Odgovori 2547 postova
Srećna, sita i sve manje debela
  • Debeliccka
    Profesionalac
    Profesionalac
    Pridružio se: pre 12 godine

Re: Srećna, ali debela

od Debeliccka » pre 10 godine

Šta je bilo bilo je... ali neka bude nauk..
    Samo da ti kažem.... da si onako normalno jela (bez da budeš na bilo kakvoj dijeti) ne bi dobila 10 kg, nego bi dobila znatno manje ili nimalo.... NIje neophodno biti na dijeti da bi čovek bio siguran da se neće ugojiti, dovoljno je samo jesti normalno.

Prema tome, uči se da jedeš normalno, UN dijeta se nije udala za tebe i neće ostati sa tobom dok vas smrt ne rastavi nego je tu privremeno. Sutra ćeš kroz život bez nje, ona neće biti tu da te čuva i kontroliše, moraćeš sama da vodiš računa o sebi.... pa prema tome, uči svakoga dana, svakoga jutra, svake večeri da jedeš normalno i uravnotežuješ ishranu jer je jedina poenta naučiti da se ishrana ne sastoji iz te jedine moguće dve opcije:
    a. dijeta za mršavljenje
    b. jedenje za gojenje
    .. nego da i onda kada nismo na dijeti jedemo sa smislom i ne gojimo se.... Može se, može se, može se, može se, veruj mi, veruj mi, veruj mi.....

Prema tome, nauči da jedeš, uči svakog dana a Un dijetu puštaj postepeno na slobodu, neka je prihvati neko drugi ko tek počinje, pa neka njemu bude osnovna škola, nekome ko tek uči,a ti bi trebalo da već upisuješ fakultet... Dakle, nemoj da mi se vraćaš u osnovnu školu.... Velika si devojka! :wink: :-P :009:
    Slika

5.11.2012.-74kg, 6.12.2012-67kg, 2.2.2013-62kg, 25.3.2013.-60kg, 6.5.2013.-59kg, 8.6.2013.-58kg, polovina juna 2013 - 57kg i posle toga 57kg sa povremenih 58kg na kratko...
  • layla021
    Početnik
    Početnik
    Pridružio se: pre 11 godine

od layla021 » pre 10 godine

Cestitam sto si odolela iskusenjima. Stanje je takvo kakvo jeste, nista promeniti ne mozes tako da prihvati to i idemo dalje u nove pobede.
    Debelicka je u pravu ni ja ni ti nismo naucile da jedemo, a valjda cemo nauciti jednog dana.
    A za FA bar to uvek mozes vani setnja i samo setnja kad nista drugo nije opcija.
  • LEPA_i_ZALJUBLJENA
    Amater
    Amater
    Pridružio se: pre 16 godine

od LEPA_i_ZALJUBLJENA » pre 10 godine

narcisice (uvek se setim onog filma spijun na stiklama) mi se poznajemo od ranije, BRAVO nemam sta drugo da ti kazem ,ja sam danas startovala sa dukan dijeto..nadam se lepom druzenju
  • Loptica90
    Amater
    Amater
    Pridružio se: pre 14 godine

od Loptica90 » pre 10 godine

Izgleda da tvoja okolina baš i nije ukapirala da si na dijeti, čim te tako miniraju... Trebalo je da poklone pred njima baciš u kantu, sigurno ti ne bi opet doneli nešto grešno, hahahaha! :)
  • narcisa
    Profesionalac
    Profesionalac

od narcisa » pre 10 godine

Loptice, okruženje nije znalo da ponovo startam sa dijetom. Tata se izvinjavao poslije...a čokolada me čeka kad budem smjela da je jedem :D
    Zaljubljena, drago mi je što si se vratila. Nadam se da ćeš se izboriti sa dukanovim pravilima. Kucamo.
    Jetrvo, ja sam očigledno previše dugo u braku sa nezdravim jelom i nikako da presječem i u potpunosti se predam zdravlju. Dijeta mi je super avantura između, al dok god se budem vraćala prvoj ljubavi vajde nema. Znam, znam, s umne strane, ali srce stenje... Work in progress.
    Sele, mene sam izlazak iz kuće frustrira. Kad izađem nema nikakvog problema mogu gdje hoćeš i šta hoću, ali taj proces spremanja me sabotira. I na tome radim. Čovjek se uči dok je živ, pa valjda ćemo i mi.
    1/91 P-dan
    D: šaka oraha
    R: piletina, tikvica, kriška hljeba, malo ajvara, luk, malo senfa, supa
    V: piletina

Dakle nije baš najbolji start, fali mi pravo voće, al sam potamanila juče sve što smo imali u kući...dakle u nabavku pod hitno.
    Kao što vidite postavila sam taj dodatni tiker koji odbrojava do povratka na pravi put. Juče sam piškila 150 puta, a danas 1,7 kg manje. Šok šok šok. Uglavnom imam plan da se ovoga riješim do datuma kad sam počela dijetu. Vidjećemo kako će teći proces realizacije.
  • Treshnja
    Amater
    Amater
    Pridružio se: pre 13 godine

od Treshnja » pre 10 godine

Proces je poceo za guzvom u toaletu xexe, to je ta voda, i neka je izasla, sad ces sigurno par dana da se *izduvavas* posle krivudanja pa onda opet u klupu :D Evo ja sedim u zadnjoj klupi, imas slobodno mesto kraj mene, ali nema prepisivanja :-P :009:
    1. Cilj: 66kg
    05.10.2014. pocetak Unke 82 kg, 05.04.2015.kraj 71,7 kg
    11.05.2015. pocetak II kruga Unke 71 kg, kraj 67.8 kg
    2. Cilj: 62kg
    14.09.2015. pocetak III kruga Unke
  • simka
    Početnik
    Početnik

od simka » pre 10 godine

Jesi bila u nabavci? Sta se danas lepo krcka kod tebe za Skrobni dan?

Naravno velika podrska i od mene u dostizanju tvog cilja. Praticemo se! :mahalo:
  • narcisa
    Profesionalac
    Profesionalac

Trešnjice, drugarice iz klupe, ja sam toliko ćorava da nema šanse da prepisujem čak i da hoću ;) :hi-fi: Dil postignut. Jbt te vode ima 100 litara...
    Simče, dobrodošlo kockasto ljubimče u moj dnevnik. U nabavci bila nisam...bar pijačastoj. Danas idem.
    2/91 S-dan
    D:2 kivija
    R: riža i gljive, parče hljeba, kupus salata (ekspres restoran)
    V: Hm.... skuvaću šaku riže
  • smiljana78
    Početnik
    Početnik
    Pridružio se: pre 10 godine

od smiljana78 » pre 10 godine

Jooooooj, drugarice, kako sam srecna sto te vidim :013: Najiskrenije!

Aj, majke ti, pojedi i neku salaticu uz taj pirinac veceras, a i zacini ga malo, ljubim te. Ovo sto napisa ni izgladneli pozeleo ne bi :D
    Uzgred, izlazak iz kuce... Zvuci poznato. Ima tu bre hiljadi zackoljica, dok resis, pa dok se obuces, pa se pogledas u ogledalo, pa ako imas srece ne odustanes na tom koraku, pa razmisljanje postoji li dovoljno dobar razlog, pa pomisao na divotu sedenja u fotelji ili baskarenje na kaucu s kompom u toplini doma svoga, ih, proces je to, brate. Bar kod mene je bas ovako.
    Ovako bespotrebno glupavo. Racionalno bih sebe najradije :nasilan:
    Ali pusta iracionalnost, eh...
  • Loptica90
    Amater
    Amater

I ja se nadam da si pojela još nešto u taj pirinač... :)

Prodinstaš malo luka/praziluka, ubaciš pirinač, skuvaš kockicu povrtne supe i dodaješ je u pirinač po potrebi, kad bude skoro gotov dodaš malo neke mešavine povrća (bilo koje od onih smrznutih), ostaviš sve da se krčka još malo i smažeš uz salaticu onako baš sa uživanjem.

Jer realno ako gledaš, svako ko bi jeo klot pirinač obaren na vodi samo, vrlo brzo bi odustao od dijete i bacio se na nešto ukusnije. :)
  • narcisa
    Profesionalac
    Profesionalac

Ipak je za ručak bila riže i grašak, a uveče riža i gljive. Ja imam malo perverzne zahtjeve oko hrane. Ne volim da mi se sudara po tanjiru : ) Dobro je bilo juče baš su mi se jele gljive, a u restoranu ih nije bilo, pa sam ih priuštila za večeru. Mljac.
    3/91 Uh dan
    D:banana
    R:3 kifle
    V: 3 reda one čokolade
    Ha: biće piva

Bila sam danas ko doktorice opšte prakse, pa sam morala da se snalazim s nogu. Pokupila sam razne uputnice, pa da napokon saznam misterije organizma moga. Sori što ne piskaram po vašim dnevnicima, nemadoh vremena. ispravljam greške sutra. :009:
  • Treshnja
    Amater
    Amater
    Pridružio se: pre 13 godine

od Treshnja » pre 10 godine

A sto se meeeeni pije pivo, ili sto god gazirano, i to samo jedna casa i bice mi dosta buahahahaha :pivo:
    1. Cilj: 66kg
    05.10.2014. pocetak Unke 82 kg, 05.04.2015.kraj 71,7 kg
    11.05.2015. pocetak II kruga Unke 71 kg, kraj 67.8 kg
    2. Cilj: 62kg
    14.09.2015. pocetak III kruga Unke
  • smiljana78
    Početnik
    Početnik
    Pridružio se: pre 10 godine

od smiljana78 » pre 10 godine

Gde opet ti nestade?
    :crybaby:
  • narcisa
    Profesionalac
    Profesionalac

Tu sam, viša sila me spriječila da piskaram. Drugarici je umrla baka, pa sam išla na sahranu, a onda sam juče pročitala 150 stranica naglas, pomažući drugoj drugarici. Grlo me sabija.
    4/91 V-dan
    banana, 5 kivija, 50 gr kikirikija, 5 suvih šljiva, 2 jabuke
    5/91 P-dan
    D: 2kivija
    R: sir + hljeb (u gostima)
    V:malo sira i jogurt
    6/91 S-dan, bez S
    D:kivi i čaj
    R:sir + hljeb + jogurt
    V: sir + hljeb + jogurt, manje no za ručak

Zadovoljna sam razvojem situacije. Malo je grbavo, povremeno sam gladna na psihobazi (pms), al minus je tu. Skroman, ali postoji.
    Iskulirala me je euforija oko dijete i novog starta, osjećam da sam u glavi bistra, pa se nadam da će i rezultati biti u skladu sa tom činjenicom. :009:
    Poslednja izmena od narcisa u 24 Feb 2015, 00:58, izmenjeno 1 put ukupno.
  • Loptica90
    Amater
    Amater

Ako budeš bila voljna, napiši kakva ti je satnica obroka. Da pokušamo da ustavnovimo zašto si gladna. :)

I nešto si pobrkala ove dane, krompir nikako nije protein. :neznalica:
Odgovori 2547 postova