Naravno jela kod drugarice sir, pa kad sam došla kući oplela po sirnici. Baš sam bila gladna cijeli dan, i ne mogu da vjerujem da sam se toliko isfurala na buđavi svinjski file. Naravno osvanula sam i jutros gladna do kosti, pa sam odlučila da ubacim po koju užinu, i jedva čekam da uskočim u neki krompir kad dođe kući.
79/91 S-dan
D:banana
U: šaka badema mandarina
U: jabuka
U:mandarine 2
R: krompir u rerni, paradajz, ajvar i ako nađem zelena salata, kriška hljeba
V: pola bez hljeba
Odlučila sam da ponovo pomjerim vodeni dan, tako da ću ga držati u subotu, da bih se ponovo uštimovala s mladim mjesecom. Moram nekako da se pokrenem, pa makar i gladovanjem. A baš sam htjela da brljam nehumano u subotu, kad krk eto vode.
Skužila sam da sam totalno demoralisana, i da se svaki put trgnem kad me neko pohvali. Danas sam išla po neke papirušine, i bivša koleginica me ishvalila opasno. To mi vraća neku nadu da mogu da ugledam dvocifren broj. Prošli put kad sam odustala od dijete imala sam 104. Valjda me tada uhvatila neka kriza po sistemu "mogla bih i da uspijem", i onda sam se zbrčkala i poklekla. Moj problem je što ne vjerujem u sebe. To moram iz temelja da promjenim. Red, rad, disciplina-sparta!
I da još jedna odluka je pala. Nema više nerealnih ciljeva. Moj novi cilj je da ovu kilažu održim do aprila 2015., a poslije šta bude. U međuvremenu ako bude minusa dobro i jest, ali plus ne smije da osvane ni pod tačkom razno. Ja sam dostigla svoj novogodišnji cilj, i ne treba da budem pohlepna i kažem aj još samo... Zadovoljna sam s postignutim, a ovih 20 kila, ako treba skidaću narednih pet godina.