Skadi, drago mi je što si se raspisala kod mene!

Pogotovu mi se sviđa ovo "jer sam čovjek a ne prase".

Pazi, svi smo mi u istom problemu... hrana nikad nije bila ovoliko "pri ruci" kao u naše vreme, i mnogo je lako posegnuti za njom. Od tih sitnih grickanja pati većina nas (pa i ja, neću uzeti čokoladicu, ali pivo i kikiriki/pistaći bi mi u svako doba lepo legli, uvek mogu da pojedem gomilu voća, koje ne zasiti, ali takođe goji, itd.), i to jeste navika s kojom je teško izboriti se, razumem i saosećam (i na svojoj koži osećam). Ali iskreno, ovo što sam ja uradila - da pojedem čitav veliki obrok u trenutku kad sam praktično sita, to nije postupak praseta... to je postupak mentalno ometenog praseta. Niko od nas pri zdravoj svesti ne voli da uradi sebi nešto posle čega će da mu bude fizički loše, ali eto, dešava se.
Anči, neću skoro zaboraviti taj osećaj, tako da je iskustvo bilo korisno.

Iskreno, razumem svačiji kiks čak i kad nije od one vrste kikseva koji se dešavaju meni, samo ne mogu da podržim "smišljeno glupiranje", kad neko isprobava neke nebulozne režime koji evidentno nisu dobri za zdravlje. Nije mi strano ni ovo "da se ne baci", što bi se hrana bacala - zalažem se da je treba maksimalno iskoristiti, ali ne ovako kao što sam uradila (uopšte nije bio problem da tu hranu pojedem dva sata kasnije), znači, divim se sebi na nepromišljenosti.
Narcisa, zasad ni m od minusa, sreća te nisam osoba koja se lako demorališe. Pipkam gde bi mogla da se uštedi poneka kalorija, jer za šta god se uhvatim, ispada da je neka namirnica ili količina koje ne bi trebalo da se lišim, jedino da se lišim piva 100%, ali to bi bilo lišavanje duše.

U suštini, bukvalno nekoliko zalogaja manje dnevno donosi mršavljenje na duže staze... zaboravih gde je ono bio lep tekst o tome, s datim primerima, ali smisao otprilike ovaj - 100 kalorija dnevno manje, i to je na godišnjem nivou već preko 5 kila... a 100 kalorija je npr. ono ulje koje u toku dana stavimo u salatu ako je jedemo za svaki obrok, ili jedno malo normalnije parče hleba, ili devet zrna kikirikija... DEVET ZRNA! Eto koliko je malo potrebno da bismo skinuli neke poslednje kilograme... sad tragam za tih stotinak kalorija koje mogu da donesu veliku promenu, valjda ću ih naći.
Juče sam sjajno odradila jelovnik, danas bih probala da bude istovetan, da ne pišem sve ponovo, samo ću editovati jučerašnji da potvrdim šta je i kako tačno bilo.