Anči, imali smo četvrtast, a ima ih i sad da se kupe (našli smo Gorenje i Ariston), ali nema ih više u dimenzijama koje možemo da uklopimo. (Tj. ima, ali baš sa malom litražom, a oni veliki su ogromni.) U našoj zgradi je vrlo pametno smišljeno da ti komšijine cevi idu iznad bojlera.

I to pojede dobrih 30 cm prostora. Na kraju smo uspeli da nađemo taj okrugli, ali se ispostavilo da smo potrošili svu rezervu pločica od kupatila koju smo imali, pa smo juče skinuli pločice iza ormarića sa ogledalom i tu ćemo staviti neke druge jer se ne vidi, a taj deo oko bojlera uspeli smo da sredimo. Krpež neviđen.

Ali ono što me je juče iznerviralo jeste što, za razliku od druge bele tehnike, kod bojlera ne postoje standardi ni u čemu, ni u veličini, ni u litraži, ni u snazi grejača, o sistemu kačenja već da ne pričam, i ako se tvoj više ne proizvodi, možeš samo da se uhvatiš za glavu i da kukaš, kao mi juče.

Ali bitno je da je glavni deo sad odrađen, mm je juče izlepio te pločice, morao je da udari i novi malter, a danas ćemo moći da namontiramo čudo, samo su ostali još neki detaljčići da se srede. (Između ostalog, da ofarbamo i te cevi kad su nam već dostupne.) Neverovatno koliki posao oko zamene jednog prostog uređaja, a sve samo zato što ne postoji standard.
Sinoć sam imala izmenu večere, svratila je kuma i donela domaće čvarke, pa smo njih grickale, to mi je bila večera, a drmnula sam i dve čaše piva, dakle, i to je bila večera.

Večeras ćemo malo u skitnju, pa i tu računam da će pasti neko pivo, ali uklopiću kalorijski, ne bih da brljam s hranom.
Dakle, klopa:
D: kefir + dodaci
preko dana jabuke, jogurt
V1: neki čvarak
u gradu pivce
V2: samo neki zalogaj šunke i sira, salata