Odgovori 9033 postova
Puževska dijeta (slike str. 3, 78)
  • AnaV
    Profesionalac
    Profesionalac
    Pridružio se: pre 15 godine

Re: Puževska dijeta (slike str. 3, 78)

od AnaV » pre 11 godine

Samo da znaš da koleno može da boli zbog kuka, to je sada meni rečeno. Koleno boli refleksno, ali još nešto vrlo znaćajno! Svaki kilogram viška telesne težine je 20 kilograma većeg opterećenja za kuk i koleno. Bila sam frapirana kada sam to čula, pa iskreno to mi je još veća motivacija da skinem tih par kilograma, koje imam i koji me užasno nerviraju, ali šta vredi kada nemam odlučnosti da sama sebe nateram. Upravo sam ovih dana krenula, a najviše sam korigovala večeru, tj. jedem krastavce sa kiselim mlekom, a pre toga na jedno sat vremena prvo pojedem jedno kuvano jaje sa paradajzom. Evo par dana mi uspeva, da kucnem.
  • mica66
    Amater
    Amater
    Pridružio se: pre 16 godine

od mica66 » pre 11 godine

Hej! Pa ovo se polako vraca u stari fazon.
    Drago mi je da se polako sve pomalo aktiviramo - mada sam ja najgore zviznula, al' sta je tu je.
    sto me ovaj ticker nervira, stalno mi nabacuje da mi je idealna 55kg !
    ovo nam je staro stanje - dok nam je Djolence bio veseo. a onda smo zavrsili sa veseljem ...
  • Debeliccka
    Profesionalac
    Profesionalac
    Pridružio se: pre 12 godine

od Debeliccka » pre 11 godine

Ponovo radi Dudin dnevnik! Stižu bolja vremena Srbiji! :013:

Užasno slabo smo izlazili

Uff! :(
    Nedobro nikako..
    Znamo svi efekat neizvođenja nogu i haljinica i suknjica i svega ostalog..... Molim te da to nadoknadiš kako znaš

Edit: Vis a vis, kilograma i kičme i ostalog.... Ja sam, bez obzira na moju jadnu kičmu sa greškom i dijagnozama, primetila da mi je mnogo bolje otkako sam se rešila kilogramskog ,,tovara,,.....
    Poslednja izmena od Debeliccka u 01 Jul 2014, 00:16, izmenjeno 1 put ukupno.
    Slika

5.11.2012.-74kg, 6.12.2012-67kg, 2.2.2013-62kg, 25.3.2013.-60kg, 6.5.2013.-59kg, 8.6.2013.-58kg, polovina juna 2013 - 57kg i posle toga 57kg sa povremenih 58kg na kratko...
  • Magi
    Amater
    Amater
    Pridružio se: pre 13 godine

od Magi » pre 11 godine

Dudić če nam postati Novosađanka? Diiiivno! :)
    Bravo za tvoju decu, super su!
    I ja sam prionula na tikvice, uživam..
    :009:
  • AnaV
    Profesionalac
    Profesionalac

od AnaV » pre 11 godine

Manji izlasci i odricanje od istih, opravdavaju zacrtani cilj i ja to opravdavam! Sve što se radi sa namerom radi ostarenja nekog cilja je OK! Biće vremena za nadoknadjivanje, a nogice, suknjice i uostalom sve što je Dudička pokazala neće nigde pobeći! Posle će biti veće uživanje, naročito kada se ostvari neki cilj, koji u ovom slućaju nije bezazlen! :013:
  • dudank
    Profesionalac
    Profesionalac

od dudank » pre 11 godine

Onaj osećaj kad pišeš post 20 minuta, pun elana, i pojede ti ga net. :x

Anči, tako i mi razmišljamo, vredi pritegnuti se malo da bi iduća godina bila lakša - verovatno to neće ne znam šta da promeni pri kupovini, ali zatrebaće nešto da se sredi, da se renovira, ne možemo kao guske u maglu. Što se kolena/kuka tiče, verujem da si u pravu, meni su kukovi prilično crkli od ovog sedenja po čitav dan, a to koleno je plus pretrpelo solidnu povredu pre 20 godina i oseća svaku promenu u načinu hoda i u težini. Sad ću malo morati da mu olakšam, a izgled mu tu dođe bonus, hehh, taman posla da se odreknem štiklica i ostalog. :)

Narcisa, Skočko ide u grad, pa kako mu bude. :D

Magi, put do vitke linije popločan je tikvicama... em su jeftine, em su dijetalne, em mogu da se spreme na 100 načina. (Juče sam se ispalila, zatvorila se pijaca, ali danas im oprostiti neću.)

Mršo, ovo je samo ova godina, ne brini. :) Biće svega, samo da se stacioniramo i da se reše još neki tekući problemi. Taman dotle da se sredim, heh.

Mici, zviznula - ne zviznula, nećeš sad da čekaš da dodaš još 20 i da budeš debela (brkata) žena. Nemoj slučajno da bi zbrisala ili tako nešto, ja sam se delom i zbog tebe pojavila... pa taman ti posô! :D

Kreću moji zanimljivi jelovnici (copy/paste uz malo dorade):

D: 0,4 l ajrana + dodaci
    R: salata od sira i krastavaca*
    U1: neskafa sa 1,5 dl mleka
    U2: dinja
    V1: grilovane tikvice (nadam se bar)
    V2: grilovane tikvice + 200 g mesa u nekom vidu

*Ne znam da li sam je pisala - sir na foru rikote ili vurde (da bude blag, slatkast, kao mlad kajmak), krastavac, vinsko sirće, masl. ulje, soL, tona belog luka (čak mi je lepša s lukom u prahu, njega koristim), odozgo neki listić peršuna ili bosiljka, a može i origano ili matičnjak, prema raspoloženju. Tog čuda pojedem dve činije, da ne misli neko da mi je tanušan ručak.

Juče sam odradila jelovnik 99% (jedan posto je što sam tikvice morala da zamenim pečenim zelenim paprikama), vaga danas 56 (i dalje malo više od realnog stanja, ali mnogo bolje nego juče), nema gladova.
  • marush
    Početnik
    Početnik
    Pridružio se: pre 14 godine

od marush » pre 11 godine

Ja sam se izgleda vratila u pravom trenutku...tvoj je dnevnik ponovo aktivan...jupi :skakutalo:

p.s. moguće je i da me se ne sećaš, ali ja sam bila verni pratilac :wink:
  • mica66
    Amater
    Amater

dudank napisao:Mici, zviznula - ne zviznula, nećeš sad da čekaš da dodaš još 20 i da budeš debela (brkata) žena. Nemoj slučajno da bi zbrisala ili tako nešto, ja sam se delom i zbog tebe pojavila... pa taman ti posô! :D

Ih - da cekam ... Ne cekam ja nista, oni sami dolaze. Vec sam debela, corava i celava, ali brcine ne mogu da pustim nikako. To me zaobislo. Cak vise nemam ni malje na nogama. Ali pazi, obzirom da sam sa poslovima koje obavljam po buducem domu, pravi muskardin, mogu recimo, da pustim da mi izraste neka puzdrica medj nozicama. To bi mi bas ojacalo karakter.
    A ako se vracas vamo delom i zbog mene, pa tek onda necu da pobezajemSlika
    ovo nam je staro stanje - dok nam je Djolence bio veseo. a onda smo zavrsili sa veseljem ...
  • AnaV
    Profesionalac
    Profesionalac

od AnaV » pre 11 godine

Znam da znate na šta da obraćate pažnju prilikom kupovine, mada jedino što mogu da te posavetujem jeste, da je bolje da stan-kuća nije nalickana, doterana, renovirana, pošto u nesredjeno, naravno ne u neku rupu, kada se ulazi po mirisu možeš da oceniš dali je vlažno, ili nije! Dali je svetla prostorija-prostorije, strana sveta na koju je celina napravljena, e to su ti najbitnije stvari. Severna strana, odmah se pripremi na hladnoću, velike račune za zagrevanje, i jedino ćeš uživati kada napolju bude 40 stepeni! To je najbitnije, a da će biti renoviranja, biće, ali bar odmah po tvom ukusu!
    Vidim da najviše jedeš tikvice, a meni su se nekako ogadile. Ja sada najvbiše jedem krastavac, paradajz i ljute somborke punjene pavlakom (obožavam), ali jedem ih sada mada nije vreme, ali šta ću kada volim!
  • dudank
    Profesionalac
    Profesionalac

od dudank » pre 11 godine

Marush, vid'la sam ti dnevnik, volela bih da si tu sa malo manje kila, hehh... ali lepo je videti te! :)

Mico, hoćeš pelcer? :007: (Od dlaka, ne od tog drugog.)

Anči, upravo tako!!! Dvaput sam bila podstanar u vlažnim kućama i sanjam i dan-danas kako gulim buđ, krečim i premeštam nameštaj, tako da sad virimo u svako ćoše. Tražimo samo dobar temelj i dobre zidove, sve ostalo može da se sredi polako. Ali neverovatno je šta sve ljudi prodaju i čak im nije žao da ulože pare da to zamaskiraju, stave nove pločice, laminate, čak prozore, a ti pogledaš i vidiš da je zid mokar do polovine. (Pa te onda ubeđuju da je "šareno od krečenja". :x ) Sve to gledamo što si nabrojala, razmišljamo o grejanju unapred, u stvari o svemu, a para neće biti baš toliko da birkamo... nije nam lak zadatak, ali neko rešenje će se naći.

Jučerašnji dan odrađen s manjim izmenama - umesto one manje kalorične večere ponovila sam ručak jer je ponestalo onog što je bilo planirano, i zaboravila da jedem dinju. Vaga još 200 g manje.

Današnji copy-paste s varijacijama:

D: ajran 0,4 l * dodaci
    R: sir, salata (paradajz s crnim lukom)
    U1: neskafa sa 1,5 dl mleka
    U2: kajsije
    V1: punjene paprike (bez ikakvog skroba)
    V2: tikvice (spremljene po trenutnom raspoloženju)
  • Debeliccka
    Profesionalac
    Profesionalac

Nešto je ,,povuklo vodu,, (što bi rekao narod) sa dnevnicima pa ste počele, vi privremeno neaktivne, da pišete jelovnike pa se sve lepo aktiviralo i drago mi je da se družimo.... Jedino je eksperiment bio malo nepažljivo sproveden pa je tako jako ,,povukao vodu,, da mi je povukao ceo bojler i poplavio tri sprata... :wink: Ali, nek smo mi žive i zdrave!

Jelovnici su nam relativno slični, i ja sam ponovo na tikvičarenju, kao i prošlog leta (možda se sećaš)...volim tikvice baš i svakako su mi dobre (osim što nikad ne pohujem) a jeftine su i jednostavne za spremanje.... Da, jelovnici su relativno slični samo što kod mene nikad nema tih tvojih hajvana (šejtana, ajrana i ostalih turcizama i drugih stranih reči i izraza)......

E da, pitaću te nešto na pp... da ne offtopicujem previše ovde (mada to u tvom i mom slučaju i nije off) ali dovoljno sam propagirala alkohole, hedonizam i bludničenje, pa ne moram dalje da zalazim u još neke (zasad) neotkrivene sfere ovde javno.....

:mahalo:
    Slika

5.11.2012.-74kg, 6.12.2012-67kg, 2.2.2013-62kg, 25.3.2013.-60kg, 6.5.2013.-59kg, 8.6.2013.-58kg, polovina juna 2013 - 57kg i posle toga 57kg sa povremenih 58kg na kratko...
  • mica66
    Amater
    Amater

dudank napisao:Mico, hoćeš pelcer? :007: (Od dlaka, ne od tog drugog.)

Slika
    Ti meni dlakavi, ja tebi puzdravi. Dacu ti cim izbije mladica sa strane. Ne bi da ispadnem nezahvalna!
    Jesi li mozda gledala najbolju epizodu South Parka kad osmak prodaje Kartmenu dzenitalne maljice,
    a ovaj ih lepi ko brcice kako bi izgledao stariji?!? Genijalna epizoda!
    U svakom slucaju, nije ni cudo sto te obozavam.
  • narcisa
    Profesionalac
    Profesionalac
    Pridružio se: pre 11 godine

od narcisa » pre 11 godine

Kraljice, srećan ti rođo. Uzdravlje!!! I postavi nam neku sličicu sa slavlja (nisi dugo). CMOOOOOKKKK!
    Naravno da ti želim sve naj naj. Puno ZDRAVLJA, uspjeha i para.
  • AnaV
    Profesionalac
    Profesionalac

od AnaV » pre 11 godine

Videćeš da će se kupovina ostvariti kada se najmanje budeš nadala! Pretpostavljam, obićno se tako dogodi-namesti da nekom bude hića, a ti samo uletiš! Znam da je to ozbiljan posao, drago mi je što se ne zalećeš i sve vidiš, naročito ono od čega treba bežati!
    Valjda ću u subotu ili nedelju ići do pijace da nakupujem povrća, pa ću da krenem sa tikvicama, iako ih baš ne ljubim, sem na grilu.
    Dinju obožavam, ali je još niam kupovala.
  • Debeliccka
    Profesionalac
    Profesionalac

A tako znaci!?
    Srecan rodjendan!
    :veseljak:
    Slika

Odgovori 9033 postova