Odgovori 9033 postova
Puževska dijeta (slike str. 3, 78)
  • dudank
    Profesionalac
    Profesionalac
    Pridružio se: pre 16 godine

Re: Puževska dijeta (slike str. 3)

od dudank » pre 15 godine

Hvala svima na podršci, jer mi mnogo, mnogo znači! :) Sinoć sam malo pretresla šta mi se sve popravilo u zdravstenom pogledu, i ne mogu da opišem koliko sam zahvalna što ovo mesto postoji. :)

Danas bi jelovnik trebalo da bude nešto ovako (doručak odrađen):

D: nektarina
    R: čorba od zelene boranije
    U/V: roštilj, paradajz salata, urnebes

I verovatno će uz večeru biti limun i so - šta da se radi, rođendan je. :neznalica:
  • lasata
    Urednik
    Urednik
    Pridružio se: pre 17 godine

od lasata » pre 15 godine

Sinoć sam malo pretresla šta mi se sve popravilo u zdravstenom pogledu, i ne mogu da opišem koliko sam zahvalna što ovo mesto postoji. :)

E pa ovo je stvarno nesto lepo... :)
    "...i svaki put kad budeš komadić sebe dao i svoje snove svetu po vetrovima slao, ličiće jutro na tebe više nego na druge..." Mika Antić
  • BeogradjankaONLINE
    Amater
    Amater

od BeogradjankaONLINE » pre 15 godine

i ne mogu da opišem koliko sam zahvalna što ovo mesto postoji. :)

Istina ... retko dobar forum gde se uz caskanje vide i neki rezultati i nije puko mlacenje prazne slame, kao na obicnim forumima :)

Mnoge su koristi koje dobijamo od foruma .. recepti, dijeta, caskanje, edukacija, ne gleda covek samo svoju muku vec obrati paznju i na tudju .. delimo i dobro i zlo, stono kazu :)
  • Bobili
    Amater
    Amater
    Pridružio se: pre 17 godine

od Bobili » pre 15 godine

Da te vratim na prvu stranu i pravo pitam :D
    Može li čorbica da se sprema dan prije nego ću je konzumirati? :?
    :009:
    Volim te ne zbog toga sta si ti, vec zbog toga sta sam ja kad sam pored tebe...
    ...Que yo siempre la adoré Y que nunca la olvidé,Que mi vida es un desierto, y muero yo de sed
    Y dígale también Que sólo junto a ella puedo respirar...
  • dudank
    Profesionalac
    Profesionalac

Ma šta joj fali, bitno da je ukusna. ;) Više se vitamina izgubi kuvanjem nego stajanjem u frižideru, tako da šta preživi - preživelo je. :)

Upravo se i ja pitam koju da pristavim, ustala sam vrlo kasno zbog sinoćnjeg slavlja i još ne mogu da dođem k sebi. :17: Nisam nešto posebno jela, jedan veći ražnjić i malo goveđe pršute i sira, uz urnebes salatu i vrlo malo pića, jedino što mi u nekom trenutku došlo da smažem parče somuna onako klot, pa sam to i uradila, ali somun jeste bio fenomenalan, tako da se danas (što rekla Lass) nimalo ne kajem. :) A vaga mi je brlj-friendly, danas pokazuje neku super težinu. :D Sve u svemu, lepo iznenađenje, to što je čak i moj glupi želudac naučio da stane kad je sit čak i kad su iskušenja na sve strane, uopšte nisam morala da se uzdržavam, jednostavno sam jela koliko mi je prijalo i to je bilo to. :) Bar za mene je to još jedna velika motivacija, podsetnik da neću morati da se osećam lišenom svega ukusnog (ili ne daj bože da gladujem) da bih zadržala kilažu.

Znači, danas:

D: 2 smokve
    R: supa od pečuraka s mlekom
    U: 6 smokava
    V: goveđa šnicla, salata

Eto, bila sam lenja pa sam iskopala kesicu gotove supe. :roll: Dešava se... :D

Edit*: smokvama nisam mogla da odolim... nisu baš bile u planu. :cry:
  • tratinčica
    Amater
    Amater

od tratinčica » pre 15 godine

Ova šnicla za večeru ,uopšte, nije loša ideja. Nema šanse da mnogo ogladniš i pojedeš nešto "nekalorično" tipa ....eurokrem. Ja se nešto trudim da imam lake večere, pa me 'vataju gladovi i svašta mi pada na pamet.....i pod ruku ...i ......
  • dudank
    Profesionalac
    Profesionalac

Ta šnicla za večeru je vrlo tendenciozno uvedena, iz razloga koje si pomenula. :D Nekad šnicla, nekad meso iz supe... ali nema gladova. ;) Meni je noćno nekalorično iskušenje obično... dvopek u neograničenim količinama. Tj. bio je, dok nisam pomerila meso za uveče, sad više ne mrvim i ne vruskam noću po krevetu (i mogu ti reći da je moj muž vrlo srećan zbog toga :D ).

Sad moram malo da se požalim, sinoć imala žešći napad žuči posle milion godina, ne znam šta je moglo da ga isprovocira, manj ako nisu one nesrećne smokve, nešto se prisećam da su mi jednom davno isto tako presele. :neznalica: Pa mi danas baš i nije do jela, prijalo bi mi da bar pola dana provedem na čaju i limunadi. Dušu sam svoju ispovraćala. :cry: A vaga, NARAVNO, krajnje uredno pokazuje kilo više. :D Tako da, elem, jelovnik pišem kasnije... ako ga bude. (Tj. biće makar večera.)
  • mvera
    Amater
    Amater

od mvera » pre 15 godine

Brinem za tebe, od kada imas problema sa zuci?
    Ako su smokve isprovocirale mozda znaci da je do sada bila u mirovanju, bolje proveri sa lekarom.
  • dudank
    Profesionalac
    Profesionalac

Od prve trudnoće, znači kad sam imala 21 godinu ili malo jače. Držim ja to prilično lepo pod kontrolom, pošto su mi i mama i obe tetke operisale žuč, pa računam da je bolje da pazim šta jedem nego da nadrljam kao one, ali nekad me ipak iznenadi. Evo sad nisam imala problema dobrih 8 meseci, skoro da sam zaboravila kako boli. Ništa, nećemo više ni smokve, one su mi glavni osumnjičeni za juče. :)
  • BeogradjankaONLINE
    Amater
    Amater

Bas mi je zao :(

E a to sa vagom je upish .. kod mene je isto bilo vishe posle dva vitaminska dana - al` zato evo minusa posle proteinskog .. tako da, stici ce tebi minus i zbog povracanja i zbog tvoje dijetalne ishrane ... samo da prebolis napad zuchi, to je sad najbitnije!
  • dudank
    Profesionalac
    Profesionalac

Ima još veći upish, Beo, samo ne znam da li da se :D ili da se :x - terala malopre čo'eka da stane i on, reko' možda riknula vaga, kad ono njemu pokazuje skoro kilo manje. :crybaby: Mislim, stvarno... :D
  • tratinčica
    Amater
    Amater

od tratinčica » pre 15 godine

Možda je od tvojih čorbica, nekad treba vremena da se izbaci voda. Vidim da te i žuč zeza, pa sve to može malo da remeti promet materija. Baš bi zbog povraćanja trebalo da bude kontra, ali u medicini 1+1 nije jednako 2, pa će se , što kaže Bg, sve to kasnije odraziti na vagu.
  • dudank
    Profesionalac
    Profesionalac

Pa jest, sinoć sam se nalila tečnosti kao omanja krava, ništa to nije nenormalno, samo nije LEPO ni KULTURNO da moj čovek ima kilo manje a ja kilo više. A još i ne drži dijetu, ne znam kako uspeva. Skinuo zimus i proletos 10 kila "onako". :(

Evo sad sam pristavila zeleno čajče da properem organizam, a posle bih mogla da častim bubrege jednom ivom. :) Ili pivom, lepo se rimuje... :16: (Mogu misliti što bi leglo pivo u podne na prazan želudac. :headbang: Ipak će biti iva.)

Edit*: Samo da prijavim da je trava iva odradila svoje, evo kalirala sam skoro kilo... :D A mogu konačno da upišem i današnji jelovnik (u kome začudo nema čorbice, ali posle ovolikog čaja nema gde ni da stane):

D, R: ništa, tj. čajevi (zeleni i iva)
    U: tanak komad hleba sa sirom i ajvarom
    V: juneća pljeskavica, salata

Edit*: Pametnica zamenila juneću pljeskavicu svinjskim ćevapima, mrzelo me da spremam... Sad mi želudac poigrava u nosu. :cry:
  • dudank
    Profesionalac
    Profesionalac

Da se prijavim za danas... Vaga kaže 51, taj deo je OK, samo što nije trebalo ćevape na iziritiran želudac, noćas mi je baš bilo muka. :cry: Zato ću malo da poslušam šta mi organizam traži, samo da bude oko 1400 cal, a jelovnik dopisujem u toku dana.

D: čaša piva (ispalo neplanirano :neznalica: )
    R: čorbica od boranije
    U: isto kao ručak
    V: nekoliko kriški (oko 200 g) domaćeg dvopeka s pindžurom*

* Pošto sam primetila da nazivi i sastav nekih jela variraju od kraja do kraja, samo da napomenem: ovo moje čudo je namaz/salata od pečenih slatkih i ljutih paprika i pečenog paradajza, začinjeno sa malo sirćeta, soli, belog luka i crnog vina, bez konzervansa, šećera ili ulja.
    Poslednja izmena od dudank u 11 Sep 2009, 20:06, izmenjeno 1 put ukupno.
  • BeogradjankaONLINE
    Amater
    Amater

Au, bre, ala te poterao maler .. :(
Odgovori 9033 postova