Odgovori 9033 postova
Puževska dijeta (slike str. 3, 78)
  • dudank
    Profesionalac
    Profesionalac
    Pridružio se: pre 16 godine

Re: Puževska dijeta (slike str. 3, 78)

od dudank » pre 11 godine

Društvo, da se svima javim, da mahnem i da zahvalim!

Mislila sam malo ranije da upadnem (videla sam da nam se Mici vratila, između ostalog, pa sam htela da je isprepadam), ali niko od nas, izgleda, ovih dana nije ni stizao, iz razumljivih razloga, pa ni ja. Samo da prijavim - ovde kod nas je sve pod kontrolom (uprkos malo prenaduvanim vestima), voda se uglavnom povukla, ljudi iz poplavljenog dela su zbrinuti, samo što grad uopšte nema vodu od četvrtka (nikakvu, čak ni tehničku) i nećemo je imati još jedno nedelju dana. Bilo je malo frke u početku, ali sad nam redovnije dolaze cisterne, sve drugo funkcioniše.

Navratiću uskoro da obiđem staro društvo (vidim opet Micu, Alfu, Mim), pa ćemo da se ispričamo, možda bih se malo i pridružila ako stignem... samo nek najpre ovo bude iza nas.

Sve vas ljubim!!!
  • mica66
    Amater
    Amater

od mica66 » pre 11 godine

Drz se puzicu !!! Ako treba nesto - bilo sta - javljaj!
    sto me ovaj ticker nervira, stalno mi nabacuje da mi je idealna 55kg !
    ovo nam je staro stanje - dok nam je Djolence bio veseo. a onda smo zavrsili sa veseljem ...
  • mica66
    Amater
    Amater

Jesi li u redu?
    ovo nam je staro stanje - dok nam je Djolence bio veseo. a onda smo zavrsili sa veseljem ...
  • narcisa
    Profesionalac
    Profesionalac
    Pridružio se: pre 11 godine

od narcisa » pre 11 godine

Ja upravo završih čitanje jednog od omiljenih romana (subota je, pošten narod :pivo: , a ja se začitala iii.....) Ne znam da li sam :) ili :( . Sigurna sam samo da će mi faliti štiva, pa bih zbog toga bila veoma zahvala da ponovo zapisuješ crtice iz svog života.
    Da si enciklopedija to je svima već jasno, ali mene nisu privukli korisni savljeti bla bla (nije da mi je krivo što sam ih usput "pokupila"), nego tvoj duh i stil pisanja. Mislim da bih u dahu iščitala tvoj opiš mehaničarske radionice...
    Tvoja porodica je kroz protekli period bila važan dio mog života, radovala sam se svakoj srećnoj vijesti, i bila tužna i bolna na svaki tračak nečega što nije mirisalo na dobro. Povremeno sam imala želju da kliknem odgovori, i na vrijeme skužim da je to tema od prije3,4,5 godina...U početku sam tukla po 30-tak strana dnevno, a onda sam shvatila da moram da se ograničim na max deset dnevno (što zbog vremena koje sam provodila blenući u komp, što iz želje da ipak ne dođem do kraja).
    Ne možeš ni da zamisliš moje reakcije na vaše doživljaje... osmjeh od uva do uva za sve dječije uspjehe, školske i privatne, valjanje od smijeha na tvoje opise i razgovore same sa sobom (ubjedljivo mi se najviše urezalo kad je Dimitrije zaboravio električni rošlilj na balkonu, pala kiša, pa ti planirala da pojedeš "odrezak od sina"). Fotke su ti savršene i ti savršeno izgledaš. Noge kao tvoje se rijetko sreću, i ostaju trajno memorisane.
    Ja sam kao svaki čitalac ostala u rebusu što se tiče nekih stvari (s vremena na vrijeme sam gunđala u fazonu fali mi ovaj ili onaj podatak, pa se sjetim da ne čitam "pravi" roman (iako tvoj dnevnik to zaista jeste) nego nečiji privatni život). S toga imam mini set pitanja.

Zdravstvena pitanja:
    -Imala si nekih problema sa kosom, pa si nešto vodila računa o njoj i oživjela je ponovo u prepoznatljivu grivu. Elem imam jednu drugaricu kojoj je kosa baš loša i ništa joj ne pomaže. Dakle ako znaš išta što pomaže rast i probujavanje kose -pomagaj.
    -Kako je tvoj vječni problem? Nisi ga pomenula 100 godina...
    -Da li i dalje cuclaš elektronsku cigaretu? Nije mi padalo na pamet da se bacam u te egzibicije, ali čitajući tvoj dnevnim ubacila mi se u misli)
    Recept pitanja:
    -Sir iz domaće proizvodnje, neki koji bude okrugao i pravi se bez sirišta.
    -Kikiriki puter iz domaće radinosti
    (Inače kopirala sam sve tvoje recepte koji mi se sviđaju u folder -Duda recepti :wink: , a fale mi ova dva pošto ih nisi postavljala. I dva puta si pisala recept za posni majonez :-P, smiješno mi je bilo da su isti ljudi oba puta širili oduševljenje receptom )
    Lična intimna pitanja (mahaluša u meni ne može da ih ne postavi, naravno razumjem ako ne možeš da odgovoriš, a za neke detalje možeš i u pp)
    1. Da li Dimitrije ima neki internet portfolio, ili sajt? Baš bih voljela da vidim njegove radove ( Kolege smo, pa bih voljela da bacim oko na "konkurenciju", tj da vidim šta se radi u regionu). Ni o njemu nisi pisala milion godina, od kad je bio s djevojčicom kod vas. Koliko još ispita ima, šta je odlučio za master...?
    2. Čestitam na završenom sedmom razredu "malom djetetu", koje vjerujem više uopšte nije malo :D . Kako on stoji sa kilama? Da li se istegao i neutralisao graničnu težinu?
    3. Pročitah da se selite u drugi grad? -Prva asocijacija mi je bila da bar nećete imati problema sa vodom u ljetnom periodu :D . Ono što me interesuje gdje se selite? Trep, trep, pošto sam već uplanirala da mi likovi iz romana ožive pred očima makar na tren u avgustu uz pivo i picu :cry: Nadam se da je negdje za šta mi nije potrebna viza, i da je malo prostranije nego do sada...
    4. Ostala mi je vječna nedoumica šta ti pobogu stvarno radiš. Znam da je kompjuterski posao, neko prevođenje šta li, ali me interesuje sa kojih jezika. Kako si zabasala u sve to? Popamtila sam razvojni put od IU do danas, preko rada u medijima i DJ-a? Pisala si nešto o đuskanju uz muziku po pet sati, pd sam to tako povezala. (Ostao mi lik bez tačne profesije pa se jogunim. Iz istih pobuda me interesuje kako ti se zove muž, pošto ga stalno zovem/čitam kao mm, a to je daleko od istine. On je tvoj mm, a ne moj :16: )
    5. Kako su vam mame/bake?
    6. More ove godine??? Pretpostavljam da ne, zbog promjene nastambe, ali hoće li biti bar EXIT?
    Kratka zapažanja bez reda i smisla:
    Ljubav kao što je vaša postoji toliko rijetko da je raritet i zbog toga sam presrećna, pošto sada znam da je moguća.
    Ti si jedna divna, obrazovana, vesela i zabavna žena, majka dva predivna djeteta, vrijedan i požrtvovan radnik, prezgodna,duhovita, ugodna. Jednom rječju savršena (rijetko za nešto kažem da je savršeno, ali si mi ti najpribližnija tome).
    Ne jedeš premalo!!! Često su komentari na tvoje jelovnike bili "tanko je to", ali ja sam par puta bila preneražena koliko tako sitna žena može da pojede. Ključ je u tome da se ti hraniš ZDRAVO!!! Padalo mi je na pamet da sam ja jela kao ti u životu prije dijete, možda ne bih bila ovako zgrambuljana, nego zdrava rumena i "zgodna"???

Ljuta sam što si prije koji mjesec napisala da ne bi bila šteta da ti dnevnik iscuriii. Istina je, to ne bi bila šteta, to bi bila katastrofa epskih razmjera. Tvoj dnevnik treba da nadživi Odiseju, Atlantidu i ostale potope!!!
    Mnogo sam uživala čitajući, a sreću zbog tvoje pojave u mom dnevniku ne mogu da opišem. Vidjela sam da namjeravaš da se eventualno vratiš na forum, i to me razveselilo (zahvalna sam grickalicama iz Bugarske, đe čule i ne čule).
    Ljubim TE mnogo, i ne zamjeri što ti kažem TI, ali Ti kažem svakom koga volim, makar mu prvi put pisala po dnevniku.
  • Debeliccka
    Profesionalac
    Profesionalac
    Pridružio se: pre 12 godine

od Debeliccka » pre 11 godine

Zelim da malo offtopic-ujem... (..podsetite me sta to beshe topic...)
    Pa ako verujemo da savrsenstvo postoji, pa hipoteticki zamislimo da je mene neko pitao za misljenje na tu temu, ja bih glasala ovako:
    Duda jeste savrsena zena!
    8)
    Ajde zdravo!
    Slika

5.11.2012.-74kg, 6.12.2012-67kg, 2.2.2013-62kg, 25.3.2013.-60kg, 6.5.2013.-59kg, 8.6.2013.-58kg, polovina juna 2013 - 57kg i posle toga 57kg sa povremenih 58kg na kratko...
  • dudank
    Profesionalac
    Profesionalac

Narcisa, sad si me totalno prešla... na ovaj post nema šanse da ne odgovorim. :16: HVALA TI na tako divnim rečima (mada nisi morala baš toliko da me postidiš ). Vreme mi je još od zimus tesno kao što godinama nije bilo (plus neki silni problemi s kojima smo se rvali, sada otprilike svedeni samo na jedan ali vredan), a ne ide da uskočim a da se ne upišem bar u još dvadesetak drugih dnevnika, pa i moji čuveni jelovnici (četiri dana lovačkog kupusa... krastavci od juna do septembra... i druge podjednako zanimljive kombinacije), pa zato sve izvrdavam svoj dnevnik, ali danas očigledno nema vrdanja. :)

Da probam po stavkama da odgovorim, jedino tako ću uspeti a da se ne pogubim skroz:

Kosa – No1 je ishrana (meni su, sećaš se, pomogli lan i pečeni kvasac). U ovim malo „zrelijim“ godinama navodno je korisno razmućkati malo neskafe u šampon (kofein valjda delimično zamenjuje neki kojibešehormon koji počinje da nam fali posle četrdesete, pa pomaže da nam folikuli ne pocrkaju trajno – to s kafom radim povremeno), a najbolji provereni lek za koji znam jeste „ono sa šipka“ – ne znam da li ima ime u našem jeziku, izgugluj „hairy rose gall“, izraslina koja se javlja na divljoj ruži. Naberu se te čupice (najbolje u jesen, kad su već stare i smeđe), zaliju se komovicom, to odstoji neku nedelju, i onda se procedi i utrljava se redovno u koren kose. Može i običan razblažen alkohol, da bi se izbegao miris komovice, ali i komovica ima svoje lekovito dejstvo, pa je bolje s njom. Ovo je što se tiče korena, a za izgled kose znaš i sama kako kažu – šta u usta, to i na glavu (žumanca, masl. ulje, voće, jogurt, med, svašta nešto – sve to prija kosi :) ).

Večni problem – i ne dao Bog da ga pominjem više :D – za neki dan biće 9 meseci otkako su mi ispali konci od poslednje intervencije i otad se problem više nije vratio. Sa svakim danom je sve manja šansa da se vrati (recimo da se u prvoj godini mogućnost recidiva smanjuje sa 25% na 10%), a mom doci treba dići spomenik (ovo je bio ekstra zafrknut slučaj, kaže da nije imao teži u praksi).

Elektronku uredno cuclam, i dalje je kombinujem sa „analognim“ (u razmeri „kako kad“), ali je to ipak mnogo manje katrana u plućima nego pre.

Okrugli sir bez podlivka – za kućnu verziju verovatno je najzgodnija tura od 5 l, mada smo mi pravili od 10, kad već brljamo i prljamo, da bar potraje. Za mleko je važno da bude nekuvano (najbolje ako možeš da nabaviš dobro, masno mleko od nekog sa sela, verovatno može da se naruči od nekog?). E sad, svi mlečni proizvodi su bolji kad se prave od mleka koje nije stajalo u frižideru, ali nije ni to tragedija, za nuždu može da se malo ugreje ponovo. Potkiseliš kiselom pavlakom ili mešavinom kupovnog kis. mleka i pavlake (one od 20%), recimo po jedna dooobra prepuna kašika toga na svaki l mleka, s time što to „razbrčeš“ u jednom delu mleka u šerpenji, pa onda iz visine sipaš ostatak mleka, da onako malo „zapeni“ (ne znam u čemu je fora, možda se bolje rasporedi masnoća?), i ništa, to ostaviš na sobnoj temperaturi da prenoći (pokrij gazom ili tako nečim, naravno). Kad se stegne, isečeš pažljivo nožem na krupnije kocke i bez preteranog drmanja ubaciš šerpenju u rernu uključenu otprilike na 50 stepeni ili malo jače (ne preko 70), i tu joj sleduje da stoji sat-dva – da se izdvoji providna surutka, a kocke će da se skupe malo. Izvadiš, pustiš da se malo ’ladne, a onda pažljivo odvadiš kocke u cedilo (trebalo bi da ima da se kupi po poljoprivrednim apotekama i sl., ono liči na gazu, ali je gušće i drugačije tkano, a ako ga nemaš, trebalo bi da može i dupla gušća gaza). I onda sledi instalacija – napraviš zavežljaj od tog cedila sa sirom, vežeš ga za jaku varjaču i nakalemiš na neka dva dela nameštaja da visi (npr. dve stolice na koje si naređala knjige :16: ), dole lonac... ili ako možeš nešto drugo da smisliš, važno je da visi i kaplje – važno je da ne pritiskaš i ne cediš rukama. Kad se doooooobro otkaplje (zavisi od 100000 faktora, obično i to mora da prenoći – da bude kao vrlo gust krem sir), istresaš ga u posudu za mešenje i bukvalno mesiš, ili stiskaš, kako da objasnim (ne mešaš ga, nego ga mesiš spolja, kao testo), masa treba da postane kompaktna i da otpusti višak tečnosti. (U toj fazi dodaješ so po ukusu.) Oblikuješ kao male debele pogače, poređaš na nešto (može rešetka od šporeta prekrivena gazom)... pustiš da se malo prosuši, i to je to. Ako praviš dimljenu verziju, pre sečenja na kocke skineš kašikom gornji sloj u debljini oko 2 cm – taj deo ubaciš u teglu, posoliš i izmućkaš viljuškom (to je zapravo domaći mileram, možeš ga ostaviti čak još malo na toplom da bude reskiji), a od ostatka praviš sir po istom postupku, ali ga posle odimiš (ne treba ti pušnica, dovoljno je ako ti ili neko od društva imate dvorište i neku instalaciju za roštilj – sve što treba jeste rešetka za roštilj i malo dima, naravno, da to ne bude previše vruće, ne treba da se prži). Poprilična za**bancija, ali mi ovde nemamo gde da kupimo tu vrstu sira, pa me ne mrzi da se povremeno zafrkavam s tim. Od surutke, naravno, praviš pogaču žilavicu (ona starinska sa sodom bikarbonom), a može i za čorbice da se koristi (verovatno ti nije zgodno da kombinuješ na UN, ali možeš da počastiš ukućane), i isto tako može da se ostavi u flašama u zamrzivač pa da se iskoristi kasnije. Ništa se ne baca.

Kikiriki-buter – običan pečeni kikiriki koji moraš dooobro da otrebiš od ljuspica, pa ga samelješ u nečemu što melje dovoljno fino (mi koristili stari električni mlin za kafu), obično smo dodavali na kraju i malčice običnog butera da se lepše maže, pošto naš mlin ne može baš toliko mikronski sitno da samelje, i to je to. (Tip – lakše se odvajaju opnice kad je kikiriki nesoljen, možeš i sama ispeći u plehu u rerni.)

Ostala pitanja – ugrubo (a ostatak ću na PP, da ne rušim porodičnu intimu :D ) – veliko dete ima još 5 ispita, ali ispitni rok traje do početka jula, pa će uskoro to biti još manje, a ovih dana je na redu i kolektivna diplomska izložba, tako da računam da smo praktično završili. Za master još ništa nije odlučeno, mi navijamo da produži odmah, ali naravno, ne pitamo se mnogo.

Malo dete se malo istegne, malo se zaokrugli, i dalje ima više nego što treba da ima, ali ipak je taj višak pod kontrolom, u principu nešto što zdrav momčić može za 2-3 meseca da skine kao ništa ako reši. (Nikako da se zaljubi, a to bi mu dobro došlo za dijetu, hahahh. :) )

Selimo se, ako sve protekne kako valja i trebuje, u Novi Sad ili okolinu – posle ovolikih para datih za jednog studenta, shvatili smo da ne smemo da rizikujemo, šta ako nas rokne neka finansijska kriza kad mlađi stigne do fakulteta... tako da ćemo lepo svi zajedno kao dubrovački karavan, tj. trebalo bi tek idućeg leta da se fizički preselimo, ali već vodimo pregovore oko prodaje stana, gledamo uveliko šta bismo kupili, i uopšteno nam je veselo. Naravno da od mora nema ništa ove godine, a verovatno ni od EXIT-a (tešim se da će nam posle biti ispred nosa, hahh :) ), ali ovo je investicija u budućnost, pa smo svi dobrovoljno stisli zube. (Uzgred, ako sam dobro shvatila da tu ide neki avgust...? :) )

Mama-bake su dobro, fala na pitanju (još kad bi htele da budu dobrE, tj. da malo miruju i odmaraju se, a ne da rkću preko svojih mogućnosti), a što se tiče nas dvoje (da nam nije uroka, hahh), to je jedna od otprilike dve i po stvari na koje možemo da utičemo u životu, pa smo, eto, tako izabrali, tj. izabrali da nam bude lepo. :)

I da finiširam hranom – i dalje jedem zdravo, s time što na spisku “nezdravo” kod mene nikad nisu bili ni pivo, ni pica, ni čvarci, da se razumemo, ali se držim nekih svojih minimuma šta se MORA pojesti svakog dana (npr bar kilo povrća, adekvatna količina mlečnih proizvoda i sl.), i šta ne bi trebalo NIKAD da se pojede (hrana s hemijom, prazni slatkiši), a ako pretekne prostora za još nešto od onoga “između”, dobro i jest. Držim se i dalje istog sistema od zimus (svi obroci tu, samo pomerena satnica), gladna nisam, žedna nisam :16: , 4-5 kila viška imam, ali povrće je sad u punom jeku, pa to već kreće naniže... i sad gledam koliko sam ispisala. Za dužinu moga posta pobrinula se Narcisa.

A sad vidim da se i Mrša dopisa... a bre, žene, preteraste, hahahahhh! :) (Mislim, volim ja svoju grešnost i nesavršenost, samo što, izgleda, znam lepo da ih upakujem. :D )
  • Debeliccka
    Profesionalac
    Profesionalac

Opet me niko nije ništa pitao ali ,,for records,,:

Dudi za sir: :01:
    Takođe isto, :01: i za Narcisu ako proceduru ponovi!

Stvarno vam skidam kapu za ove Đurine kućne čarolije, mislim Dudine!
    (još ću da se iskompleksiram kao potpuno nesposobna i lenja osoba)...

P.S. A za grešnost i nesavršenost.... pa tu i jeste savršenstvo.....(kad je dobro iskombinovano, mislim kao i hranu kad kombinujemo... :wink: )

EDIT: Uh, koja sramota! :oops: Napisala sam takođe isto....
    Poslednja izmena od Debeliccka u 16 Jun 2014, 13:53, izmenjeno 1 put ukupno.
    Slika

5.11.2012.-74kg, 6.12.2012-67kg, 2.2.2013-62kg, 25.3.2013.-60kg, 6.5.2013.-59kg, 8.6.2013.-58kg, polovina juna 2013 - 57kg i posle toga 57kg sa povremenih 58kg na kratko...
  • narcisa
    Profesionalac
    Profesionalac

Za vječni problem mi je drago čuti. U nemanju smajlija koji kuca u drvo poslužiće i ovaj :nasilan: :D
    Za kosne recepture -Hvala!
    Sir će da padne u septembru, obećavam (Debelicka, ako bude kakve mogućnosti "šerovaću" ga s tobom :wink: ). Nije uopšte komplikovano. Mislim jest da treba da se "previje" par puta, ali :24: Za kikiriki puter ne mogu da vjerujem da je toliko jednostavno. Hvala na prenesenim tajnama zanata.
    Op sa saaa Novi Sad, grad mog života :oops: . Mislim da vam je to i više nego pametna odluka. Drago mi je što je lokacija u bezviznom režimu. Inače tamo po toj okolini ima ekstra povoljnih nekretnina. Kumovi roditelji su kupili kućerdaču sa baštom i voćnjakom za 30 000 e. Mislim naravno ima i skuplje i jeftinije, a ja uvijek glasam za izmještenu lokaciju od gradske vreve, a taman je to prilika da se istinski baciš u baštovanstvo, a ne ono istureno odjeljenje na balkonu :D -Radi mi mozak, selite se sledeće godine da malo dijete ne mjenja školu na kraju :) .
    Fino je imati "Izlaz" ispred nosa, i često ga upražnjavati.
    Bake ko bake, i ja imam jednu takvu. Prije pet godine polomila obje ruke istovremeno, još krivo zarasle, doktor ZABRANIO da diže išta teže od kilograma, a ona stalno nešto vuče i gleda šta da očisti, pomete, opere, oriba...

Sve u svemu "vi vil bi in tač" :009:
    P.S. ljepota, savršenost i nesavršenost su u oku posmatrača. Ja sam doduše posmatrač sa dioptrijom 7 :16:
  • mica66
    Amater
    Amater

Bracela ...
    Puzicu, jesil' se zacrvenela od SamoLjubnog cvijetka? PA OVO OBOZAVUNJE NIKAD NIJE BILO NA FORUMU !!! Pricuvacu ti kucicu dok se malo prohladis ... Yearh!
    I u to ime, i u ime velikih ljubavi resih da ti otpjevam nesto onako - samostalno ...

Slikaplink, plink ... gdje je onaj cvijetak zuuu-ti, sto ga svako srce zna? SlikaGdje se skriva, zusto suti zar ga sto uvrijedih ja ?!? plink, plink ...
    SlikaNEK ME VODI OBLAK BELI !!! ... plink-plink ... plink-plink ??? plink-plink ??!!!!??
    Slikazaboravih, zaboravih ... plink-plink ...Slika
  • Debeliccka
    Profesionalac
    Profesionalac

Draga Saveta,
    Javljam se povodom davno datog saveta, preporuke i recepta (od strane tebe meni) za pečenje kvasca..... Naime, beše to pre mnogo mnogo dana meseci i mnogo strana naših dnevnika bajnih (mislim davno beše kada si mi pisala recept), a ja tek danas po prvi put videh u radnji pakovanje kvasca od 500gr (dakle da nije ono u kutiji od šibice).....
    Ne budem lenja, odmah kupih, istog dana ispekoh.....
    I uspešno zaj***h hehe! :16: :oops:

Rerna mi je malo i ovakva i onakvaa, a i sama sam takA...
    Eto, samo da se ,,pohvalim,, svojom brukom... (ne treba mi dodatno uputstvo, sve je ispisano, nego eto samo da prijavim fijasko... mada ću proveriti da li je jestivo...

:mahalo:

P.S. Odoh i kod sebe odmah da editujem post i evidentiram blam
    Slika

• dudank
    Profesionalac
    Profesionalac

Mršo, videla sam da se desio incidente s kvascem... je l' pregoreo? :005: Sad ne znam više ni gde sam pisala, pa sorry ako se ponavljam. Mnogo je važno da se pleh obloži papirom za pečenje (sem u slučaju da voliš da provedeš pola dana ribajući ga), i važno je da se peče na niskoj temperaturi (koja može na samom kraju da se pojača), i mora da se "probrlja" po njemu viljuškom bar jednom u toku pečenja. Volela bih da kod nas ima da se kupi ono pakovanje suvog od pola kila, to bi drastično pojednostavilo stvar, ali nema ga. :(

Narcisa, mi upravo tražimo što više u gradskoj vrevi, po mogućstvu bez dvorišta. :16: Apstraktna mi je već sama pomisao da tražimo kuću, a ne stan (a moramo kuću, iz više razloga), imali smo već nešto u široj okolini NS (otprilike kao to što opisuješ) i to je prodato da bismo sad izveli ovu transakciju. U samom gradu su kućama nabili abnormalne cene, mislim na razne ruine koje se prodaju pod imenom kuća, ali uz malo sreće, imamo šanse da nađemo nešto u koliko-toliko urbanim delovima. Ako ima neka kuća kojoj je snižena cena zato što deli zid s diskotekom, budi sigurna da ćemo je uzeti mi. :17:

Mici, ti si meni pesmu otpevao. :ljubav2: Kako da uzvratim? :( Hvala na čuvanju kućice, probala bih malo češće sad da navratim u nju. Otaljali smo u međuvremenu još neke muke, pa mi je sad glava malo normalnija. (Mada nas još neke nebuloze čekaju, ali trenutno imamo mali predah od nevolja.)

Izmozgala sam da se bacim na ajran, ne samo zato što ne smem više da okusim jogurt nego i zato što u kiselo mleko ne mogu lepo da umućkam kvasac i lan, pa će mi verovatno to biti redovni doručak, ili neki put voće, a ostatak klasika - gomila sira, tona salate i/ili kuvanog/pečenog povrća i oko 200 g mesa, s time što nekad meso mogu da zamene oni moji bućkuriši od povrća i jaja... danas možda još brljkam (imamo u kući ostatke pice od juče, grehota da propadne - slavili smo preživljavanje sedmog razreda i krvavo zarađeno svedočanstvo sa prosekom 5,00), a od sutra kreće pokušaj ozbiljnosti. :)
  • AnaV
    Profesionalac
    Profesionalac
    Pridružio se: pre 15 godine

od AnaV » pre 11 godine

Oooooooooooooo, baš si se raspisala, a ja se obradovah kada te ugledah u dnevniku! Ja doduše redje svraćam, ali kada svratim isčitam sve koji su mi dragi!
    Ovo pravljenje sira je pravi poduhvat, pa neko onda kaže sir je skup?!
    Kikiriki puter baš nekako prosto se pravi, ali ja ga ne volim!
    Sve čestitke na odromnom poduhvatu, a znam kako si preduzimljiva da će se sve odlično rešiti na tvoju korist.
    Čestitke za oba deteta na uspehu, naravno!
    O višku kilograma-izgleda jedino Debelicka održava konstantno kilažu, a mi ostali, bar koje čitam smo u teškom čabru!
  • Debeliccka
    Profesionalac
    Profesionalac

Dudo, el incidente muy grande! Que miseria! :16:
    Sve si ti meni detaljno ispisala, ali sam ja opet uprskala... Sigurno sam i prepekla a pre svega nisam procenila trenutak završetka one prve faze (pre pojačavanja temperature itd...)....
    Ali nema veze, no se preocupa i ne objašnjavaj ništa dalje, nije važno....

Nego, to što kažeš da je šteta da nema suvog kvasca u velikim pakovanjima.... Znaš li u kojoj zemlji ima pa da tražimo nekako da nam to neko dopremi?

Čestitka za svedočanstvo i odličan uspeh! (Ali imaš još godina školovanja pred sobom dok ih sve ,,izvedeš na put,, .... čovek se uči dok je živ, a i žena :wink: )

P.S. Videh Anin komentar o mom održavanju kilaže pa mi bogme bi milo em drago što je tako... Dobar podsticaj da tako i ostane, hvala Ana na podsećanju!
    Slika

• dudank
    Profesionalac
    Profesionalac

Anči, hvala na svraćanju! :skakutalo: Ne bih baš za nas rekla da je čabar, ali recimo da balansiramo na ivici čabra, hahahh. :) Šalim se, sigurna sam da kod nas više NIKAD neće biti povratka na staro, ali recimo da smo se malo olenjile. Uopšte mi nije bio problem da čitave godine održavam ovu težinu, ali nešto nisam baš ni imala volje da stremim ka "idealu". Užasno slabo smo izlazili (nisam imala mnogo prilike ni da ustanovim šta mi je sve tesno, bolje da ne znam), bio je tu i finansijski momenat koji je uticao na izbor hrane i svašta nešto. S jedne strane sam zadovoljna, prosto sam održala stanje takvo kakvo je, ne idealno, ali više nego pristojno, ali nisam zadovoljna što imam bolove u leđima, koji tačno kreću na ovoj granici težine, bolove u kolenu itd., sve to vapi da skinem tih nekoliko kila. U mom slučaju praktično je to +10% težine, a to nije malo opterećenje za kosti. Pa će tako ovog leta to da mi bude motivacija, a ne izgled (u suštini sam zadovoljna i kako sad izgledam, ali koleno to ne priznaje).

Mršo, napisala sam kod tebe za kvasac, možda može i direktno da se naruči, ali odrali bi nas za poštarinu. Apropo svedočanstva - isto sam to pomislila, prekjuče sam taman krenula svima radosno da javljam lepu vest (stvarno je bilo čupavo ove godine), a onda shvatih da nas u najboljem slučaju čeka još 9 godina školovanja. Blago nama. :)

Elem, danas nešto ovako (i svih narednih dana, ne znam koliko ću pisati, ali trudiću se da bar povremeno prijavljujem):

D: 0,4 l ajrana s lanom & začinima
    R: velika kriška sira, gomiletina salate
    U1: neskafa
    U2: dinja (količina ofrlje)
    V1: grilovane tikvice s belim lukom (bez pola kila ne prljam tanjir)
    V2: manje parče mesa, verovatno opet tikvice

IZMENA - izvisila za tikvice, ispekla zelene paprike

Satnica pomerena (kao i čitave ove godine), na vagi trenutno više nego što realno imam jer sam zbog pice žestoko naduvena, poslednje dve nedelje sam baš dosta šetala gore-dole s težinom (dobro je kad nije samo gore :) ), pa ne znam ni koliko bih tačno upisala, ali neka ide naniže dok ne udarim u broj na tikeru. :)
    Poslednja izmena od dudank u 01 Jul 2014, 15:00, izmenjeno 1 put ukupno.
  • narcisa
    Profesionalac
    Profesionalac

Znači duda samo urbano ganja :D Odlična ideja za tu nastambu pored diskaća. Prokopaš tunel kroz podrum da ne moraš da izlažeš svoje zmijsko tijelo hladnoćama i ledovima. Za cijene znam da su vratolomne, NS je rame uz rame s BG-om, čak i za iznajmljivanje...
    Malom sineku sto aplauza šaljem. Da se razumjemo 5,0 nije prosjek to je daleko iznad prosjeka. Zaslužuje sve pohvale i gotivljenje ovog ljeta. Sjećam se još uvijek dobro mog sedmog razreda, i to gradivo nije ni malo bezazleno.
    Nogica će uskoro da bude rasterećena i ponovo će zablistati u visokoj potpetici :009:
Odgovori 9033 postova