Odgovori 9033 postova
Puževska dijeta (slike str. 3, 78)
  • jelenakg
    Početnik
    Početnik
    Pridružio se: pre 15 godine

Re: Puževska dijeta (slike str. 3)

od jelenakg » pre 15 godine

radujmo se svkom minusu...minus je minus...samo neka pada..
    kiss :009: i bravo za tebe
  • tratinčica
    Amater
    Amater
    Pridružio se: pre 16 godine

od tratinčica » pre 15 godine

Čestitam na minusu :013: :013: . Daj malo jogurta, da i ja odem u minus!
  • dudank
    Profesionalac
    Profesionalac

od dudank » pre 15 godine

Veeeliki :009: za moje drugarice!

Da prijavim dobre vesti - i danas ista kilaža, tako da sad mogu mirno da prosledim jogurt dalje. :D Šalim se, ovaj juče nije imao nikakvih posledica, pa je ovo valjda sad realna težina. :) I još sam sinoć dodala hleb s lanenim semenom uz večeru da dopunim kalorije, što se i ne uklapa preterano u ovaj režim, ali je bilo... ukusno.

Današnji dan - isto kao juče:

D: nektarina
    R: čorbica od brokolija, jogurt
    U:
    Edit* špageti :oops:
    V: neka mala mesno-povrćna dopuna u okviru dnevnih kalorija
    Poslednja izmena od dudank u 17 Sep 2009, 19:41, izmenjeno 2 puta ukupno.
  • BeogradjankaONLINE
    Amater
    Amater

od BeogradjankaONLINE » pre 15 godine

Jogurt, kad promeni malko ukus i postane kiseliji, nije uvek neispravan .. moji klinci nece da ga piju, ali ja jesam, ako nemam nista drugo :) Samo malo vise podseca na kefir, recimo ..

Odoh da pristavim chorbu :)
  • dudank
    Profesionalac
    Profesionalac

Ovaj je bio skroz neukiseljen, kao slinavo mleko, i gorak. :cry: Kamo sreće da je bio kiseo.
  • BeogradjankaONLINE
    Amater
    Amater

Uh, uh ... pa to kao da je 'fabrichki' neispravno .. ne verujem da bi kupila jogurt kojem je istekao rok trajanja .. a valjda su u radnji duzni da ono sto ne prodaju - vrate, uniste .. mada sam jednom kupila fetu koja je imala naprslu ambalazu, nisam ni videla u onom sharenilu na kutiji .. ali kad sam skinula poklopac i foliju - budjav .. a rok trajanja mu je bio ok.. nego, usao vazduh i bakterije kroz naprslinu .. od tada merkam i datum i ambalazu .. ma idi, treba mi sto godina u prodavnici, dok sve proverim ..
  • dudank
    Profesionalac
    Profesionalac

Rok je bio OK, verovatno se desila neka greška u fabrici (pa im bilo žao da bace čitavu turu :x ), ali ne pamtim da se to dogodilo već dug niz godina, eto, popustio mi oprez. :) Upravo kusam neki drugi sa svega 0,5 posto masnoće, nije se baš ubio od lepog ukusa, ali bar je ispravan. :)
  • BeogradjankaONLINE
    Amater
    Amater

Onaj VIVA 1% je odlican .. a i DUKAT 1.6% je dobar .. i ja ih kupujem u flasicama od 1/2 litre .. da ne stoji otvoren ceo litar .. (posebno dok sam bila na UN)

Dudo, je l` mogu za veceru samo ajvar (koji cu da pravim predvece, samo za taj obrok) i Ella sir? Bez mesa ..
  • dudank
    Profesionalac
    Profesionalac

Radije ću se odlučiti za 1,6. :) Hehe, još sam ždera... daj šta daš, pa makar i mas'an jogurt... :D (Do pre neki dan krkala 3,2 i 2,8. :oops: )

Fora za večeru je samo u tome da bude što manje šećera/skroba, tako da ti je super kombinacija ako možeš da izdržiš noć na siru i ajvaru. (Ja bih mogla... al' na kilo sira... ovčijeg ili kozjeg, tako nešto.)
  • BeogradjankaONLINE
    Amater
    Amater

Secera nece biti .. a hleb ne znam u sta da racunam? (crni)

Mislila sam da jedem uz sir i ajvar parche .. ali ako ne moze nema problema.
  • dudank
    Profesionalac
    Profesionalac

Hleb je isto skrob, složen ugljenohidrat, i već tokom žvakanja počinje delimično da se razgrađuje u šećer. Ono, jeste da ubacim ponekad malo dvopeka, ali se maksimalno trudim da ga nema uveče. A da pojedeš hleb i ajvar malo ranije, kao užinu, pa da večeru krunišeš npr. sirom i salatom?
  • BeogradjankaONLINE
    Amater
    Amater

hehe, joj, Dudo .. pa ja sam rucala pre 5 minuta .. jogurt i tanjir predivne corbe, koja mi je legla kao melem na ranu :D

Sad idem do trznjaka, pa cu tek oko 9 da pravim ajvar .. a i paprike ce fino da se ohlade do tada, da ih lako oljustim .. znachi, moja vecera ce biti oko 23 .. ali bice bez hleba! Uzecu vise Ella sira .. (izes sir sa 0 % mm, al` kad se smulja sa ajvarom bice ok)
  • dudank
    Profesionalac
    Profesionalac

Beo, ako pročitaš ovaj post, zaboravi ga odmah... please... večeras svesno BRRRRRLJAM!!! :headbang:

Muž pristavio špagete da me obraduje... moje omiljene (junetina, paradajz, luk crni em beli, biber, matičnjak, origano, cimet)... :oops: ...i sreća te sam danas samo doručkovala i ručala, ukupno nekih 200 kalorija u tom delu dana, tako da sad imam fore! :013:

Da se ogradim, ove su prilično umerene, oko 470 kalorija po velikoj porciji (toliko mi ima i šnicla :neznalica: ). Smotaću ih sad ranije, i za dopunsku večericu u devet - pola deset ostaje mi još fore... iha! :)
  • Liki
    Amater
    Amater
    Pridružio se: pre 15 godine

od Liki » pre 15 godine

Svaka ti čast Dudo, kako tako lepo klopaš :09: a tako si mršavko...koju FA praktikuješ?
    http://ljiljaprica.blogspot.com
  • dudank
    Profesionalac
    Profesionalac

Nemam nikakvu osim 2-3 brze "znojave" šetnje nedeljno, veći deo dana presedim za kompjuterom, ali sedim doslovno u joga pozama i usput se istežem (to moram zbog kičme i kukova, nisam ovo rekla šaljivo), i kad god mogu, usput uradim neku vežbicu razgibavanja-zatezanja (struk, gooza). U stvari unosim kalorija približno isto koliko i svi ovde (1300 dnevno), samo su drugačije raspoređene. :)
Odgovori 9033 postova