Jest, to je ta... trun nečeg suvog seckanog, crni luk i mlevena junetina proprženi, skuvan kiseli kupus isečen na rezance, biber i kleka, i nezaobilazni zemljani đuveč. U stvari u kuvaru piše "lovački kupus", to sam relativno nedavno videla, ali ja je oduvek zovem lovačka sarma... slađe mi.

E, a prokeljčiće nisam ni ja toliko obožavala dok nisam krenula da ih pržim - probarim, ocedim, ako su krupniji, isečem ih na polovine, pa ih kratko bacim na malo maslinovog ulja i belog luka, posle začinim morskom solju i limunom, i mogu ti reći da su vrlo fajn.
Danas još 300 g manje (sad je 53,1). Ako se neko pita zašto sam lokala ovoliko mleka, nije nikakvo dokazivanje one teorije koju sam pominjala kod Lece, nego me je drmao PMS.

Užasno mi se pilo, a bolje mleko nego 'leba i kolači, ali na kraju sam nešto sračunala, pa to i nisu neke bitne kalorije, jedna čaša ima 150 kcal, a zasiti me kao da sam ne znam šta pojela. Zato neću da ga kratim dokle god vaga ide naniže. Zasad samo odlaze viškovi vode, ali i to je mnogo lep osećaj.

Juče ne izađoh u šetnju, na kraju nisam imala hrabrosti da sama petljam s kosom, a ne ide mi se nikud dok sam ovako dronjava

, baš mi odjedanput kosa izgleda grozno. Bez veze mi je propao dan, koncentracija mi je bila nula, nisam mogla mnogo ni da radim, ali sinoć se konačno otelih nakon ovog kratkog i burnog PMS-a, pa će valjda danas biti bolji dan.

Da se utešim, naručila sam nova sočiva, tj. s novom dioptrijom, pa ne mogu da dočekam da mi stignu... ispostavilo se sad na poslednjem pregledu da sam poslednjih ne znam ni ja koliko godina nosila pogrešnu dioptriju sočiva

, sreća pa ih već poodavno koristim samo za paradu, lakše mi je s naočarima, ali nije ni čudo što mi je lakše s naočarima kad su mi za sočiva odredili duplo jaču dioptriju nego što mi treba, -4 umesto -2. A ja tuka mislila da mi ne prijaju zato što sam se vratila na kombinaciju s naočarima.

Ne mogu da verujem da su toliko omanuli... ali jesu.
Klopa danas ide sa zakašnjenjem jer smo svi ustali užasno kasno, i ne znamo šta jedemo, ali obroci ostaju uklopljeni u satnicu, samo pomereni:
D: 2 mandarine
U: jogurt
R: tikvice nagusto (malo crnog luka prodinstanog na maslu, kuvane tikvice, malo mleka, pa sve blendirano), kriška masnijeg sira 100 g
U: salata od rotkve i kis. mleka, 1 parče hleba
V: ostatak tikvica, šnicla (verovatno juneća), 1 parče hleba, mleko (ovo će ići podeljeno na dva dela)