionalac
    Postovi: 1914
    Pridružio se: pre 11 godine

    Re: Ex Debeliccka Mrsavicc po zakonima hedonizma (slike 170)

    od Debeliccka » pre 7 godine

    Oglas tj nalepljeno na prometnijim autobuskim stanicama:
    Svi ste dobrodošli u Mršaviće, mi smo otvoreni za istok, zapad, sever, jug i ostale strane naše zemlje, inostranstva a i šire.
    Dođite i investirajte u naše malo lepo selo, investirajte svoje kilograme. Investicija vam se neće vratiti ali ćete biti mršavi i siti. A neće vam ni naša vlast dati podsticaje i poreske olakšice. Sve je na vama, ali se nećete pokajati. Lokalna samouprava sa svojim prinadležnostima želi vam iskrenu dobrodošlicu!
    U potpisu: Predsednik mesne zajednice.
    Moto: od Debelića preko Smršavića, do Mršavića! :02:

    Hvala Yoyo :) .
    Pošto sam razumela da si povratnik na forumu, pretpostavljam da si verovatno čitala moj dnevnik u vreme kad je bio svež. Sad je već bajat i predugačak :? , a i forum je pust kao nikad... Ne znam kako neko drugi voli da piše u svom dnevniku, ali meni je pre svega odgovaralo to što je tu čovek mogao da se ispolji u smislu da to nije bio neki šablon bez duše i potpuno bez off-topica. Mislim... ne daj Bože da je bila neka standardizovana forma sa padajućim menijem i predefinisanim opcijama... Ovako, ispoljavajući to neko svoje malo ludilo koje me čini srećnom, koje čini mene, mogla sam i da uživam na ovom forumu i tako pišem na neki svoj način (a i dalje bez intimnih podataka)...

    Uzgred budi rečeno, pitam se zašto mi se ne vidi tiker? :neznalica: A vidim tikere iste ,,firme,, kod drugih sasvim normalno... Kako bilo da bilo, ako mi se bude dalo napraviću neki novi tiker, tiker marke neke druge...

    Kad sam već tu, da izjavim par stvari...
    Duda je spominjala pohovane šnicle ali pohovane kokosom (fensi način spremanja). Meni nikad nije palo na pamet da probam jer ja zaista nikad ne pohujem šnicle, niti se setim toga... Međutim, sinoć, zbog neke vanredne situacije (htela sam da pečem meso u rerni i onda odjednom odlučila da ga ipak pržim) sam se setila toga. Duda mi je rekla da je potrebno prvo uvaljati šnicle u jaje da bi služilo kao lepak, sasvim malo, pa onda kokos. Ja budem lenja, aljkava i površna i preskočim jaje. Uvaljavši šnicle samo u kokos i shvativši da i tako može da se radi, sa radošću konstatovah da je recept dobar.
    Činjenica jeste da prilikom spravljanja ovog rariteta (teški je raritet svaka situacija u kojoj ja nešto pohujem, možda opet za pet godina) kuhinja miriše na rafaelo kuglice što nekome može da pobudi strast za nekim lepim desertom.
    Poenta priče je da ljubiteljima pohovanja, a nadam se da su spremni da im taj način spremanja bude praksa samo izuzetno i retko, preporučujem da probaju pohovanje na ovaj način. Trebalo bi da šnicle pohovane u kokosu upijaju manje ulja nego kada se to radi na standardan način.
    Eto, napisah i ovu informaciju da iskoristim gužvu jer ko zna kada će se opet desiti da ja nešto pohujem.

    Inače, YoYo me gore pohvalila, pa ću da iskoristim priliku da me iskritikujem, jer nema ko drugi (mislim niko nije upućen, osim ljudi sa kojima privatno komuniciram)...
    Tri puna meseca sam bila na jakim antibioticima (sa maleckom pauzom) a od sutra nastavljam još 4 nedelje, pa pauza pa verovatno još i tako neko vreme....
    Ono što je trebalo da uradim a NISAM, je da potpuno izbacim slatkiše. To zaslužuje veliku kritiku. Kandida mi ne gine posle toliko lekova, bez obzira što sam preventivno svo vreme koristila i antibiotike i vaginalete i sve redom, naravno i probiotike. Nadam se da neće biti problema sa tim ali biće teško da se izbegne :( .
    Kada sam bila na početku konjske terapije, u septembru, u prvo vreme sam se potpuno odrekla slatkiša . Posle sam ih ponovo uvela.
    Eto to je glupost i nepravilan rezon tj nepoštovanje prioriteta.
    Ovim sam htela da opišem kako NE treba da se radi, pa ako neko želi može to da primi kao dobronameran savet u slučaju da bude u sličnoj situaciji... :?

    :mahalo:

    Edit: tiker neće pa neće.....
    Slika

    5.11.2012.-74kg, 6.12.2012-67kg, 2.2.2013-62kg, 25.3.2013.-60kg, 6.5.2013.-59kg, 8.6.2013.-58kg, polovina juna 2013 - 57kg i posle toga 57kg sa povremenih 58kg na kratko...
  • dudank
    Profesionalac
    Profesionalac
    Postovi: 3713
    Pridružio se: pre 15 godine

    Re: Ex Debeliccka Mrsavicc po zakonima hedonizma (slike 170)

    od dudank » pre 7 godine

    ljubiteljima pohovanja... preporučujem da probaju pohovanje na ovaj način
    Pa bre, ispade sad da sam ja ljubitelj pohovanja. :16:

    Pohovano meso sam jela dvaput u životu (prvi put u osmom osnovne i drugi put kad sam vodila muža da ga upoznam sa ujnom), pa sam htela da kažem da nisam sigurna da li to liči na pohovano meso i da li može da zadovolji želju za pohovanim. Meni se dopada jer se dobija lepa krckava površina i sočna i meka unutrašnja struktura mesa kao kod bečke, ali bečka se ne pohuje nego se panira (može i ona bez jaja da se sprema)... znači efekat paniranog, ne pohovanog, tako bih opisala.
  • Debeliccka
    Profesionalac
    Profesionalac
    Postovi: 1914
    Pridružio se: pre 11 godine

    Re: Ex Debeliccka Mrsavicc po zakonima hedonizma (slike 170)

    od Debeliccka » pre 7 godine

    Znam da nisi ti ljubitelj pohovanja :), kao ni ja...
    Tebe sam spomenula jer si mi ti dala recept, tačnije spominjalo se to valjda nekad davno u tvom dnevniku, pa sam bila radoznala (kako?) i pitala te za recept...
    Panirano, pohovano, šta god... tko voli nek proba (samo ponekad) :wink:
    Uzgred, kokos ima svoja zdrava svojstva....
    Ne kokoš, kokos! 8)
    A može da ima i kokoš...
    Okoš bokoš prde kokoš... :pozdrav:

    P.S. Gde da idem da kupim tiker?
    Slika

    5.11.2012.-74kg, 6.12.2012-67kg, 2.2.2013-62kg, 25.3.2013.-60kg, 6.5.2013.-59kg, 8.6.2013.-58kg, polovina juna 2013 - 57kg i posle toga 57kg sa povremenih 58kg na kratko...
  • dudank
    Profesionalac
    Profesionalac
    Postovi: 3713
    Pridružio se: pre 15 godine

    Re: Ex Debeliccka Mrsavicc po zakonima hedonizma (slike 170)

    od dudank » pre 7 godine

    Tiker ti se vidi, haman, ženo! :veseljak:
  • Debeliccka
    Profesionalac
    Profesionalac
    Postovi: 1914
    Pridružio se: pre 11 godine

    Re: Ex Debeliccka Mrsavicc po zakonima hedonizma (slike 170)

    od Debeliccka » pre 7 godine

    Ja ga ne vidim a vidim druge Ticker factory tikere....
    Ok... :neznalica:

    Edit: sad sam pogledala na Exploreru, tamo se vidi, a na Chrome ne... kako god...
    Slika

    5.11.2012.-74kg, 6.12.2012-67kg, 2.2.2013-62kg, 25.3.2013.-60kg, 6.5.2013.-59kg, 8.6.2013.-58kg, polovina juna 2013 - 57kg i posle toga 57kg sa povremenih 58kg na kratko...
  • Yo-Yo
    Amater
    Amater
    Postovi: 291
    Pridružio se: pre 7 godine

    Re: Ex Debeliccka Mrsavicc po zakonima hedonizma (slike 170)

    od Yo-Yo » pre 7 godine

    Ja ti vidim tiker u Firefox-u, ali i ja kad ga azuriram ne vidim promenu odmah nego nakon nekoliko ucitavanja strana.

    Meni je ovo prvi put na ovom forumu (i uopste na domacim forumima ove vrste, iako sa dijetama imam i previse iskustva), ali sam ovih dana bila dokona (citaj: bolesna) pa se bacila na citanje. Sad mi je na tapetu Duda - valjda cu iscitam njenih milion strana pre nego sto mi tiker udari skroz desno :D Inace sam od one sorte super-brzih citaca.

    Sto se kandide tice, poznajem nekoliko osoba koje su uspele da crevnu verziju stave pod kontrolu uz pomoc kefira (kao pomocnog sredstva, naravno) - jedna od njih mi je i poklonila prvu generaciju mog kefira. Prema onome sto sam od tih osoba cula, kandidu svi "imamo", ali se aktivira tek pod posebnim okolnostima - kad dobre bakterije usled antibiotske terapije "posustanu". Ti si koristila probiotike, a verovatno i tzv. prebiotike - zeleno lisnato povrce koje hrani dobre bakterije. Jedan poznanik mikrobiolog mi je to pojasnio ovako: "Tvoja creva su travnjak, a dobre bakterije su trava. Ako hoces da potpomognes rast postojece trave, bacis djubrivo - to ti je prebiotik. Ako hoces guscu travu, bacis jos semena - to su ti probiotici."

    E sad, gledajuci tvoju ishranu generalno, ne verujem da si unela dovoljno secera tim povremenim slatkisima da "nahranis" kandidu. Cak i da si je blago aktivirala, opet ne verujem da je prezivela i napredovala samo po osnovu povremenih slatkisa. Uostalom, ti izbegavas secer generalno, a vecina ljudi koji imaju problem sa kandidom unose mnogostruko vise secera. Gledala sam onomad dokumentarac gde veoma plasticno (u plasticnim kesicama ;) ) prikazuju kolicinu secera u pojedinim navodno zdravim svakodnevnim prehrambenim proizvodima koji nisu slatkisi.

    Takodje kazu da kupovni kefir nije nista drugo do aromatizovani jogurt, ali bez brige - za pripremu ti je potrebno bukvalno 5 minuta dnevno i investicija od mozda 200 dinara za plasticnu cediljku (plus mleko, idealno domace sirovo, samo da nije UHT, mada kazu da i u njemu uspeva). Ja trenutno moj ozivljavam nakon dremke u zamrzivacu, pa vici ako ne nabavis kulturu u narednih 5-7 dana. Jos ako upadne opet ono tvoje mleko od koze... :09: Ako do sad nisi pila pravi kefir, u startu mozes imati malo nelagodnih pojava (npr. gasovi, efekti slicni prosvirac-corbi), ali sve prolazi za par dana a uz lagano navikavanje se kod vecine ni ne dese.

    :mahalo:
    Slika
  • VecaPereca
    Amater
    Amater
    Postovi: 148
    Pridružio se: pre 7 godine

    Re: Ex Debeliccka Mrsavicc po zakonima hedonizma (slike 170)

    od VecaPereca » pre 7 godine

    I ja ti bivim tiker. Ako bolje razmislis sta ce ti? Ti si vec davno postigla idealnu tezinu i, ono sto je jos vaznije i teze, odrzavas tu kilazu. Svaka ti cast sto si pronasla ishranu koja tebi i tvom telu prija.
  • Debeliccka
    Profesionalac
    Profesionalac
    Postovi: 1914
    Pridružio se: pre 11 godine

    Re: Ex Debeliccka Mrsavicc po zakonima hedonizma (slike 170)

    od Debeliccka » pre 7 godine

    Yo Yo, Veco, meni je bilo čudno što ne vidim svoj tiker a vidim sve druge tikere iste vrste (a nisam ga menjala niti ažurirala)… a naravno da nije bitno, samo mi je bilo nejasno. A to zašto mi treba tiker, pa to je eto kao neko pravilo foruma, taj tiker.

    Yo Yo, ne znam (još uvek) da imam kandidu u crevima niti imam simptome, ali se plašim da ću da dobijem. A plašim se i ove druge varijante, vaginalne.
    Inače, činjenica jeste da ja jedem mnogo manje šećera nego neko drugi, ali sa kandidom (bilo da je u pitanju lečenje ili prevencija) zaista treba uvoditi rigorozne zabrane i ograničenja. Pogotovo na ovim mojim konjskim terapijama. A i zbog samog lečenja, poželjno bi bilo izbaciti šećer i brze skrobove, da ih tako nazovem. Moj otac je npr dok je bio bolestan i na lekovima, imao ogromne količine kandide (a nije ni jeo šećer, tj nije skoro ništa ni jeo tri meseca)… sve zbog jake antibiotske terapije.

    Kefir… o njemu sam razmišljala milion puta u proteklih x godina i o tome kako bih volela da imam svoj kefir. (Kefir kao neostvarena ljubav 8) ) Jeste to 5 minuta posla dnevno, ali ja već imam bezbroj obaveza i definitivno sam predozirana istima. I vikendom imam obaveze. Imam mnogo toga što treba da uradim i stignem. Ja jednostavno, ni fizički, ni vremenom, ni psihološki ne mogu da primam nove obaveze, osim kada bi bilo pitanje života, ne daj Bože… Ionako moram da razmišljam kako da svoj postojeći sistem života pojednostavim i olakšam svom telu i duši. Kao i svako, imam bezbroj nekih malih ili velikih stvari koje moram da završim (5 minuta za ovo 10 minuta za ono, samo da odem tamo, da odem ovamo...). Da sam bar neko ko na poslu jede proizvode iz pekare ili dragstora, pa da ne trošim to vreme da spakujem dva obroka za posao i da ih nosim svaki dan. Da ne nabrajam sad šta je sve to što me čini već preopterećenom obavezama, da ne bih bila previše u tom kukalačkom fazonu (a i znam da ni po čemu nisam izuzetna, da svi imaju obaveze manje ili više).
    Elem, hvala na sugestiji ali ne mogu više ni jednu jedinu obavezicu ni obavezu da uvodim sebi u životni ritam, ako ne moram. Kapak. Prekipelo. Treba mi olakšanje i odmor, ali ne odmor kao godišnji odmor, nego odmor kao malo drugačiji način života….

    Kupovni kefir naravno ne služi ničemu (a i ružan je), zato ga nikad i ne kupujem. A domaće kozje mleko (i naravno i sir i surutka, a takođe i jaretina) to nažalost više nemam. :(
    Koristim sinbiotike plus antimikotike plus vaginalete. Kompletnu prevenciju. Još sam se plašila da mi od ovih antimikotika ne strada jetra ili nešto slično, ali zasad je dobro…. Tu bi dobro došla surutka kao redovna stavka na meniju, a ni nju više nemam…
    Kad malo razmislim, raznih dobrih stvari više nema a ima nekih novih bezveznih (npr antibiotika)…
    :neznalica: :wink:
    Poslednja izmena od Debeliccka u 15 Dec 2016, 12:21, izmenjeno 2 puta ukupno.
    Slika

    5.11.2012.-74kg, 6.12.2012-67kg, 2.2.2013-62kg, 25.3.2013.-60kg, 6.5.2013.-59kg, 8.6.2013.-58kg, polovina juna 2013 - 57kg i posle toga 57kg sa povremenih 58kg na kratko...
  • VecaPereca
    Amater
    Amater
    Postovi: 148
    Pridružio se: pre 7 godine

    Re: Ex Debeliccka Mrsavicc po zakonima hedonizma (slike 170)

    od VecaPereca » pre 7 godine

    Koliko jos dugo moras da pijes antibiotike? Da li su to neke male preventivne doze antibiotika ili regularne? Jesi li vec pred kraj tretmana. Ako posle toliko vremena nisi dobila candidu, nadam se da je neces ni dobiti. Uostalom, candida se relativno lako leci. Da li te vaginalete uzimas po preporuci lekara? Ne znam koliko je dobro da toliko dugo koristis lekove protiv kandide.

    Sto se tice vremena potpuno te razumem i nemam nista da ti savetujem. Takav valjda mora da bude zivot...
  • Yo-Yo
    Amater
    Amater
    Postovi: 291
    Pridružio se: pre 7 godine

    Re: Ex Debeliccka Mrsavicc po zakonima hedonizma (slike 170)

    od Yo-Yo » pre 7 godine

    :31: *smajli-koji-utesno-tapse-po-ramenu-drugog-smajlija*

    Da te ne lazem, zato sam i ja stavila moj kefir u hibernaciju (zamrzla ga) - sve po 5 min ovde, 10 onde, a ja na kraju najbolju drugaricu iz srednje koja mi zivi na 5 min peske ne vidim po nekoliko meseci... Dovoljan je stres kada na svojoj (fizickoj ili mentalnoj) cek-listi imas jos jednu stavku.

    Sad ja mogu ovde da ti prosipam gluposti o samoorganizaciji, asertivnosti i ostalim baljezgarijama pop-psihologije (ili mozda poop-psihologije?), ali si ih sigurno do sad cula/procitala dovoljno puta da ti se na sam pomen zeludac izvrne. Umesto toga, evo ti jedan vic na tu temu... (nadam se da ne krsim pravila foruma sadrzajem)

    Rat u BiH, Mujo ne moze vise da izdrzi... Nema hrane, nema ogreva...
    M: Fato, bona, ja ti ne mogu ovako vise! Odoh se bacit' pod tenk!
    F: Nemoj, bolan, bolje da se ja bacim pod pesadiju nesto da zaradim!
    I tako ode Fata i vraca se posle nekog vremena sa 402 marke. Mujo tuzan al' zadovoljan, pa je pita:
    M: Fato, a kako ove dvije, jes' pazarila nesto usput, il' te ko castio?
    F: E moj Mujo... Dvije po dvije, cetristo dvije!

    :009:
    Slika
  • Debeliccka
    Profesionalac
    Profesionalac
    Postovi: 1914
    Pridružio se: pre 11 godine

    Re: Ex Debeliccka Mrsavicc po zakonima hedonizma (slike 170)

    od Debeliccka » pre 7 godine

    Veco, sad sam počela novu terapiju od 4 nedelje. Inače, pijem već 3,5 meseca računajući i dve manje pauze koje sam imala. Doze su prave konjske, dakle velike. :( U prvoj fazi, tj u prvih 15 dana sam primala infuzije a posle toga su bile kapsule. Tri vrste antibiotika sam dosad izvrtela.
    Vaginalete su obavezne (kao prevencija), kao i probiotici, tokom svake antibiotske terapije. Eventualno možda nije potrebno ako neko pije antibiotike samo par dana npr, mada bih ja I tada koristila za svaki slučaj. Koliko dugo ću da budem na terapiji ne bih znala da kažem u ovom trenutku ali postoji dobra mogućnost da se to nastavi još mesecima i možda zaokruži celu godinu (od početka) :(

    Yo Yo, samo ne popularna psihologija, ko Boga te molim… :) Dovoljan sam ja sebi psiholog za ovu problematiku. Jednostavno je malo vremena a mnogo toga što redovno mora da se odradi i postigne, a što uključuje i fizički napor osim što stresira sama činjenica da postoji mnoštvo manjih i većih obaveza… Naravno, nije to ništa što iziskuje nadljudske napore (postoje ljudi kojima je 20 puta teže i gore), ali je jednostavno malo previše i preko kvote, a nije ni moja kičma oduševljena (nije luda da bude oduševljena :wink: ). Imam i stare roditelje kod kojih redovno odlazim i osećam obavezu, itd… E sad, ne znači sva ova kuknjava da ja bukvalno nemam trenutak slobodnog vremena. Imam naravno, ali kod mene se podrazumeva neko vreme za sebe i za neka svoja zadovoljstva 8) … MIslim, nisam tip koji će svoje celokupno vreme posvetiti pripremi hrane ili čišćenju kuće ili pravljenju čajeva ili nekih preparata ili kefira, sira, zimnice… Nikako. Ja moram da imam i neko vreme onako da ne radim ništa tj da radim nešto drugo. A da bih obezbedila vreme i za to, ovamo preduzmem neke mere i organizujem se… Zato ima dosta ranog ustajanja, kasnog leganja, odlazaka tamo i ovamo, kombinatorike..
    Nemam ništa protiv viceva, naprotiv, samo ti je ovaj malo bajat :wink: ….
    No, nadam se da će kefir da ti bude dobar. Kad već radiš to i baviš se tim, onda da bude kako treba :) .

    Odoh da radim...
    Slika

    5.11.2012.-74kg, 6.12.2012-67kg, 2.2.2013-62kg, 25.3.2013.-60kg, 6.5.2013.-59kg, 8.6.2013.-58kg, polovina juna 2013 - 57kg i posle toga 57kg sa povremenih 58kg na kratko...
Odgovori 3271 post

Ko je OnLine

Korisnika u ovom forumu: _Debeljuca_, Vanja i 14 gostiju