Odgovori 9033 postova
Puževska dijeta (slike str. 3, 78)
  • mica66
    Amater
    Amater
    Pridružio se: pre 16 godine

Re: Puževska dijeta (slike str. 3, 78)

od mica66 » pre 14 godine

A koja ti je to dijeta?
    sto me ovaj ticker nervira, stalno mi nabacuje da mi je idealna 55kg !
    ovo nam je staro stanje - dok nam je Djolence bio veseo. a onda smo zavrsili sa veseljem ...
  • dudank
    Profesionalac
    Profesionalac

od dudank » pre 14 godine

Moja... :) Šalim se, nekoliko sam postojećih izmešala, a sa ovim pooštrenim režimom sam i pretprošle i prošle godine super skidala/održavala. Raspored mi je sad 1400 kcal dnevno + obavezno brljanje vikendom (to sam uzela iz cikcak dijete), a dnevni raspored namirnica je po nekoj opštoj preporuci (voće i semenje preko dana, a proteini uveče), samo sam izbacila hleb i ostale skrobove jer mi neizrecivo smetaju... i strogo junetina, koja će mi izaći na nos, ali definitivno bolje topi salo nego piletina. I slatko se nažderem, sita sam... za ručak oko pola kila povrća samo u čorbi spucam. :)

Iskopala sam neke stare teksas stvari i upravo ih seckam i kratim i pravim resice... izgledaću kao Milić Vukašinović. :)
    Poslednja izmena od dudank u 22 Jun 2011, 18:13, izmenjeno 1 put ukupno.
  • miss baloncic
    Početnik
    Početnik
    Pridružio se: pre 14 godine

od miss baloncic » pre 14 godine

Pozdrav za novi stajling s resicama :13: :04:
  • mica66
    Amater
    Amater

dudank napisao:... Raspored mi je sad 1400 kcal dnevno + obavezno brljanje vikendom ...

A kako si izracunala da ti bas toliko kalorija treba? Kako ja to da uradim?
    dudank napisao:... samo sam izbacila hleb i ostale skrobove jer mi neizrecivo smetaju...

I meni smetaju - samo mi se motaju tu pred nosom i onda moram sve to da pocistim, slistim i onda sam mirna. Jos ako su domaci - ma, sta da ti recem - ti su najgori!
    dudank napisao:... izgledaću kao Milić Vukašinović. :)

Nemoj, molim te ... Ima da te prebijem ... On me toliko nervira da ne mogu da opisem!
    ovo nam je staro stanje - dok nam je Djolence bio veseo. a onda smo zavrsili sa veseljem ...
  • dudank
    Profesionalac
    Profesionalac

Hahahh, da, grozan je, pa zamisli tu noćnu moru da izgledam k'o on. :) Ma sekla sam neki dekolte na teksas bluzici, sad izgledam kao Samanta Foks... u jedanaestoj godini.

E ovako, Mici, pošto ti nemaš vremena da pratiš unatrag, zato ću da sažvaćem u dve rečenice celu priču - pre dve godine sam dotle došla da sam jela nešto mnogo malo, a nisam slabila, tako da sam izeksperimentisala s cikcakovanjem (to ti je šaranje s kalorijama, kad npr. 3-4 dana jedeš niskokalorično, pa jedan dan visokokalorično, pa tako ukrug) i uspela da povratim metabolizam, i sve otad je zasnovano samo na konkretnim rezultatima eksperimenta, ništa tabele i kalkulatori - pokazalo se da održavam težinu sa 1600 dnevno, plus jedan dan nedeljno kad se razvalim od jela, plus jedan dan kad obično naguram kalorije s pivom. A slabim kad unosim 1400 dnevno, plus jedan dan nedeljno ždranja, pivski dan nažalost ukinut, i uz njega ukinut 'leba, jer mi očigledno nešto ometa i koči. I to je to, zdravo seljačko rezonovanje i sam svoj pacov. :) U stvari, poslednjih godinu i po dana jedem više nego što mi daju oni kalkulatori, što znači da sam super sredila metabolizam. Ako te zanima ta fora sa više-manje jedenjem, ja mogu da ti šibnem i da ti otprilike izračunam, ali samo ako imaš vremena da se time bakćeš.
    Poslednja izmena od dudank u 23 Jun 2011, 00:09, izmenjeno 1 put ukupno.
  • mica66
    Amater
    Amater

Zanima me, posto je to slika i prilika neurednog zivota kojim zivim.
    Al' ako kazes da treba da se bakcem - onda cemo da sacekamo bolje dane.
    Ja guram neku frik varijantu unke, posto tu nemam puno da mislim - znam sta je po redu
    i to onda njupam. Kad nemam sve sto treba - proglasim vodeni dan ili jedem sta imam ...
    ako bas moram da jem.
    Ono sto je za'ebato jeste sto su mi oke non-stop gladne, pa se onda ipak obzderem
    ko prasica s' vremena na vreme. I onda nit skidam nit odrzavam, vec se samo gojim
    posto (kao sto znas) su mi nozice atrofirale totalitatno ...
    Gospozdo, kako mrzim sebe sto sam tol'ki slinac.
    Prevodis li sto-god? Kako naplata?
    Ljubim te puno, 'ooupe moje :-P
  • dudank
    Profesionalac
    Profesionalac

Ne znam ni ja šta da ti kažem, nekako sam brzo ušla u štos s tim brojanjem kalorija pa mi više ne deluje kao baktanje, mada jesam krajnje uprostila stvar. (Vidi se po mojim zanimljivim jelovnicima. :D) Probaću nešto ukratko da sročim pa da ti šibnem... čisto za slučaj da nekad odlučiš.

mica66 napisao:Prevodis li sto-god? Kako naplata?

Super, ove godine okratiše me samo za 900 evra. :010: Mislim, šta da kažem, sigurno si i ti nekad radila za prijatelja prijateljevog prijatelja... eto, da učiniš čoveku... grrr. :x Ali da se ne gađam u nebo kamenjem... ima posla, pu-pu-pu. :) Uglavnom plaćenog, sem kad se ispalim kô sa ovim, ehm.

Danas konačno vreme po mom ukusu :17: , mene majka u furuni rodila... :)

I da napišemo šta se jede:

D: jogurt s lanom
    U: 4 male nektarine
    R: čorbica od 1/2 kila tikvica
    U: neskafa sa 1,5 dl mleka
    V1: na kraju ispade bela vešalica :x , salata (paradajz, luk)
    V2: sir, salata
    Poslednja izmena od dudank u 24 Jun 2011, 14:23, izmenjeno 1 put ukupno.
  • Leca
    Amater
    Amater

od Leca » pre 14 godine

Budi dosadna pa im traži, boli te uvo. Budi sigurna da je obrnuta situacija taj ti ne bi silazio s kičme... :x
  • dudank
    Profesionalac
    Profesionalac

Taj deo s dosađivanjem već sam ispucala... :D Sad ostaju samo grublje metode, mada... što rekao jedan moj kolega (u jednoj sličnoj situaciji): "Nemojte džabe ići, upravo sam im uzeo poslednji štampač." :010:
  • dudank
    Profesionalac
    Profesionalac

Mislila sam danas da uzmem slobodno popodne (od same sebe kao šefa :D ) i da se posvetim nezi lica/tela, ali teško sa ovim pritiskom vode u česmi. :( Ovo je katastrofa od vodovoda, ništa normalno ne može da se uradi u kući i izgledam kao divlja žena.

Moji me sinoć izminiraše, uzeše roštilj :x , tako da sam na kraju umesto juneće pljeske pojela belu vešalicu, isto kalorija, ali nešto mi uopšte nije legla... brlj ostavljam za sutra pošto idemo na neko lokalno zbivanje (ako ne pljusne preterano jaka kiša) pa će mi biti slatko da smotam nešto s nogu... uz pivo. :NN04:

Edit* - Bila večeras kod lekara, kaže ništa više ne seći... samo otpasti. :D Šala, ali stvarno kaže da misli da više ništa neće morati da se seče i vadi, eventualno da se urade neke korekcije kasnije... proslavili smo pivom, molim nek niko ne zameri. 8)

D: jogurt s lanom
    U: dve breskve
    R: opet čorbica od tikvica i luka
    U: izmena - umesto neskafe pivo
    V1: jedna kisela paprika sa sirom
    V2: juneća pljeskavica, paradajz, luk
  • dudank
    Profesionalac
    Profesionalac

Danas mi jelovnik definitivno zavisi od kiše. :) Da ne pišem ništa zasad, preko dana standardno voće-jogurt, a uveče ću brljati samo ako idemo na koncert... ako ljuljne pljusak, odložiću brlj za drugo veče festivala, ne brlja mi se kod kuće jer maštam da smotam neki žešći fast food. :)

Inače smo svi u nebulozi, niko ne može da proceni šta je najpametnije po ovom vremenu, za noćas je najavljeno 13 stepeni. :(

Odoh da šljakam da me sutra ne bi grizla savest. :mahac:

Edit* - Da ipak upišem jelovnik, pošto je bio manje-više regularan.

preko dana - 4 breskve, 1 jogurt, salata od velikog paradajza i 2 kašike sira
    V1: 2 kisele paprike punjene sirom, 10 g hleba (bile su ljuuuute :010: )
    između ide brljić u vidu 3 piva
    V2: paradajz zapečen s jajima (2 jajeta), 60 g hleba
    (hleb je ubačen da dopuni kalorije, nisam imala snage da smišljam nekakav drugi dodatak u tri i nešto noću)
    Poslednja izmena od dudank u 26 Jun 2011, 14:05, izmenjeno 2 puta ukupno.
  • miss baloncic
    Početnik
    Početnik

od miss baloncic » pre 14 godine

Ma, nema kise- idi na koncert i lepo se provedi
  • lenka debelka
    Početnik
    Početnik

od lenka debelka » pre 14 godine

Duuuudoooo :009: :009: :009:
  • dudank
    Profesionalac
    Profesionalac

Noćas smo se svi kolektivno smrzli, a ja najcrnje i najgore, u šorciću... :010: Bar smo se solidno izđuskali da se ugrejemo, sad je verovatno Bajaga otišao pod utiskom da Palančani obožavaju njegov opus... a siroma' narod igrao da ga ne snađe bela smrt... tja, preživesmo i taj Igman (i Bajagu), a večeras pamet u glavu jer je mnogo kvalitetnije veče. :NN04:

S hranom nisam nešto posebno brljala, samo s pivcem (pojela regularnu V1 pre polaska i V2 po dolasku kući, malo kasno, ali bila sam mnooogo gladna), ali računam da sam to pivo i istrošila... ipak je to bilo pet i više sati na nogama. (Zna moj desni meniskus kako je to bila lepa FA. :17: )

Danas ću opet laganicu voće/jogurt kao juče, ne volim nikuda da idem s punim stomakom, e sad, da li ću da brljam s večerom... videćemo prema raspoloženju. :) Upisaću naknadno, a sutra zvanično sumiranje kg. ;)
  • lenka debelka
    Početnik
    Početnik

od lenka debelka » pre 14 godine

a ko je veceras na festivalu?
    Znaci sutra skakutanje i cestitke :D can't wait :wink:
Odgovori 9033 postova