Odgovori 914 postova
Un.....
  • signorina
    Amater
    Amater
    Pridružio se: pre 9 godine

Re: Un.....

od signorina » pre 9 godine

Ivaiva, ja sada kako jedem tunjevinu bez hljeba imam poslije baš ružan osjećaj i teško mi pada. Dešava li se to i tebi ili sam ja neki izrod?
    [color=#00BF00][b][i]Nikad nisam upoznala čokoladu koja mi se nije svidjela.[/i] [/b][/color]
  • narcisa
    Profesionalac
    Profesionalac
    Pridružio se: pre 11 godine

od narcisa » pre 9 godine

Nisam Iva, ali imam isti problem :D . Kvalitet tune se pokvario i ima neku bljutavost pa je iole podnošljivo kad se utoba sa hljebom i salatom. (Eva se opet malo popravila). Dakle, nisi izrod :009:

Dakle i tebe sustigle moje patnje. Nadam se da je bolje. :mahalo:
  • alfa
    Amater
    Amater
    Pridružio se: pre 14 godine

od alfa » pre 9 godine

Mrso, meni je zaita iskreno veoma zao sto ne mogu bolje da objasnim poentu, jos vise zbog cinjenice da sve izreceno vidis kao polemiku vodjenu izmedju tebe i mene. Niti mi je to bila ideja, niti namera, iskreno, cesto puta citam post i ni ne obratim paznju ko ga je pisao... tako da reagjem na napisano, onda kad mislim da treba. Izvinjavam se najiskrenije ako si bilo sta shvatila kao licnu polemiku... Nije trebalo da bude tako.
    Ivaiva, iskreno mi je zao zbog reagovanja, ucinilo mi se da si i sama nesigurna i u dilemi i ideja mi je bila naglasim kako postoje i druga shvatanja i poimanja ishrane pa i oni koji bi pre isli u prilog tvom izboru nego savetu koji si dobila. U dobronemernost datog saveta svakako ne treba sumnjati.
    Svakako su prosli praznici, tako da i ja raspolazem sa znatno menje vremena i mogucnosti da reagujem i preopsirno obrazlazem ono sto mi se cini ispravnim.
  • ivaiva
    Još malo pa profi
    Još malo pa profi

od ivaiva » pre 9 godine

Narcisa,Signorina,ja kupujem Rio mare i cini mi se da nije losa,mozda i umisljam.Dopada mi se i Premia,ona je najjeftinija,ali ne znam da li je ima kod vas.
    Alfa,ja nista sto si ti rekla nisam shvatila zlonamerno,cak sam ti i zahvalna sto si mi posvetila deo svog vremena. :009:
    Un start 31.3.-66.5 kg
  • narcisa
    Profesionalac
    Profesionalac

Iva pitala si kod Alfe zašto idu dvije iste voćke za doručak i to je odlično pitanje, mislim da ga nigdje nisam pročitala. Ono što sam uspjela da iskopam je da neki nutricionisti tvrde da je tako bolje, nisu naveli zašto. Gledajući u dobre i loše kombinacije hrane došla sam samo do podatka da ne bi trebalo miješati slatko i kiselo voće (jabuke i narandže npr.). Vjerujem da ima neke veze sa procesom varenja i zadatkom za organizam, mada se voće ekstremno brzo vari i treba mu 20 min (banani 40). Isto tako mislim da ima i veze sa enzimima koji se luče. Ako je šta od pomoći... :mahalo:
  • ivaiva
    Još malo pa profi
    Još malo pa profi

od ivaiva » pre 9 godine

Hvala!!!! :009: Pitala sam cisto iz radoznalosti. :D Ja sam Un dijetu prihvatila zdravo za gotovo,sa svim njenim nelogicnostima.Po principu "ako deluje,zasto da se ja pravim mnogo pametna i trazim joj mane". A ima bas cudnih pravila....Joj zene,meni ne ide ovo odrzavanje nikako.Jucerasnji meni je za veceru poprilicno promenjen.Po un pravilima ne valja,ali nekako smatram da po pravilima zdrave ishrane nisam mnogo pogresila.Za veceru je bilo i malo nemasnog sira i parce proje uz tunjevinu ajvar i krastavcice.Od danas nisam na odrzavanju da ne bih imala grizu zavesti,a ne radim bista specijalno lose.Brojka na vagi je 59,ali taj kg viska pripisujem PMS-u.Pisacu sta jedem,da bih imala evidenciju.Voce ili vocni jogurt ostaje za dorucak,rucak takodje po pravilima,ako bude malih izuzetaka,bice ih retko,a vecera lagana,ali mozda pomesam proteine,pojedem poneki uh,naravno ,ne lisnato testo i nesto masno.Necu ni da bezim od poneke vocke izmedju rucka i vecere...To je konacan plan,posle silne zbunjenosti,pa kako bude... :)
    D:vocni jogurt
    R:musaka od tikvica(jescemo je i muz i beba i ja :013: )
    U:parce proje(nisam morala,ali spavala sam popodne sto se retko dogadja i svaki put ustanem gladna kao vuk!)
    V:dvopek,sir,krastavcici i jogurt
    Poslednja izmena od ivaiva u 05 Jan 2016, 18:12, izmenjeno 2 puta ukupno.
    Un start 31.3.-66.5 kg
  • leonida
    Profesionalac
    Profesionalac
    Pridružio se: pre 15 godine

od leonida » pre 9 godine

ivaiva, sa ovim silnim polemikama tebe zbunismo.

Teorijski, UH za večeru nije baš najbolje rešenje, mada ... i meni teško ide izbegavanje tog zla ...
    Početna kilaža 99 kg, krajnja 67 (oko godinu dana dijete).

Nov početak 03.09.2018.početna 79, trenutna 76, cilj 67.
  • narcisa
    Profesionalac
    Profesionalac

Super za iskombinovani ručak!
    Leonida ti reče da bi trebalo izbjegavati tu proju i hljebove uveče.
    Ja bih samo da ukažem da voćni jogurt sama praviš, pošto u kupovnom ima svega sumnjivog i šećera gratis. Ako ti se ne da da mućkaš popij jogurt i pojedi voće :D .
    Un-ka ima hrpu nelogičnih pravila, ali konačni zaključak je da ima rezultate, pa joj je samim tim i oprošteno. :D :mahalo:
  • Debeliccka
    Profesionalac
    Profesionalac
    Pridružio se: pre 12 godine

od Debeliccka » pre 9 godine

Alfa, hvala ti, ali zaista nema potrebe da se izvinjavaš i da ti bude žao. :) Što se mene tiče sve je u potpunosti je u redu.
    Prvo, polemika nije problem – polemisanje na temu koja je smisao ovog foruma je dobra stvar, dakle polemika kao takva nije nepoželjna nego naprotiv.
    Drugo, polemiku nisam shvatila lično niti kao polemiku između mene i tebe (bitan je predmet polemike a ne to ko učestvuje u istoj).
    Polemisali smo ovde mali million puta i to je sasvim u redu i niko i ne treba ništa od toga da shvata lično. Ja nikada nikakve dijaloge, razmene mišljenja, polemike pa i rasprave na forumu ne shvatam lično.

Ono što sam ja želela da kažem je da je tvoja argumentacija odnosno tvoja teorija o ishrani nešto što je za mene neprihvatljivo i da zato neću polemisati dalje. Protiv tebe kao tebe apsolutno nemam ništa (naprotiv) ali imam protiv tvoje argumentacije o ishrani. Stičem utisak da, što je više objašnjavaš, sve više samu sebe demantuješ. Meni je takvo gledište neprihvatljivo i pokušavala sam da ti kažem da ja o tome dalje neću polemisati jer ili nešto nije u redu sa tvojom teorijom ili nešto nije u redu sa mnom koja nemam kapacitete da tu tvoju teoriju prihvatim. Neka tvoje gledište ostane za tebe i za sve koji se u njemu pronalaze i koji žele da dele takve stavove.
    U svakom slučaju, sada ti, molim te, shvati da ovaj komentar nije lične prirode i ne tiče se tebe kao tebe ili tebe kao čoveka, nego se tiče tvojih stanovišta – a o njima dajem sebi za pravo da komentarišem jer se direktno tiču teme koja i jeste svrha ovog foruma a i celog sajta.
    Mislim da nema razloga da mi zameriš na ličnom planu, kao što ni ja ne zameram ni tebi ni nikome, pa se nadam da se u ovom delu slažemo – da nema razloga za zameranje.

Ivaiva, izvini... neću više.. :oops: :)
    Slika

5.11.2012.-74kg, 6.12.2012-67kg, 2.2.2013-62kg, 25.3.2013.-60kg, 6.5.2013.-59kg, 8.6.2013.-58kg, polovina juna 2013 - 57kg i posle toga 57kg sa povremenih 58kg na kratko...
  • alfa
    Amater
    Amater
    Pridružio se: pre 14 godine

od alfa » pre 9 godine

Mrso, poenta je (mozda nedorecena) da u teorijama o ishrani ima toliko kontradiktornosti i medjusobnog nepoklapanja da je apsolutno nemoguce da ziv covek isprati sva "pravila". Cak ni oni koji se ozbiljno i strucno time bave imaju cesto imaju dileme. Mozda sam nedorecena, jer se trudim da ne davim... a na kraju izgleda da ipak udavim... ali u najkracem: ni jedno pravilo nije apsolutno i ne vazi za svakog. "Za jednog lek za drugog otrov" ili u nasem narodu poznato pod: "Od cega kovac ozdravi to krojaca ubije".
  • signorina
    Amater
    Amater
    Pridružio se: pre 9 godine

od signorina » pre 9 godine

narcisa napisao:Nisam Iva, ali imam isti problem :D . Kvalitet tune se pokvario i ima neku bljutavost pa je iole podnošljivo kad se utoba sa hljebom i salatom. (Eva se opet malo popravila). Dakle, nisi izrod :009:

E sad mi je lakše da nisam jedina. Muke kroz koje prolazim, sve mi se vraća, baš mi ne prija.

Ivaiva, bravo za univerzalni ručak za troje!
    [color=#00BF00][b][i]Nikad nisam upoznala čokoladu koja mi se nije svidjela.[/i] [/b][/color]
  • ivaiva
    Još malo pa profi
    Još malo pa profi

od ivaiva » pre 9 godine

Rucak je bio bas divan!Ja tikvice ne pohujem,samo ih malo deblje isecem i prethodno vece posolim da se skroz ocede.Meso je bilo junece.Bas smo se najeli svo troje! :) Ostalo je taman toliko da ja imam sutra za rucak.
    Sto se tice tune,onu u komadicima ja ne mogu ni da liznem,a komadi su mi ok.Ja sam i navikla da jedem sve bez hleba,osim kad pravim sendvic.Jedino sam na unki uz svaki proteinski i skrobni rucak jela po jedno parce.
    Un start 31.3.-66.5 kg
  • Tebi_Za_Ljubav
    Još malo pa profi
    Još malo pa profi
    Pridružio se: pre 10 godine

od Tebi_Za_Ljubav » pre 9 godine

Probajte (ako već niste) tunjevinu u aspiku...meni je mnogo ukusnija od pouljene :)
    Bez obzira šta mi se desi, ja sam borac, a ne žrtva!
  • ivaiva
    Još malo pa profi
    Još malo pa profi

od ivaiva » pre 9 godine

Narcisa,sama pravim jogurt,imam zaledjene visnje i maline. :) A za te uh za veceru,bolje proja nego pizza,u svakom slucaju. :DTZLJ,ja samo tu jedem.
    Un start 31.3.-66.5 kg
  • narcisa
    Profesionalac
    Profesionalac

Super!
    Kod nas nema ni Premije, ni aspika (jel to salamura da provjerim?- guglala sam i čini mi se da jeste). Od ponuđenih Rio Mare je kao ok, mad im je cijena paprena a količina mizerna (mislim da kad se preračuna onaj filet tune sirove što je Sinjorina pominjala dođe jeftinije). Eva ima najbolji odnos cijene i ukusa. Komadići - bljak, komadi hmprf... fileti su već nešto što jedem.
    Raspisah se o glupoj konzervi, izvinjajem se.
Odgovori 914 postova