Odgovori 9033 postova
Puževska dijeta (slike str. 3, 78)
  • dudank
    Profesionalac
    Profesionalac
    Pridružio se: pre 16 godine

Re: Puževska dijeta (slike str. 3, 78)

od dudank » pre 12 godine

More je divno zimi, lepo je i u proleće, mada u proleće mami da se okupaš, ali voda je ledena, hahah. :) Za zdravlje i te kako vredi ići van sezone, mene su vodili zimi zbog zdravlja kad sam bila dete, a ta prolećna švrćkanja su bila upravo to, švrćkanja :roll: , ali skroz je drugi doživljaj mora kad nema gužve i kupanja, tad vidiš sve ono što bi propustio u letnjoj sezoni. :)

U međuvremenu je kod mene haos najveći. U ovoj zemlji ne može više da se kupi normalno kazanče za kupatilo, morali smo da kupimo dva (od toga jedno naručili pa čekali da stigne), i mm je onda od ta dva uspeo da sastavi jedno koje se uklapa u naš raspored. Sad su svud po kući delovi, saplićemo se, valjda će biti u toku dana sve namontirano, pa da više dovedemo kuću u red. :cry: Ubi me prašina, nema svrhe ni da je briskam kad se sve vreme nešto guli, buši, gletuje.

Juče nismo našli lep sir, pa su za večeru pale neke ćuftice, to ću upisati... a čorba je ispala san snova, pravila sam je ofrlje, bez ikakvog recepta, i moraću da zapišem sebi u tefter, nisam skoro jela nešto toliko ukusno a dijetalno (Ciga fali svoga konja :16: ). Ostalo je i za danas, tako da mi se jelovnik ne razlikuje mnogo od juče:

D: kefir + dodaci
    R: lovačka čorbica sa škembićima, salata
    U: jabuke
    V: parče sira, čorbica, salata
  • Nena3110
    Još malo pa profi
    Još malo pa profi

od Nena3110 » pre 12 godine

Dudić, drži se, i to će proći :) :009:
  • LEPA_i_ZALJUBLJENA
    Amater
    Amater

od LEPA_i_ZALJUBLJENA » pre 12 godine

ma sta te briga sad imas dva kazanceta :) eee to je duplo... :-P
  • AnaV
    Profesionalac
    Profesionalac
    Pridružio se: pre 15 godine

od AnaV » pre 12 godine

Šta tebe snadje! To ti je uglavnom tako, kada nešto crkne od kučnih uredjaja onda se redja jedno za drugim. To ti je draga moja što mi sve koristimo dok traje, ništa ne zanavljamo i da ne pišem kad sve znaš. Jedan banalan primer je da još uvek koristimo one stare debele televizore iz praistorije. Ja sam za sobu kupila plazmicu tek kada je crko stari, a u dnevnoj sobi ću kada crkne ovaj. Skupi su mnogo, ali tehnika napreduje mnogo brže, nego naša razmišljanja.
  • dudank
    Profesionalac
    Profesionalac

Ma meni stvarno ne smetaju stare stvari dokle god dobro funkcionišu i dok nisu oštećene spolja, mada volim da kupim novo, ali dodatno me izluđuje što kreneš nešto da kupiš i samo ti kažu "to ne postoji", a ti znaš da ga je do juče bilo u prodavnici. Mi nismo ni svesni koliko je loš izbor, ne pričam o prodavnicama nego o nemaštovitim proizvođačima. Ovo moje kazanče je pravi pokazatelj stanja, koliko god to smešno zvučalo. Na starima su postojala četiri otvora i mogao si kombinovati dovod vode i deo za povlačenje onako kakav ti je raspored u kupatilu. Sad ih prave sa dva otvora, i ako ti je kazanče do zida kao što je bilo nama, nema šanse da staviš oba sa jedne strane. Znači, zbog dve rupe u plastici moraš da praviš kompletan preraspored. :x I to je tako sa svime i svačim, zbog neke sitnice koja proizvođača ništa ne košta ti treba da lupaš glavu kako ćeš i šta ćeš. Izvinjavam se što sam popenila ovde, hahah, ali stvarno je situacija takva da počneš da drhtiš kad treba da kupiš nešto za kuću. :)

Još nisam isplanirala klopu za danas, tj. večeru sebi, momci imaju svoju klopu, a meni se ovih dana jede za večeru čorbasto i toplo.

R: sir, salata
    V: dinstana junetina, paprike pržene sa sirom, salata, čaša mleka
  • Teta Neda
    Amater
    Amater
    Pridružio se: pre 13 godine

od Teta Neda » pre 12 godine

Sto se tice mora ja ga i ne volim u sezoni, zbog guzve.. Izuzetak je ljetovanje na Korculi ove godine.. to mi je najmirniji i najljepsi odmor u zivotu. Bez guzve, uz hladovinu, drvece, sume, kristalno cistu vodu.. savrsenstvo! A inace sam s bivsim momkom cesto znala 'skoknuti' na par dana u bilo koje doba godine.. Decembar, januar, nebitno.. nigdje nikog, samo mjestani, setnje po pustoj plazi, mirisi.. mmmmm

S kazancetom si se bas napatila :( Meni je sreca sto mi je skoro sve funkcionisalo u kupatilu (osim cesme na umivaoniku) iako je bilo u stanju rapsadanja. Posluzilo me do renoviranja i presretna sam zbog toga. Onda sam sve izmjenila i iskreno se nadam da cu biti mirna barem narednih 20 godina (40-50 :evil: :D )

I daj i nama taj recept za corbicu, sta si se stisla? :D :009:
    Slika
    Moje fotke u trudnoci (lozinka- trudnjaca): http://s1303.beta.photobucket.com/user/ ... /TRUDNJACA
  • dudank
    Profesionalac
    Profesionalac

Nedo, zar ti jedeš škembiće? :? Ako jedeš, pišem. :)

Imam neku jurnjavu opet danas, treći dan zaredom, klasika, ne mogu da nađem neke stvari za kuću koje mi trebaju, ali zato iskaču haljinice na mene sa svih strana, hahah. :) I još milion nekih obaveza... a mm putuje danas i neće biti tu 4 dana, i već sam sva :placljivko: . Mada je to savršen period za dijetu, nemam ni volju ni želju da jedem kad on nije tu. :bas_tuzan:

Danas:

R: sir, salata, bistra juneća supica
    V: dinstana junetina, sir, salata, čaša mleka
  • AnaV
    Profesionalac
    Profesionalac

od AnaV » pre 12 godine

Ne bi iskakale haljinčice na tebe da ih ti ne golicaš! :D
  • dudank
    Profesionalac
    Profesionalac

Iskaču, Anči, iz izloga iskaču, hahah. :) Tek juče sam svratila da pitam za cenu, koštaju 1300 i 1500, to je grehota ne kupiti. I svašta sam nešto jeftino videla, nije neki vrhunski kvalitet, ali je neke stvari i bolje kupovati jeftine, nositi godinu-dve i baciti, nego uzeti skupo pa da stoji u ormaru jer je prošla moda. Samo nisam smela da ulazim u avanturu jer sam već odvojila za one polučizmice na pertlanje, i uzela sam ih juče konačno (mm insistirao jer pre neki dan umalo nisam pala na visokim štiklama, ulice su nam u rupama :x ), ne vidi se baš lepo na slici, nekako su se spljoštile, ali kad se dignu, mogu da se pritegnu skroz uz nogu i izgledaju elegantno, a gležanj izgleda vrlo usko i fino. Đon i peta su od kuvane gume, pa je dobra amortizacija kad se hoda, kao da ideš po oblacima. :) Plus štikla nije preterano visoka, ima svega 7,5 cm aktivne visine, a deluje kao da je ogromna.

To je bio jučerašnji ulov, zato danas zaobilazim prodavnice :D , samo do marketa.

Danas bi trebalo da mi bude redovni brlj-dan, ali preskačem ga, nije mi slatko da brljam sama, a verovatno neću ni izlaziti.

R: mlad sir, supica, salata od kiselog kupusa
    V: juneća šnicla, malo sira, salata, čaša mleka
    Poslednja izmena od dudank u 24 Nov 2012, 13:43, izmenjeno 1 put ukupno.
  • boki 66
    Amater
    Amater
    Pridružio se: pre 14 godine

od boki 66 » pre 12 godine

Lepee su Dudoo , i bas sam slicne videla sa istom stiklom, samo imaju malo krzno gore i pomislila ovo je u Dudinom fazonu :)

Jesi primetila da su sad nitne u modi , i one bockave , po cizmama patikama , jaknama :) Moda se vraca , vrti u krug , secam se da su bile moderne kad sam isla u srednju skolu. Doduse ja sam ih kao jedna rokerka obozavala :D
    Ko se bori, taj može i izgubiti, ali ko se ne bori, taj je već izgubio. (Bertold Breht)
  • AnaV
    Profesionalac
    Profesionalac

od AnaV » pre 12 godine

Čizmice su bogovske! Baš sam takve ovde gledala, a inaće si opisala kako se osećaš u njima kao hod po oblacima. Tako ove moje cipele koje na slici i ne izgledaju nešto u odnosu na te tvoje, ali zato toliko su udobne i lagane da nemam komentar. Kada ja i pored bolova u nozi u njima lagano hodam, onda šta da ti kažem! Ispod isto ta kuvana guma, baš odlično.
  • Magi
    Amater
    Amater

od Magi » pre 12 godine

Preslatke su ti čizmice! :)
  • Mohita
    Amater
    Amater

od Mohita » pre 12 godine

Dudo, divne su! :ljubav2: Dopada mi se jako i boja! Mislim da sada i ja znam kakve želim, samo da nađem. :evil: Koliko su bile? Zamišljala sam ih nešto drugačije kada si pisala, ali sada sam baš oduševljena izgledom. :) Za dragog i tebe si mi ostavila takav utisak kao da ste se tek uzeli, lepa je ta ljubav! :020:

I da te zamolim da prigviriš kod mene, opet neke zavrzlame sa UH. :cry:
    Slika
  • dudank
    Profesionalac
    Profesionalac

Bile su 4.400, imaju i crne (crne imaju trun deblju štiklu i mislim da su 4.300). Sad sam u njima išla do marketa, lake su kao perce! :skakutalo: Ako te zanimaju, mogu detaljnije da ih slikam, pa da iskombinujemo nešto oko kupovine. :) I ja sam ovakve jurila godinama, vrisnula sam kad sam ih videla, a oni kao za inat, slavili slavu i dva dana nije radila prodavnica, jedva sam dočekala juče da otvore, hahah. :)
  • mirkaa
    Amater
    Amater
    Pridružio se: pre 14 godine

od mirkaa » pre 12 godine

divne cizme, nesto mi poznate :009:
Odgovori 9033 postova