Odgovori 1227 postova
UN pa dokle stignemo
  • dada77ns
    Amater
    Amater
    Pridružio se: pre 9 godine

Re: UN pa dokle stignemo

od dada77ns » pre 7 godine

Sve cestitke za sinutih 29kg. Cestitke i na cvrstu odluku i plan kako dalje. Zelim puno srece. :mahalo:
    Ja sam, takodje, vrlo blizu toga da prekinem UNku i krenem ostru kontrolu kalorija (neka vrsta cik-caka kao sto je yo-yo pisala a i neki pre nje). Mnogo mi je zao sto nema ljudi na forumu. :cry:
    UN start: 04.05.2016. 62kg
    UN kraj: 01.08.2016. 51kg
    novi start kontrole: 03.05.2017. 55kg neuspesan
    najnoviji start kontrole: 06.11.2017. 57kg neuspesan
    UN start: 02.12.2017. 57kg
  • Bakica
    Profesionalac
    Profesionalac
    Pridružio se: pre 8 godine

od Bakica » pre 7 godine

Dado i meni je zao shto nema ljudi na forumu...chesto mi se chini da pricham sama sa sobom :shock: :D
    Ipak voditi dnevnik ovako javno pomaze...meni je pomoglo :) Sada ga vodim ali sama za sebe da bih videla koliko kalorija uzimam pa da se zaustvim kad se zalaufam sa kalorijama...nekako ako nemam pregled varam sama sebe da sam uzela manje nego shto jesam i onda "ode mast u propast" :crybaby:
    Lichno mislim da vi koji imate malo da skinete zaista ne morate na dijete. Smanjite kolichine, disciplinujte se i rezultat ce doci sigurno. Pa i ako malo potraje do tog rezultata nije greda. Zelim ti uspeh kao i svima u toj situaciji. Pozz
    SlikaSlika

SlikaSlika
    UN 06/2/2017 do 10/05/2017 119.9kg - 103.5kg - 16.4 kg
  • Bakica
    Profesionalac
    Profesionalac

od Bakica » pre 7 godine

Drzim se tu negde 91kg + 1kg i idem gore - dole. Neko vreme bice i ovako dobro a vremenom nadam se pochece da pada malo po malo :) Jedem normalnu hranu s tim shto pokushavam da pazim na kolichine i obroke ( narochito vechernje). Osnovni cilj mi je sada da sredim probavu i da ne dobijem kile nazad :nasilan: .Samo kratak raport...Pozz
    SlikaSlika

SlikaSlika
  • leonida
    Profesionalac
    Profesionalac
    Pridružio se: pre 15 godine

od leonida » pre 7 godine

Bravo za skinute kile i drži se.
    Slažem se da je večernje prejedanje najgore.
    Meni uvek pomogne u tim krizama da grickam šargarepicu ili kupus, kelerabu ... sve u svemu da nešto gricam (od tih grickanja se najviše i ugojimo, a povrće u principu ne pravi nikakvu štetu)-
    Početna kilaža 99 kg, krajnja 67 (oko godinu dana dijete).

Nov početak 03.09.2018.početna 79, trenutna 76, cilj 67.
  • Bakica
    Profesionalac
    Profesionalac

od Bakica » pre 7 godine

Drzim se ja Leonida :) tu sam na 1.5 kg plus od najmanje tezine i borim se da uveche ne jedem vec popijem malo soka i proguram. Jedino shto se tako bash ne gube kilogrami :cry: ...ili bar ne brzo...Cilj bi mi bio da skinem josh tih 10-ak kg pa da bacim sve lekove iz upotrebe osim onog za tiroidnu. Ali sretna sam i da se za sada odrzavam tu na priblizno istoj kilazi koju sam postigla i ne dozvolim da to ide gore. Sada sam na nekom od rezima vec skoro 9 meseci i zaista sam se privikla na te manje kolichine i uobrochavanje ( sem izleta u drugu vecheru tu i tamo). UH sam naravno drastichno smanjila vec zbog dijabetisa. Ne posustajem ja :headbang: samo malo vrludam :nasilan:
    SlikaSlika

SlikaSlika
  • leonida
    Profesionalac
    Profesionalac

od leonida » pre 7 godine

Što sok uveče :shock: ?
    On je sladak i izazove još veću glad. Možda je bolje jogurt ili neka sirova povrćkica ... (ja ovo kao laik, nisam neki stručnjak za dijabetis, čisto iz običnog života).
    Tvoja promena je drastična. Naravno da je metabolizam sporiji što smo stariji i da kile sve sporije idu dole, ali uz manje-više pravilnu ishranu idu ... polako, ali sigurno. Sigurno je i da primećuješ puno pozitivnih efekata gubitka ovih kilograma na zdravlje.
    Ti bar nigde ne žuriš ... nismo mi kao ove devojčice što se pojave tu i tamo koje se udaju za koji mesec pa moraju na brzaka da skinu kile da bi im lepo stajala venčanica koju su čitavog života zamišljale :D (ne kritikujem drage devojčice, prosto kažem da mi više nigde ne žurimo).
    Početna kilaža 99 kg, krajnja 67 (oko godinu dana dijete).

Nov početak 03.09.2018.početna 79, trenutna 76, cilj 67.
  • ivaiva
    Još malo pa profi
    Još malo pa profi
    Pridružio se: pre 11 godine

od ivaiva » pre 7 godine

Bakice,mislim da ti gresis sa tom filozofijom o manjim kolicinama,bolje je da jedes dosta,ali onih namirnica koje su zdrave i manje kaloricne ,a i potrebne nasem organizmu.Onda neces uvece biti gladna sigurno.
    Un start 31.3.-66.5 kg
  • Bakica
    Profesionalac
    Profesionalac

od Bakica » pre 7 godine

Ma i nisam ja uveche pravo gladna , nije to glad...to je vishe neka navika jer sam celog zivota jela kasno uveche :nasilan: A i neka nervoza jer ne mogu da zaspim lako ( jutros zaspala u 5 ujutru :cry: prava muka...odspavam ja posle 5-6 sati kad konachno zaspim ali muka...). A bila sam velika spavalica u mladosti :crybaby:
    Popijem par gutljaja soka od pomorandze jer nebih da jedem nishta solidno u to doba...mogao bi i jogurt ali nekako mi vishe legne sok jer je bar malo sladak mada nema dodat shecer. Mada kazu nutricionisti da se voce jede preko dana i to celo voce zbog vlakana a ne sok...Pa ne znam...nekad me uhvati pa uzmem kockicu crne chokolade i ako nisam sladokusac valjda telo trazi neshto slatko. Svesna sam da to ne pomaze skidanju kilaze ali mi i ne dize shecer i ne goji me poshto uzmem bash malo.
    Na manje kolichine za ruchak i vecheru sam se navikla i odgovara mi tako. Budem bash sita posle te porcije sa salatom tako da mi ne treba vishe nichega. Doruchak nisam nikad ni jela a sada ga jedem pobozno ali oko podne ...ona ovsena kasha...sredjuje mi probavu pravo pa moram (mada mi se malo vec smuchila). Ma to je ono svako trazi svoju formulu. Ja sam evo nashla formulu za odrzavanje kilaze ali za skidanje morala bih opet neshto restriktivnije ali ne da mi se. Jeste Leonida bash nigde ne zurim pa sve mislim polako...doci ce i to na red :D
    SlikaSlika

SlikaSlika
  • Bakica
    Profesionalac
    Profesionalac

od Bakica » pre 7 godine

Stojim na 92 kg i koji gram u zavisnosti kakava mi je probava (uglavnom ide nekako). Valjda je i to dobro :roll: Sve lepo odradim preko dana pa i vechera je ok a onda oko 1 nocu dodjem u napast da bar neshto uzmem u usta. To nikad nije mnogo ( zato se i drzim na istoj kilazi) ali opet JEDEM :nasilan: i NE SKIDAM KILOGRAME :crybaby:
    Valjda cu se uozbiljiti opet jednom :x
    PS Naajgore shto mi je imunitet uzasno opao pa ne mogu da savladam konjuktivitis i pored svih lekova evo vec jedno skoro dva meseca. Shta sve ne uzimam za imunitet i slabo se to popravlja. :crybaby:
    SlikaSlika

SlikaSlika
  • Drina
    Početnik
    Početnik

od Drina » pre 7 godine

Jojj konjuktivitis, kakav davež. Nadam se da će imunitet da vam se popravi uskoro!
    Početna: 85, trenutna: 77 cilj: 70kg
  • Bakica
    Profesionalac
    Profesionalac

od Bakica » pre 7 godine

Udavi me konjuktivitis. Ishla sam i kod specijaliste (to mora privatno ovde jer kod drzavnog chekash godinama :roll: ) pa se naplacala :x dao mi neke kortikosteroide da stavljam u ochi ( a opasni su ali moram) ali ne vidim da mi je neshto mnogo bolje :cry: I narodni lek sam napravila od manuka meda i soli i vode ali nekako slaba vajda. Tako da bukvalno neznam shta cu. Naochare za sunce nosim sve vreme a kompjuter izbegavam (previshe sam visila na njemu). Ali ochi crvene i suze i krmeljaju pa da poludish :shock: Pri tome za podizanje imuniteta uzimam sve shto sam igde prochitala da pomaze :roll: Valjda ce jednom proci...mada gubim nerve vec :nasilan:
    Na ozbiljniju dijetu nikako da krenem :evil: Mozda probam taj Hrono samo da prikupim malo volje :D Pozz svima koji se bore :mahalo:
    SlikaSlika

SlikaSlika
  • ivaiva
    Još malo pa profi
    Još malo pa profi
    Pridružio se: pre 11 godine

od ivaiva » pre 7 godine

Gadan je taj konjiktivitis i kad ga imas par dana,a mogu da zamislim kad ga imas tako dugo.Moj sin ga je imao kad je bio beba i dr mi je rekla da mu ukapam moje mleko(sto mi je zvucalo suludo) i proslo je za dan.
    Sto se tice Hrono,jedva cekam da pocnes da ti kradem recepte. :) Ti volis i da mesis razna peciva,a ima milion recepata(ja samo pravim hleb i kupujem gotove hrono pogacice).Moracu ovih dana da pokusam da napravim neku pitu.
    Un start 31.3.-66.5 kg
  • Bakica
    Profesionalac
    Profesionalac

od Bakica » pre 7 godine

Nemam gde da nabavim majchino mleko a chitala sam da je to najbolji lek. Ovo me stvarno udavi al shta cu :( :cry: :bas_tuzan: :placljivko: Valjda ce jednom proci. Meni imunitet opada i zbog godina i zbog dijabetisa ( koji je sad pod kontrolom vec duze vreme al opet)...jbm ti starost :crybaby: :roll: :x
    Ici cu na Hrono jer mi se chini najpribliznije normalnoj ishrani i onome shto i inache jedem. Medjutim nemam sad volje da se skoncentrishem na to pa odlazem do daljnjeg.
    SlikaSlika

SlikaSlika
  • Debeliccka
    Profesionalac
    Profesionalac
    Pridružio se: pre 12 godine

od Debeliccka » pre 7 godine

Bacila sam malo pogled na forum malopre, što nije teško s obzirom na to da ima jako malo dnevnika (u odnosu na nekad kad je bilo i po 20 veoma aktivnih dnevnika i isto toliko dakle komentatora po tim dnevnicima)...
    Upade mi u oči da se dosta spominje ta neka večernja glad kao problem. E sad, ishranu proučavam već godinama a imam i svoj primer na osnovu čega mogu odgovorno da tvrdim sve što ikad napišem ili izgovorim na tu temu...
    Večernja glad kao problem (redovan) se javlja zato i samo zato što se u prethodnom delu dana ne uzima dovoljno hrane i/ili što se ti obroci ne planiraju i ne strukturišu pravilno.
    Meni se to dešava samo ako sam iz nekog razloga propustila da uzmem tu neku svoju standardnu meru hrane za doručak ili ručak ili ako je nedostajalo proteina npr...
    Sa optimalnom ishranom tokom dana, po kvalitetu i količini kalorija, ne može biti večernje gladi.
    Može da se javi ponekad, zbog gladnih očiju, ili zbog neutoljene želje za nečim što volimo (zato sebi i treba priuštiti to nešto omiljeno jednom u npr 5 ili koliko već dana) ali nikako kao redovan problem koji nas remeti.
    Razmisli o tome, ako hoćeš naravno...
    :D
    Slika

5.11.2012.-74kg, 6.12.2012-67kg, 2.2.2013-62kg, 25.3.2013.-60kg, 6.5.2013.-59kg, 8.6.2013.-58kg, polovina juna 2013 - 57kg i posle toga 57kg sa povremenih 58kg na kratko...
  • dada77ns
    Amater
    Amater
    Pridružio se: pre 9 godine

od dada77ns » pre 7 godine

bice da si u pravu. pisalo se o tome po dnevnicima (debelicka, leonida, dudank...da ne nabrajam ostale). evo izgurala sam nedelju dana da vodim racuna o tim vecernjim obrocima i rezultati su se pokazali na vagi. Jos nema pomaka na garderobi (jer tesko je skinuti cm na kriticnim zeniskim delovima tela) ali bice valda.
    UN start: 04.05.2016. 62kg
    UN kraj: 01.08.2016. 51kg
    novi start kontrole: 03.05.2017. 55kg neuspesan
    najnoviji start kontrole: 06.11.2017. 57kg neuspesan
    UN start: 02.12.2017. 57kg
Odgovori 1227 postova