Evo mene, preživeh.

Juče je bila jedna od onih bezizlaznih situacija kad ti drugi organizuju dolazak trećih u goste, zato što misle da si nedeljom slobodan kao i oni... zapravo misle da si slobodan i da zgubidaniš sedam dana u nedelji zato što ne ideš svakog jutra u 7 na posao, eto, i to spada u život slobodnih strelaca.

Posle sam radila do tri noćas da bih završila minimum planiranog posla, pa sam danas ustala em naduvena od one slane sarme, em izbečena od blejanja u ekran. Mirka bi to znala bolje da opiše.

Ali zato je danas dan predaha, tj. takođe radni, ali malo labaviji.
Miki, ne zna se šta je sa zemom, možda je otišao s mojim detetom u Budimpeštu da prvo vidi Britni, pa da je posle vodi u Doboj ako proceni da valja.

Uglavnom, važno je da zbog nje još nisu udarili fuge i lajsne, nego će to tek posle koncerta. Je l' vidiš šta mi napravi Britni od života.

Anči, mače je samo još jedan novi izvor veselja u našem životu, a ja sam i bez njega prolupala. Jedna moja drugarica imala je veoma staru i skroz senilnu babu, i slušam jednom kod njih ovakav razgovor (drugarica izašla u dvorište jer je čula babu da s nekim priča): "Baba, šta ti je, što se svađaš s mačkom?" - "Pa kad me psovala..." Dakle, nije krivo mače.

Malo je naporan ovaj cirkus koji sad imamo po kući... ali dete nikad srećnije.
Nego, niko mi ne reče ništa za salep... juče mi palo na pamet da bih mogla njime da ugustim kečap od paprike (Amerikanci to rade jednom sličnom biljkom), pošto ne dolazi u obzir da stavljam gustin (plus što gustin automatski vuče i konzervans), ali sam se u međuvremenu setila da bih mogla to isto da postignem i pektinom. Živo me zanima kako će da ispadne jer ga prvi put pravim, ne znam da li ću uspeti danas (treba tek da kupimo roštiljčić za paprike jer nam je onaj preklopni roštilj-toster ipak previše spor), ali sutra sigurno, pa javljam utiske. Deluje mi lep recept, idu i kisele jabuke u njega. Ako valja, postaviću ga negde.
Juče sam uprkos bogatoj trpezi jela disciplinovano, jedino možda malo više hleba (nemam osećaj za gramažu kad nije u kriškama), i što je sarma bila prilično slana, pa danas imam u sebi milion litara vode. Konačno stiže na red boranija koju juče nisam stigla da skuvam.

I pod hitno krećem sa nekoliko dana bez hleba, jer mi definitivno pravi potpunu remetku u životu.
D: nektarine
R: zelena boranija, nešto mlečno (verovatno poveće parče sira)
U: ?
V: pečenje, salata