Ono sa "-521" stavljeno je samo kao primer kako izgleda ta oznaka u bazama podataka na netu, a ispod nje odmah stoji objašnjenje (onaj deo zelenim slovima) da se gledaju pozitivne odnosno negativne vrednosti, to jest
plus i minus. Znači,
granica je nula: ako je IF u plusu, namirnica ima protivupalno dejstvo, a ako je u minusu, ima upalno dejstvo. Biramo što više one koje su što više u plusu ili one koje nisu u prevelikom minusu; ove druge se neutrališu kombinacijom sa onim namirnicama koje imaju pozitivne vrednosti. Takođe sa negativne liste biramo namirnice koje su zbog nečeg drugog korisne i nezamenljive (npr. voće zbog antioksidansnog dejstva, neke skrobne namirnice zbog potrebne količine UH, mlečni proizvodi), ali ako u okviru jedne vrste namirnica postoji alternativa (npr. kod masnoća i raznih vrsta mesa postoje ogromne razlike), onda se bira ona koja ide u plus ili makar što manje ide u minus. Od ukupno unetih namirnica u toku dana, treba da pretegne plus (smatra se da je zdrava granica +50 u ukupnom zbiru).
Ovaj sistem je dosta istražen u okviru iskustava s kancerogenim bolestima i donekle s dijabetesom, nažalost manje kod nekih drugih bolesti, ali ima više nego dovoljno potvrda da značajno doprinosi imunitetu. Neki moj lični utisak - otkako pazim na IF, definitivno su mi se drastično smanjile alergijske reakcije na sve i svašta, a i činjenica je da smo dr i ja konačno rešili taj problem koji sam vukla više od 11 godina, tako da ne mogu bar delić toga da ne pripišem ishrani.

Juče sam imala temperaturicu, pa sam malo više forsirala limun i pomorandže, inače je dan protekao uredno (ako se ne računa tona posla koji sam obavila

). Danas opet ne znam kako će izgledati večera, nešto smo ostali bez mašte, pa ću upisati naknadno:
D: kefir + dodaci
R: mlad sir, tanjir barenog/dinstanog neskrobnog povrća
U: ?? (verovatno voće)
V: "kobasice od presovanih čvaraka" (moraću da objasnim
), salata, verovatno mleko ili neki mlečni proizvodPresovani čvarci uopšte i nisu čvarci, to su trun nekvalitetniji komadići mesa koji su nusproizvod pri sređivanju svinje, oni se učvare i ispresuju, pa se dobije nešto slično švargli. Pošto nemaju baš neki ukus, mm se setio da ih samelje s crnim i belim lukom, paprikom, biberom i da oblikuje kao kobasice (pošto se sve to ponovo stegne u frižideru). Tako da su to praktično kobasice od prženog mesa.