Sinjorina miris je šmek na kravu. Konkretno ovaj koji ja imam je od prave, zdrave, krave. Kumina mama ga pravi. Kad je na tanjiru uopšte ne smrdi, ali kad otvorim kutiju da ga izvadim malo šnjuhi, a moja osjetljivost na mirise i ukuse je.... recimo da bih mogla da radim kao neka vrsta testera i/ili degustatora.
TZLj domaće mlijeko nije dobilo šansu, bilo muuu ili meee.
Betmenka razumijemo se

.
Ćevape i pljeske baš rijetko jedem. U brzim hranama izbjegavam da jedem bilo šta mljeveno, samo piletina ima šansu i to file. Moj poremećaj ne miješanja hrane i ukusa ima bar neku korist. Od dodataka može luk i senf eventualno. Kečap na pici (ponekad uz pomfrit), majoneza nikad, urnebesi i ta smuljana čuda koja glume salate no-no. Pavlaku sam voljela godinama (doručak-večera skoro svakodnevno), a onda se baš pokvarila ovdje kod nas (vodenasta je i bljutava). Kad odem kod bake jedem kravičinu, ali i to je prošlost.
Dan 19
D: jogurt, kriščica dvopeka
R: krug oslića, malo pastrmke crvene, malo dimljenog šarana, kriščica kukuruznog francuz hljeba
V: kolači + 3 bajadere
Fa: 12 sati na nogama, pranje 500 komada suđa, čučnjevi za dohvatanje, joga za postavljanjeIz menija se lako zaključi da je bio vk-dan. Slavski dan i dobar komad noći. Jedva sam stigla ikako da ručam. Krivo mi je što nisam imala vremena da napravim salatu, a tata mi je kupio dvije prekrasne glavice zelene, sutra obavezno. Potpisujem izjavu da su poslovi domaćice zahtjevniji i teži od teretane bar duplo. Zadovoljna sam kako je sve prošlo, samo mi je krivo što u ovoj situaciji ne mogu da se družim s gostima, osim s večernjom turom i to kratko. Kuća blista kao da nije bila slava, odaju nas samo količine hrane na balkonu.
Napomena: deminutiv oko hljeba nije uljepšavanje situacije nego čista realnost. Ukupno dvopek + kriška za ručak maks 60g.
Nije izgovor da nisam imala vremena za salatu - stvarno nisam imala vremena. Za cijeli dan sam popušila dvije cigare i to radeći nešto, a nisam piškila 8-9 sati sigurno.
Sad avetam i nadoknađujem virtuelni život i nikotin...
Bajderu sam silno željela da probam. To je ova nova u srebrnom pakovanju s bademom i super je.