Bacila sam malo pogled na forum malopre, što nije teško s obzirom na to da ima jako malo dnevnika (u odnosu na nekad kad je bilo i po 20 veoma aktivnih dnevnika i isto toliko dakle komentatora po tim dnevnicima)...
Upade mi u oči da se dosta spominje ta neka večernja glad kao problem. E sad, ishranu proučavam već godinama a imam i svoj primer na osnovu čega mogu odgovorno da tvrdim sve što ikad napišem ili izgovorim na tu temu...
Večernja glad kao problem (redovan) se javlja zato i samo zato što se u prethodnom delu dana ne uzima dovoljno hrane i/ili što se ti obroci ne planiraju i ne strukturišu pravilno.
Meni se to dešava samo ako sam iz nekog razloga propustila da uzmem tu neku svoju standardnu meru hrane za doručak ili ručak ili ako je nedostajalo proteina npr...
Sa optimalnom ishranom tokom dana, po kvalitetu i količini kalorija, ne može biti večernje gladi.
Može da se javi ponekad, zbog gladnih očiju, ili zbog neutoljene želje za nečim što volimo (zato sebi i treba priuštiti to nešto omiljeno jednom u npr 5 ili koliko već dana) ali nikako kao redovan problem koji nas remeti.
Razmisli o tome, ako hoćeš naravno...