Loptice, nije to bilo mnogo UH, pošto sam bila planirala brlj, tako da tog dana već nisam jela voće i generalno sam jela malo (tj. do uveče)... znaš već moj sistem, uvek pritežem unapred (da "posle" ne bude kasno

). Tako da je juče bio normalan dan, s minijaturnom jabukom i velikom breskvom (neka za mene nova sorta, ružičaste su iznutra, ne rumene i crvene, nego baš roza). Izračunah i da pivo ima manje UH nego mleko, uteha (samo što se mleko ne prodaje na krmače, heh).
Neno, samo još fali "kazna"!

Kakva kazna, upadaj u ekipu! Podmladak je dobro, matori ima još samo jedan ispit pa da slavimo, a mali je osmi razred i zasad dobro gura, škola, klavir, gitara, svakojaka interesovanja su sad tu (na neku foru oba moja deteta su se "rodila s pubertetom", tj. bili su nezgodni kao mali, a kako dođe pubertet, oni tako postanu normalni i uozbilje se

), uglavnom se dobro borimo.
Mršo, ubadaš moju omiljenu temu pametnog brljanja.

Pazi, generalno ne volim da imam sto namirnica u obroku (i zato kao dete nisam volela slave, kad te teraju da od svega uzmeš "bar malo", a tebe sramota da odbiješ i na kraju ti dođe da umreš), a mislim da sva ona slavska jela i nisu predviđena da se jedu redom, nego da svako može da izabere sebi šta voli. Moj izbor je uvek neskrobno predjelo (da li naseckano suhomesnato, ili pihtije, ili sir kao sad, šta god da je u tom stilu), pečenje, salata, i eventualno se počastim nečim što sadrži malo skroba, kao što je npr. sarma ili ruska salata (ali u maloj količini). Ostalo ne jedem pa da mi plate, jer ne želim da upropastim ugođaj.

Isto tako imam dobru naviku da ne pijem kad jedem, tj. popijem nešto malo, reda radi, ali nema šanse da popijem uz jelo iole značajniju količinu bilo kog pića. I uvek se na svakom slavlju dobro najedem, ne pazim čak ni na količine, samo ne jedem sve i svašta. (Eh, da, volela sam jedan lokalni detalj, a to je da u vreme kad se na sto iznose sitni kolači, iznese se i topla gibanica za one koji ne vole slatko... ona gibanica... to "poslejelo" ne bih ni sad odbila, samo što više ne viđam taj redosled.)
Anči, eto, sve ispričah sad... može se lepo jesti na slavlju a da posle toga ne kunemo domaćine što imamo kilo više na vagi. Naravno, uvek su "krivi" domaćini, hahh.

Ako nešto ne priznajem, to je izgovor: "Bilo mi glupo da odbijem, a inače ne bih." Domaćinovo je da nutka, a naše da prihvatimo ili odbijemo. (Neki domaćini su se opekli sa mnom, ubeđeni da "ništa ne jedem", dok ne shvate da sam obrstila pola ovala pečenja.

)
Jučerašnji jelovnik ću da dopišem (bio je 100% OK), a današnji ću kasnije, dok se izdogovaramo šta će biti za večeru. Inače neverovatno koliko se po odeći primećuje ovo kilo manjka, baš mi je onako ulilo polet.
D: ajran 0.4 l + dodaci
R: sir, salata
U: kruška
V1: 4 pržene paprike, malo šunke, malo vurde
V2: malo šunke, malo vurde, salata od krastavaca