Odgovori 9033 postova
Puževska dijeta (slike str. 3, 78)
  • AnaV
    Profesionalac
    Profesionalac
    Pridružio se: pre 15 godine

Re: Puževska dijeta (slike str. 3, 78)

od AnaV » pre 12 godine

Ti uvek nešto za mene novo spomeneš! Kakve su ti to žice za pokrivanje? Ja znam za poklopce, ali ovo prvi put čujem! :020:
    Ti ustvari imaš vok i gril delimano onaj četvrtasti rebrasti. E pa on mi je zagonetan, pošto nema poklopca, a ne znam kakva ti je to žica?
  • dudank
    Profesionalac
    Profesionalac
    Pridružio se: pre 16 godine

od dudank » pre 12 godine

Vok je zadržala mama, meni je dala plitak tiganj + gril. :D

Mislila sam na ove mreže:

Slika

Videla sam da ih ima da se kupe u kineskim radnjama, ali ne znam koliko su te kvalitetne, moja je neka prastara iz Grčke (donela tetka još pre 20 i kusur godina :oops: ) i još savršeno traje, kao nova je. Možda si i ti mislila na njih kad si rekla "poklopci", samo ih ja zovem "mreže". :)

Mislim da neće biti problema sa ovim grilom, na njemu ću peći samo ono što ne pršti. Nisam stigla još da isprobam meso na njemu, ali sudeći po sejtanu, u njemu prska mnogo manje nego u običnom tiganju. Pržila sam, a uopšte se nije čulo da cvrči, što mi je krajnje neobično jer je sejtan vlažan. Javljam utiske čim budem isprobala detaljno!

Sinoć sam junački izbegla jedan rođendan, bilo je primamljivo, ali nisam mogla nikako da uklopim s poslom, otišao je samo mm. :( Ako danas uspem da završim sve što sam planirala, ostavljam prostor za malo izlaska, to mi više znači nego sedenje za stolom krcatim hrane.

Klopa:

D: kefir + dodaci
    U: mandarinice
    R: mlad sir, vrlo malo salate
    V1: parčence mesa
    uveče pivce
    V2: karfiol zapečen s jajima, pavlakom, kačkavaljem, malo šunke, salata (pečene paprike)
    Poslednja izmena od dudank u 14 Oct 2012, 02:06, izmenjeno 1 put ukupno.
  • AnaV
    Profesionalac
    Profesionalac

od AnaV » pre 12 godine

E da se ponovo rodim i vidim ove žice ne bih znala čemu služe, stvarno! Nikada ja ovo nisam videla, a možda nisam ni obratila pažnju? Kako uspeš sa njih da pranjem skineš masnoću? Ipak je to žica, pretpostavljam da ne možeš da pritioskaš prilikom pranja. I to ima dršku kao tiganj?
  • dudank
    Profesionalac
    Profesionalac

Ima laganu dršku i veoma je jaka žica, bez problema je operem sunđerom ili četkom ako se baš isprlja. Povremeno je osvežim tako što je potopim u ključalu vodu s praškom za veš, ali to jednom u nekoliko godina. Inače sam upravo shvatila da imam dve, hahah, pojma nemam kad smo tu drugu kupili. :) Strašno, ne znam ni šta imam u kući. Ova nova ima plastičnu dršku, a ona stara ima metalnu.

Sad kad si pomenula čišćenje, ne znam da li si nekad koristila tečnost za odmašćivanje, proizvodi Pančevo i izuzetno je jeftina (zamenjuje onaj sprej za rerne, mada je sa sprejom lakše, ali je i mnogo skuplje), ona je odlična za čišćenje takvih metalnih predmeta gde zna da se zavuče masnoća. (Naravno, sme da se koristi samo na rostfraju i kvalitetnim posudama, jer je vrlo jaka hemikalija.) Samo se premaže, ostavi se da dugo stoji i onda se detaljno očisti sunđerom ili četkom, posle čega se normalno opere i ispere.
  • boki 66
    Amater
    Amater
    Pridružio se: pre 14 godine

od boki 66 » pre 12 godine

http://www.maminsvet.net/2011/09/02/axe ... ka-petkom/

Meni ovo sredstvo resava sve probleme u kuci , ako nisi probala , probaj. Mirise na limun , a skida svu masnocu. Samo poprskam filter od aspiratora , rernu , tepsije , sporet , kupatilo ma sve cisti , a nije uopste skupo.
    Ko se bori, taj može i izgubiti, ali ko se ne bori, taj je već izgubio. (Bertold Breht)
  • AnaV
    Profesionalac
    Profesionalac

od AnaV » pre 12 godine

Ja sam takodje sve i svašta isprobala. Neki Rer Gril u maloj crnoj flaši sa sprejom, odlično uklanja masnoću sa šporeta i slično, ali sprej ne radi uopšte pa ga sipam na sundjer i dosta je agresivno.
    Drugo Puli Forn je neka pena u spreju, koja je za čišćenje masnoća, a naročito rerne fantastična. Nju sam kupila na tezgi neki uvoz iz Italije i kada naprskam rernu, malo odstoji i samo papirnim ubrusima pokupim masnoću i ide brzo. Takodje sam prskala na žicu iz rerne i skoro je potpuno bela niklovana posle čišćenja.
    Moram priznati da me zbog astme sva ta sredstva guše, ali kada moram, onda moram! Za kamenac - poslednji put sam neka nedostupna mesta na tušu perfektno očistila sirčetom i to u prisustvu majtora koji je insistirao na sirčetu!
  • dudank
    Profesionalac
    Profesionalac

Ma i ja imam taj problem sa sprejevima i preterano mirišljavim tečnostima, mene guši već i miris obične tečnosti za sudove, zato sam najviše i prešla na taj "rernoper" koji proizvodi Panonija. On skoro uopšte nema miris. Ne bih ga ni otkrila da nije bilo prošle godine one detetove selidbe u drugi stan, zatekli smo tako zapuštenu kuhinju da je to bilo strašno, i kad sam pošla da kupim i treću limenku pene za rernu, prodavačica se sažali na moj novčanik i preporuči mi ovo sredstvo, inače ne bih ni znala da postoji. :)

Sinoć smo skitali, što će reći da sam uredno ispoštovala svoj brlj-dan :roll: (dva i po piva i obilna večera u dva :prasence: ), a videla sam usput nekoliko dobrih modela čizama za male pare i sad razmišljam koga da ubijem za te male pare, hahah. :) Totalno smo liht roze ove godine.

Uzeli smo juče mlad sir, ali je toliko mastan da može da se maže kao kajmak, pa moram oprezno s njim. :(

U: mandarine
    R: sir, salata
    U: breskve
    V: zapečen karfiol, malo šunke, salata, mleko
  • Mohita
    Amater
    Amater
    Pridružio se: pre 13 godine

od Mohita » pre 12 godine

Ja te čitam kao da su u pitanju roze čizme. :17: :D

I nije trebalo da svraćam kod tebe, sad mi se užasno jede kajmak! :cry: Ali sam svratila da te pitam koliko otprilike sardine imaju kalorija? :) Nalazim 150 do 200 kalorija. Zanima me da znam otprilike. :)
    Slika
  • dudank
    Profesionalac
    Profesionalac

Roze je kućni budžet, hahah. :)

Za sardine nađoh 208 (oceđene), evo vidi ovde: http://nutritiondata.self.com/facts/fin ... cts/4114/2
  • Mohita
    Amater
    Amater

od Mohita » pre 12 godine

Znam, posle sam ukapirala da sam loše shvatila. :D

Ja sam totalno zaboravila na ovaj sajt a odličan je, ide u bookmarks! Hvala! :hi-fi:
    Slika
  • AnaV
    Profesionalac
    Profesionalac

od AnaV » pre 12 godine

Zar nisi prošle godine kupila čizme? Čini mi se baš! 8)
    Svidja mi se što stalno izlazite i lepo provodite ostatak dana. Zato i ako pojedeš nešto što misliš da je previše to se svari i izgubi u pešačenju i igranjcu! Zato i ja nekad nisam bila ovako lepo popunjena, da ne kažem d... ne volim tu reć, a mislim iskreno i da nisam! Baš sam neskromna!
  • dudank
    Profesionalac
    Profesionalac

Anči, jesam, kupila sam čizme prošle zime, hahah :D , ali sad sam merkala neke za štrapac, sa malo nižom i stabilnijom štiklom i dobrim krznom unutra, kao kikerice sa višom potpeticom, mada ih ima i bez pertli. Cene su, verovala ili ne, 3.300 u proseku, a modeli su ovogodišnji. To je stvarno mala cena za čizme, mm me ubeđuje da ih uzmem, samo ne znam odakle. :010: Baš smo zagrdeli ove godine, tj. nismo zagrdeli mi, zarađujemo isto kao i uvek, nego su zagrdeli s cenama po marketima.

Ovde parovi naših generacija mnogo slabo izlaze, ne znam u čemu je fora jer u parama sigurno nije (ovde su pića dž), ali opet, mi nemamo one druge društvene aktivnosti tipa kafe s komšilukom i idenja po slavama i rođendanima, pa možemo da nađemo vremena za izlazak. :)

Juče sam nadrljala od neke temperature, a što je najgore, od nje sam ceo dan umirala od gladi, pa sam malo i preterala s količinama, a krunisala supom iz kesice (Maggi od škembića), trebalo mi je nešto toplo i slano. Danas mi vaga pokazuje milion kila :prasence: , pravim se da ne vidim. A noćas sam sanjala da sam ispekla domaći hleb i da sam ga jela, strašno, ja nikad ne sanjam hranu. :) Sad mi se uopšte ne jede, a nije mi se jeo ni juče, uopšte ne znam što sam ga sanjala.

Klopa danas:

U: mandarine
    R: sir, malo veštačke supice, salata
    U: breskve
    V: punjene paprike (fil - tikvice, luk, meso), salata, čaša mleka
    Poslednja izmena od dudank u 15 Oct 2012, 20:11, izmenjeno 1 put ukupno.
  • AnaV
    Profesionalac
    Profesionalac

od AnaV » pre 12 godine

Ismejah se slatko na tvoj san. Obično se sanja ono o čemu čovek i ne razmišlja, bar tako kažu, ali izgleda da podsvest radi.
    O cenama neću ni da komentarišem. Ne znam kako ko izlazi na kraj, a ima porodicu sa nekim relativno skromnim primanjima. Ja kako izadjem nešto da kupim bez 1.500,00 dindži što kaže moja drugarica ne vraćam se kući, a sve stane u jednu kesicu. O pijaci i da ne prićam, to je plus.
  • Magi
    Amater
    Amater

od Magi » pre 12 godine

Pozdrav od kefiropije Magi! :pivo: Probala sa kozijim mlekom, a juče mi malko uhvatilo mlekce (šerpa loša), ali se bez obzira lepo napravilo! :009: Jedno pitanjce, dudić, jel stavljaš u kefir za večeru semenke (ponekad)? Sinoć sam stavila mlevene lanene i malo suncokretovih semenki u kefir-bilo je mmmmmmmm...Jel to ok za večeru? :009:
  • dudank
    Profesionalac
    Profesionalac

Magi, ja to krkam za doručak, mada verujem da je OK i za večeru (to malo semenki ima zanemarljivo UH), ali je to za moj ukus preslaba večera. :) Ne znam kad je tebi kritičan obrok (tj. kad ti je najbitnije da jedeš), ja bih svakako takav tanak obrok uturila u onaj deo dana gde mi je jelo najmanje važno (kao što i radim :roll: ).

Ana, mi čak jedemo vrlo skromno, ništa skupo ne uzimamo, i opet jedva izađemo na kraj. :neznalica: Ništa mi nije jasno sa ovim cenama.
Odgovori 9033 postova