Odgovori 9033 postova
Puževska dijeta (slike str. 3, 78)
  • BeogradjankaONLINE
    Amater
    Amater
    Pridružio se: pre 16 godine

Re: Puževska dijeta (slike str. 3)

od BeogradjankaONLINE » pre 15 godine

hehe, a ja svoje lepe slike uramila i rasporedila po kuci ... da me podseca gde sam bila, a gde sam krenula (to je bilo pre dijete)

Meni su 40-te bile lepe godine, takoreci zlatno doba .. al` sam se tada i razvela pa mozda zato :) Ako bi me neko pitao u koje vreme hocu da se vratim - kao iz topa bih rekla 40!
  • tratinčica
    Amater
    Amater

od tratinčica » pre 15 godine

Dođoh, videh minus :skakutalo:
    Proteinska večera je definitivno dobitna kombinacija. Ja sam odlučila da od danas krenem tvojim stopama. Ti imaš zadatak da što pre zguliš tih 900g, a ja da po'itam da se što pre sretnemo u klubu 4 .
    Što se tiče ciklusa, mislim da je normalno da tu i tamo bude variranja, što ne znači da da se preskaču redovni pregledi kod ginekologa (vidi ko ti kaže). Meni je ciklus još uvek redovan, ali već imam valunge( genetski rano ulazimo u klimaks), što će reći da mi klimaks maše. :mahac:
  • dudank
    Profesionalac
    Profesionalac

od dudank » pre 15 godine

Jeeej, ko je to meni svratio u goste! :) Hajd' brže kreći na bilo šta, da uđeš i ti u klub što pre... Al' nemoj i u klimaks što pre. :D

Beo, razumem osećaj, jer koliko god da je moj (sadašnji) muž divan i predivan, ipak je ono vreme između dva braka bilo... hehe, znaš već. 8) Sloboda slobodica, najbolja drugarica. :)

U međuvremenu sam... blago besna, sinoć smo imali incident u kući, a posledica je to da ja sad nisam sigurna da li mi nova vaga dobro radi. :( Da ne misli neko da se gađamo vagama - malo dete se nešto naljutilo na mene i demonstrativno potrčalo u drugu sobu, i tako se saplelo o vagu da je odskočila i tresnula, i sad izgleda da su joj se nožice malo nabile jer blago klacka na pločicama (a nije klackala) i pokazuje svima 600-800 g više (meni čak različito na dva mesta, a ni to nije radila). Imala sam želju odmah da izađem i kupim novu (od njegovih para, razume se), ali sačekaću neki dan, možda će ipak da slegnu te nožice. Mada ne znam šta se čudim, ovo je hiljadita stvar koju lome na tako neki tupav način. Eh, da, sad me je to podsetilo kad je stariji sin krnuo tegove u nov plakar, otprilike kao klinac na ovom klipu, hahah :D :

http://www.youtube.com/watch?v=kPIoTKMa3zw

Danas:

D: 2 breskve
    R: dinstano povrće od juče, malo hleba
    U: dinstano povrće, jogurt
    V: kiseli kupus s mesom (bez ulja i zaprške)
    Poslednja izmena od dudank u 20 Oct 2009, 21:23, izmenjeno 2 puta ukupno.
  • Doramar
    Početnik
    Početnik

od Doramar » pre 15 godine

kako dinstas to povrce, dudo ?
  • dudank
    Profesionalac
    Profesionalac

Samo trun ulja (kašika otprilike), propržim na tome crni i eventualno beli luk (to stvori iluziju da je sve prženo), pa polako dodajem drugo seckano povrće i samo pomalo vode, tako da povrćke puste gustiš dok se krčkaju i onda to deluje bajno. :) Juče je kombinacija bila crni luk, malo seckanih paprika, mnogo plavog patlidžana i mnogo šargarepe, imalo je i safta i bilo je baš zasitno, a cela šerpenja za dva dana ima oko 500 kcal. A neki put ubacim i trunčić masla od bivolice, ono je toliko jakog ukusa da zrnce veličine graška zameni čitav onaj mali paketić butera, lepota jedna.

PS Dete upravo došlo sa sistematskog i uporedili smo težinu, izgleda da vaga sad meri okruglo 2 kila više. :(

PPS Ali zato meni večeras sekira u med... Našao danas mm u zamrzivaču glavicu kiselog kupusa i ubacio u ekspres lonac s mesom, za sebe, ali normalno da se miris kupusa ne dâ sakriti... :roll: Odoh da editujem jelovnik.
  • Doramar
    Početnik
    Početnik

super to zvuci, pretpostavljam da onda dinstas u serpenji, jer meni to ne staje ni u onaj vel'ki tiganj.
  • dudank
    Profesionalac
    Profesionalac

Šerpenja, nego šta, da više stane. ;)

Još se ne zna šta je s mojom vagom. :bas_tuzan: Stvarno ne mogu da gulim isti kilogram (i da vraćam tiker) treći put, i ovaj incident me je baš-baš ucvelio. Sačekaću neki dan, ako se ne upristoji, kupujem novu.

Eh, da, noćas pred spavanje me je IPAK stigao ms... ali sam se koliko-toliko obuzdala, pa sam samo izgrickala tri tanke kriške crnog tost hleba (bio je odvratan plus kaloričan) sa malo pavlake, brlj od oko 300 kalorija, nije za pohvalu ali nije ni tragično. (Ne mogu da prepoznam sebe, usred noći sam stajala i računala kalorije s kojima smem da zgrešim.)

Danas idem maksimalno disciplinovano (vagi za inat :-P ):

D: dve breskvice
    R: kuvani kupus, dvopek
    U: neko povrće, jogurt
    V: šnicla, salata
  • Liki
    Amater
    Amater
    Pridružio se: pre 15 godine

od Liki » pre 15 godine

Sačekaj Dudo možda vaga proradi, ako ne, pre nego što odeš po novu probaj da je tresneš da odskoči još jednom, pa ko zna....? :17:
    :)
    http://ljiljaprica.blogspot.com
  • BeogradjankaONLINE
    Amater
    Amater

od BeogradjankaONLINE » pre 15 godine

Joj, ne verujem da ce ti vaga proraditi .. osetljiva je digitalna .. i moja jedna (od dve) se polomila, jedna nozica se otkinula, pa sam je vratila, ali nisam sigurna da mi pokazuje ispravnu tezinu, jer u tim nozicama je balans kad je spustis na pod. I umesto da setamo vagu od mesta do mesta, ona se sama izbalansira gde god da je stavis i pokaze tacnu tezinu .. kad fali jedna nozica pod znakom pitanja je i tezina koju vaga pokazuje.
  • dudank
    Profesionalac
    Profesionalac

Nožice su sve na broju, juče sam jednu rasklimanu pritegla, pa se prilično normalizovala (koristim staru vagu kao reper), mada još pokazuje malo više, možda nekih 300-400 grama, tako da u suštini nije žurba za novu... ali u svakom slučaju planiram da je menjam u dogledno vreme. Kakvi smo divlji, dobro nam i trajala. :16:

Danas ne znam šta jedem, ustala sam grozno kasno i još dolazim k sebi uz lonac kafe. Eh, da, ipak ima razloga da se ponosim, večerala sam standardno u pola deset a legla u pola četiri bez šnjuranja po frižideru... napredak. :D
  • Doramar
    Početnik
    Početnik

dudo, ako nisi sigurna, u vecini apoteka ima vaga, mozes tamo da se izmeris da znas na cemu si.
    za te nocne brljeve je mnogo dobro imati onaj taki laki pri ruci ili one pirincane galete + neki niskokaloricni siric za mazanje.
    pojedes 3-4, mala gramaza, a raskrile se vlakna u stomaku i odmah lakse.
  • dudank
    Profesionalac
    Profesionalac

Hvala na ideji... slabo idem po apotekama pa se nisam setila. :) Tačno, bile su neke vage. Čak mislim da moraju da ih imaju, bar u teoriji, pošto se neki lekovi doziraju na osnovu telesne težine.
    Dvopek i uopšte skrob izbegavam od 6-7 uveče pa nadalje, ali pirinčane galete bi mogle da prođu, štaviše ih veoma volim... čak i bez sira, ranije sam ih motala tako što ih pospem nekom lepom mešavinom začina. Samo što treba Dora da me podseti da i to postoji... :D Hvala, Doro, od senilne žene. :009:

U celoj priči srećna okolnost je što kad ogladnim, to je uvek sa vrlo konkretnom idejom šta mi se jede, pa ako tog nečeg nema u kući, lakše prebolim... jutros u pola četiri jeo mi se plavi holandski sir, e da sam njega imala u frižideru... A baš bih mogla i da kupim danas. :evil:

Edit*: Nikog srećnijeg od mene, pišem PS ("pao sir" :D ):

D: breskva
    R: plavi sir, ražani hleb, 2 dinstane paprike (530 kcal :prasence: )
    U: pokajnički tanjirić kuvanog povrća
    V: šnicla, salata
  • Nena3110
    Još malo pa profi
    Još malo pa profi

od Nena3110 » pre 15 godine

Pa ko je tako blizu cilja, moze i da brljne :D
    LJudi smo i nije lako, mislim da ja ne bih izdrzala kad bih sela pred TV, uz komp ne mogu jesti, kucam i aktivna sam,citam pisem, kao da sam stvarno sa vama, ali uz TV, e tu bi vec bila druga prica.
    Zato posle vecernje partije neta, tus i krevet.
  • Ruzica
    Amater
    Amater

od Ruzica » pre 15 godine

Dudo sa malim zakasnjenjem cestitke za minus :013: :013: :009:
  • tratinčica
    Amater
    Amater

od tratinčica » pre 15 godine

Ja taman naFalila tvoju vagu, što je krenula naniže, a vi je ubataliste :-P .To je kao ono kad si klinac, pa za rođendan dobiješ neku belu ili bež odeću, a roditelji kažu:"Baš je lepo, samo nisu za nju svetle boje" :16: :-P
Odgovori 9033 postova