Odgovori 2547 postova
Srećna, sita i sve manje debela
  • Sax
    Amater
    Amater
    Pridružio se: pre 11 godine

Re: Srećna, sita i sve manje debela

od Sax » pre 9 godine

Kod nas kiša pada li pada, već dva dana ne prestaje. Vreme nije ni za šta osim za spavanje.
    Mada nam prognozeri obećavaju sunce od sutra :)

Svaka čast za planirano merenje, ja bih svaki čas mogla da naskačem na vagu, jedva sam se ograničila da prođe makar 5 dana :oops:
    • start........ 79,9kg, 14.08.2020.
      trenutno.. 78,4kg
      cilj 68,5kg pa 65kg
  • leonida
    Profesionalac
    Profesionalac
    Pridružio se: pre 15 godine

od leonida » pre 9 godine

Kiša ... ja taman ponovo počela da idem peške na posao, a danas nekako ... hladno je, kišovito ... baš mi ovo vreme kvari planove ... utiče na raspoloženje ... valjda će sutra granuti sunce !!!
    Početna kilaža 99 kg, krajnja 67 (oko godinu dana dijete).

Nov početak 03.09.2018.početna 79, trenutna 76, cilj 67.
  • narcisa
    Profesionalac
    Profesionalac

od narcisa » pre 9 godine

Tu je i za ocekivati da bude mrljavo, ali ovdje je, blago receno, neprirodno.
    Pa ja mislim da je vaganje jednom sedmicno sasvim ok, taman tacan presjek stanja. Nekad i ja vagu obilazim svakodnevno kad me uhvati neizdrz.
    Vazem se ja skoro stalno poslije VK-a i stalno pokaze znatno vise.... Ja sam neki izuzetak.

Dan 113
    D: leban
    R: corba, 2 tanjira
    V: banti, keks, hljeb s nutelom, mlijeko
    Fa: plesanje

Tiker pomjeren za 300g, ja zadovoljna. Malo mi je pritisak opao pa sam uspavana, ali izaci se mora.
    Mozda skoknem i do bazena. :mahalo:
  • oliveras
    Amater
    Amater
    Pridružio se: pre 9 godine

od oliveras » pre 9 godine

Cestitam minus, popij nesto tecnosti zbog pritiska :mahalo:
    Slika
    12.07.2013-04.2015 pocetak 97.7 kg. kraj 80 kg.
    UN 29.11.2015-27.02.2016 pocetak 86.6 kg. kraj 79.5 kg.
    07.05.2016 pocetak 78.5 kg.
  • Sax
    Amater
    Amater

od Sax » pre 9 godine

Čestitaaaaam :013:
    Sviđa mi se ovaj tvoj VK dan, podseća me na detinjstvo :mahac:
      trenutno.. 78,4kg
      cilj 68,5kg pa 65kg
  • leonida
    Profesionalac
    Profesionalac

Hoću i ja na bazen !!!
    Moram da čekam lepše vreme, ne zbog toga što u okolini nema zatvorenih bazena, nego da počnu da prodaju kupaće kostime ... naravno da su mi oni od prošle godine veliki, a oni od pre 10-ak godina koje sam pronašla su sa trokutićima na gornjem delu, bez žice ili korpe što mi je lepo stajalo u onim godinama, ali sada ... ipak mi treba nešto sa ćvrščim gornjim delom ... ja sam u godinama kad devojački modeli više baš ne pristaju ...

Kad mi se pritisak sroza (što je često) meni pomogne obična crna kafa bez šećera.

• Eleonor
    Amater
    Amater

od Eleonor » pre 9 godine

Ja na bazen nikad krocila nisam :( Uvek me stid bilo... Al da plivam obozavam...sta cu, da cekam leto pa mozda ispadne nesto :)
    Kazu da pritisam bolje podize caj, ali ja uvek glasam za kafu...
  • narcisa
    Profesionalac
    Profesionalac

Ja sam se juce predala niskom pritisku i prespavala pola dana. To me nije omelo da izadjem i isplesem svoje;).
    Ja nemam nikakvih blamova pa sam se stalno kupala u bazenu, jezeru, rijeci, moru. Nekako nisam mogla da propustam zivot zbog kilaze.

Dan 114
    D: leban, dvopek
    R: gljive, paradajz, sir
    V: krastavac, tunjevina

Sezona niskog pritiska i dalje na snazi. Probala sam i cajem i kafom i slanim danas i nista. Energije ni za lijeka... :mahalo:
  • Eleonor
    Amater
    Amater

To je hrabro :009:
    Izgleda da imas isti problem sa pritiskom kao i mm. On se par puta i zanesvestio zbog toga, ali ga uglavnom muci glavobolja.... Kazu da gazirano isto dize pritisak. Znam da je zabranjeno u svakoj dijeti, ali ako bas prigusti, da znas....
  • Sax
    Amater
    Amater

od Sax » pre 9 godine

Nekako nisam mogla da propustam zivot zbog kilaze.

Svaka čast!!! Kad sam nabacila prve kilograme, mesecima nisam imala želju ni sa kim da se viđam i mnogo mi je zbog toga žao, srećom nije previše dugo trajalo.
    Za pritisak nažalost nisam od pomoći, sve što znam da pomaže već si probala :?
    :mahalo:
      trenutno.. 78,4kg
      cilj 68,5kg pa 65kg
  • leonida
    Profesionalac
    Profesionalac

Eleonor .... ni ja niti jednog momenta nisam propuštala život zbog kilaže .... veruj mi, previše brzo prolaze godine da bi čovek sebi mogao priuštiti da propusti nešto što bi ga usrećilo !!!

• dudank
    Profesionalac
    Profesionalac
    Pridružio se: pre 16 godine

od dudank » pre 9 godine

Prvo da čestitam, ovo je fantastično!!! :013:

Nego, pritisak. (Iz iskustva, pošto sam maltene čitavog života imala taj problem.) Kafu ISKLJUČIVO kad ustaneš, ne više preko dana, pogotovu ne kasnije u toku dana. Ona digne pritisak trenutno pa ga još više obori (jednom sam posle više kafa na poslu završila kod lekara zbog preniskog pritiska, pa mi je to objašnjeno).

Kad je previše nizak, izmešaj so, šećer i vodu i popij to (nećeš da se ugojiš od 2-3 kašičice šećera).

Na duže staze pomaže crni luk u obilnim količinama (ovo verovatno trenutno ne možeš zbog okolnosti). Zbog nečeg više pomaže zimski nego mlad.

Radi neke vežbe za leđa, ramena i vrat.

Ako se setim još nečeg što je potvrđeno koristilo, pišem ti...

narcisa napisao:Nekako nisam mogla da propustam zivot zbog kilaze.

Lepše formulisan stav ne pamtim kad sam videla!!! :) (Ja na moru furam toples... ima jedna priča o tome u mom dnevniku, mrzi me da se ponavljam.)
  • Cirkončić
    Amater
    Amater
    Pridružio se: pre 14 godine

od Cirkončić » pre 9 godine

Bravo Narcisa, od srca ti čestitam! :)
    Sećam te se kada si počinjala. :) Svaka čast, to je jedino što mogu da kažem i samo napred. :hi-fi:
  • narcisa
    Profesionalac
    Profesionalac

Ja kafu inace ne pijem, nego samo iz socijalnih razloga... Ova je bila iz medicinskih i nista. Dudo, hvala na savjetima. Radim ja vjezbice stalno ledjno-kicmene (pokusavam da se rijesim i upitnika s ledja). Zaboravila sam toples pricu ;(.
    Kapiram da je kod mene ovaj pritisak dodatno povezan sa nemogucnoscu otvaranja prozora i manjim pusenjem. Cigara me odrzava budnom, a sad sam u nepusackom stanu...
    Lukac samo u umjerenoj kolicini, puno vremena provodim s narodom u okruzenju pa ne mogu ;(,mada mi se jede ovih dana. Jel to TO osluskivanje organizma?:)

Dan 115
    D: leban, dvopek
    R: jaja, tikvica, krastavci
    V: sir, paradajz

Fa je bila u vidu sopinga. Moja omiljena prodavnica ima snizenje 50%. Iiiii imam stiklice. Haljinica i suknja su velicine 16, a komotno su mogle da budu 14, ali nema. Naravno to je zato sto mi kroj ide na ruku (strukirano pa se siri), a doope je u helankama 20. Dakle ima tu jos dobrog posla.
    Bile smo danas i u parku. U park se placa ulaz...
    Uglavnom bio je neki kao buvljak rukotvorina i zdrave hrane. Nasi ljudi prave 1000 puta bolje stvari za 10 puta manje para. Ozbiljno namjeravam da postanem svercerka.
    Organska gajba u kojoj imaju 4 mandarine, 2kivija, 3jabuke i jedna tikva kosta 30e. Dajem glavu da nista organsko nije, nego da je preprodaja iz prodavnice. :mahalo:
  • Eleonor
    Amater
    Amater

Bravo za shoping :)Zelim da uzivas u tome sto si izabrala, a sledeci put, za jos broj manje :wink:
    Te "napucane"vockice bas sumnjivo deluju. Sve savrseno okruglo i glatko, a ukus-plastican. Ja ne znam gde ima svezih jabuka u prolece?
Odgovori 2547 postova