Odgovori 9033 postova
Puževska dijeta (slike str. 3, 78)
  • mirjanab
    Amater
    Amater
    Pridružio se: pre 14 godine

Re: Puževska dijeta (slike str. 3, 78)

od mirjanab » pre 13 godine

Ovakav recept za kečap ,još nisam od nikoga čula :005: .Ima ih raznih :) .Mi malo koristimo kečap :neznalica: ,pa po potrebi kupujem,ali zato kuvani paradajiz ,hektolitre trošimo :wink: .Nadam se da je došla H2O,pa da dođete svi sebi.Nama su menjali gasni regulator nešto pred prošli vikend,pa nisu dobro napravili,a mi koristimo toplu vodu preko gasa.Ceo vikend nismo imali tolu vodu.Ćera bila kod bake te dane,a mm i ja se kupali u komšiluku,a umivali hladnom vodom.Ništa nam nije bilo bolje ta dva dana nego sineku u bolnici :o .Ma strašno ,bez tople vode,a ne bez vode cele dane :shock: .Nadam se da se rana primirila i da će se ipak sve dobro završiti :007: .Voli te druga i verujem da su te dužnici bar obradovaliSlika.Slika
  • lenka debelka
    Početnik
    Početnik

od lenka debelka » pre 13 godine

E moja Dud, ti sa tom tvojom nogom nikad mira :( nadam se da ide na bolje. Dobar ti taj recepis za kecap, moja mama je sad skoro pravila od paradajza, paprika i jabuka, svi su odusevljeni sem mene, meni je prezacinjen. Ja vise ljubim obican kuvani paradajz.
    nedostajete bre da caskamo, ja sam ko po obicaju u blago receno haosu. Ljubim te!
  • dudank
    Profesionalac
    Profesionalac
    Pridružio se: pre 16 godine

od dudank » pre 13 godine

Hvala svima na lepim željama. :) Ma ta rana ima faze kad zavitlava, sad me je npr. tri nedelje mučila, a danas iz čista mira poče normalno da se ponaša, tj. bila je OK kad sam ustala. Ovo sad treba da bude redovna kontrola kod doce krajem septembra, ali čekam da prođe vašar jer doca sigurno ima ovih dana pune ruke posla krpeći glave, ruke, noge. :D Mi juče odosmo i izludirasmo se ljudski, prvo s detetom, posle sami, ali detalje ne bih da pišem ako može. :16: Muški će danas možda opet da idu, ali ja moram da budem bistre glave i da radim. Eh, da, klopala se vruća jagnjetina s ražnja - bez hleba, samo uz salatu, a pivo se pilo krajnje umereno, pa je danas vaga milostiva. :)

Mikić, ne znam da li pamtiš proizvode Droge Portorož, imali su nekada davno seriju od četiri preliva - običan kečap (najlepši na svetu), kečap od paprike, vuster i mislim da se četvrti zvao ciganski sos - e taj njihov kečap od paprike je nešto što mi je još iz detinjstva u najlepšem sećanju, krkala sam ga nemilice na pice i sendviče, a kao studentu mi je najlepši doručak bio da zalijem korn flejks njime. Naravno, sad ga ovde nema i ne znam ni da li ga proizvode više, ali konačno nađoh recept :skakutalo: , tj. uzela sam ga sa nekog američkog sajta, ali je ispao kečap istovetno kao taj Drogin, a što mi je najdraže, nema nikakvog konzervansa u sebi. Jedino što ima šećera, ali dobro, neću ga kusati kašikom. Trudiću se da ga ne kusam kašikom. :16:

Lenka, nije noga nego mnogo gore mesto, ali nije za pisanje. :D Videla sam ti sličice maločas, ali utiske ću da upišem kod tebe.

Ovih dana ne brojim kalorije u sitna crevca, tj. pokušavam da ciljam obroke onako skroz odokativno, bez razmišljanja o tome, ali mislim da se uglavnom vrti tu oko 1400 uz povremen prekršaj.

D: sir (manji komad, pošto je mastan)
    R: dinstano povrće (paprika, krastavci) s pavlakom, parče sira
    U: 2 breskve
    ovde negde između pala je neskafa sa 1 dl mleka
    U2: grožđe
    V: mesce, salata, mleko
    Poslednja izmena od dudank u 29 Sep 2011, 11:38, izmenjeno 1 put ukupno.
  • dudank
    Profesionalac
    Profesionalac

Danas definitivno nije moj dan, drma me PMS najgori, izgleda da mi se vraća ciklus na 27-28 dana. Na vagi milion kila, a malopre otkrijem i da su mi isključili telefon. Skoro uopšte ne koristimo fiksni, i ladno smo zaboravili da ga platimo. :29: Ko zna otkad je isključen. :16: Po podne me čeka prijatna obaveza da se rvem s novom nastavnicom klavira pošto je poslednji put dete došlo s časa ridajući, a direktor ne zna da razabere ko kriv, ko prav. Trebalo bi posle da odem i kod doce, a noćas sam ga sanjala kako opet hoće da me operiše i užasno sam plakala... e sad treba skupiti hrabrost pa ga videti uživo. :cry:

Izdržala sam dva dana bez 'lepca, volela bih mnogo da izdržim do ponedeljka... čisto da vidim šta će vaga da kaže na to. :)

D: 2 breskve
    R: "popara" od karfiola, slaninice i pavlake
    U: neskafa sa 1,5 dl mleka
    V: ?
    Poslednja izmena od dudank u 29 Sep 2011, 16:41, izmenjeno 1 put ukupno.
  • Radmila
    Amater
    Amater

od Radmila » pre 13 godine

Jaoj ja kad god nesto sanjam, bude obrnuto ... Jednom sam sanjala (skoro) da me je ujela zmija, i tacno tako, dugogodisnje prijateljstvo sa kvazi drugaricom se prekinulo... da je valjalo i sad bi trajalo ...

A za fixni samo mogu da kazem :16: :16: :16:
    Prijatno ti rvenje zelim, budi jaca, osvetlaj nam obraz :D :009: :009: :009: :009: :009: :009: :009: :009: :009: :009: :009:
  • mirjanab
    Amater
    Amater

od mirjanab » pre 13 godine

Pozdravljam zmijsko teloSlika.Držim ti fige i za profesorku :evil: ,a bogami i za docu :( .Znaš kako kažu sujeverni :? ,ono što je u snu neće biti na javi :D .Tako da ako hoćeš budi i ti bar danas sujeverna :wink: .A za klavir,pa ja bih sela i odsvirala profi etidu od Šopena,pa neka se pušiSlika,Slika.Svaka čast za Lebac :skakutalo: ,ja stvarno mogu bRez njega,ali bRez bundeve nemoguSlika i žerbo kocki :-P -ovo je meni upućeno,šećernoj- izelici :nasilan: .Budi ti nama hrabra danaske i raspali i po profiSlika i po dociSlika.Ljubi te i voli tvoja druga po stasu :hi-fi: .
  • BlackMaja
    Amater
    Amater

od BlackMaja » pre 13 godine

ahahaha, ludacki dan, kako nije potaman, nema sanse da ti bude dosadno :D
    Fix ti iskljucili jer nisi platila pretplatu gaaarant, sto kod mene nije slucaj, obicno su racuni kilometarski :zelenko:
    Slika
  • dudank
    Profesionalac
    Profesionalac

Pa to, nama samo pretplata i stiže jer ne potrošimo ni one besplatne impulse. :16: A nije nam prvi put da zaboravimo... sreća te mi zatreba danas telefon. :D

Mikić, da znaš da će tako i da bude, jer mi se smučilo da s detetom radim ja :x , mislim, lepo je da mama sedne s detetom za klavir, ali mogli bi i nastavnici ponešto da odrade, a ne ja kao neprofesionalac da učim dete. Mada nije to danas tema, nego nešto ga je izvređala... možda je i on to malo više primio k srcu, ali prilično je simptomatično kad dete dođe kući gušeći se u suzama. Muke žive s našom muzičkom, svaki čas menjaju kadar, starije dete je za 6 godina izmenjalo 6 nastavnika klavira i 3 solfeđa... posle smo 2 godine plaćali privatne časove da bi malo pokrpio to znanje, da ne bude baš da je džabe išao, i on je posle samoinicijativno upisao još 2 godine pevanja + instrument da bi makar još nešto izvukao iz te škole, kad već nemamo srednju. :(

Bežim da se organizujem, u nadi da ste u pravu za snove i doktore. :D

Lep dan svima želim! :mahac:
  • Jelenab
    Amater
    Amater
    Pridružio se: pre 15 godine

od Jelenab » pre 13 godine

Vidi draga, i meni je djipala do juce, a od juce splasla... Ja to o vagi , i kao sto rekoh sve je to ipak bio obican PMS... Vec se danas mlooogo bolje osecam, i apetit mi je negde nestao, osacovala sam jedan dzempercic , muz se buni, kaze da ne treba da ga uzimam sad kad smo vec na kraju sa nekom od plata ( kasne, pa vise nabadam dal smo dobili april il maj... ) , al ja sam mu lepo rekla da nisam bila na rucku dva dana i taman jos da ne budem i sutra - eto meni osnovice da kupim to sto gledam vec par dana i sve zabilazim oko njega ko macak oko vruceg mleka...
    Inace za vikend planiram da napravim paprikice i sve ocu da ti kazem a zaboravljam, da ja to ovde kupujem ( povrce ) vec godinama uz veliku pomoc zenice koja mi je inace mnooogo pomogla u zivotu, a koja je iz Goloboka, a radila je u hitnoj pomoci u S.Palanci. I uopste u firmi u kojoj ja radim je mnogo ljudi bas iz Palanke, jer je to kadar iz Gose... Posle godina rada sa njima mogu da kazem samo jedno , tako dobri, posteni i neiskvareni ljudi se zaista retko srecu. Evo konkretno Slavicica - to je ta zena koja pomaze u kupovini najboljih sorti kupusa i paprika ( a to je zaista veoma tesko, jer ovde se TESKO nalaze crvene paprike, kupus im je sa debelom korom i uopste nije za sarmice ... ) to je chudo od zene koja je vredna do besvesti i koja mi je samo pomagala u zivotu ... Kad sam se porodila sa starijim detetom, ziveli smo u Kazanju , ( glavni grad u republici Tatarstan) , bake i deke nismo imali mogucnosti da dovedemo, a Slavicica mi je kao bivsa med.sestra pomagala oko mog deteta bas onako majcinski... Za moj izlazak iz bolnice je spremila supicu i jos brdo hrane da bi se sto brze oporavila ( u pitanju je bio carski rez ), dolazila da pomogne oko kupanja, previjanja...To nikada necu zaboraviti.
    :pivo: nazdravljam svim dobrim ljudima i saljem veeeliki :009: iz Msw-e
  • dudank
    Profesionalac
    Profesionalac

Jeco, sad si me dirnula s tim mojim Palančanima, Golopčanima i ostalima. :oops: Ma svud je narod isti, ima svud dobrih ljudi, a verujem da si i ti zaslužila to i te kako. :) Mada Golopčani jesu specifični, ja sam se u gimnaziji najviše s njima družila. :)

Uspela sam da nađem zajednički jezik s nastavnicom, biće valjda sad sve u redu, bez detinjih suza :010: , a doca mi ne radi do 16. oktobra :( , nije baš da mi nedostaje, ali mira neću imati dok mi ne kaže šta me čeka dalje. Mada će otprilike ova neizvesnost da traje čitavog života :17: , redovne kontrole i odlučivanje na licu mesta. Samo da ne moram baš u skorije vreme opet na operaciju, nisam sigurna da bih imala hrabrosti. :cry:

Odoh da krkam svoj karfiol sa zakašnjenjem, svima :mahac: !
  • mirkaa
    Amater
    Amater

od mirkaa » pre 13 godine

Ma nece valjda, jopet! Smirice se dok doca dodje sa odmora! Mora!
    E, super je sto si to rascistila sa nastavnicom, pa nije fer da dijete place.
    Kakva bi "popara" (bas me podsjeti na moje babe pravu poparu :09: k'o dijete sam bas voljela, sad sam proglasila da ne volim :16: )
  • dudank
    Profesionalac
    Profesionalac

Grešna meni duša, pre neki dan pomenuh poparu, a malo dete me pita šta je to. :( Nisam mu pravila otkako je bio skroz mali, naravno da nije upamtio. Šta da mu kažem... sine, to je ono što bi mama jela svaki drugi dan ali ne sme zbog dijete. :010: Obećala sam mu za vikend, da mu ne bih mućkala u 7 ujutru poparu :17: , samo još ja da budem karakter i da mu se ne pridružim. :) A ova karfiolska stvarno liči na pravu... uglavnom izdržah zahvaljujući njoj i danas bez 'leba. :)
  • boki 66
    Amater
    Amater

od boki 66 » pre 13 godine

Ja nisam nikad jela poparu,msilim da znam to je nekakav mokar hleb :) . Nemogu naci kako pravis tu karfiolsku varijantu , da vidim da li mi se uklapa :)

Sta je bilo kod doce u vezi rane?
    Ko se bori, taj može i izgubiti, ali ko se ne bori, taj je već izgubio. (Bertold Breht)
  • dudank
    Profesionalac
    Profesionalac

Doca je na odmoru do 16. oktobra, zato sam se ufrkala. Držim ja to pod kontrolom, ali lakše mi je kad on pogleda, naravno, pod uslovom da mi ne najavi novu intervenciju. :D

Ne znam kako ti nisam naglasila za "karfiolsku poparu" :shock: , tebi se najsavršenije uklapa. Poslaću ti na pp jer sam pisala već recept u dnevniku, a što se tiče one prave - e sad, pazi, negde je i prave kao mokar 'leba :D , ali meni je uvek u glavi ova iz mog kraja... stari hleb se krupno izdrobi ili iseče na kockice, propeče se na trun butera/masti/ulja, preko se izmrvi star sir pa se to još malo učvari, a onda se prelije mlekom da se dobije onako gusto... šta znam, kao kačamak. Ma ne želiš ni da probaš. :16:
  • mirkaa
    Amater
    Amater

od mirkaa » pre 13 godine

ma ja skroz mogu poparu (ne iz tvog kraja :evil:) nego moj jecmeni (mogu zapeci) da zamirise :D pa s vodom i maslinovim uljem (rekla si) ili maslacem. E a karfiol sam danas kupila da pravim krem corbu sa karfiolom, celerom i krompirom, a moze se i "popara" popariti :009:
Odgovori 9033 postova