Odgovori 9033 postova
Puževska dijeta (slike str. 3, 78)
  • dudank
    Profesionalac
    Profesionalac
    Pridružio se: pre 16 godine

Re: Puževska dijeta (slike str. 3, 78)

od dudank » pre 13 godine

ZavrUšila. :NN04: Ti i Mica se bar razumete ta nikotinska noćna trovanja i rad do ujutru, mada sam se ja sumosala, i umesto 50 dnevno sad u najgorim danima/noćima popušim 36. U stvari sam dobro noćas prošla, ne uhvatih se nijednom za pivo, hahah... :)

I sad raduckam, a iza leđa mi se kuva džem od šipka, cela kuća miriše. :)
  • boki 66
    Amater
    Amater
    Pridružio se: pre 14 godine

od boki 66 » pre 13 godine

Vidi ti njih , nikotinske ovisnice ccc nisam to znala, kad se hvatamo u kostac sa tim porokom :evil:
    Ko se bori, taj može i izgubiti, ali ko se ne bori, taj je već izgubio. (Bertold Breht)
  • Leca
    Amater
    Amater

od Leca » pre 13 godine

Nikad nisam kapirala tu naviku. Za mene, to je kao da uzmes novcanicu, zapalis je i onda udises otrovna isparenja...besmisleno. To mora da se batali. :)
  • dudank
    Profesionalac
    Profesionalac

Leco, pa tako je isto i sa hranom... i sa odećom... i sa kućom... nameštajem... čitavog života neprestano dajemo silne pare za mnoge stvari koje nam nisu nužne. :) Neko voli da ima kuću na sprat, a ja volim da mi postave spomen-ploču na moj kafić i kiosk s cigaretama. :D (A mogli bi i Bugari da se pruže makar s plaketom.) Kakve pare... pa pare i jesu za spaljivanje. :)

Boki, donekle je porađeno na tome, smanjila sam puševinu za oko 30%. Kad budem (nekad) osetila da mogu, smanjiću još, to mi jeste želja, ali ne bih ih batalila ni u ludilu. One idu uz mene... ja idem uz njih... nećemo to da kvarimo. :)
  • mica66
    Amater
    Amater

od mica66 » pre 13 godine

jipi-ja-je ! eto nama nase himne !
    sto me ovaj ticker nervira, stalno mi nabacuje da mi je idealna 55kg !
    ovo nam je staro stanje - dok nam je Djolence bio veseo. a onda smo zavrsili sa veseljem ...
  • mirkaa
    Amater
    Amater

od mirkaa » pre 13 godine

Duda, apsolutno se slazem s tobom... i da treba biti umjeren. Svjesna da je to ruzna navika i da kosta, ali, avaj, pa ljudi bacaju pare na razne stvari, sve je stvar izbora. A s druge strane, to jeste otrov, ali smatram da to nije najotrovnije sto unesemo u organizam. Dajemo djeci bombone, i razne gluposti koje su sadrzane od boja, zaskladjivaca i konzervanasa, sto je sigurna sam, mnogo otrovnije... samo se o tome ne prica dovoljno.
  • dudank
    Profesionalac
    Profesionalac

Mico, ako hoćeš, mogu ja to i u stihove da pretočim... :D

Upravo to, Mirka, super si formulisala. :) Moja dobra prijateljica grdi me često za cigarete (čime mi samo izazove želju da zapalim dve odjednom :16: ), a ona ne može već godinama da se skine sa koka-kole zero, iako joj aspartam najdirektnije škodi zdravlju (ima gadan artritis). I šta je tu sad gori otrov, pitam se ja... ali dobro, svako bira svoj otrov, isto kao i na šta će da baca pare. Ja nikad ne bih popila koka-kolu. :)

Danas vaga ubi, ali tešim se da je kriva rotkva... nisam normalna koliko sam sinoć rotkve pojela, ne znam šta to ima u njoj što stvara zavisnost, ali ja s njom ne umem da stanem. Na kraju je mm izneo na terasu jer se uplašio da mi ne pozli (što mi se i desilo jednom u trudnoći s rotkvom). Juče me je prešao jer je kupio neki roštilj, koji se meni ič nije svideo, ali kao hajde da ne spremam sebi posebno... nije mi prijao. I inače nisam fan roštilja osim klasične pljeskavice u lepinji, ali tu je onaj lepši deo lepinja. :16: Tako da sam danas vrlo raspoložena za neku laganiju varijantu hrane, samo još da smislim šta.

D: dvopek i jogurt
    R: 2 dvopeka, oko 150 g mesa, salata (rotkva sa nekoliko kašika kis. mleka), čaša mleka :prasence:
    U: voće - ipak 2 mandarine
    V1: 2 dvopeka, rotkva s kiselim mlekom (mnogo)
    V2: ruska salata (ne znam količinu, bila je "proba")
    Poslednja izmena od dudank u 10 Nov 2011, 13:57, izmenjeno 2 puta ukupno.
  • mirjanab
    Amater
    Amater

od mirjanab » pre 13 godine

E drugo,jelovnik ti je vrlo šarolik,daj molimte recept iz današnjeg ručka i večere :16: .Ma nemam komentara ,baš si utanjila,to zbog brljanja od ranije :-P .Mislim da će ti se ovim bogatim jelovnikom ubrzati i metabolizam :zuba: .Dosta ludiranja,ta mi smo ozbiljne žene u najboljim godinama :-P ,pa da pređemo na cigare :wink: .Da li treba bivši ovisnik da kaže nešto :shock: .Samo jedno ću reći,molim se za sve vas da se rešite tog otrova.Koje pare,ma ja sve što zaradim potrošim,nevolim pare,one su zlo i nikad ih nisam žalila,ali kod svake zavisnosti je u pitanju zdravlje.Kada čovek to shvati i krene u borbu protiv zla,treba mnogo snage i volje.Teško je.Ja sam ovisnik o šećeru(to i vrabci znaju :( ),i jako mi je teško.Cigare nisam ni sanjala da pušim,što obično svi bivši pušači sanjaju,ma sada mi smetaju,ali cuker.....Molim Boga da počne da mi smeta telu,e valjda ću se tada spasiti.Ja da nejedem voće,odlepitus bi bila 100%.Zamislite moj san kada nebudem uzimala šećer,ja u torti na pet spratova :o .Zato objavimo rat zavisnsti :x .
  • mirkaa
    Amater
    Amater

od mirkaa » pre 13 godine

D: dvopek i jogurt
    R: ??????
    U: voće (videću da li će biti kruške ili grožđe)
    V: ??

je li ovo jelovnik za uzurbano skidanje kilograma? da ga se i ja pridrzavam :)
    Zavisnik je zavisnik :17: Ma ja ne zelim da ne zavisim :D
  • boki 66
    Amater
    Amater

Kad te komsinica proziva ti bi ovako Slika :16: Treba jaka volja i zelja da se ostavi taj porok kao i za sve ostale poroke.Mm nema ni volju ni zelju tako da sam digla ruke od ubedjivanja.
    Ko se bori, taj može i izgubiti, ali ko se ne bori, taj je već izgubio. (Bertold Breht)
  • dudank
    Profesionalac
    Profesionalac

Izvinjavam se zbog zbunjujućeg jelovnika :16: , stvar je samo u tome što još nisam smislila šta jedem. U stvari, već je vreme za ručak, a ja još nisam gladna. Rotkva čuda čini. :D

Boki, samo za tebe. :headbang: http://www.youtube.com/watch?v=nx1SdE4dQ4Y
  • boki 66
    Amater
    Amater

• dudank
    Profesionalac
    Profesionalac

Au, Boki, ala ubode. :cry: Ceo taj album, u stvari... uf, sad me vučeš da ti ispričam nešto u vezi s time, ali to mora na pp. :) (Za ostale - nemam ništa s Harijem :16: , nego je posredi nešto što mogu da razumeju samo njegovi fanovi.)
  • mirjanab
    Amater
    Amater

od mirjanab » pre 13 godine

Ma vidi ti zavisnica :007: .Ja mislim da mi trebamo otvoriti "Zavisnički forum" 8) .Kuku,te zavisnik o jelu,o piću ,o cigarama ,o šećeru i na kraju o Hariju :o .Nemogu da verujem,koja više seče vene.Ma ljubim vas obe i daj večeru za juče na svetlo mlagovitog dana,a i ono prase na kraju ručka ,molim objasni.Nisi valjda jela i prasetinu :shock: . :009: te drug.
  • dudank
    Profesionalac
    Profesionalac

Bilo me sinoć sramota da upišem. :16: Prase je zbog onolike rotkve :prasence: , pa ti pogodi šta sam večerala. (A sad haj'mo svi... ROOT-KVUUUU!) Kao vrhunac, probali smo rusku salatu da li je slana, kisela itd... i to nismo baš malo probali. Upisaću da se ne kaže da vodim dvostruki tajni život :16: , a tek sledi borba jer večeras dolazi veliko dete i tri dana će ga majka nutkati hranom. U međuvremenu treba da skoknem do doce, kasnije po podne, da vidimo kakvu će presudu da mi izrekne. :cry:

Neću da upisujem zasad, biće samo nekoliko mandarinica do doce, a posle ću videti kako i šta jedem, zavisno od toga da li ću s pregleda doći srećna ili tužna. :D
Odgovori 9033 postova