Odgovori 9033 postova
Puževska dijeta (slike str. 3, 78)
  • AnaV
    Profesionalac
    Profesionalac
    Pridružio se: pre 15 godine

Re: Puževska dijeta (slike str. 3, 78)

od AnaV » pre 12 godine

Samo kad je kratko trajalo, opet ti je lakše ono što sledi, a zahteva veliku higijenu! Šta da ti kažem, kad sve znaš i stvarno je izlišno da ti bilo šta kažem!
    Želim ti samo da što pre usledi konačan oporavak! :D
  • dudank
    Profesionalac
    Profesionalac
    Pridružio se: pre 16 godine

od dudank » pre 12 godine

Somborka, nećeš mi verovati, ja jedno vreme nisam mogla da vidim sivu i zelenu (i smeđu). Kad sam bila u debeloj fazi, potrefilo mi se nekako da su mi sve stvari bile tih nijansi... dugo mi je trebalo da prevaziđem tu asocijaciju. :D Sad mogu da nosim svaku boju, osim onih koje mi ne idu uz ten... ali ljubičasta ostaje moja stara ljubav (čak nemam ni mnogo stvari te boje, ali nekako me uvek razgali kad je vidim :) ).

Bokac, NISAM mislila na tebe. :16: Ti si se malo duže rvala s tom mukom... ovo je bilo samo simbolično, moram nekako da utešim Cirkončića. :)

Anči, taj deo već počinje da me zabrinjava... kod nas uveče nestaje voda i dolazi tek ujutru... restrikcije su dokle god je toplo vreme, a možeš misliti kako izgleda kad se pereš iz lončića i šerpica. Sinoć sam baš prsla, pazi kad je meni deo terapije potapanje u vodu (u kadu) s hipermanganom, ali pred samo spavanje, jer inače nema mnogo efekta... a ja ne mogu da odem na spavanje u 9 sati. :neznalica: Ako uspem da izvedem da se ništa ne inficira ovih prvih dana, posle sam na konju. :)

Dodala sam sinoć laganu večericu (neku pavlaku i crni lukac, kao salatu)... stomak mi je malo poludeo, pa i danas idem oprezno:

D: nekoliko šljiva
    U: jogurt s dodacima
    R: sir; od salate samo glavica crnog luka (povrće me nadima, to ne smem sad)
    U2: nektarina, nekoliko šljiva
    V1: jaja s paradajzom (ista kao pre neki dan) - mala porcija, možda s jednim jajetom
    V2: oko 150 g mesa, glavica luka + 2 čaše mleka
    I oko litar bistre supe u toku dana... + tona vode
    Poslednja izmena od dudank u 22 Aug 2013, 11:28, izmenjeno 1 put ukupno.
  • Maggie Kaye
    Početnik
    Početnik
    Pridružio se: pre 13 godine

od Maggie Kaye » pre 12 godine

dudank napisao: Somborka, nećeš mi verovati, ja jedno vreme nisam mogla da vidim sivu i zelenu (i smeđu). Kad sam bila u debeloj fazi, potrefilo mi se nekako da su mi sve stvari bile tih nijansi... dugo mi je trebalo da prevaziđem tu asocijaciju. :D Sad mogu da nosim svaku boju, osim onih koje mi ne idu uz ten... ali ljubičasta ostaje moja stara ljubav (čak nemam ni mnogo stvari te boje, ali nekako me uvek razgali kad je vidim :) ).

Miša mu, a meni sve "debele" trenerke ljubičaste! Dobro ću razmisliti prije nego što opet nešto ljubičanstveno kupim. :D
  • divlja ruža
    Amater
    Amater

od divlja ruža » pre 12 godine

Ja sam godinama išla sva šarena.Jedan stilista mi rekao,neka prave žene,ako ne ume da uklopi,tri boje,tri dezena...i tako redom.
    Ma kao da mi je dao zadatak...sklapala sam moguće sa nemogućim...A onda je došao period crne duše,pa debljine...pa sam nosila samo crno.Znači,niišta valjalo nije ako nije crno.
    Sad osim male crne haljine od pamuka(obožavam je) i kožnjaka,ništa crno ne nosim,i baš mi lepo...
    Godinu dana sam na prljavo roze,lila...jorgovan i naradžasto.Valda mi se duša tako obojila.
    Al...debele stvari,ne mogu ne da nosim,nego ni da vidim.Jesam gomilu stvari suzila,ali džaba,ne mogu.Osećam se ponovo debelom kad ih obučem.
    'nit coveka nit karaktera od osobe koja sopstvenom gooyicom ne moze da gospodari'.
  • SkadiNor
    Početnik
    Početnik
    Pridružio se: pre 12 godine

od SkadiNor » pre 12 godine

Ja uvijek nosim boje, ali čini mi se sad kako mršam da želim tamno da se što prije primijete moji rezultati..

A imam i ja te neke haljine (npr jednu ciklama) koje ne mogu da vidim.. Nju sam nosila dok sam bila bolesna kad nisam mgola da hodam, kad sam se udebljala i natekla bila i sve, i dužina joj je TAČNO do koljena, jer sam htjela da se prekrije što više, a da ostane u mom stilu, i onda je sad BAŠ ne volim, baš..
    Čak ne znam ima li svrhe da je skratim i suzim, kad mi je gadna :)
  • Debeliccka
    Profesionalac
    Profesionalac

od Debeliccka » pre 12 godine

Kakvo je stanje Dudo, mislim kako se osećaš?
    Slika

5.11.2012.-74kg, 6.12.2012-67kg, 2.2.2013-62kg, 25.3.2013.-60kg, 6.5.2013.-59kg, 8.6.2013.-58kg, polovina juna 2013 - 57kg i posle toga 57kg sa povremenih 58kg na kratko...
  • AnaV
    Profesionalac
    Profesionalac
    Pridružio se: pre 15 godine

od AnaV » pre 12 godine

Zaista su ga preterali sa restrikcijom vode! Nemam komentara! Nadam se da si OK?
  • Magi
    Amater
    Amater

od Magi » pre 12 godine

Katastrofa je ovo sa restrikcijom vode :NN02: Odmah sam se setila bombardovanja, daleko bilo...
    Želim ti brz oporavak i čestitke za početno izduvavanje! :skakutalo:
  • dudank
    Profesionalac
    Profesionalac

Maggie, boje vuku sa sobom mnogo jake asocijacije i raspoloženja... i zato nemoj da se zavitlavaš, hahah, izbaci ljubičastu iz ormara na neko vreme. :) (Ja sam stvarno bila izbacila sve braon... dok mi nije veliki sin kupio ekstra kratku i usku braon haljinicu, tek tad sam to prevazišla.)

Ružo, nemoj ni da ih nosiš. I ja probala, i ne vredi, što ti kažeš, osećam se debelo. Ostavila sam nekoliko bluzica za po kući jer su bile kvalitetne i skupe, mogu da traju baš dugo... ali čak ni po kući ne volim da ih obučem. A duša mi trenutno vapi za veselim bojama, ali sve moje vesele boje trenutno su dva broja manje, tako da im se nadam tek kroz mesec-dva. (Naravno da nema šanse da kupujem odeću za ovaj trenutni broj. :) )

SkadiNor, rekla bih ti isto što sam rekla i Maggie... a naročito ako su asocijacije vezane za bolest. Mo'š misliti kad sam prestala da koristim jedan od najdražih parfema jer mi je asocijacija na neke vrlo bolne dane (operacija od pre 3 godine, kad sam se pred odlaske doktoru zalivala parfemom da ubijem onaj miris lekova i antiseptika). Kupila sam ga u međuvremenu po inerciji, ali eno stoji puna flašica... i četiri haljinice koje sam tad namenski kupila samo za preglede (zato što se lako podvrnu :D ), preslatke, ali nemam želju da ih obučem... i kikerice (tj. kopiju kikerica) koje sam kupila zato što sam otežano hodala... i sve to sad stoji, lepe i kvalitetne stvari, ali nemam želju da ih stavim na sebe jer mi je prva pomisao ambulanta i grozne intervencije. :cry:

Mršavićka, Anči, Magi, da kucnem u drvo, danas se bolovi smanjuju! :skakutalo: Juče je bilo baš teško... ali opet neuporedivo lakše od onih ranijih intervencija (sem pretposlednje, ona je isto bila OK). Dalji proces će imati nekoliko bolnih etapa (rutinsko "mučenje" koje nada mnom sprovodi doktor na svakih 10-15 dana, hahah :) ), ali bože moj, izdržaćemo. Danas idem na kontrolu, nadam se da je još rano za te dodatne intervencije i da će doca samo da virne u svoj ručni rad.

Voda je kod nas problem već 20 godina, nikome ne pada na pamet da reguliše stanje, i svakog leta je tako. Nekada je centar grada imao vodu redovno (sem kod najtežih restrikcija i isključenja), što je i logično, jer mi ovde nemamo bunare da se pripomognemo... ali je onda neko rešio da "demokratizuje" situaciju, tako da se sad i centar isključuje barabar s naseljima i selima. Da ne pričam kako se muče kafići i restorani, restrikcija direktno ugrožava tim ljudima posao. (A kako peru čaše, ne želim da znam. :010: )

Inače mi creva luduju, mislim da su preuzela funkciju bubrega. :16: Svaka kap tečnosti koju popijem završi tamo. Možda je to malo i posledica lokalne, pošto je ovog puta bila ekstra jaka, plus i količinski obilna (onaj konjski špric :D ), a svakako je sve ovo šok za organizam... s druge strane, ne smem da uzmem ni nešto za zaustavljanje tog čuda, jer mogu da napravim još gori problem... tako da se samo obilno nalivam vodom i slanom bistrom supom da ne bih dehidrirala, a valjda će to da se sredi za koji dan.

Klopa standardno (i standardno ne znamo šta ćemo za večeru, hahah :) ):

D: jogurt + dodaci
    R: sir + crni luk
    U: šljive, nektarine
    V: čvarci + pivo (i dodala malo pečenog mesa i sira da popunim rupe)
    I u međuvremenu tone bistre supe.
    Poslednja izmena od dudank u 23 Aug 2013, 12:54, izmenjeno 1 put ukupno.
  • Maggie Kaye
    Početnik
    Početnik

od Maggie Kaye » pre 12 godine

Baš mi je drago da bolovi jenjavaju, ti si naš junak! :009:

Imaš pravo za ovo što si rekla SkadiNor, vežemo predmete, pjesme, mirise za razne ljude, događaje, periode u životu, pa nam ili postaju izuzetno dragi ili ih ne možemo očima vidjeti. :oops:

U Sarajevu noću smanjuju pritisak vode, ne "zavrću" je skroz, ali je ovo, čini mi se, gore. Dok se vodokotlić napuni prođe čitava vječnost. Kao, apeluju na građane da manje troše, a niko ne spominje da su vodovodne cijevi šuplje ko rešeto i da nisu mijenjane još od Austrougarske. Mah...

Imam još jedan razlog da se riješim ljubičastih odjevnih predmeta - nekad davno sam čula da je ljubičasta boja seksualne frustracije! :D Dosta mi je što ja znam, treba još cijelom svijetu da pokazujem svoju muku, hahah.
  • Somborka
    Amater
    Amater

od Somborka » pre 12 godine

:wink: LJUBIČASTA
    Ljubičasta je boja otmenosti, smatra se „kraljevskom bojom“. Ženstvena je i romantična, podrazumeva luksuz i imućnost. U umetnosti i dizajnu, ljubičasta je veoma popularna. Zbog izrazito male zastupljenosti u prirodi, obeležava jedinstvenost i unikatnost.
    Simbolika: uzvišenost, spiritualnost, dostojanstvo, visok položaj, poštovanje, otmenost, luksuz, imućnost, prefinjenost.
    Drago mi je što se polako smanjuju bolovi ,i drago mi je sto si puna pozitivne energije. :009:
  • Debeliccka
    Profesionalac
    Profesionalac

od Debeliccka » pre 12 godine

Sve nam boje lepo stoje! (Aha, kad bi se lagali.....što umeju ljudi da obuku pogrešnu boju, to nije normalno...)....
    Asocijacije sa bojama ste vidim apsolvirali...Maggie Kaye nam dade dodatno pojašnjenje tj tumačenje ljubičaste....
    Bolovi se smanjuju...dakle stanje ipak dobro, nadam se...
    Nadam se da je kontrola dobro prošla....
    :)
    Slika

5.11.2012.-74kg, 6.12.2012-67kg, 2.2.2013-62kg, 25.3.2013.-60kg, 6.5.2013.-59kg, 8.6.2013.-58kg, polovina juna 2013 - 57kg i posle toga 57kg sa povremenih 58kg na kratko...
  • boki 66
    Amater
    Amater
    Pridružio se: pre 14 godine

od boki 66 » pre 12 godine

Dobro je da ide na bolje, a ja sam mislila da je to sve zavrseno. Koliko godina tebe vec muce i nikad kraja :(
    Ko se bori, taj može i izgubiti, ali ko se ne bori, taj je već izgubio. (Bertold Breht)
  • dudank
    Profesionalac
    Profesionalac

Maggie, pu-pu, daleko bilo... :16: Bar na tu temu nisam frustrirana, samo mi prija očima tamnoljubičasta boja, smiruje me. :) Prosto volim da je vidim, a naročito u nakitu.

Somborka, znaš ono "sto sela, sto adeta"... ima toliko različitih tumačenja simbolike ljubičaste da svako može da nađe šta njemu odgovara. ;) Ali ne trudim se odećom da šaljem poruke... prosto nosim šta mi prija. :)

Mršavićka, treba da vidiš mene u žutom ili ciklama, mislim da bi me se rođena majka odrekla preko novina. :16:

Bokac, već 12 godina, ovo je sedma intervencija po redu... i podozrevam trenutno da ni ona neće biti poslednja, ali o tom potom, nek prođe, pa ćemo doca i ja lupati glavu. :)

Noćas sam inače imala užasne bolove, kao da se malo upalio taj deo... i sad se odjednom to smirilo... i uopšte nema pravila, stanje se menja bukvalno od sata do sata, ali ne uzbđujem se jer iz iskustva znam kolike bolove može da trpi čovek... ovo deluje prosto neozbiljno u odnosu na ono pre. :)

Malo sam juče i brljnula, umesto večere su bili čvarci i pivo, ali to mi je bilo prvo pivo od prošlog četvrtka. :neznalica: A čvarci mi uvek fino pokrenu izbacivanje vode (kao i pivo), tako da oni nisu brlj, brlj je samo pivce... i neka to bude moje VK veče. :)

Danas:

D: šljive
    R: sir, salata (odvažiću se da je pojedem :) )
    U1: jogurt s dodacima
    U2: izmena - umesto voća pivce
    V: dinstani kupus, 5 ćevapa
    Poslednja izmena od dudank u 24 Aug 2013, 10:33, izmenjeno 2 puta ukupno.
  • Loptica90
    Amater
    Amater
    Pridružio se: pre 14 godine

od Loptica90 » pre 12 godine

Čim ona pije pivo, znači da joj nije ništa :D :-P
Odgovori 9033 postova