Odgovori 9033 postova
Puževska dijeta (slike str. 3, 78)
  • BeogradjankaONLINE
    Amater
    Amater
    Pridružio se: pre 16 godine

Re: Puževska dijeta (slike str. 3)

od BeogradjankaONLINE » pre 15 godine

Beo, ako pročitaš ovaj post, zaboravi ga odmah... please... večeras svesno BRRRRRLJAM!!!

hehe .. i ja sam pojela vise sira i ajvara nego sto sam planirala .. meni je definitivno najpametnije da ne kuvam jela koja jako volim. Nema vise ajvara, sta smo jeli - jeli smo.
  • dudank
    Profesionalac
    Profesionalac

od dudank » pre 15 godine

Nema više ni mojih špageta... šta smo jeli - pojeli smo! :D

Mislim da nisam probila plafon s kalorijama, jedino što sam narušila raspored jela, ali to će biti ispravljeno.

Danas sam malo u nedoumici, ustala sam veoma kasno, tek sad jedem nektarinu, a htela bih da se vratim posnom jelu petkom (to sam vrlo zanemarila poslednjih meseci), pa upravo smišljam šta da skuvam a da nije preterano skrobasto. Ovo je neka okvirna ideja za danas:

D: nektarina
    R, U, V: čorbica od mladog boba, salata od pečenih paprika

(Mada bih bob rado sačuvala za zimu, pa će možda biti i nešto drugo.)
  • BeogradjankaONLINE
    Amater
    Amater

tek sad jedem nektarinu

A ja sad tek pijem prvu kafu, a breskve cu kroz sat vremena :)

Corba mi je od juche .. za veceru piletina i salata od paprika od sinoc. Danas se necu mnogo baviti kuvanjem.
  • dudank
    Profesionalac
    Profesionalac

A ja nektarine uz kafu... umesto ratl... ups, zamalo da izvalim zabranjenu reč. Nektarina na tacnici, samo bez čačkalice, tako nešto. :D
  • BeogradjankaONLINE
    Amater
    Amater

Pijem gorku kafu pa mi se nesto ne mesaju ukusi sa drugim namirnicama .. ne stavljam ni mleko u kafu - nikad .. ne pusim ni cigarete sa mentolom .. :D

Danas neko shugavo vreme .. bash se oseca jesen .. ali bar mogu da izadjem iz kuce u koje god doba dana, a da ne rizikujem toplotni udar ..
  • Misha79
    Još malo pa profi
    Još malo pa profi
    Pridružio se: pre 15 godine

od Misha79 » pre 15 godine

Beo, a kako se sprema bob? Ja volim bas cigarete sa mentolom, mada se u mojim osecaju na mentol sasvim maaalooo... :009:
    Najjači samo ostaju i nikada se ne daju, svome Bogu veruju i svima prkose
                             Najjači samo ostaju i nikad se ne predaju, najjači samo veruju u zakon pobede!!!

WHERE THE HEAD GOES, THE BODY WILL FOLLOW
  • dudank
    Profesionalac
    Profesionalac

Misha79 napisao:a kako se sprema bob?

Ne znam kako sprema Beo, ja imam dva osnovna načina i samo njih vrtim. :D Jedno je kuvan sa skrooooz tankom zaprškom (kao za mladu boraniju) - trunčić brašna, ulja, aleva paprika, beli luk, a od začina posle samo mirođija. (To je prababin recept.) A drugo je po primorski, to sam naučila u Dalmaciji - mlad bob se prodinsta na malo maslinovog ulja i trun vode, doda se voda, od začina komorač/anis. (Ko voli, može da razmuti i malo brašna u hladnoj vodi i da doda.) Na kraju se ubaci dosta seckanog belog luka samo da ga probije ključ, i nacedi se limun. I neko nepisano pravilo za bob - nikad mu se ne dodaju začini tipa vegete, uvek samo čista so, a najbolje morska.

Kafa i moja bez šećera, ali što je dobar efekat kafa - voćka - kafa... pa nema šanse da ne odletim na "poslovni sastanak" istog trena. :D
  • BeogradjankaONLINE
    Amater
    Amater

Mishko nam se zbunio :) Nikad bob nisam ni jela ni pravila .. nemam pojma ni kako izgleda .. moracu da izguglam, bar da ga vidim na slici :)

Dudo, ovi recepti mi zvuche zamamno ..

A vegetu ne kupujem i ne stavljam u klopu jedno 20 godina .. ima susenih travki, ima sveze sargarepe, luka, praziluka .. pa mi to menja vegetu :)

Kad pomenu 'poslovni sastanak' sto me juce uhvatilo u trznjaku .. boli stomak, grchevi, jedva docekala da udjem u stan .. kaze dete - ne valja ti nova dijeta .. a ja se mislim - garant od chorbe .. ali ako! Vishe volim i tako nego suprotno.
  • dudank
    Profesionalac
    Profesionalac

Potraži pod "horse bean"... dok je skroz zelen, gumast je kao pečurkice kad se spremi, a srednje mlad ima specifičan prijatno gorkast ukus. Može da ide i kao salata, kuvan pa preko limun, maslinovo, luk... Mislim da se zreo i ne sprema.

A za ovo... čorba kriva definitivno, prihvatam odgovornost. 8)
  • Misha79
    Još malo pa profi
    Još malo pa profi
    Pridružio se: pre 15 godine

od Misha79 » pre 15 godine

Beo, mislila sam na Dudu,a pitala tebe...Oprostite, obe...A ako probas bob, javljas kako je ispao, a ako pre toga ja probam, javljam...Vazi li?

Dudice, hvala na odgovoru, mada ja ne znam gde se on moze nabaviti? Da li ide suv ili svez?
    Najjači samo ostaju i nikada se ne daju, svome Bogu veruju i svima prkose
                             Najjači samo ostaju i nikad se ne predaju, najjači samo veruju u zakon pobede!!!

WHERE THE HEAD GOES, THE BODY WILL FOLLOW
  • dudank
    Profesionalac
    Profesionalac

Sprema se mlad ili napola zreo (suv je mnogo gorak i ne znam da li bi mogao da se skuva); meni mama gaji u bašti pa ga natrpam u zamrzivač, ali Bobili pomenu da sad ima i da se kupi smrznut. Evo upravo čitam medicinska svojstva... hahahahh, kažu da ima slično dejstvo kao vijagra... :D
  • BeogradjankaONLINE
    Amater
    Amater

Misho, nema problema :)

Dudo, videla sliku, ali nikad tako nesto ne videh uzivo .. pogledacu po zamrzivachu u Maxiju ..

Vijagra? Opala :) Dobro je znati i taj podatak .. ja znam za kukuruz .. nasi stari su govorili - ko doruckuje kacamak, uveche vodi ljubav :D
  • dudank
    Profesionalac
    Profesionalac

Pa da li da bacim sad i jednu proju u pleh... :16:
  • BeogradjankaONLINE
    Amater
    Amater

hehehe

Kupila ja sebi 'zensku vijagru', ima tome desetak godina, kao neki koktel raznoraznih biljki, trava odavde, drvo odande .. i sve to spakovano u tablete koje se piju pola sata pre ... kad sam bila na polovini teglice - digla sam ruke! Nista mi nije uticalo na libido da bude veci nego sto je bio :D

Kachamak sam proveravala, ali moguce da treba svaki dan da se jede da bi bilo efekta :)
  • dudank
    Profesionalac
    Profesionalac

Eh, nije nam Gile tu da ga pitamo koliko kalorija ima španska buba... Zamisli to kao prilog uz sve ovo... :headbang:

Ali ja se slatko danas naručkah, i iako mi libido nije ništa veći (što b' ti rekla :D ), nije ni manji, hahahh, zapravo je ovo bio jedan vrlo ljubavni odnos s pečenim paprikama, slala sam im poljupce pre nego što sam ih pojela.
Odgovori 9033 postova