Odgovori 2547 postova
Srećna, sita i sve manje debela
  • Debeliccka
    Profesionalac
    Profesionalac
    Pridružio se: pre 12 godine

Re: Srećna, sita i sve manje debela

od Debeliccka » pre 9 godine

Sve je to normalno i sastavni deo zivota, mislim taj hleb...ali ipak, gledaj da ti ne predje u naviku, hleb za D, R i V.... I probaj da dvopek ne proteras iz ishrane skroz i zauvek...

P.S. poslala ti meil malopre
    :009:
    Slika

5.11.2012.-74kg, 6.12.2012-67kg, 2.2.2013-62kg, 25.3.2013.-60kg, 6.5.2013.-59kg, 8.6.2013.-58kg, polovina juna 2013 - 57kg i posle toga 57kg sa povremenih 58kg na kratko...
  • narcisa
    Profesionalac
    Profesionalac
    Pridružio se: pre 11 godine

od narcisa » pre 9 godine

Jetrvice, vec sam u krevetu, ali sutra s kafom jutarnjom i merakom citam mejl.
    Dvopek je privremeno eliminisan, hljeb je previse gnjecav kad se ispece, a samo kratki boravak u rerni ga pretvori u kamen. Imala sam osjecaj da cu ostati bez zubala. Rerna im ne radi kako treba. Pola sata bukv as lno nista se ne desava, a onda sve sprzi u tri minuta, vec mi je zagorilo sto stvari. I s ringlama je frka. Dvije skoro da ne rade, a dvije se ponasaju kao rerna. Od osmog sam kod druge drugarice kod koje sve radi kako treba;).
    Hvala vam svima na podrsci, bas mi znaci pogotovo kad sam kljakava.

Dan 92
    D: leban, hljeb
    U: suve sljive
    R/V: krompir, salata, hljeb, banti, nutela, oreo, brauni, pa nakon sat vremena tri kriske zapecene u rerni sa kecapom, origanom, gljivama i sirom

Mislim da sam se najela skoro kao na onoj slavi koju dobro pamtim. Odahnula sam i mogu da se vratim u normalan ritam. Trebao mi je ovaj osjecaj u stomaku.
    Vaga jutros pokazuje stanje s tikera. To je sasvim ok, ako se uzme u obzir da nisam posjetila odaje dva-tri dana. :mahalo:
  • layla021
    Početnik
    Početnik

od layla021 » pre 9 godine

Sister super se ti snalazis sa tim jelovnicima (zanemaricemo ovaj zadnji :P) s obzirom na novu sredinu i na situaciju sa sporetom i rernom.
    Datule ufff na to se veoma lako covek navuce, mislim da bi ih mogla jesti za dorucak rucak i veceru.
    Nisi bila u odajama dva tri dana?!?! To bas i nije za zezanje, ubaci vise vlakana u ishranu, ako ne mozes drugacije onda preko voca.
    Nemoj cesto ponavaljati ovaj zadnji jelovnik, jer znas da to moze na drugu stranu da te odvuce.
  • leonida
    Profesionalac
    Profesionalac
    Pridružio se: pre 15 godine

od leonida » pre 9 godine

layla, to je bio narcisin VK dan ... mi to otprilike jedanput nedeljno .... odlično se narcisa snalazi u datim okolnostima.
    Početna kilaža 99 kg, krajnja 67 (oko godinu dana dijete).

Nov početak 03.09.2018.početna 79, trenutna 76, cilj 67.
  • volja cini cuda
    Amater
    Amater
    Pridružio se: pre 9 godine

od volja cini cuda » pre 9 godine

Ako te ovi slatkisi ne proteraju, nista nece. :16: Nek si jela, ako ti je to trebalo da se osetis napokon psihicki rastereceno.
    Tebi je jos malo pa dve godine kako si na dijeti. :14:
  • Sax
    Amater
    Amater

od Sax » pre 9 godine

mmmmmm sviđa mi se ovaj tvoj VK dan, mljac...
    Ako možeš da nađeš laneno seme (idealno bi bilo da je celo zrno pa sama da samelješ pre jela, tada je najefikasnije), odlično je za pokretanje creva.
    • start........ 79,9kg, 14.08.2020.
      trenutno.. 78,4kg
      cilj 68,5kg pa 65kg
  • narcisa
    Profesionalac
    Profesionalac

Tu sam, odustala nisam, smo sam imala nekih problemskih obaveza + migrenu koju sam jedva preživjela. Tek sam je sinoć iznojila iz organizma. Definitivno je povezana sa pms-om i dobićem...
    Lan nisam uspjela da nađem u zrnu, samo onaj koji je samljeven ko zna kada, a koliko sam upoznata za probavu je bolji ovaj u zrnu kad se natopi. Nisam odustala od potrage.

Dan 93
    R: piletina + salata
    V: piletina + salata

Dan 94
    R: rerna- gljive, tikvice, brokula, paradajz salata, feta
    V: isto povrće + jaje

Dan 95
    R: jaja, šarena salata
    V: piletina, ista salata

Što se tiče hrane prilično sam bezidejna. a i da se ne lažemo ne da mi se da razmišljam o njoj. Vrtim jedno te isto i po svemu sudeći će tako biti i u budućnosti. U prodavnici se pojavila neka pečena piletina koja je prilično ukusna, kao ono kod nas u maksiju, a i cijena je povoljna.
    Obilazim vagu skoro svakodnevno, ušao neki nemir u mene. Nekad pokaže 96, nekad 99, ništa mi nije jasno, ali osjećam nelagodu. Uzela sam danas metar da se premjerim i jako sam zadovoljna, broj se mijenja. Po dva cm manje od mjerenja prije 2 sedmice.

Malo statistike:
    p - s - minus
    Struk: 117 - 83 - 34 cm
    Grudi: 127 - 102,5 - 24,5
    Butina: 92 - 65 - 27
    Guz: 152 - 117 - 35
    List: 55 - 44 - 11
    Biceps: 42 - 32,5 - 9,5

Najviše me je zgraKnulo da mi je sada guzični predio kao što mi je bio struk na početku dijete. Ima tu još dosta posla, pogotovo sa donjim dijelom, ali gore to izgleda sasvim pristojno, maltene da ulazim u konfekciju. Krajnji cilj mi je da doope uđe u veličinu 16.

I dalje sam bezvoljna, pokušavam da skupim energiju. :mahalo:
  • Sax
    Amater
    Amater

od Sax » pre 9 godine

Ma kakvi bezvoljana sa ovakvim minusima u obimu! :headbang:
    Izguraj još malo, za koji dan se seliš u nov stan sa dobrom rernom, a i novim okruženjem.
    A i sad kad prođe PMS sve će da bude bolje!

Jelovnici su ti super, svega ima.

Fantastična ti je razlika u merama! Ja sam zaboravila struk danas da izmerim :29: dodaću večeras.
    U pravu si da ima razlike u cm-ovima (našim) tvoje butine su bar 10cm tanje :)
      trenutno.. 78,4kg
      cilj 68,5kg pa 65kg
  • volja cini cuda
    Amater
    Amater
    Pridružio se: pre 9 godine

od volja cini cuda » pre 9 godine

Samo se ti drzi metra, on ne gresi! Ko zna kakva je to vaga. Izvagaces se kad se vratis kuci. Bravo na ovakvim minusima!! :01: :01: To je sa pocetka dijete i sadasnje mere, jel da? Super si! Jos malo posla ti ostaje, a najveci deo puta si presla! Cestitam na istrajnosti! :veseljak:
  • leonida
    Profesionalac
    Profesionalac

Super što se obimi smanjuju !!!
    Inače smanjivanje obima ne ide baš proporcionalno i kako bi mi želeli ... meni se stomak dugo držao i sad u zadnjih par meseci došlo je do neke čudne preraspodele - u zadnja dva meseca obim grudi i kukova se smanjio za 1 cm, a struka za 6 cm ... (i sve to na zanemariv gubitak kilograma) Tek sad pri kraju dijete dolazi do neke normalne preraspodele ... žao mi je što nisam merila obime butina i nadlaktica ... sad su mi ostale kritične samo nadlaktice, ali verovatno će se i to rasporediti vremenom ... još uvek nije odnos koji bih ja želela (ranije sam imala puno uži struk) ... ali sigurna sam da se to vremenom samo po sebi namesti ... sve u svemu obimi su puno realniji pokazatelj od kilograma, u krajnjoj liniji, niko nam ni ne vidi kilograme, već obime ...

• narcisa
    Profesionalac
    Profesionalac

Volja, da da od pocetka dijete.
    Kod neme ovo prilicno proporcionalno ide, samo bi valjalo da cice vise ne mrdnu, popsto su na ivici da se istope skroz. Najjaca sam u doopetu od rodjenja, pa ce ovaj proces potrajati.

Dan 96
    R: salata (paradajz, krastavci, luk),tikvice, feta
    V: tunjevina i salata

Dobila-raspadam se. :mahalo:
  • narcisa
    Profesionalac
    Profesionalac

Dan 97
    R: jaja, tikvice, paradajz, malo hljeba
    V: sir, salata

Sinoc sam gledala "Sta izjeda Gilberta Grejpa" nakon puno godina i isplakala se za medalju. Preporuka svima, a pogotovo zenama sa velikim viskom kila.
    Jutros ustala sa natecenim kapkom, srecom povuklo se.
    Mnogo sam bolje poslije suza.
    Sutra se selim kod druge drugarice. Bila sam na pijaci danas da imam zalihu za bar tri dana.
    :mahalo:
  • leonida
    Profesionalac
    Profesionalac

Sad sam potražila koji je to film ... ja sam ga izgleda propustila ... u to vreme sam studirala, i slabo sam gledala televizor, a nismo baš ni imali para za bioskop ... krizne godine ... tako da ... moraću da ga potražim, radnja mi baš zvuči zanimljivo, odlična ekipa glumaca ...

• Sax
    Amater
    Amater

od Sax » pre 9 godine

Srećno preseljenje!
    Uh kakav film za plakanje! Ja sam prestala da gledam sve filmove koji uključuju suze (osim suza od smeha), počela sam i crtaće da proveravam pre gledanja 8) od kad sam naivno otišla u bioskop da se opustim i uživam gledajući Up :cry: .
    Plakala sam i plakala i pitala se šta mi je to trebalo :placljivko:

Javi kako si se smestila :mahalo:
      trenutno.. 78,4kg
      cilj 68,5kg pa 65kg
  • narcisa
    Profesionalac
    Profesionalac

Dan 98
    R: salata, feta, karfiol corba
    V: paradajz + sir neki

Film je odlican, glumacka postava kida, btw to je prva Leonardova nominacija za Oskara (i tad je trebao da ga dobije). Volim i Up :) , zgrada u kojoj se nalazim zove se tako.
    Preseljena uspjesno, samo sam kreten zaboravila neke bas bitne stvari na striku... C. C. C. Neko ce mi ih vec donjeti... Nadam se.
    Mahanje sa 29.sprata :mahalo:
Odgovori 2547 postova