Odgovori 2547 postova
Srećna, sita i sve manje debela
  • narcisa
    Profesionalac
    Profesionalac
    Pridružio se: pre 11 godine

Re: Srećna, sita i sve manje debela

od narcisa » pre 9 godine

Leonida nisam ja baš neka domaćica i nisam vična eksperimentima, ali mi je drago što sam ovo probala.
    Sinjorina, valjalo bi da mi neko drugi spremi iz gore pomenutih razloga :oops: .
    Unesene izmjene u večeru. Sjedim ja u mraku i šalje mi drugarica poruku kako je stavila zeku u rernu i da dođem, pošto je jedinstvena prilika da ga probam. Odem mnogo ranije u teretanu (6 i 15), ponovo se šokiram kakvih sve ljudi ima, već sam se bila navikla na normalne ljude koji dolaze u kasnijem terminu, pa zapičim kod nje.
    Zeko je proban i pojeden. Ukusno je, ala piletina stvarno najstvarnije, a nisam im vjerovala.
    Sutra će biti šnicle, a vidim da mama odleđava piletinu, tako da je lako moguće da imam 2 mesna obroka sutra...razmisliću.
    Inače javlja mi se jaka želja za šećerom... Ušla u špajz i gledam u kutiju plazme, pa gledam u crnu čokoladu, pa u bajadere... Prva ozbiljna kriza. U neku ruku optužujem mjesec, najavu pms-a (iako je rano), a najviše svoj glupi trip kako ću morati duže da čekam na ljubljenu hranu.
    Neću posustati i odustati, ali mi nije ni malo lako. Želim svega i želim puno.
  • Tebi_Za_Ljubav
    Još malo pa profi
    Još malo pa profi
    Pridružio se: pre 10 godine

od Tebi_Za_Ljubav » pre 9 godine

Pojela si zeku? :cry: necu vise da se igram sa tobom :cry:

:D da...čula sam da je izuzetno ukusan zeka...više sam za onog čokoladnog mada je meni i njega žao da pojedem :oops:
    Bez obzira šta mi se desi, ja sam borac, a ne žrtva!
  • signorina
    Amater
    Amater
    Pridružio se: pre 9 godine

od signorina » pre 9 godine

Hahahahahahahaha, bezdušnice, pa malog zekonju si pojela! :D :D :D
    [color=#00BF00][b][i]Nikad nisam upoznala čokoladu koja mi se nije svidjela.[/i] [/b][/color]
  • narcisa
    Profesionalac
    Profesionalac

Pojela, pojela :D . Tjesim se da je već bio ucmekan, tj da nisam ja naručila ubistvo nego drugarica. Saučesnik sam, ali izvršilac egzekucije nisam :D .

Dan 57
    D: hljeb crni, mlijeko
    R: piletina, zelena salata, miks carske mješavine i karfiola
    U: orasi
    V: svinja (pokvariće se ako još bude stajala) salata
    Fa: bic, vježbe za ruke, bic

Danas se mnogo bolje osjećam. Nema napada šećera, ali mi se vrzmaju po glavi (nije da nije). :mahalo:
    Poslednja izmena od narcisa u 27 Jan 2016, 03:16, izmenjeno 1 put ukupno.
  • alfa
    Amater
    Amater
    Pridružio se: pre 14 godine

od alfa » pre 9 godine

Siroti zeka.
    Ja kad sam bila mala i pitala moju Macu (babu) zar baš moramo da jedemo naše lepe pipe, ona mi je odgovorila: "Šta cemo, pile, kad ih je Bog za to ostavio" i meni je to najjednostavnije, najlogičnije i najtačnije objašnjenje... kako god da zvuči surovo. Naravno, ne baš bukvalno, ali tako su stvari postavljene... I onaj batak iz mesare i šnicla... i taj zeka... su nekad trčali.
    Inače, sećam se nekog perioda kad su se zečevi baš intenzivno gajili i objašnjenja zašto je "piletina" koju jedemo u studentskoj menzi isečena tako da se ne zna koji deo jedemo - nije uopšte piletina, već zečetina. U kakvom su "srodstvu" pile i zeka - ne znam, ali da im meso ima jako sličan ukus i ti si se uverila. :)
  • Tebi_Za_Ljubav
    Još malo pa profi
    Još malo pa profi

od Tebi_Za_Ljubav » pre 9 godine

Ti si dobro prošla mi smo u menzi znali dobiti tzv Bečku šniclu...a u njoj cevčića debela kao prst...od kog je to dela? Koja li je to živuljka? :D A piletinu se ne sećam da je ikada bila :D odoh da pravim palačinke aaaaaaaaaaa :013:
    Bez obzira šta mi se desi, ja sam borac, a ne žrtva!
  • Luna85
    Još malo pa profi
    Još malo pa profi

od Luna85 » pre 9 godine

narcisa draga, ne daj se isprovocirati :) Mesec je pun a on baš utiče mnogo na žene. Ne znam da li znaš da se u određenim zemljama ludnice i bolnice posebno pripremaju kada je pun mesec jer "pacijenti" umeju da budu čudni. Svakako se sva čula uspaniče pa ako more ne može da se odupre mesečevim promenama, kako ćemo jadni mi onda :D

Zašto duže da čekaš na ljubljenu hranu, nisam baš ispratila?
    Da li je neko probao alternativu za šećer - stevija, javorov sirup i ostalo? Kakav je stav zdrave hrane o tome? :) Čitala sam negde da jedna kafena kašičica menja 300 gr šećera.
    Početak 9.1.2016 - 74 kg 17.4.2016 - 61.3 kg drugi novi početak 17.9.2017 - 66 kg
  • leonida
    Profesionalac
    Profesionalac
    Pridružio se: pre 15 godine

od leonida » pre 9 godine

Ja sam gleduckala steviju u prodavnici zdrave hrane, ne bi li je utrapila mm-u - nešto sam se bila zabrinula za njegove simptome u to vreme, pa posumnjala na šećer, ali ... prodavačica mi reče da nema ukus kao šećer i da će primetiti razliku ... jedno vreme sam umesto toga trpala med u sve u šta se mogao staviti umesto šećera ... za med sam sigurna da je zdrav .
    Ja žalim zeke ... moji su imali fazu kad su ih gajili u te gore navedene svrhe, divne, bele, umiljate ... ja ih nisam jela ... tj. ne da sam znala, tek pre par godina mi je mama priznala da mi ih je utrapila tu i tamo servirajući mi ih kao neku drugu vrstu mesa ...
    Početna kilaža 99 kg, krajnja 67 (oko godinu dana dijete).

Nov početak 03.09.2018.početna 79, trenutna 76, cilj 67.
  • Titi
    Početnik
    Početnik

od Titi » pre 9 godine

Ah jadne zeke.
    Pre sam jela jer nisam spremal i odlican je. Ali druga prica kada se sprema.

Meni pre neki dan zvoni komsija na vrata. Ja otvaram imam sta vidit. On drzi zeca jos krv kaplje, kad se onesvjestila nisam.
    A muz se smeje kaze, "haha ja sam mu rekao da ti to znas spremat". Doslo mi da ga s onim krepanim zecom pljasnem

Na kraju ostalo mi da spremam zeku kojeg nikad spremala nisam.
    A kad sam seki ispricala kako sam spremala i kasapila ostatak ne očišćenog, nikad vise nece pojest zeca haha

U glavnom kazu da je odlican bio al sanjala sam ga jadnicka.

Nedaj se, ja mislim da pms moze da igra ulogu. Savladaces ti tu krizu.

Gledala sam reportažu o stevia i kazu da je dobro za zamijenu za obicni secer i da je zdravije. Sad dal su slagali ili ne, ali mnogo ga preporucuju.
  • Debeliccka
    Profesionalac
    Profesionalac
    Pridružio se: pre 12 godine

od Debeliccka » pre 9 godine

Videla sam da je negde Luna pitala za steviu... pa sam zaboravila gde sam videla... pa sam prokomentarisala u Luninom dnevniku... :oops: .. pa ću sada ovde da prekopiram komentar (svakom loncu poklopac):

Stevia je prirodna i koliko sam ja razumela, neškodljiva.
    Ali, ja bih uvek uvek uvek glasala za to da se šećer /stevia, šta god da je slatkog ukusa, ne unosi svakodnevno nego da se živi na slanoj hrani. Hrani bez dodatka šećera / aspartama, bilo čega! Obratiti pažnju na ovo hrani bez dodatka šećera (jer se i u kupovnim SLANIM pecivima i kiflama nalazi šećer, voćnom jogurtu, svemu i svačemu, slanim grickalicama, poboljšava ukus svemu, o kečapima da ne govorimo, itd...)
    Prema tome, ni šećer ni steviu ni ništa ne bih uzimala svakodnevno - život na slanoj hrani treba da je opredeljenje.
    A slatko - jednom u nekoliko dana, pa neka onda ne bude važno ni da li je šećer ili stevia ili bilo šta... neka bude slatko.
    A integralno brašno u npr štrudlama i slično (u smislu ,,pametnijeg izbora,,)... bilo bi dobro ne ,,ložiti,, se na to integralno brašno... Testo je testo pa koje god da je brašno (još ako je testo+šećer ili testo+masnoća).. isto nam se vata.
    Uzeti jednom u x dana slatko pa neka je i od belog brašna i belog šećera i ne znam čega (osim ako neko može da ne jede slatkiše nikada) odnosno jednom u x dana testo npr pitu pa od kakvog god da je brašna....
    Integralnost brašna ne menja stvar u priči o odvikavanju od šećera, otklanjanju zavisnosti od šećera i slično...

I svi koji biraju kikiriki Gud Diet da znaju da je kaloričniji od običnog kikirikija. OK, svaki je kikiriki kaloričan (a prženi posebno ali o njemu neću da pričam jer njega ne treba jesti nikako) ali Gud Dijet sadrži šećer -obratiti pažnju na sastav (na ukupne UH i UH iz šećera). To je ,,jedared,, Duda slučajno otkrila i zagledala se u deklaraciju. Dakle pečeni kikiriki bez ovog Diet.

.....

A ti Narcisa... jede ti se slatko ovih dana...
    Pa ja bih to ovako posmatrala...
    Ti nisi na dijeti nego na normalnoj ishrani (pri kojoj vodiš računa o nekim pravilima).
    Jede ti se slatko, pojedi nešto slatko.
    Čuvaš se za VK dan? Ok, ne mora ovo da bude VK dan ali uzmi nešto malecko. I završi sa tim. Ne treba da čezneš. Mislim ako ti se baš jede.. ako nije baš baš onda nema ni neke potrebe. A i ako uzmeš nešto malo, pa za koji dan dođe vreme za tvoj VK.. opet će tvoj VK da bude u redu. I dalje ne jedeš slatkiše svakodnevno i dalje ti VK dan nije svakodnevan.....
    Ali možda te je to već prošlo...

Nego, sutra sreda... merenje, radoznala sam...
    :wink:
    Slika

5.11.2012.-74kg, 6.12.2012-67kg, 2.2.2013-62kg, 25.3.2013.-60kg, 6.5.2013.-59kg, 8.6.2013.-58kg, polovina juna 2013 - 57kg i posle toga 57kg sa povremenih 58kg na kratko...
  • Miss Piggy
    Početnik
    Početnik

od Miss Piggy » pre 9 godine

Debelicka, vrlo koristan post. Ja sam jela ovaj Gud Dijet kikiriki na vitaminski, ali ga izbacujem, definitvno. Bas sam gledala na vrecici koliko ima UH, 10, 2 gr :shock: .
    Da li je bolje uzeti sirov i sam peci?

Narcis, sorry sto ti upadam u dnevnik sa glupim pitanjima.

P.S. Uzeo mm Steviu, ali meni ono ima ukus neke plastike. Lepsa mi je gorka kafa
  • Debeliccka
    Profesionalac
    Profesionalac
    Pridružio se: pre 12 godine

od Debeliccka » pre 9 godine

Ne moraš da se gnjaviš sa pečenjem... valjda.. (nisam razmišljala nikad o pečenju kikirikija). Nije problem u pečenosti.(pa da bi zbog toga sama pekla kikiriki).
    Za početak, kupuj pečeni a ne prženi - njega nikako. Od pečenog ne kupuj gud dijet jer mu dodaju šećer pa tako jedeš slatkiš a nisi ni svesna a pritom se navlačiš (šećer stvara zavisnost, dokazano).
    Ja ponekad kupujem onaj na meru jer mi se dopada. Međutim, kikiriki je podložan buđanju (aflatoksin) a buđ je poslednje što želimo da unosimo u sebe... pa nije loše birati taj neki upakovani za koji ima više nade da je ispravniji tj da je u ispravnijim uslovima skladišten, transportovan itd...
    Ali, ne opterećujem se ni ja tim previše..
    Možeš da kupuješ i u ljusci (bar se lako krcka).. tu si verovatno još bezbednija a i manje ćeš pojesti dok to sve ,,skrckaš,, ... :)
    Slika

5.11.2012.-74kg, 6.12.2012-67kg, 2.2.2013-62kg, 25.3.2013.-60kg, 6.5.2013.-59kg, 8.6.2013.-58kg, polovina juna 2013 - 57kg i posle toga 57kg sa povremenih 58kg na kratko...
  • narcisa
    Profesionalac
    Profesionalac

Luna VK neće biti sutra, pošto u petak idem kod tetke na slavu. Za mjesečeve uticaje znam i veoma ih osjećam, skoro svaki put. Od migrena, nesanice, gladi, zadržavanja vode... Zanimljivo mi je ovo za ludnicu. Ja sam recimo čula podatak da je veliki broj samoubistava u tom periodu. Hrmpf, ali živimo na Zemlji i dok god ne odemo pod zemlju osjećaćemo promjene i uticaje.

Ja brate ako hoću šećer-ješću šećer i to bijeli :D . Žuti je po sistemu da ga provuku kroz neku hemiju da bi dobio boju (tati rekao drug tehnolog, mada vjerujem da ima i pravih, ali stalno pomislim na njegovu priču). Steviju nisam ni poželjela da probam, kao ni bilo koji drugi zaslađivač (tati rekao doktor neki stručan da je bolje da pojede bijeli ako već mora, a ne te hemije). Stevija je prirodna biljka i te agave i ostalo, ali za sad nemam nikakvu ni želju ni potrebu da ih probam. Čaj i kafu svakako pijem bez šećera tako da problema nema.

Ovo za kikiriki nisam znala. Pametno & korisno.

Leonida, baš se dobro dovijaš i boriš za zdravlje porodično. Upravo zbog tih podvala roditeljskih ja ne jedem gomilu stvari. Obrok za kojim najviše patim je voćna salata sa šlagom. Bila sam ubjeđena da probavaju da mi uvale rusku.

Titi, priča je baš hororična. I trebala si da odalamiš muža.

Jetrvo, ja nisam pravila prihvatila kao zakon, ali džaba, oko VK-a nekako imam problem. 1 sedmično i tačka. Kapiram slobodni stil, ali trebam ja da odljepim još 20 kila sa sebe. Kad budem zgodna i kad se završi ova saga (mada je beskonačna :D ) biću liberalnija.

Zeko je svaren i zaboravljen. I čisto sumnjam da će ikada više biti na meniju.

Šećer stanje i dalje na snazi. Mislim da će sutra ipak pasti koja bajadera.

Sutra se ne nadam minusu. Ne znam zašto, čak tripam plus.

:mahalo:
  • signorina
    Amater
    Amater

od signorina » pre 9 godine

Odličan post o šećeru, Mršavice! Slažem se. A nisam znala da je Gud Diet kikiriki prevara.
    [color=#00BF00][b][i]Nikad nisam upoznala čokoladu koja mi se nije svidjela.[/i] [/b][/color]
  • narcisa
    Profesionalac
    Profesionalac

Dan 58
    D:dvopek, jogurt
    R: banana :shock: , dve tanke kriške hljeba sa ajvarom i fetom
    V: jaja, carska mješavina
    Fa: bic, vježbe za noge, bic

Juče sam bila proročki raspoložena. Danas identična kilaža kao prošle sedmice 98,8 (a u glavi mi odzvanja nosam, nosam). Ne sekiram se (nije mi drago da se razumijemo, ali ipak nije plus :evil: ). Ako i sljedeću srijedu stanje bude nepromijenjeno trebaće se dumati, skrajati i prekrajati.

Doručak regularno odrađen pa otišla s drugaricom do grada. Cijeli dan kafenisale i ovjerila sam knjižicu. Nadam se da ću sutra dobiti uputnice i odmah izvaditi krv, a ako ne sutra svakako prekosutra. Tačno godina dana od prošlog pregleda. Jako mi je krivo što kod nas nije obavezan sistematski pregled i vlada pravilo da se kod doktora ide isključivo kad je već kasno. I moja familija je iz te priče, ali se ja trudim da postanem redovni pacijent na rutinskim kontrolama, nego da obilazim doktore pod moranjem.

Vratila se kući i pomislim aha treba ručati i zapalim cigaru i zaboravim! Odem do kuhinje po vodu i skontam da sam gladnjikava pojedem bananu i pogledam na sat. 18h! Skapiram da nisam ručala i hitno uzmem ajvar i fetu i stavih na hljeb, pa sve zajedno smjestih u želudac.

Ne mogu da vam opišem koliko sam srećna što je forum ŽIV. Otkad sam se ja pojavila na forumu nije bilo više aktivnih članova i skoro sve se svodilo na danas sam doručkovao/la "to i to", a večerao/la "to i to" i da li smije "to sa tim". Naravno da je to primarni razlog upisivanja u dnevnik, ali ja volim široku razmjenu mišljenja a ne statističke podatke.
    :mahalo:

Edit: kupila nepristojno kratku suknjicu koja nikako ne ide uz moje noge, ali je taman (cijena prava sitnica). Valjaće za do bazena i nazad.
    Poslednja izmena od narcisa u 27 Jan 2016, 20:16, izmenjeno 1 put ukupno.
Odgovori 2547 postova