Drage moje

, hvala vam što ste tu, danas se vraćam u normalu, sad mogu malo podrobnije. Juče smo doživeli nešto vrlo neprijatno i mnogo sam se potresla, zato sinoć nisam imala volje da pišem. Neću ni sad da dužim, preksinoć je maca uprkos improvizovanoj barikadi preskočila kod komšinice i nije se vratila, a juče je nađena sva izubijana i ranjava (kukala ispred zgrade i čekala nas da se pojavimo), tako da osnovano sumnjamo da ju je ova u najboljem slučaju isterala iako je znala da će moje dete zbog toga da svisne, a u najgorem bacila ili gurnula s terase, što uopšte nije isključeno jer ne znam kako bi drugačije mačka polomila pola kandži sem ako se nije u padu kačila za terase. Maca se oporavlja, a komšinica odbija da se pojavi. Zgroženi smo, a u svakom slučaju danas-sutra krećemo da pravimo komarnik jer zbog novog zakona nažalost ne možemo da udarimo zid s bodljikavom žicom između terasa. ZNAM da nije u redu da naš ljubimac preskače na tuđu terasu, i rado bih platila pet kazni za to i izvinila se od srca, ali za okrutnost nema opravdanja.
Ne mogu da se izmerim jer je na vagi crkla baterija, ali sam makar uspela da se okupam sinoć, a to je verovatno bilo već pola kila manje, kad sam sprala prašinu.

Sledećeg vikenda ide mm da lepi tapete i udara lajsne, i s time završavamo do proleća... mnogo lep prostor i nije mi žao što smo uložili toliko truda, a bogme i para. Detetu su pristali da ubrzaju proces za ličnu kartu

, tako da će verovatno moći da preda za stipendiju, to će nam svima biti dodatna olakšica. I ništa drugo nemam pametno da kažem... da upišem klopu pa da zaređam malo po dnevnicima.
D: prespavala
R: 2 punjene paprike (male su), čaša ajrana, salata
U: 2 breskve
V: opet ću karfiolsku poparu, mnogo mi se jede
+ mali brlj - dodala 2 dvopeka, parče pilećih prsa oko 100 g i 2 čaše mleka