Odgovori 9033 postova
Puževska dijeta (slike str. 3, 78)
  • lasata
    Urednik
    Urednik
    Pridružio se: pre 17 godine

Re: Puževska dijeta (slike str. 3, 78)

od lasata » pre 13 godine

Ove godine su i nektarine bile sjajne... Bas su pucale kad ih zagrizes... :)
    "...i svaki put kad budeš komadić sebe dao i svoje snove svetu po vetrovima slao, ličiće jutro na tebe više nego na druge..." Mika Antić
  • dudank
    Profesionalac
    Profesionalac
    Pridružio se: pre 16 godine

od dudank » pre 13 godine

Jao, jesu, stvarno su bile božanstvene. :) I njih sam htela da probam u tegle pa zaboravila. :29: Mada sam im se dovoljno i letos osvetila... :16: Meni je to voće iz tegle super deci za u sladoled ili s nekim laganim domaćim kremićem ili sa šnenoklama... bolje im je da krkaju to nego klasične kolače.
  • dudank
    Profesionalac
    Profesionalac

Još dvestotinak grama manje :) , a juče sam bašššš lepo ručkala, plus polako ulazim u PMS. Predivno ide čim nema brljkanja, a više se uopšte ne javlja glad u nedoba :skakutalo: , neverovatno, ali svega dva dana stare pravilne satnice i skroz mi se uljudio želudac. Nisam očekivala tako brzo. Danas planiram bar malo šetnje, što kaže Ana, ubi sedenje pred kompjuterom, a ovih dana nisam imala čak ni nekih kućnih poslova. Taman da obnovim zalihe zdravih dodataka, tipa polena, kvasca, lana itd., detetu neka čuda za likovno, bio je u planu i frizeraj, ali mi zbog nečeg danas ne radi frizerka, pa razmišljam da sama nešto izvedem s kosom, što će takođe da se računa u FA jer ću morati da balansiram nad kadom. :D Ali ovo poslednje nije izvesno, moram dobro da procenim svoje sposobnosti jer ne pamtim kad sam to poslednji put radila.

D: 2 mandarine
    U: jogurt
    R: opet prokeljčići (normalna veća porcija), kriška sira do 100 g
    U: parče hleba premazanog domaćim kečapom od paprike (bez skroba i aditiva), 450 ml mleka
    V1: manji tanjir lovačke sarme (ostaci prekjučerašnje), 1 parče hleba (17 g)
    V2: još tanjirić sarme, čaša mleka
    Poslednja izmena od dudank u 19 Nov 2011, 01:54, izmenjeno 2 puta ukupno.
  • mirkaa
    Amater
    Amater
    Pridružio se: pre 14 godine

od mirkaa » pre 13 godine

:013: Uhvatila ritam :headbang:
  • Tija
    Amater
    Amater

od Tija » pre 13 godine

Duda svaka cast! :) minus po minus!! Disciplina je cudo

Drago mi je da vidim i da si bilje volje :009:

Dopala ti se boja moje haljine, ovo je druga plava (mada ona ide na neko zeleno..) koju obozavam
    http://www.monsoon.co.uk/cobalt-charlot ... menjackets
    A ovakav model cu nositi sledece godine! :D i jedva cekam, znam da mogu to da postignem (ne bas da budem toliko mrsava, ali dovoljno zgodna da nosim strukirani kaput)...

:009: molim te nemoj da poremetis opet ritam obroka i sadrzaj, divno je kada se vidi da si zadovoljna :)
  • dudank
    Profesionalac
    Profesionalac

E pa ti si rešila da mi danas staješ na muku :16: , obožavam takve kapute, ali u njima izgledam kao crkveno zvono... mislim, 159 visine... zato ćeš ih nositi ti u slast! :skakutalo:
  • Tija
    Amater
    Amater

od Tija » pre 13 godine

Oooo (pljus ja sebe po čelu) nisam mislila da cu ti stati na muku :D izvini :009:
  • dudank
    Profesionalac
    Profesionalac

Šalim se, ja sam presrećna kad vidim da nekom drugom lepo stoji neka odeća o kojoj ja maštam... kad se stanjiš skroz, obavezno da častiš sebe nekim takvim kaputićem, baš ide uz tebe. :skakutalo:
  • boki 66
    Amater
    Amater

od boki 66 » pre 13 godine

Dudice bravo sto si se uobrocila. bravo za minus 200gr :) ,prokelj nevolim, bas mi neide, a lovacka sarma sta to bese, ona kad slazes red mesa red kupusa ,ne uvijas?
    Ko se bori, taj može i izgubiti, ali ko se ne bori, taj je već izgubio. (Bertold Breht)
  • dudank
    Profesionalac
    Profesionalac

Jest, to je ta... trun nečeg suvog seckanog, crni luk i mlevena junetina proprženi, skuvan kiseli kupus isečen na rezance, biber i kleka, i nezaobilazni zemljani đuveč. U stvari u kuvaru piše "lovački kupus", to sam relativno nedavno videla, ali ja je oduvek zovem lovačka sarma... slađe mi. :zuba: E, a prokeljčiće nisam ni ja toliko obožavala dok nisam krenula da ih pržim - probarim, ocedim, ako su krupniji, isečem ih na polovine, pa ih kratko bacim na malo maslinovog ulja i belog luka, posle začinim morskom solju i limunom, i mogu ti reći da su vrlo fajn.

Danas još 300 g manje (sad je 53,1). Ako se neko pita zašto sam lokala ovoliko mleka, nije nikakvo dokazivanje one teorije koju sam pominjala kod Lece, nego me je drmao PMS. :16: Užasno mi se pilo, a bolje mleko nego 'leba i kolači, ali na kraju sam nešto sračunala, pa to i nisu neke bitne kalorije, jedna čaša ima 150 kcal, a zasiti me kao da sam ne znam šta pojela. Zato neću da ga kratim dokle god vaga ide naniže. Zasad samo odlaze viškovi vode, ali i to je mnogo lep osećaj. :)

Juče ne izađoh u šetnju, na kraju nisam imala hrabrosti da sama petljam s kosom, a ne ide mi se nikud dok sam ovako dronjava :( , baš mi odjedanput kosa izgleda grozno. Bez veze mi je propao dan, koncentracija mi je bila nula, nisam mogla mnogo ni da radim, ali sinoć se konačno otelih nakon ovog kratkog i burnog PMS-a, pa će valjda danas biti bolji dan. :) Da se utešim, naručila sam nova sočiva, tj. s novom dioptrijom, pa ne mogu da dočekam da mi stignu... ispostavilo se sad na poslednjem pregledu da sam poslednjih ne znam ni ja koliko godina nosila pogrešnu dioptriju sočiva :x , sreća pa ih već poodavno koristim samo za paradu, lakše mi je s naočarima, ali nije ni čudo što mi je lakše s naočarima kad su mi za sočiva odredili duplo jaču dioptriju nego što mi treba, -4 umesto -2. A ja tuka mislila da mi ne prijaju zato što sam se vratila na kombinaciju s naočarima. :zid: Ne mogu da verujem da su toliko omanuli... ali jesu.

Klopa danas ide sa zakašnjenjem jer smo svi ustali užasno kasno, i ne znamo šta jedemo, ali obroci ostaju uklopljeni u satnicu, samo pomereni:

D: 2 mandarine
    U: jogurt
    R: tikvice nagusto (malo crnog luka prodinstanog na maslu, kuvane tikvice, malo mleka, pa sve blendirano), kriška masnijeg sira 100 g
    U: salata od rotkve i kis. mleka, 1 parče hleba
    V: ostatak tikvica, šnicla (verovatno juneća), 1 parče hleba, mleko (ovo će ići podeljeno na dva dela)
    Poslednja izmena od dudank u 19 Nov 2011, 16:37, izmenjeno 1 put ukupno.
  • mirkaa
    Amater
    Amater

Bas me cudi sto nisi nosila ta sociva :wink: E upravo sam otkrila bitnu razliku izmedju mene i tebe, moja dioptrija je u plusu :16: A novi stari rezim ti izgleda odgovara, ovim tempom za dan-dva moci ces da se hvalis da si kao na tikeru, kao neki :009:
  • dudank
    Profesionalac
    Profesionalac

Daleko je tiker. :cry: Danas sam se parkirala s težnom na istom mestu, nisam naduvena, znači da mi je dobra bila procena 53 kg. Sad bi trebalo da budem preciznija s kalorijama (1400) i da vratim VK dane, pa će konačno to da liči na dijetu i da ide po nekim pravilima. :NN04: Jedino nepropisno što privremeno zadržavam jeste dvopek uveče umesto pre podne, sad mi je važnije da sprečim noćne napade gladi, molim za razumevanje.

Uzgred, noćas sam sanjala da sam se ofarbala u najdrečavije zeleno... mislim da mi definitivno treba neka promena u životu. :16:

D: 2 kivija - oko 120
    U: čaša jogurta - 120
    R: barene tikvice (slično kao juče), masniji sir 100 g - oko 300
    U: dvopek s nekim povrćnim prelivom (iz veštičje tegle :) ), čaša mleka - oko 200
    V: juneća šnicla 200 g, salata, čaša mleka, 2 dvopeka - oko 590

Ukupno 1330, pa ću videti šta još mogu da dodam za 70, neću da mi propadnu. :-P
  • AnaV
    Profesionalac
    Profesionalac
    Pridružio se: pre 15 godine

od AnaV » pre 13 godine

Sočiva i treba da kombinuješ sa naočarima. Ako je greška u dioptriji onda je stvarno strašno, ali i kod mene je razlika u dioptriji. Naočare za stalno nošenje su za 2 manja dioptrija od ovih za čitanje, a za rad ispred kompjutera je manja od onih za čitanje. Troje naoćara i tri dioptrije. Proveri ti to, ali ne kod nekih optičara, već kod dr-a.
  • mirkaa
    Amater
    Amater

[/quote]... pa će konačno to da liči na dijetu i da ide po nekim pravilima. ...[/quote]
    E ova ti je dobra. Ja vrlo cesto pomislim da moja ishrana (uglavnom dobra i kaloricna), uopste ne lici na dijetu... A opet s druge strane odrekla sam se skroz nekih namjernica... :) Izgleda taman za odrzavanje. Stvarno ne mogu da se patim gladna, jer bih onda sigurno odustala. Zima je, pa zadovoljna cu biti i stagnacijom. :009:
  • mirjanab
    Amater
    Amater

od mirjanab » pre 13 godine

To što si sanjala sebe drečavo zelenu :shock: , je zbog novih sočiva ili zbog toga što ti organizam traži više zeleniša u jelovnicima,ili si pozelenela od dijete,pa ti stvarno treba promena :o .Mila moja dudo,sada smo na istoj kilaži.Mirka nas šije za celo kilo,pa neka Bosanci prednjače.I logično je da sam ja Vojvođanska gurmanka na zadnjem mestu :-P ."Al` se nekada dobro jelo baš.............",ma jede se i dalje dobro (ko ima i ko može :evil: ).U Vojvodini se uvek dobro jelo,onako masno i sa puno testa u vidu štrudli i raznih pita......E,sada ja sam izuzetak,jer neVolem masno,sad ,štrudla sa makom i oraJima,moRe sine,moRe.........nećem da odbijem,bar nisam nikada do pre četiri godine :bas_tuzan: .Ma nemogu više pužu moj da mislim na Ranu,crću draga :placljivko: .Budi ti nama na brojanju i vrati VK dane,pa će duda očas posla da bidne na 50kg.,stim da nebrljaviš :x .Voli te tvoj drug :009: .
Odgovori 9033 postova