Odgovori 9033 postova
Puževska dijeta (slike str. 3, 78)
  • dudank
    Profesionalac
    Profesionalac
    Pridružio se: pre 16 godine

Re: Puževska dijeta (slike str. 3, 78)

od dudank » pre 11 godine

Nađoh još neke, šibnuću ti na pp da ne teramo ovde svima vodu na usta. :)
  • dudank
    Profesionalac
    Profesionalac

Sinoć mala izmena, NISAM mogla ćevape (probala i odustala), boleo me je želudac, pa sam pogrickala malo dvopeka i to je bilo to. :) Još ne mogu da provalim šta je uzrok ovoga sa želucem, mada je ovo bilo prvi put za nedelju dana da je zaboleo, ali je zaboleo baš muški... od netestiranih namirnica jela sam samo kelerabu u čorbici, ali mislim da nije kriva ona jer su se bolovi javili satima posle nje, kad je čorbica već bila doviđenja... pa samo mogu da pretpostavim da sam kvalitetno udesila želudac letos i da će se ovo još neko vreme javljati i bez posebnih uzroka.

Inače je čorbica bila sjajna, ranije sam je pravila s povrćem sečenim na kockice, a juče sam sve samlela u blenderu i to povrće je upilo toliko tečnosti da je ispala šerpenja gustiša i imam je i za danas. :NN03:

I klopa:

D: jogurt + dodaci
    R: jučerašnja čorbica (paprika, šargarepa, keleraba, mleko)
    U: preskočila
    V1: vrlo malo dinstanog kupusa i parče mesa
    V2: dvopek i mleko (ne znam koliko grama je bilo dvopeka, nekoliko parčića kao flispapir)
    Poslednja izmena od dudank u 02 Oct 2013, 13:47, izmenjeno 1 put ukupno.
  • AnaV
    Profesionalac
    Profesionalac
    Pridružio se: pre 15 godine

od AnaV » pre 11 godine

Ne znam što te boli želudac, a nisi jela ništa teže, ili kako sama kažeš što ti ne prija. Ima izvesno vreme da se žališ! Da ti nije proradio gastritis? On hoće da boli tako iznenada, ako ga uopšte imaš, ili si ga imala? Ovaj današnji kupus ne verujem da će da ti prija! Možda si kako kažeš letos nečim iziritirala želudac, koji sada reaguje i buni se i na jela, koja mu ne smetaju. Što se kaže iz čista mira!. Znam da može baš da boli!
  • Debeliccka
    Profesionalac
    Profesionalac
    Pridružio se: pre 12 godine

od Debeliccka » pre 11 godine

Pa ne znam šta reći....ja isto sumnjam na neki problem...mada simptomi nisu česti....
    Pa nisam pametna...da li da čekam....i vidim kako će biti....Ili da idem na tu famoznu gastroskopiju...?
    Mislila sam prvo da idem na onaj neki ruski narodni lek.....

Još uvek pušiš? (pitam zbog želuca a usput nadovezujem svoje pitanje...)
    Btw, spominjala si elektronske cigarete (ako se tako zovu)...Koje si kupila i koje preporučuješ i da li je neisplatno s obzirom na ona punjenja i to....? (znam ja da su obične cigarete skuplje....ali mi koji ne računamo na prestanak nego samo na redukciju...može da nam se desi da sa ovim eksperimentom ništa ne uradimo a samo potrošimo više para)...
    Ja bih nekako da sa tom elektron.smanjim ove prave a istovremeno da ne potrošim više para nego inače,...nego manje...
    Slika

5.11.2012.-74kg, 6.12.2012-67kg, 2.2.2013-62kg, 25.3.2013.-60kg, 6.5.2013.-59kg, 8.6.2013.-58kg, polovina juna 2013 - 57kg i posle toga 57kg sa povremenih 58kg na kratko...
  • dudank
    Profesionalac
    Profesionalac

Anči, Mršo, imala sam pre mnogo godina gadan gastritis (išla na gastroskopiju, sve redom) i ovo mi vrlo liči na to, samo u blažim razmerama. Sad se pridržavam delimično tih tadašnjih preporuka o ishrani i usput beležim šta mi konkretno smeta... i već je bolje, samo što sam uvek glupi optimista pa sam zamišljala da će nestati za nedelju dana. :16:

E, a cigare... probala sam nekoliko raznih vrsta i pukla silne pare u početku (zvučim kao reklama sa Top šopa, hahah :) ), ali otkad sam našla šta mi odgovara i šta je relativno isplativo... sad je to potpuno druga priča i definitivno pušim mnogo, mnogo manje nego pre. Otme mi se neki put kad sedim s društvom ili sam zbog nečeg napeta, ali čak i tad je to deseta priča u odnosu na pre... više u životu ne bih mogla da slistim 2,5 paklice na dan (ili ne daj bože 3, što mi se dešavalo u neka davna vremena). Poslaću ti na pp gde i kako i šta... da ne ispadne reklama ovde. :)
  • AnaV
    Profesionalac
    Profesionalac

od AnaV » pre 11 godine

Ja sam mislila da si ostala na elektronskoj cigareti! Znaći nešto si opet menjala? Uostalom nije bitno šta, bitno je da ti uspeva.
    Ja ne pušim od 2009. a pušila sam 3 kutije dnevno, preko 40 godina, ali još uvek mi lepo miriše dim i još uvek sanjam po nekad kako pušim, a mnogi mi ne veruju. Da nemam strah, zapalila bih odmah! Jedino što mogu da kažem da je dobro od kada ne pušim niko mi ne puši u stanu, pa me ne izaziva!
  • dudank
    Profesionalac
    Profesionalac

Nisam menjala, Anči, već sam godinu i po dana na elektronki, ali u kombinaciji s pravim cigaretama. Prave su mi za uz kafu, posle jela, za društvene skupove, a u međuvremenu cuclam elektronku. :) Odgovara mi jer sam drastično smanjila duvan, a nisam morala da ga ostavim skroz. Otprilike pre godinu dana uzela sam kvalitetniji "pribor" i potpuno mi je to postalo deo života.

Ovih dana mi upadne tu i tamo dvopek... da ne mislite da brljam, stvarno mi smiruje želudac, a uklopim ga kalorijski, i pojedem samo malo da se ne bih nadula, mada mi se već vidi na licu, ali sad nek ide ovako, šta da mu radim.

R: sir, salata
    U: biće zbrljana neka povrćna čorbica
    V1: opet malo mesa i malo kupusa
    V2: dvopek, ajvar, mleko
    Poslednja izmena od dudank u 03 Oct 2013, 17:50, izmenjeno 1 put ukupno.
  • AnaV
    Profesionalac
    Profesionalac

od AnaV » pre 11 godine

Dobro je to!
  • madam mim
    Amater
    Amater

od madam mim » pre 11 godine

Krme samo da te :009: , moram da počnem ponovo da vodim dnevnik a ne samo kao voajer kad stignem da čitam vaše......metla izdiše :)
  • boki 66
    Amater
    Amater
    Pridružio se: pre 14 godine

od boki 66 » pre 11 godine

Dudice da te pozdravim, zelim ti da sto pre ozdravis.
    Moji momci su kupili elektronsku ovu sto je sad bas reklamiraju i pregorela :D je za manje od mesec dana . Kazu da je preforsirana :neznalica:
    Ko se bori, taj može i izgubiti, ali ko se ne bori, taj je već izgubio. (Bertold Breht)
  • Magi
    Amater
    Amater
    Pridružio se: pre 13 godine

od Magi » pre 11 godine

Dudić, vratih se. :009: Kod tebe opet neke tegobe, definitivno ti horoskop nije nešto u zadnje vreme :( . Polako, doći će sve na svoje. Nasmejah se AniV za 3 kutije dnevno 40 godina, kuku... :D :D :D I ja sam bivši pušač i lepo mi mirišu cigarete,mada ne uvek. Moj mm puši, a ja mu stalno zvocam :-P
  • AnaV
    Profesionalac
    Profesionalac

od AnaV » pre 11 godine

Nadam se da ti je bolje danas?
    Da se nadovežem na Magin komentar, zaista je za kuku i strašna sramota za mene!
  • Cirkončić
    Amater
    Amater
    Pridružio se: pre 14 godine

od Cirkončić » pre 11 godine

:31:
  • dudank
    Profesionalac
    Profesionalac

Madam, uskačem kod tebe čim pre, skupe su nove metle! :)

Anči, sjajno je sad, ulazim polako u štos sa hranom. Smanjeni su jogurt, sir i meso, mleko mi čudesno deluje (popijem dnevno 600-700 g), jedino me malo muči dvopek, jer prija želucu, a ne prija ovako, probudila sam se danas sa užasnim svrabom u očima i danas već moram da ga obustavim. Cigarete neću da komentarišem jer sam i ja tako pušila 25 godina, pa nemam pravo kritike, heh. :) (Što bi ti rekla, kuku i sramota.)

Cirkončiću, uzvraćam :31: , samo te molim da uvek i napišeš propratnu misao, da ne bismo kršili pravila foruma. :) (Mi iskusniji članovi treba da dajemo primer. ;) )

Zaglavila sam se opet u neki rad, potrudiću se da svraćam gde treba i kome treba... a danas klopam nešto slabačko, pa ću upisati posle.

R: 3 ćevapa, blaga salata od pečenih paprika (skroz oljuštenih)
    U: veća kriška mladog sira
    V1: ipak pečena kobasica, paradajz
    V2: dva flispapira od hleba, čaša mleka
  • dudank
    Profesionalac
    Profesionalac

Ipak za mene nisu lagane večere... pogledala sam tužno sinoć onaj sir i uzela kobasicu, što bi bilo OK da nisam za ručak pojela ćevape, i zaista moram da pazim da mi se ne ponavlja meso u dva obroka. Ne prija mi u poslednje vreme kuvano/dinstano povrće, a ni mnogo voća, ne prija mi ni jogurt, i onda mi je problem kako da upakujem... a dosadno mi je da jedem sir i za ručak i za užinu. Baš sam nešto ostala bez ideja.

R: mlad sir, salata (pečene paprike blago začinjene i oljuštene skroz)
    U: 1 velika jabuka
    V1: dva flispapira hleba s čašom mleka
    V2: kao V1
    V3: manja pljeskavica
    Poslednja izmena od dudank u 05 Oct 2013, 12:35, izmenjeno 3 puta ukupno.
Odgovori 9033 postova