Odgovori 2547 postova
Srećna, sita i sve manje debela
  • leonida
    Profesionalac
    Profesionalac
    Pridružio se: pre 15 godine

Re: Srećna, sita i sve manje debela

od leonida » pre 9 godine

Kod nas se zadnjih godina gaje neke bezukusne vrste krompira ... verovatno su puno isplativije.
    Krompir mog detinjstva, pogotovu mladi, imao je sasvim drugačiji ukus ... ma masa povrća je drugačija .. jednostavno su prešli na isplative, a neukusne sorte ... razumem logiku proizvođača, a nemem ni vremena ni uslova da gajim sama starinske sorte ... šta je tu je ...
    Početna kilaža 99 kg, krajnja 67 (oko godinu dana dijete).

Nov početak 03.09.2018.početna 79, trenutna 76, cilj 67.
  • narcisa
    Profesionalac
    Profesionalac
    Pridružio se: pre 11 godine

od narcisa » pre 9 godine

Dan 86
    D: leban, dvopek
    R: piletina, feta, paradajz
    V: muka u stomaku

Nastavak migrene od juce, danas mucnina...
    Vaga jutros pokazuje 96.4.
    Ne sekiram se. :mahalo:
  • volja cini cuda
    Amater
    Amater
    Pridružio se: pre 9 godine

od volja cini cuda » pre 9 godine

Kakvo je njihovo voce? Vidim da ga ne jedes pa pretpostavljam da ti se ne svidja?
  • leonida
    Profesionalac
    Profesionalac

Baš mi je žao što ti je loše ... njihova voda zna da sadrži bakterije koje njima ne smetaju, jer su navikli ... ali nama i te kako smetaju , nije problem voda za piće - svakako u tim krajevima pijemo flaširanu vodu, nego voda kojom se pere voće, povrće ... i ta mala količina tamo uobičajenih organizama u vodi nama zna da zasmeta ... možda otud mučnina ... obično po njihovim apotekama, ako se ispostavi da je to problem, imaju tabletice namenjene evropskim stomacima.

I vraćaj se na forum ... kad ti ne piskaraš forum nekako zamre ...

• narcisa
    Profesionalac
    Profesionalac

Tu sam ja na forumu, samo smo izgleda svi upali u neku mlaku i bezvoljnu fazu.
    Voće im je plastično i gadno, samo su banane normalne, a kruške pristojne. Jabuke izgledaju kao da ih je zla vještica iz Snježane lično mazala sredstvima za uljepšavanje. Grožđe je vodeno, a ove na ove egzotike nisam programirana. Da još jedan mali detalj 150 g jagoda košta 5 e, a tih zlih jabuka 7-10 e.
    Voda im je samo za tehničku upotrebu, a potrudiću se da je maksimalno izbacim čak i iz nje. Kosa je počela da mi opada, tako da ću morati da ispiram flaširanom.

Dan 87
    D: ...
    R: kajgana sa sirom i paradajzom, kifla
    U: 3 čokoladne datule????
    V: voćna salata

Dan u sto klinaca. Bilo, ne ponovilo se. Btw ove datule su perverzno dobre. :mahalo:
  • volja cini cuda
    Amater
    Amater

od volja cini cuda » pre 9 godine

Ne daj se narcisa! Nisam znala da im je tako lose voce a i voda. Cula sam da je tamo litra vode i litra benzina iste cene.
    Uh, obnovice se kosa, al razumem kakav je osecaj kad primetis opadanje a nemocan da zaustavis. Imaj snage i strpljenja da sve preguras(kao sto si do sada imala). :30:
  • layla021
    Početnik
    Početnik

od layla021 » pre 9 godine

Draga cestitam na dvocifrenom broju to je stvarno veliki uspeh, koliko vidim na drugom si kontinentu neka i treba otici i ostaviti iza sebe puno toga a ostati opet menatalno jak. Daljina medju ljudima nije u kilometrima nego u srcu, ko god da je duboko u srcu uvek je blizu tebe.
    Sto se hrane tice isti problem i ja imam nakon mog preseljenja, sve je gadno za jesti i plasticno, nista nema ukus kao kod kuce, al to je valjda tako i potrebno je vreme da se na to naviknes. :pivo:
  • narcisa
    Profesionalac
    Profesionalac

Sister :009: . Hvala na podršci i čestitkama.
    Volja, voda je malo jeftinaja, ali baš malo. Ja je pijem u količini, pa nije isplativo nikako. Još jedna zanimljivost: gazirani sokovi su dobro jeftiniji od vode...

Dan 88
    D: hljeb, mlijeko
    U: banana
    R: piletina, feta, paradajz
    V: jaja, paradajz

Dan 89
    D: banana
    R: piletina s tikvicama, čeri paradajz, hljeb
    V: čorba od karfiola (karfiol + mrkva)

Prilično sam bezvoljna. Crna faza, ali srećom ne očituje se u hrani. :mahalo:
  • Debeliccka
    Profesionalac
    Profesionalac
    Pridružio se: pre 12 godine

od Debeliccka » pre 9 godine

Tebi tamo definitivno nije lako i to je činjenicaa :( (bar sa moje tačke gledišta)...
    Za vodu sam zaboravila da te upozorim tj za problem sa kosom... Tu informaciju imam iz Katara (poznato ti je da sam imala sveže informacije iz Katara).. već nedelju dana nakon dolaska, počinju ti problemi sa kosom ako se pere tom vodom.. Pošto je to sve isti đavo nisam iznenađena da je i tamo isti problem... Znam da su oni u Kataru razmatrali opciju kupovine nekog filtera, tako nešto... Btw, u Kataru je voda valjda pet puta skuplja nego nafta.. tako nešto...

Fenomenalna dvocifrena devojko drž se ne daj! :)
    Slika

5.11.2012.-74kg, 6.12.2012-67kg, 2.2.2013-62kg, 25.3.2013.-60kg, 6.5.2013.-59kg, 8.6.2013.-58kg, polovina juna 2013 - 57kg i posle toga 57kg sa povremenih 58kg na kratko...
  • narcisa
    Profesionalac
    Profesionalac

Ma sve je ovo s...e za zdravlje, samo sto D vitamina ima u izobilju. Znala sam caku za vodu, ali prosle godine mi nije tako odreagovala. Scena je bila bukvalno kao iz filmova kad krene opadanje kose zbog hemoterapije, pu pu pu daleko bilo. Za sad mi je fino, ali ipak....

Dan 90
    D: leban, krug libanskog hljeba
    U: grozdje
    R: jaja, ceri i obicni paradajz,hljeb
    V: feta, paradajz

Gladna sam secera i hljeba. :mahalo:
    Poslednja izmena od narcisa u 01 Mar 2016, 13:01, izmenjeno 1 put ukupno.
  • Tebi_Za_Ljubav
    Još malo pa profi
    Još malo pa profi
    Pridružio se: pre 10 godine

od Tebi_Za_Ljubav » pre 9 godine

NAdam se da ce tih ružnih situacija biti sve manje. Možda je potreban period navikavanja. Možda je i stres još više doprineo opadanju kose... :neznalica: Lepa je situacija sa kilažom i drago mi je zbog toga. :)
    Bez obzira šta mi se desi, ja sam borac, a ne žrtva!
  • narcisa
    Profesionalac
    Profesionalac

Dan 91
    D: hljeb, leban
    U: grožđe
    R: tunjevina, paradajz, mladi luk, hljeb
    U: badem + datule
    V: piletina, paradjz, malo hljeba

Strašna glad me mori. Cijeli dan maštam šta ću sutra da jedem i nabrajam šta mi se jede. Ispekla hljeb pa sam ga ušuškala u krpu, pa ga obilazila, pa...eto ga u ručku i večeri. Tek sad se osjećam sitom, ali mozak se i dalje bavi hedonizmom za sutra. Mislim da će biti picaste kiflice i nutela i mlijeko i čokoladne datule i tako... ko zna šta još. Definitivno moram da zadovoljim tu potrebu. Izgleda da mi je PMS poranio... :mahalo:
    Poslednja izmena od narcisa u 01 Mar 2016, 13:01, izmenjeno 1 put ukupno.
  • leonida
    Profesionalac
    Profesionalac

Jelovnici su ti sasvim u redu. Dobro se ti tamo snalaziš. Naravno da nije lako u novom okruženju, ali ... šta je tu je ... moramo se prilagođavati konkretnim situacijama ....

• Sax
    Amater
    Amater

od Sax » pre 9 godine

Narcisa ti si zmaj žena! Nov izgled, nova zemlja, neiscrpna snaga, večni optimizam... Svaka ti čast!
    Ne mogu da opišem koliko me je obradovalo što te vidim na forumu i što su ti rezultati FANTASTIČNI!

Verujem da ti se umor sakupio pa su se prišunjale stare želje za slatkišima, nestaće one brzo, ne daj se.
    Moram da te pohvalim i da se fenomenalno snalaziš u datim okolnostima.
    Nije lako u potpuno drugačijoj sredini prilagoditi jelovnik svojim potrebama, ali tebi ide odlično.

Kažem ja da si zmaj! Svaka čast za sve!

Samo napred, a ja se radujem druženju na forumu. Ulepšala si mi dan.
    • start........ 79,9kg, 14.08.2020.
      trenutno.. 78,4kg
      cilj 68,5kg pa 65kg
  • oliveras
    Amater
    Amater

od oliveras » pre 9 godine

Bravo narcisa, odlicno se snalazis za sada, jelovnici su ti dobri, samo hrabro teraj dalje :mahalo:
    Slika
    12.07.2013-04.2015 pocetak 97.7 kg. kraj 80 kg.
    UN 29.11.2015-27.02.2016 pocetak 86.6 kg. kraj 79.5 kg.
    07.05.2016 pocetak 78.5 kg.
Odgovori 2547 postova