Odgovori 9033 postova
Puževska dijeta (slike str. 3, 78)
  • Debeliccka
    Profesionalac
    Profesionalac
    Pridružio se: pre 12 godine

Re: Puževska dijeta (slike str. 3, 78)

od Debeliccka » pre 11 godine

Nikad čula! Gde ja živim!? :neznalica:
    (mislim na te pljosnate....)
    Slika

5.11.2012.-74kg, 6.12.2012-67kg, 2.2.2013-62kg, 25.3.2013.-60kg, 6.5.2013.-59kg, 8.6.2013.-58kg, polovina juna 2013 - 57kg i posle toga 57kg sa povremenih 58kg na kratko...
  • dudank
    Profesionalac
    Profesionalac
    Pridružio se: pre 16 godine

od dudank » pre 11 godine

To su ove http://en.wikipedia.org/wiki/Saturn_Peach , nije nikakav GMO, već neka stara kineska sorta. :)

Ukus imaju kao vinogradske, ali su čvrste i kompaktne, ne cure, i mnogo su, mnogo slađe... ja sam ih letos prvi put videla i delovale su mi neugledno, sad bih se šutnula što ih nisam čitavog leta kupovala. :zid:
  • Debeliccka
    Profesionalac
    Profesionalac

Ni čula ni videla! ( a nisu ni one sigurno nikad čule za mene hehe :16: ) Što bi rekli u narodu ,,da sam juče umrla ovo ne bih videla!,,...
    Nego, jesi li ti videla one tikvice u obliku nagazne mine...? Okrugle i spljoštene kao ove breskve, samo još prečnika i po 20 cm čak ...kao neka nagazna mina....znaš kako su dobre....
    Slika

5.11.2012.-74kg, 6.12.2012-67kg, 2.2.2013-62kg, 25.3.2013.-60kg, 6.5.2013.-59kg, 8.6.2013.-58kg, polovina juna 2013 - 57kg i posle toga 57kg sa povremenih 58kg na kratko...
  • Magi
    Amater
    Amater
    Pridružio se: pre 13 godine

od Magi » pre 11 godine

Tikvice kao nagazne mine :16: :16:

I ove Dudo, tvoje breskve, prvi put vidim... :) Što bi upropastila minus? Pa ne možeš pojesti 2 kg dnevno, što bi prosto-matematički bilo između 740-1000 kcal, ako pričamo o 2 kg...doduše, jel sa ili bez koštica? :D :D :D
  • dudank
    Profesionalac
    Profesionalac

Mršavićka, videla, videle i one mene :16: , ali nisam probala. :)

Magi napisao:Pa ne možeš pojesti 2 kg dnevno

Mogu... :bas_tuzan:
  • Debeliccka
    Profesionalac
    Profesionalac

Računaj da su ove nagazne tikvice fenomenalne....
    Mi pre neki dan pravili ručak u onom čudu sa poklopcem (đuveč?! ili tako nešto?!)..peklo se zajedno svinjsko meso, ove tikvice nagazne u kriškama i krompir...
    Znaš kakve su tikvice!
    Ja nisam htela krompir, kao ja jedem neutralno sa mesom (do večere kad jedem ,,utralne,, deserte)...

Elem, ako naletiš na nj, preporučujem! (osim ako si neki protivnik tikvica ili ti vera ne dozvoljava ili ti muž zabranjuje ili tako nešto... :) )
    Slika

• AnaV
    Profesionalac
    Profesionalac
    Pridružio se: pre 15 godine

od AnaV » pre 11 godine

Kod tebe ima uvek nešto novo da se pročita! Ove spljoštene breskve, stvarno novost, nikad čula, a ni videla. Za ukus ti verujem. Morala sam da pogledam na Wikipediji, mada ne razumem šta piše. Slika je važna! Posle ću da otvorim da vidim na našem jeziku.
    Ove minske tikvice, koje opisuje Debelicka, takodje nisam videla, pa stvarno, gde se ja to snabdevam, a to je uglavnom pijaca! :neznalica:
  • boki 66
    Amater
    Amater
    Pridružio se: pre 14 godine

od boki 66 » pre 11 godine

Ni ja nisam videlia ni jedno ni drugo , ove godine sam videla crvene banane, ali nisam kupovala .Paprena je cena.
    Ko se bori, taj može i izgubiti, ali ko se ne bori, taj je već izgubio. (Bertold Breht)
  • dudank
    Profesionalac
    Profesionalac

Mršavićka, hvala, proverila sam, nemam privatnih i javnih zabrana na nagazne tikvice. :16: Samo još da ih nađem... ovde ih nisam videla, nego na letovanju, a jeste me čačkalo da vidim kakve su, ali ko da kuva na moru... tamo se jedino uhvatimo za roštilj kad hoćemo da bančimo u kućnoj režiji. (I za krekere kad smo stoke... tj. neki od nas... :010: )

Anči, ako budeš videla ove breskve, obavezno probaj! Deluju neugledno, da ne kažem šugavo, boja je neka bledunjava, ali ukus je čudesan!!! :) Ili sam ja imala sreće... ali slađu breskvu stvarno u životu nisam probala, a aroma ne može da se opiše!

Bokac, nisam videla crvene banane, hajde da se menjamo. :16:

Ovih dana ne znam gde mi je glava od posla, jezivo sam umorna i stalno se hvatam za voće... koje je realno višak, tj. preterujem s količinom (ponekad premašim kilo), a sa druge strane nekako mi je i žao da ga ne jedem, uskoro će proći sezona... razmišljam da nešto drugo malo potkratim količinski, to jest masnoće, sir i meso, inače novog minusa neće biti (a nužan je ako mislim da uđem u svoje stvari - zasad se provlačim jer ne idem nikud iz kuće). Sira redovno pojedem 300-400 g, a nije mi toliko potrebno uz ovolike voćke.

I klopa... možda da napišem količine, ne bih li ispoštovala:

D: jogurt + dodaci
    R: oko 200 g sira, gomila salate
    U: probaću da stanem na 300 g voća :bas_tuzan:
    V: 2 punjene paprike, parče hleba (brlj), salata
    noćno meze - kikiriki (brljbrljbrlj)
    Poslednja izmena od dudank u 06 Sep 2013, 19:14, izmenjeno 1 put ukupno.
  • Debeliccka
    Profesionalac
    Profesionalac

AnaV napisao:Ove minske tikvice, koje opisuje Debelicka, takodje nisam videla, pa stvarno, gde se ja to snabdevam, a to je uglavnom pijaca! :neznalica:

Moja sestra uzgojila na placu!
    Ali mora da ima i negde da se kupi...mislim, nije ih ona izmislila u nekoj svojoj laboratoriji nego je regularno kupila seme....
    Slika

• boki 66
    Amater
    Amater

od boki 66 » pre 11 godine

Ko se bori, taj može i izgubiti, ali ko se ne bori, taj je već izgubio. (Bertold Breht)
  • Maggie Kaye
    Početnik
    Početnik
    Pridružio se: pre 13 godine

od Maggie Kaye » pre 11 godine

Koliko se ja tebi divim... :oops: Rekla sam to nebrojeno puta, ali nije na odmet. 8)

Glede ovih masaža koje spomenu kod mene, trebam li neke posebne losione, kreme, ulja (da ih nazovemo jednim imenom - mazalice) i kakva je upotrebna vrijednost onih masažera koje reklamiraju po top shopu? Rekoh, ako iko zna, zna Duda. :D
  • AnaV
    Profesionalac
    Profesionalac
    Pridružio se: pre 15 godine

od AnaV » pre 11 godine

Svratih i do tebe, da vidim šta ima novo, a kod tebe gužva kao i obićno!
    Ove Bokine crvene banane stvarno impresivno deluju, ali prosto se uplaših ka ih videh. Trebalo bi da počnem da jedem banabe, stvarno, pa vidim imaju puno vitamina B-6.
    :mahalo:
  • dudank
    Profesionalac
    Profesionalac

Mršavićka, apropo ove priče o "čudnim" vrstama... juče pričam telefonom s mamom i dođosmo do teme zimnice i voća, pa je pitam da li je probala one nove pljosnate breskve, na šta ona odgovara: "Jaoooo, njih nisam od detinjstva jela!" Na kraju se ispostavi da ih je stvarno imao deda pre 60 godina (kaže da su se zvale "smokvače", a stvarno im ukus i vuče malo na smokvu), a poenta priče je da su naše pijace prilično konzervativne... ljudi gaje ko zna otkad te neke zanimljive vrste svega i svačega, a mi pojma nemamo jer se to ne iznosi na prodaju. :neznalica: Pa tako i te nagazne tikvice... verovatno ćemo se načekati dok ne postanu normalna stvar na pijacama.

Boki, deluju više nego jestivo, rado bih probala! :)

Maggie, ne kapiram na čemu se diviš, jedino ako nije na ovom višku, hahahh... :) Odgovorila sam na pp, ali mogu kratko i ovde - mislim da od jeftinih masažera vajde nema, probano i bačeno. Dobra trljalica od prirodnih vlakana čuda čini... još kad bih znala gde da kupim novu kvalitetnu, mačka mi je tri komada rastrgla, zbog nečeg je uhvatila pik na njih. (Na kraju je naučila da otvori rajsferšlus nesesera kako bi izvadila trljalicu... i tu je bio kraj poslednjoj.)

Anči, napravi se gužva jer juče nisam svraćala u svoj dnevnik. Bila sam kod dr i bolelo je gotovo neosetno, ali me je posle zveknulo kad sam došla kući, pa nisam imala nešto volju da se upisujem. Danas je dobro, sad sam verovatno mirna do idućeg petka. :)

Juče sam jela malo drugačije nego obično, za divno čudo nisam nešto bila raspoložena za jogurt i sir, a doručak sam ionako preskočila, pa sam i za ručak i za večeru klopala punjene paprike sa malo hleba... između skroz mali grozd belog grožđa, prijalo mi je zbog nečeg da jedem manje količine, pa sam se tako počastila nedozvoljenim. :)

Ni danas pojma nemam šta jedem, užasno mi je muka od analgina i pakovaću dan prema raspoloženju želuca. Upisaću, naravno. :)
  • Cirkončić
    Amater
    Amater

od Cirkončić » pre 11 godine

Vidim da pišete o masažerima, pa da vam i ja nešto kažem. :) Nikakvi masažeri, meni je najviše pomagao Božen jež saput koji je fantastičan. :) U kapsule ne ulazim, ali ovaj sapun je odličan za curkulaciju. :)
Odgovori 9033 postova