Sinoć sam ubrljala, imali smo goste pa sam drmnula pivo (ne znam koliko, mala čaša, a dolivao mm), i to uglavnom od muke jer mi se užžžžasno spavalo. Na moru smo ustajali u 6-7 da bismo maksimalno iskoristili dan, tako radimo svake godine, a moram da se pohvalim i da smo pivo drastično smanjili. Nešto nam nije bilo do nalivanja na plaži, radije smo se čuvali za neke ekstra izlaske, tako da mi ovo sinoć baš nije prijalo... ko zna, možda je i dobro što je tako ispalo, sad definitivno neću imati želju da liznem pivo bar neki dan.
Večeras nam dolazi gladni student, ali ovog puta izbeći ću pite, gibanice i tome slično, da ne bi malo dete padalo u iskušenje (a bogme i ja), umesto toga pašće neke laganije kombinacije mesa, sira i povrća. Pošto mi je juče Ana dala ideju s punjenim paprikama bez pirinča, probala bih da napunim paprike nadevom baziranim na bugarskoj kavarmi - gusto udinstan paradajz, pečurke, luk, meso (videću da li će biti junetina ili belo meso), pa da to pomešam s rendanim belim sirom i tako napunim i ispečem pod folijom, možda pred kraj da se pospu nekom kašičicom parmezana i dodatno zapeku. Uz to preliv od kiselog mleka s belim lukom i peršunom - i za vrlo malo kalorija imaćemo super večeru.

- Edit* - Izračunala sam, jedna paprika ima svega 83 kcal!
Današnji jelovnik:
D: voće (kupine, šljive) do 200 kcal
R: jučerašnja musaka, jogurt, 2 dvopeka - 470
U1: neskafa sa 1,5 dl mleka - 100
U2: salata (paradajz, luk, paprika), manje parče sira - oko 200
V: 2 punjene paprike, salata od krastavaca, i dodaću do 430 ili dvopek, ili čašu mleka
I malo sličica:
jedno od tri šetališta u Pomorju, malom detetu omiljeno jer vlada buka i cirkus
naše omiljeno šetalište uz pristanište
ovde sam terala mm po 'ladnom danu da okvasi gaće i izvadi jednu mnogo lepu školjku - doneli smo je kući
naša ulica tamo
"jedna slika govori više od hiljadu reči..."
ovo su te litice gde smo se pentrali... zapravo su mnogo više, ali nije mogao aparat lepo da uhvati - visina je, po mojoj proceni, najmanje 14-15 spratova (210 strmih uklesanih stepenica plus kozje staze)
ko ide u Bugarsku - neka ne zaobiđe Burgas! leti su tamo neverovatna sniženja obuće i odeće - ovo na slici su kožne sandale koje su sa 39 evra smaknute na 10!!!
i na kraju da se malo vidi koliko sam pocrnela...