Odgovori 2547 postova
Srećna, sita i sve manje debela
  • Pink
    Amater
    Amater
    Pridružio se: pre 11 godine

Re: Srećna, ali debela

od Pink » pre 9 godine

Barvo za trening! Toliki trud, a da se ne pohvalis. Ne ide.
  • Tebi_Za_Ljubav
    Još malo pa profi
    Još malo pa profi
    Pridružio se: pre 10 godine

od Tebi_Za_Ljubav » pre 9 godine

Ovde se slavio rodjendanko :oops: sa zakašnjenjem srećan b-day draga :* ostani nam uvek tako pozitivna i istrajna :*
    Bez obzira šta mi se desi, ja sam borac, a ne žrtva!
  • Debeliccka
    Profesionalac
    Profesionalac
    Pridružio se: pre 12 godine

od Debeliccka » pre 9 godine

Mnogo kasnim ali bolje ikad nego prekasno.. Srećan rođendan! Da si živa i zdrava i srećna i vitka i raspoložena i sve sve sve! :pivo: :veseljak:

Btw, nadam se da nećeš mnogo da se zamaraš brojanjem kalorija.... Vodi računa o vrsti namirnica i bićeš ok (šifra đ.)
    Slika

5.11.2012.-74kg, 6.12.2012-67kg, 2.2.2013-62kg, 25.3.2013.-60kg, 6.5.2013.-59kg, 8.6.2013.-58kg, polovina juna 2013 - 57kg i posle toga 57kg sa povremenih 58kg na kratko...
  • narcisa
    Profesionalac
    Profesionalac

od narcisa » pre 9 godine

Hvala vam na čestitkama :009:
    Neću se zamarati brojanjem, samo sam sad skinula tu aplikaciju i još nekih drugih pet (brojanje koraka, za vježbanje...) pa da se malo zanimam. Đ i ja startujemo od ponedjeljka ili utorka. Zadnji dan Un-ke mi pada u ponedjeljak, a nekako mi se ne mili da počnem drugi sistem u utorak (iako sam ja rođena u utorak, pa možda ima simbolike i poente da baš u utorak krenem u novi život).
    86/91 V-dan
    2 banane, ananas, badem, kikiriki, jabuke

Ovaj debeli mjesec je mnoge bacio u očaj. Svi su razočarani vagom i podbulošću. Meni se namjestilo taman da sam na poslednjem vodenom za vrijeme trajanja mijene, pa možda odigra dobro za mene. Baš sitno brojim do kraja, a onda u nove pobjede. Danas pauza s teretanom.
  • Debeliccka
    Profesionalac
    Profesionalac

Pun mesec tačno, i pritom pms u kojem sam bila do juče ali ipak rezultat je sledeći: minimalan plus dan pred dobijanje menst. a apetit u pms-u bio eventualno samo za 1% pojačan u odnosu na moj uobičajeni apetit (i to apetit za normalnu hranu a ne za slatkiše npr ili ne znam šta...) - to je rezultat dugoročne pravilne ishrane. Ni pms ni pun mesec vam ne mogu ništa - ili mogu samo malo-malecko da utiču na vas - prolazan uticaj tj bez ostavljanja posledica.... (iskoristih priliku za besplatnu reklamu pravilne ishrane, nadovezah se na ,,debeli mesec,, koji si spomenula u prethodnom postu)..

Nego, vratih se da ti kažem da sam se setila još nekoliko napomena u vezi sa đ pa ću ti poslati meilom..

:mahalo:
    Slika

5.11.2012.-74kg, 6.12.2012-67kg, 2.2.2013-62kg, 25.3.2013.-60kg, 6.5.2013.-59kg, 8.6.2013.-58kg, polovina juna 2013 - 57kg i posle toga 57kg sa povremenih 58kg na kratko...
  • leonida
    Profesionalac
    Profesionalac
    Pridružio se: pre 15 godine

od leonida » pre 9 godine

Bez uvrede, Debeliccka, ali Ipak mislim da treba da se zamara brojanjem kalorija ako neće da nastavi sa UN dijetom, bar u početku dok ne nauči napamet koje vrste namirnica može unositi u neograničenim količinama, a koje vrlo oprezno.
    Tu smo gde jesmo baš zato što se naša ishrana iz ovog ili onog razloga otela kontroli. Da smo znali da se hranimo kako treba, ne bi dogurali do kilaža do kojih jesmo.
    UN dijeta je odlična za početak.
    Mene je uobročila, podsetila me da u toku dana treba uneti više obroka, a ne samo večeru u neograničenim količinama.
    Ne slažem se da je UN dijeta jako nezdrava. Naši stari - babe, dede, prababe, pradede, su samo 2 puta nedeljno jeli meso, pa su, bar moji, živeli vrlo dugo i uz minimum zdravstvenih problema. Proteini se ne unose samo i isključivo mesom. Mahunarke i orašasti plodovi (a i jedni i drugi su zastupljeni u UN dijeti su odličan izvor proteina). Ni mlečni proizvodi nisu neophodni. Kinezi ih ne unose uopšte. Nauka o pravilnoj ishrani nije jednostavna, zahteva puno učenja. Postoje na internetu tablice sa sastavom proteina, ugljenih hidrata, minerala, vitamina ... sadržanih u svakoj namirnici, pa ....koga ne mrzi da računa ... ja lično sam previše zauzeta drugim stvarima u životu da bih se ozbiljno posvetila računanjem da li sam svaki dan unela optimalni odnos ... postoji i takav kalkulator na internetu, uvek mi je izbacivao upozorenje da unosim PREVIŠE proteina. Zato i mislim da bi meni lično post dobrodošao.
    Nemoguće je svaki dan uneti namirnice idealnog sastava, osim ako se ne hranimo granulama kao što hranimo naše kućne ljubimce. Mislim da je bitno da u globalu naša ishrana bude izbalansirana , a to UN dijeta manje-više, uz pravilnu primenu, omogućava. Znači, integralne žitarice, puno povrća, mahunarke, orašasti plodovi .... drugo je to što većina nas koji smo držali tu dijetu nije poštovalo ove savete autora.
    Meni lično je lakše da brojim kalorije jer ne želim da se odričem niti jedne namirnice koje se uželim. Ali još uvek sebi moram da određujem količine namirnica, inače ću, ovako alava kakva jesam, pojesti preveliku količinu.
    Takođe, nije isto skinuti par kg viška, i ozbiljan višak kilograma. Skidanje velikog viška kilograma zahteva ozbiljan pristup, a ne samo .... vodi računa o vrsti namirnica i sve će biti u redu ... uravnotežena ishrana zaista može pomoći u skidanju manjeg viška, ali za veliki višak ... to nije dovoljno ... pogotovu za nas čije se prejedanje otelo kontroli i treba par godina ozbiljnog nadzora da bi se organizam vratio u normalu i shvatio koliko hrane nam je dovoljno ... i da bi shvatili da se stresne situacije ne leće hranom već da se nakupljena negativna energija sasvim lepo može izbaciti fizičkom aktivnošću.

Ja malo udavih u tuđem dnevniku, ali sve iz straha da narcisa ne uništi ono što je već postigla i da nastavi ovim putem ... ono što sam htela da kažem narcisi je nikako bez plana - ili UN koji tebi prija, ili brojanje kalorija, ali nikako bez kontrole ...
    Početna kilaža 99 kg, krajnja 67 (oko godinu dana dijete).

Nov početak 03.09.2018.početna 79, trenutna 76, cilj 67.
  • Tebi_Za_Ljubav
    Još malo pa profi
    Još malo pa profi

Ne znam smem li ovako da ostavim link ako ne sme :nasilan: :D

http://zena.blic.rs/Zdravlje/3357/Brza- ... -za-5-dana

par recepata gde su kalorije već sabrane :)

i na sajtu pod "ISKUSTVA" ima priča devojke koja je brojala kalorije, ispisala je par recepata sa kojima sam ja krenula...
  • narcisa
    Profesionalac
    Profesionalac

Samo piši Leonida, dnevici tome i služe. Debelićka je pristupila mom slučaju sa svih mogućih strana i skrojila sistem za mene i po mojim navikama, a u tom sistemu nema šanse da nešto krene nizbrdo, pa samim tim ni to brojanje nije neophodno nego samo okvirno da se zna šta koliko nosi. Testni mjesec počinje u pon ili uto, još nisam odlučila.
    Naši stari su jeli meso do 2 puta sedmično, ali su se generalno hranili mnogo zdravije i jeli dosta mliječnih proizvoda. Un-ka ruku na srce nije najbolja dijeta na svijetu, ali kao što i sama kažeš pomaže nam da se uobročimo i koliko toliko naučimo šta sa čim ide. Hvala ti što ne želiš da moj trud bude uzalud :009: .
    Debelićka slobodno koristi prostor koliko ti volja, mi casa es tu casa :wink: .
  • leonida
    Profesionalac
    Profesionalac

Ako plan postoji, samo napred ...
    Verujem da se Debeliccka ozbiljno posvetila projektu. Vidim u njenom dnevniku da je puno vremena provela istražujući tematiku i našla idealno rešenje za sebe.

• Debeliccka
    Profesionalac
    Profesionalac

Bez uvrede, Debeliccka

Leonida, ni slučajno mi ne pada na pamet da se vređam i nadam se da ni ti nisi sklona tome (mada mi pomalo deluje da su te zatangirali moji postovi, a ne vidim razlog za to i ne bih želela da se vređaš).
    Ja ipak mislim da nikako ne treba da se ZAMARA brojanjem kalorija. A to što kažeš ,,u početku dok ne nauči napamet koje vrste namirnica može unositi..,,. Naravno da treba da ima okvirni osećaj o kalorijskoj težini namirnica (ona ili bilo ko) ali svakako verujem da Narcisa nije ni na kakvom početku nego na bar pola pređenog junačkog puta i da svakako nije neko ko na hranu gleda po principu 1 baba = 1 žaba. Konkretnije, valjda je dosad apsolvirano (na primer) da kalorijski nije isto 1kg zelene salate i 1 kg mesa, da zelene salate može pojesti celu glavicu za obrok, ali da mesa ili sira ili jaja ili pasulja ne bi trebalo da se pojede više od toliko i toliko za obrok, da mesa ne bi trebalo da se jede više od toliko i toliko na nedeljnom nivou, da svaki protein treba da bude praćen sa doooosta povrća koje je nisko sa UH (povrće sa visokim sadržajem UH se tretira drugačije pa se i u UN dijeti npr zove skrob), itd... Nije baš situacija takva da možemo da kažemo da je Narcisa na početku i da je vraćamo u prvi razred a ona sprema maturu... Naravno da ima još dosta da uči ali je mnooogo naučila. Poznajući je dobro, ja bih pre svega bila srećna kada bi ona postala malo manje izbirljiva što se tiče nekih namirnica i kada bi malo manje volela ,,bljutavu,, hranu kako to ona kaže pa bi joj se još više otvorio jedan novi svet lepog i raznovrsnog a zdravog i ,,negojećeg,, jela :) , ali dobro, možda se i to bude menjalo s vremenom...
    Inače, ne znam zašto se često dešava da na spomen proteina ljudi reaguju sa objašnjavanjem da se oni ne unose isključivo mesom... jer ne znam ko je uopšte rekao da se proteini unose isključivo mesom?... (znam sigurno da ja to nisam rekla...)
    Tvoja dobronamernost je više nego očigledna :) a lepo je što pokušavaš da proširiš i reč o tome kako raznovrsne namirnice mogu da nam daju proteine ili kalcijum ili ovo ili ono.. Ja se sada neću upuštati u to i obrazlagati svoju filozofiju ishrane i svoj odnos prema hrani jer nemam trenutno vremena za to a ne bih ni da post bude baš predugačak (mislim duži nego što će biti, a evo već je pogolem)... Ja hranu delim na pravu hranu i na ostalo (prava hrana su povrće, meso, mlečni proizvodi, jaja, voće, žitarice ..) a dalje postoje pravila kako i koliko i u kojoj kombinaciji istu treba jesti, koji su minimumi i koji maksimumu unosa pojedinih namirnica... neprava hrana je pašteta, salama, čokolada, pirinčana galeta, voćni jogurt, sladoled, mekdonalds, viršla, keks, itd...)... koliko te neprave hrane smemo uneti i na koji način...

Nemoguće je svaki dan uneti namirnice idealnog sastava, osim ako se ne hranimo granulama kao što hranimo naše kućne ljubimce

Moguće je, ja unosim skoro svaki dan sve vrste namirnica koje su neophodne na dnevnom nivou i ne jedem granule. Kalorije nisam brojala nikad. Ako propustim da na dnevnom nivou unesem sve što je neophodno, unesem na nedeljnom, nadoknadim, osluškujem organizam, itd…

Meni lično je lakše da brojim kalorije jer ne želim da se odričem niti jedne namirnice koje se uželim. Ali još uvek sebi moram da određujem količine namirnica, inače ću, ovako alava kakva jesam, pojesti preveliku količinu.

To je tvoj stav i tebi tako odgovara pa očigledno ti treba tako da radiš. Kažeš da si preuzazeta da bi računala optimalni unos namirnica (a ipak računaš kalorije). Ja mislim da nije uopšte komplikovano hraniti se uravnoteženo i pametno bez ikakvih računanja i zamaranja kalkulacijama (bilo kalorija ili proteina ili aminokiselina ili ne znam čega drugog)...

Takođe, nije isto skinuti par kg viška, i ozbiljan višak kilograma. Skidanje velikog viška kilograma zahteva ozbiljan pristup,

Ti možda nisi upućena(a nisi ni obavezna da budeš upućena pa ti se nema šta ni zameriti) u to koliko sam ja upućena u Narcisin ,,slučaj,, a tek koliko razumem bolje nego iko ko se zadržao na ovom forumu i bar ponekad pozabavio savetovanjem drugih - koliko razumem da nije isto skinuti par kg viška i skinuti ozbiljan višak. Narcisa ne bi ni dosad skinula ozbiljan višak da nije imala ozbiljan pristup svemu tome. A da se držala onih mejnstrim saveta sa interneta, raznih foruma, magazina… ne bi sigurno uspela nego bi se naprotiv debelo saplela, ne daj Bože... I, da budemo realni, ovaj forum je umeo da bude veeeeliki rasadnik pogrešnih saveta koji nisu uzimali u obzir važnost ovog pravilnog pristupa prema skidanju kilograma a pogotovo prema skidanju velikog broja kilograma. Naprotiv, najveći deo saveta je, po meni, bio takav da ne da nije koristio nego je nanosio ozbiljne štete ,,dijetalcima,, i upravo ih saplitao… Prvi na ovoj listi su tipični saveti za one koji su na UN dijeti.. ali neću sada da dužim (savršeni saveti za savršen neuspeh – odgovorno tvrdim).. napisala sam dosad hiljade postova (mnogi su nestali sa ugašenim dnevnicima) ali nemam više vremena za to… inače bih to mogla tako lepo argumentovati…

Narcisa nije bez plana i programa, ali ti možda nisi imala priliku da pročitaš da je ona već najavila da će posle UN dijete preći na neki konkretan plan.
    Brojanje kalorija je samo jedan od načina da se neko pozabavi svojom ishranom ali svakako ne jedini. Ja nisam protiv toga i mislim da to treba da radi onaj ko misli da mu to odgovara, ali smatram u nekim slučajevima da je to nepotrebno i da ima mnogo važnijih stvari kojima se treba posvetiti.

a ne samo .... vodi računa o vrsti namirnica i sve će biti u redu ...

Nije to ,,samo,, ovo je istrgnuto iz konteksta koji Narcisa i ja raspredamo već skoro dve godine.... ali dobro, ti to nisi ni mogla da znaš :) .

Ovo jeste bilo nabacano i na brzinu pa se izvinjavam ako sam nekoga uvredila...

Edit: sad videh novi Leonidin post.. Izvini ako sam negde delovala pregrubo.... nisam možda najbolje formulisala, ali u svakom slučaju nemam svađalačke namere i imam poštovanje prema svakom sagovorniku i te kako.

Pozdrav devojke! (žene mislim, sve smo mi žene jelte..) :pivo:
    Slika

• leonida
    Profesionalac
    Profesionalac

Draga Debeliccka,

Naravno da je dobar plan ishrane koji odgovara svakom od nas kao pojedincu daleko bolji od bilo koje dijete ... ja samo nisam shvatila da takav plan postoji. Kad malo bolje razmislim, provlačilo se nešto po dnevniku, ali ja, eto, nisam ukapirala o čemu se radi ...
    Podržavam tvoje napore da objasniš na ovom forumu koliko je prvenstveno važno ZDRAVO se hraniti ... samo to ima dugoročne pozitivne efekte, ne samo na našu liniju, već i na naše zdravlje ...

• narcisa
    Profesionalac
    Profesionalac

Svašta se bitno reklo u ovim pozamašnim postovima, ali trenutno nemam vremena da sročim ozbiljan odgovor i napišem komentar.
    TZLj zanimljiv članak. Hvala!
    87/91 V-odeni dan
    Dakle voda
    Fa: teretana 35 min bic i vježbe za noge

Samo još da se pohvalim kako imam novu frizuru. Makeover totalni, sama sebi izgledam mlađe 10 godina :D . Zakazala sam kafu sa simpatijom za subotu, ali nemam vremena ni da se bavim tremom zbog susreta. Razmjena traje, ja pričam engleski sve u 16. Kudila sam organizatore kako nisu fer da su svi projekti kad sam ja na dijeti, a kad smijem da jedem nema nikakvih dešavanja.c.c.c..c.c.c. Kad se vratim kući pišem sve što nisam stigla sad :009: :mahalo:
    Edit: razmislila sam i skontala da ne trebam ništa napisano da komentarišem, osim da kažem da mi je drago da se ti postovi nalaze u mom dnevniku.
    Poslednja izmena od narcisa u 27 Nov 2015, 13:58, izmenjeno 1 put ukupno.
  • Pink
    Amater
    Amater

od Pink » pre 9 godine

:skakutalo: za sastanak, a i za frizuru.
  • Tebi_Za_Ljubav
    Još malo pa profi
    Još malo pa profi

Sastanak? Jao fenomenalno volim ovakva dešavanja :roll: moj je zakazan za nedelju :013:
    Ako se dobro sećam ti si draga imala (možda imaš još) crvenu kosu? kakav je friz? :roll:

Taj vodeni dan je kao stvoren za beg od kuće, frizere i slične aktivnosti :skakutalo:
  • narcisa
    Profesionalac
    Profesionalac

Vodeni dan je stvarno idealan za izbjegavanje kuće. Ispade na kraju da sam kupila i super taman hlače sasvim slučajno za sitne pare i presvukla se u radnji. Juče sam definitivno bila potpisala kapitulaciju, 2 para koja sam nosila mi toliko spadaju da je baš ružno za vidjeti, a nova dva para su mi baš mala. I onda odem na brzu kafu sa drugaricom i požalim se. Svratim u jednu radnju (jeftina roba iz uvoza, svega i svačega) i nađem idealne elastične farmerke za 7 km, to je cca 360 din, nisam mogla da ih ne kupim iako sam donjela odluku da ću se strpiti dok ne uđem u ove koje su mi male.
    Tiker je promijenjen, ja prezadovoljna rezultatom. - 3,7 kg za poslednji mjesec služenja un dijeti. Desio se i taj mali pomak tikera od najnižeg stanja do sada (106.1). Uzdravlje :pivo: .
    88/91 P-dan
    D:banana
    R: 3 jaja (teflon), tikvica, paradajz kupus salata, kriška hljeba, supa
    V: jedno jaje, salata i mrva hljeba

Večeras slavim rođendan s drugaricam u kućnoj režiji. Idem sada da napravim picaste kiflice za njih. Moguće brljanje u vidu čaše crnog vina :wink:
    Fa ću pokušati da uglavim u raspored, ali su slabi izgledi.
    TZLj i dalje sam crvena sa sve tirkiznim pramenovima. Dosta sam skratila kosu 15 cm sigurno, ako ne i više. Sad je malo duža od ključnih kostiju, a bila je 5 cm duža od grudi. Baš mi je drago za tvoj sastanak, skoro koliko i za moj :D
Odgovori 2547 postova