Hehe, dobra ideja ovo s kolektivnim kuvanjem.
Našao juče m. m. neke nektarine, bila sam vrlo sumnjičava s obzirom na to da je oktobar, i danas probam - a one slatke kao med, nikad lepše nisam jela!!! Grabim dok još mogu, mnogo mi se sviđa voće uz jutarnju kafu, ali već me hvata panika od zime. Ovde i nema nekog naročitog izbora voća, otprilike će se svesti na jabuke, banane, kivi i citruse, od čega zimske šuškave jabuke ne volim... Banane ne smem da jedem ni pod tačkom razno... Pošto sam ovu foru s voćem prepisala iz unke, ne znam da li bi imalo sličan efekat kad bi se neki put za promenu pojelo malčice sušenog voća, da li i taj šećer pokrene metabolizam? Preko puta zgrade mi je prodavnica zdrave hrane, a one sušene kajsije, ananasi & ostalo samo pevaju iz izloga...

E sad, juče sam se malo zabrojala s kalorijama... pa prebacila za dobrih 200 i više (zaboravila sam da supa s mesom nije isto što i čorba od povrća)... totalna glupost s moje strane, uopšte mi nije bilo do brljanja, samo mi je prijala topla supica. Danas sam ustala veoma kasno pa me spremanje ručka tek čeka (tj. mog ručka, ostali imaju šta da jedu), ali s obzirom na sadržaj frižidera, trebalo bi da bude ovo:
D: nektarine
R: velika kriška sira, malo hleba s lanom
U: čorbica od pečuraka i tikvica (dva ogromna tanjira)
V: šnicla, salata od krastavaca, crni luk, pavlaka sa 12 % mm, malo hlebaOvo dopisujem naknadno, jer još jedva dišem koliko sam se večeras najela... evo, ima 3 sata od večere... i uopšte sam ceo dan imala obilne obroke, a jedva sam skrpila 1300 kalorija. Srećna kombinacija namirnica čuda čini.

PS Našla sam veoma zanimljiv link koji daje primere pojedinih namirnica i jela (i slatkiša) u vrednosti od 200 kcal. Na mene je delovao izuzetno motivaciono, kad se vidi koliko mnogo može da se pojede za takav jedan obrok ako se pravilno odabere:
http://www.wisegeek.com/what-does-200-c ... k-like.htm