Odgovori 9033 postova
Puževska dijeta (slike str. 3, 78)
  • dudank
    Profesionalac
    Profesionalac
    Pridružio se: pre 16 godine

Re: Puževska dijeta (slike str. 3, 78)

od dudank » pre 12 godine

Ako, ako, dobar je znak kad odem na drugu stranu, znači da su drugi članovi aktivni. :)

Ne mogu baš da se pohvalim da je profitabilno ovo što trenutno radim ("trenutno" je već nedeljama), upravo suprotno, napravilo mi je gadan finansijski manjak, ali nekad nažalost ne mogu da izbegnem takve situacije, to ne zavisi od mene. :( Za dan-dva valjda konačno isplivavam, bar na neko vreme. Toliko mi je ispran mozak da mi se desi da uđem na forum i čitkaram šta je ko pisao, ali nemam snage da se upišem.

Ovaj posao je takav da ću moći da ga radim dokle god me služi mozak :17: , ali ne bi bilo loše da naguram neku pristojnu penziju i da mi to bude samo hobi.

Juče sam imala užasnu glavobolju i izmenila sam jelovnik, ubacila sam malo UH da dignem sistem. Nije isključeno ni danas tako nešto da bude.

D: kefir + dodaci
    R: "zelena čorbica" (blitva, spanać, mlad luk, zel. salata, mleko, maslo, parmezan), parče sira
    U1: voće
    U2: salata s jajima
    V: pljeskavica, salata, mleko
    Poslednja izmena od dudank u 28 Mar 2013, 15:46, izmenjeno 1 put ukupno.
  • AnaV
    Profesionalac
    Profesionalac
    Pridružio se: pre 15 godine

od AnaV » pre 12 godine

To ti je dobar zakjučak "pristojna penzija i dobar hobi"!
    Ja imam ovo prvo, ali ipak ti zavidim na korisnom hobiju. Bar si se načitala radeći taj posao, koji svakako nije nimalo lak i zahteva veliku usredsredjenost, pa te verujem zato boli glava! Ipak malo odmori! :neznalica:
  • Loptica90
    Amater
    Amater
    Pridružio se: pre 14 godine

od Loptica90 » pre 12 godine

Nema odmora dok traje obnova :evil: A i pronašle smo lek za taj umor koji kod tebe deluje, sad možeš koliko god treba da radiš :16:
  • Teta Neda
    Amater
    Amater
    Pridružio se: pre 13 godine

od Teta Neda » pre 12 godine

Svratih da procitam koju pametnu :D Od tih tvojih slaninica, cvaraka, kranjskih i sl. cu se na kraju i ja vratiti svinjetini, cccc :) Nego, ja cula da je dobro za krvnu sliku pekmez od jabuka (domaci, naravno) pomjesati za suvim grozdjicama i uzimati svako jutro po jednu kasikicu.. Jesi li kad cula za to? Ja sam to pocela uzimati nedavno, ima predivan ukus (naravno, kad ova zdera voli slatko) ali da budem iskrena nemam pojma je li to stvarno zdravo ili ne :?

Pozdravljamo te Arja/Gurka i ja :009:
    Slika
    Moje fotke u trudnoci (lozinka- trudnjaca): http://s1303.beta.photobucket.com/user/ ... /TRUDNJACA
  • dudank
    Profesionalac
    Profesionalac

Anči, sve bi to bilo divno i krasno da ja nisam bolesno odgovorna, a tu je i finansijski momentat. Međutim, sad sam završila sve to što me je klalo ovih poslednjih nedelja i konačno se vraćam normalnom životu! :skakutalo:

Loptice, odsad i preventivno primenjujem. :16:

Nedo, za pekmez sam i ja čula, nisam uspela ništa da nađem ništa "napismeno", ali znam da se koristi kod anemije i za čišćenje jetre, s time što po nekom mom znanju treba da se uzima triput dnevno i uvek rastvoren u malo vode. (Za ostale na forumu, pošto se taj pekmez kod nas ne pravi - reč je o soku jabuka koji se bez šećera ukuvava do gustine meda.) Još ako možeš da nađeš od divlje jabuke, ili od onih belih poludivljih (ne znam kako se zovu, mm kaže da se zovu "bjeline"), ufffff, šta da kažem, pošalji malo. :D Svekrvu poslednjih godina mrzi da ga pravi. (Šalim se za slanje, ali ako ima negde da se kupi, javi, jer uskoro idemo u tvoj kraj. :) )

Mi danas postimo, pa još nisam sigurna kako ću s jelovnikom, momci jedu ribu, a ja nisam smislila ništa pametno za sebe. :26: Htela bih da izbegnem UH, da bih u nedelju izbrljala za sve pare, a mrzi me da pravim sejtan. Tako da ću kasnije da dopišem šta sam jela.

D: 2 jabuke
    U: ogromna salata
    R: spanać
    U: 2 dvopeka, sok od paradajza
    V1: 2 parčeta hleba, spanać
    V2: jabuka, i još jedna jabuka :)
    Poslednja izmena od dudank u 30 Mar 2013, 12:25, izmenjeno 3 puta ukupno.
  • AnaV
    Profesionalac
    Profesionalac
    Pridružio se: pre 15 godine

od AnaV » pre 12 godine

Pretpostavila sam da danas postite! Neka vam je srećna nedelja i brljaj za sve pare, kako ti kažeš! :D
    Dobro je ako si izašla iz te gužve! Sada polako po starom!
    Baš sam ti napisala u mom dnevniku da sam pravila danas pećurke po tvom receptu i da su odlićne. Od sada ću tako da ih pravim, a i moja tamara mi je danas rekla da ih ona samo 2-3 minuta proprži sa malo luka da ne puste vodu, doda začine i da su takodje odlićne. Probaću i tako drugi put.
  • boki 66
    Amater
    Amater

od boki 66 » pre 12 godine

Kako ti pravis spanac ? jela si klot spanac :) ni malo mese uz ili sir?
    ja u tvom danasnjem jelovniku nista konkretno ne vidim :oops:
    Ko se bori, taj može i izgubiti, ali ko se ne bori, taj je već izgubio. (Bertold Breht)
  • dudank
    Profesionalac
    Profesionalac

Bokac, danas postim zajedno s mužem, njemu je u nedelju Uskrs. :)

Spanać nikad ne kombinujem s mesom jer nije dobra kombinacija (međusobno ometaju apsorpciju gvožđa i još nekih minerala), ali sam se danas iznenadila kako je dobar bez mleka :o , zbrčkao je mm (ja sam nešto drugo mesila i prčkala po kuhinji, pa je on bio zadužen za ručak), samo je ispržio džinovsku glavicu crnog luka na ulju, ubacio poparen i oceđen spanać, so, malo crnog vina, pa sve to ukrčkao. Prvi put u životu sam jela spanać bez belog luka i oduševila se!!!!!!!!!! Probaj obavezno. :)

Edit* - Anči, tek sad sam videla tvoj post, hvala! :)
  • dudank
    Profesionalac
    Profesionalac

Juče ipak nisam mogla da prebrodim bez malo hleba (nisam stigla da napravim sejtan) i totalno sam se upropastila, hleb je bio integralni, a od njega se nadujem duplo više, još sam na sve to i dobila, pa sam super kombinacija, naduvene i oči i stomak. :D Ali kalorijski je sve bilo više nego OK, samo danas da pazim da ne ubrljam nešto... spremam neke đakonijice, a brljanje bih htela da sačuvam za sutra. (Možda ću večeras neko pivce, ali bih da ne brljam s hranom.)

Verovatno će biti laganiji dan, upisaću malo kasnije kad procenim situaciju.

Edit* - jelovnik:

D: 2 jabuke
    U: kefir + dodaci
    R: jedan ćevap, mala pljeskavica, parčence sira
    V: malo suvog mesa, pavlaka, luk
    Poslednja izmena od dudank u 31 Mar 2013, 03:28, izmenjeno 2 puta ukupno.
  • boki 66
    Amater
    Amater

od boki 66 » pre 12 godine

Procitala sam , ali vidis baba ko baba :) za cas zaboravila :009:
    Ko se bori, taj može i izgubiti, ali ko se ne bori, taj je već izgubio. (Bertold Breht)
  • moravka
    Amater
    Amater
    Pridružio se: pre 13 godine

od moravka » pre 12 godine

Srecan vam praznik Dudice!!! :009:

Slika
  • dudank
    Profesionalac
    Profesionalac