Odgovori 9033 postova
Puževska dijeta (slike str. 3, 78)
  • Radmila
    Amater
    Amater
    Pridružio se: pre 14 godine

Re: Puževska dijeta (slike str. 3, 78)

od Radmila » pre 12 godine

Uh sto ja volim crveni grejp :oops: pa to nije normalno. I mogu da ga jedem uvek. Slazem se sa Anom bas je socan ove sezone, pre neki dan sam nacedila jedan grejp, bila je puna casa, bez dodavanja vode...

Uh krenula mi voda na usta od price :(
  • AnaV
    Profesionalac
    Profesionalac
    Pridružio se: pre 15 godine

od AnaV » pre 12 godine

Kod grejpa se ne preporučuje konzumiranje one kožice do crvenog sočnog mesa!
    Inaće jutros namazah lice sokom od grejpa po tvojoj preporuci! Baš ti hvala, ali nikako da postanem mladja! :skakutalo: Šalim se, svesna sam ja svojih gdina, ali se batrgam. :)
  • Radmila
    Amater
    Amater

Ana, odala si me, ja to nikada ni ne jedem... :020:

Ana, ti za svoje godine zaista super izgledas, i jako mi je drago sto zaista drzis do sebe, sto si sebi posvecena maximalno, retko ko to danas radi.
    Inace, kad smo vec kod tih stvarcica za lice, sok od limuna je odlican da sasusi bubuljicu :)
    I imam jos jedan recept koji se tice soka od limuna, al mi malo glupo da napisem :16:
  • dudank
    Profesionalac
    Profesionalac
    Pridružio se: pre 16 godine

od dudank » pre 12 godine

Anči, ne znam za to da je štetno da se jede opna od grejpfruta, nisam nigde našla, znaš nešto više o tome? Meni stvarno prija ovako ceo, a opne mu daju dodatnu gorčinu. Zato i volim više klasični žuti, crveni mi je nekako presladak. :neznalica: Mada ni ovaj žuti nije više "klasičan", prvi put sam prošle zime videla taj što se lako odvaja na kriške, sad ga opet ima.

To što sam pomenula za lice, imam po nosu neke najsitnije, gotovo nevidljive mitesere koje je vrlo teško očistiti (a ne moraju ni da budu vidljivi, dovoljno je što ja znam d ih imam); posle nekoliko mazanja grejpfrutom koža se bukvalno stisla i počeli su maltene sami da izlaze. Možda neću biti mlađa, ali bar je koža čistija. :) Mada se jeste fino i osvežila.

Noćas sam napravila brlj, nije čak ni brlj, nego moja redovna muka. Mislila sam da ćemo ranije na spavanje i večerala sam oko 10. Naravno da sam u 4 ujutru dobila bolove od gladi, završila sam sa standardnim "lekom" (dvopek preliven vinskim sirćetom, kad god brljnem s dvopekom, to je ta varijanta jer mi smiri želudac, ništa drugo ne pomaže). Znači, moraće opet deljenje večere napola da bih drugu polovinu pojela tri sata pred spavanje i da se to ne bi dešavalo, moj želudac je lud kad je prazan. :(

Ovih dana povremeno pojedem onaj odvratni šabački mladi sir (više gips nego sir), ne prija mi, ali ne uspevam da nađem bolji niskomasni, ovaj ima svega 128 kcal u 100 g. Za večeru ću se počastiti malo kvalitetnijim. :)

D: kefir + dodaci
    R: varivo od kelja i tikvica, kriška mladog sira 200 g
    U: voće (ili grejpfrut, ili 2 jabuke)
    V1: mala šnicla, salata, čaša mleka
    V2: kelj & tikvice, manja kriška (100 g) masnijeg sira
  • Loptica90
    Amater
    Amater

od Loptica90 » pre 12 godine

Dudo, što se tiče tog mladog sira, uzmi President mladi sir- na 100g ima 115.5 kcal, sad sam proverila jer ga imam u frižideru. Sad je na akciji u Idei čini mi se- pola kilograma je nekih 150-160 dinara. A meni je baš ukusan (inače ne volim mnogo mladi sir).

Što se tiče noćnih obroka- jesi probala sa nekom čorbicom možda? Tipa ona naša sa šargarepom (baš ću sad da je pravim), ili neka povrtna... Bila bi ti topla, zavarala bi malo stomak, unela bi više vode nego kalorija (bar mislim)... Ne znam kako tvoj želudac reaguje na te varke :D
  • dudank
    Profesionalac
    Profesionalac

Nisam viđala ovde president, možda ima u Idei, ali to nam je podaleko. U svakom slučaju mi je ovo samo privremeno rešenje, dok ne naiđe lep normalan mlad sir, jer ovi u kutijama uopšte i ne liče na sir. :010:

Uveče je taj problem želuca, preko dana još i mogu da ga zavaram čorbicama, ali nema spavanja dok ne ubacim nešto konkretno, inače me budi iz sna. Užasno, užasno brzo varim hranu... kad ogladnim, to nije ono "gricnula bih nešto", nego baš bol od gladi, krči. :cry: To je fino zbog probave, ali je patnja kad naiđu nastupi gladi. Zato uvek i tamanim ogromne količine povrća, uvek sa malčice nekih proteina, da usporim varenje. I obroci na dva sata, kao beba, hahah. :) Danas mi je odlično ispao kelj, skuvala sam džinovsku količinu, pa je i taj ručak podeljen na dva dela.
  • Loptica90
    Amater
    Amater

Ja ovde imam i u Maxiju i u Interex-u taj President...

Zamolila bih te još da baciš oko na moje jelovnike prethodnih dana- da li je kalorijski ok? Naročito ovaj danas, jer mi se čini da su veće količine nego prethodnih dana... Vaga se zakucala, neverovatno... Jeste da sam jela skrob, ali ja nemam tih problema kao ti, da otičem i sl. A i količine nisu bile velike uopšte... :neznalica:
  • dudank
    Profesionalac
    Profesionalac

Ma skrob zadržava pa zadržava vodu, nekom više, nekom manje... zato ti lekar, kad imaš dijareju, prvo propiše pirinač i dvopek, povećava se resorpcija vode u debelom crevu. :)

Sad ću da glednem kod tebe, posle idem u šetnjicu. :)
  • majkomila
    Početnik
    Početnik
    Pridružio se: pre 12 godine

od majkomila » pre 12 godine

Dudo,nemoj da ti ja solim pamet kad vec znas dost o hrani.Neki skrob pred spavanje :D
    Cuvaj zeludac,trebace ti jos godinama!
    Sve prolazi ,samo dela ljubavi ostaju!
  • majkomila
    Početnik
    Početnik
    Pridružio se: pre 12 godine

od majkomila » pre 12 godine

Dudo,nemoj da ti ja solim pamet kad vec znas dost o hrani.Neki skrob pred spavanje :D
    Cuvaj zeludac,trebace ti jos godinama!
    Sve prolazi ,samo dela ljubavi ostaju!
  • Radmila
    Amater
    Amater

Dudo i mene često uhvate takvi problemi, samo što ja izgleda još uvek uspevam da prebrodim to. Samo što mene želudac toliko zaboli da hoću da umrem od bolova.... I tada samo čaj pomaže u extremnim slučajevima Klometol...

Blago tebi, ti možeš da prezalogajiš kada ti se to desi :D
  • Teta Neda
    Amater
    Amater
    Pridružio se: pre 13 godine

od Teta Neda » pre 12 godine

Hvala za savjet za prosirene pore. I ja ih imam ali mi je lice osjetljivo na citruse, pocne da me svrbi npr od limuna. Ali grejp nisam probala i moracu.. bas da vidim :)

Nego, sve zaboravim da te pitam.. i ja sam malo pocela oticati. Tj. oticu mi noge. Znam da sam puno teza i da sam to mogla i ocekivati ali ne znam je li sad ovo moje oticanje ima veze s vodom ili samo s tezinom ili sta.. Ne razumijem se fakat u to :? Da pijem vise tecnosti? Manje? Da ne solim nista? Pomagaaaaj :D :D :D :009:
    Ne oticem puno i ne boli me nista ali primjetim gdje je rub carapa da je iznad tog ruba noga deblja. A carapice me uopste ne stezu, nemaju jak rub.
    Slika
    Moje fotke u trudnoci (lozinka- trudnjaca): http://s1303.beta.photobucket.com/user/ ... /TRUDNJACA
  • AnaV
    Profesionalac
    Profesionalac
    Pridružio se: pre 15 godine

od AnaV » pre 12 godine

Dudička, zaista ne volim žut grejp, meni je pregorak, kao što je tebi ovaj presladak. Negde na netu sam pročitaka to za onu belu kožicu i trudim se koliko mogu da je skinem, mada po nekada ne ide! Mažem svako jutro od kada si napisala lice sokom od grejpa i baš sam zadovoljna. Baš zateže. Namažem sok od grejpa, i držim ga dok napravim moj napitak i popijem kafu, pa ga onda isperem. Bilo bi divno ako mi istera mitesere koji se kod mene jako brzo stvaraju, zbog sada već mešovite kože, a nekada je bila masna. Udavih te!
    Taj sir Prezident, je pakovan u manjim kutijama od 25o gr i 1/2 kg, jeste zaista lep, ali znajući tebe i koliko voliš sir ti bi smazala odmah čitavo pakovanje ma koje veličine, a nije baš jeftin!
    Ja kupujem ovde u nekoj novootvorenoj prodavnici predivan mladi sir i stalno ga jedem. Ranije ga nisam volela, pošto je bio nekako sav bljak, ali ovaj je perfektan. Iako piše mlad i cena mu je 300 dinara ipak kada ga jedem nekako mi je masniji od onog bljak koji sam opisala.
    Zaista ti se čudim, a znaš da moraš uveće dodatno nešto da pojedeš da to preskaćeš. Sama si kriva! :neznalica: :o
  • dudank
    Profesionalac
    Profesionalac

Majkomila, ne bih smela skrob, užasno mi smeta. Mada sam sinoć upravo skrob jela... ali o tome posle. :)

Rašo, želudac me i boli jedino i isključivo kad sam gladna... "prezalogajivanje" je jedini lek. :D

Nedo, tebi sam se upisala. :) Ako si osetljiva na citruse, možda nije pametno da probaš s grejpfrutom, ili probaj samo na malom delu kože.

Anči, znam, sve znam, samo ne mogu uvek da procenim kad ću leći, a ne zavisi uvek ni od mene. :( Pa se tako neki put pređem.

E, sad da se vratim na stavku br. 1... sinoć sam zbog vanrednih okolnosti večerala dvopek. Situacija je bila ta da je dete htelo da izbegne kelj (njemu sam pravila drugačije nego sebi), pa je preskočilo taj dnevni obrok u nadi da će moći uveče da pređe pravo na pljeskavicu. Ali surova majka je za večeru izvadila opet kelj (mada uz lep sir :) ), na kraju mu se u stvari i svideo i baš se najeo, ali onda nije bilo pedagoški da ja sednem i da krkam pljesku, nego sam uzela moj kelj i uz njega dvopek da mi ne bi zasvirao želudac u nedoba. Nadula sam se onako umereno, nije strašno, ali ovaj eksperiment ne bih smela skorije da ponovim.

Za danas nisam sigurna da li izlazimo ili ne, za svaki slučaj klopa laganija preko dana:

D: kefir + dodaci
    R: mlad sir, vrlo malo salate
    U: voćke
    V: ovde je bio izlazak = pivo, pljeskavica (kućna varijanta)
    Poslednja izmena od dudank u 29 Jan 2013, 13:59, izmenjeno 1 put ukupno.
  • Loptica90
    Amater
    Amater

Ni ja ne volim kelj, razumem dete :D

I bravo za solidarnost, tako treba :) Najviše volim kad se okolina solidariše sa mnom, tad nema iskušenja :)
Odgovori 9033 postova