Odgovori 9033 postova
Puževska dijeta (slike str. 3, 78)
  • dudank
    Profesionalac
    Profesionalac
    Pridružio se: pre 16 godine

Re: Puževska dijeta (slike str. 3, 78)

od dudank » pre 14 godine

I kod tebe sam napisala, premali je to unos i brzo će se usporiti slabljenje. Fora kod ove dijete je u tome što se unos povećava, a slabljenje se ubrzava. Sad ću probati da sračunam na osnovu tvojih podataka, pa ću ti poslati na pp. :)
  • dudank
    Profesionalac
    Profesionalac

Narode, što je lep dan... :) Idem kasnije po podne kod doce, pa ću iskoristiti da prošetam malo.

Juče sam opako krizirala... od promene vremena krenuo mi ovih dana reumatski napad, boli ruka, ne mogu da radim... kadli ispovrte mm svoju "čarobnu mast", neki melem u koji se on kune otkako mu je pomogao protiv išijasa... namažem ruku, a mast miriše bukvalno na čajne kobasice. :bas_tuzan: Ja uzdišem, dete se isto zalepilo za mene, uzdiše i ono... došlo mi da uzmem 'leba i da namažem onaj melem... da znate koje su muke bile! :16: (A što je najgore, deluje, i trebalo bi i danas da se mažem.)

Danas bi trebalo da bude skroz neka laganica, da se detoksikujem od onih jučerašnjih krompirića, mislim da sam malo preterala sinoć s njima. :010:

D: jogurt s lanom - 120
    R1: izmenjeno - breskve - oko 100
    R2: povrćna čorbica (tikvice, mleko, luk, trun butera, limun) - 150
    U: neskafa sa 1,5 dl mleka - oko 100, breskve - oko 100
    V1: zapečen paradajz s jajima, 2 dvopeka - oko 400 (neće biti veliki obrok, ali planiram da se počastim sa malo ulja u tim jajima)
    V2: isto kao V1, samo malo manja količina
  • dudank
    Profesionalac
    Profesionalac

Doca mi je zadovoljan, skidamo konce u utorak ili sredu (kad ja odlučim), sad još samo treba izdržati do iduće nedelje... i to treba izdržati bez vode, naši kreteni su opet krenuli svake noći da isključuju vodu :x , a ja treba da se perkam svaki čas jer su mi rezovi blizu nekih nezgodnih mesta. I to sad kad svaki dan pada kiša... ne znam šta će da rade u julu i avgustu. Možda da kupim prikolicu peska, pa da se perkam peskom kô vrapci i beduini. :010:

Mislim da sam sinoć opet malo prebacila kalorije, na kraju nam se usladilo pa smo oboje nešto mockali one ostatke, i u nekom trenutku sam se malo pobrkala... nije bilo nikakvo prežderavanje, samo nisam sigurna koliko sam dvopeka uzela (polomio se pa sam birkala te parčiće), tako da je u najgorem slučaju stotinak kalorija više, ali što je bilo slatkoooooo... :) Možda ćemo opet danas da pravimo isto jelo, da vidim kako će da glasaju momci, ali mislim da ćemo svi biti za. :) Jedno od retkih jela gde možeš da se odvališ za malo kalorija.

D: jogurt s lanom - 120
    U: breskve - oko 200
    R: čorbica od tikvica - 150
    U: neskafa sa 1,5 dl mleka - oko 100
    V: jaja s paradajzom + dvopek - oko 700, ali ide podeljeno u dva obroka, jedan oko 7 (kao kasni ručak), jedan oko 10 uveče
    ...i mislim da ostaje prostora za čašu piva :evil:
  • slonche88
    Amater
    Amater
    Pridružio se: pre 14 godine

od slonche88 » pre 14 godine

Oni iz marketinga Jelen piva treba da promene slogan. Nije Muskarci znaju zasto, nego Duda zna zasto! :16:
  • dudank
    Profesionalac
    Profesionalac

To i ja kažem, krajnje je vreme da bude makar "Žene znaju zašto". ;)

Upravo sam dobila poruku da smo odradili najteži ispit :013: , ne znam koja će ocena biti (tek za dve nedelje), ali student je više nego zadovoljan, kaže da ne može da bude loše, a meni je pao kamen sa srca jer je ovo šest položenih, sad slede još samo tri ispita koja bi trebalo da položi bez problema i sa dobrim ocenama... i oduva dete prvu godinu u junskom roku. :)

Večeras će možda biti neki polubrlj, ako ne, onda sutra, videću prema raspoloženju... idu neki za mene tužni dani, pa iz iskustva znam da će mi prijati koje pivce, koliko da se malo opustim i da se ispričam sa mm, ništa više od toga. :) S hranom sigurno neću da brljam, može da se desi samo suprotno, da zaboravim na jelo ako me uhvate DŽivci.

Svima lep dan želim (iako je oblačan). :mahac:

D: jogurt s lanom
    U: trešnje (oko 200 g)
    R: preskočen
    U: neskafa sa 1,5 dl mleka, još malo trešanja - oko 250
    V: mm rešio da me oraspoloži - pica :skakutalo:
  • dudank
    Profesionalac
    Profesionalac

Neverovatno, ali sinoć nisam brljala s pivom. :) Normalno sam večerala picu... dvaput... ali uglavnom je sve bilo pod kontrolom. :)

U međuvremenu me sekira rana, sinoć se jedan deo otvorio i baš se čudo izlilo... a dr radi tek sutra. :( U najgorem slučaju može opet malo da me secne i udari neki končić, od toga nemam strah, ali me užasava što se i dalje pokazuju zaostali ogranci tog tkiva... tj. tome i služi ova faza, da se tačno vidi gde je šta još zaostalo, ali baš sam se nadala da sam sad bar za neko vreme mirna, a sad mi se javlja da će mi i jul presesti. A dokle god u sebi imam i milimetar tog čuda, nosim tempiranu bombu, i to mora da se odradi do kraja, inače je sav trud bio uzalud.

Danas regularna klopa, s time što još važi neiskorišćena mogućnost piva. :)

U: 2 male breskve
    R: čorbica od blitve (bez mleka), 2 dvopeka (od 40 g hleba)
    U: neskafa sa 1,5 dl mleka
    V: tanjir pasulja (oko 250 g), šopska, 1 kranjska (mislim da je 150 g), 1 dvopek (od 20 g hleba)
    2 čaše piva
    Poslednja izmena od dudank u 13 Jun 2011, 01:15, izmenjeno 2 puta ukupno.
  • lasata
    Urednik
    Urednik
    Pridružio se: pre 17 godine

od lasata » pre 14 godine

O covece, nikada kraja tome... :(
    "...i svaki put kad budeš komadić sebe dao i svoje snove svetu po vetrovima slao, ličiće jutro na tebe više nego na druge..." Mika Antić
  • AnaV
    Profesionalac
    Profesionalac
    Pridružio se: pre 15 godine

od AnaV » pre 14 godine

E stvarno nikad kraja- dokle?
    Bravo za studenta!
  • madam mim
    Amater
    Amater

od madam mim » pre 14 godine

Stvarno, namuči se ti onoliko :cry: ....ma zaslužila si sanduk pivcEA, stvarno!!!
    Divno za veliko dete, čitam i radujem se, a ovamo mi se želudac na ništa pravi kad pomislim na naš prijemni...
    :009: Dudić, da te danas ne muči!
  • dudank
    Profesionalac
    Profesionalac

Sad sam stigla od dr, ne znam da li da se radujem ili ne. :005: On tvrdi da je obična infekcija rane, pošto je mnogo duboka, pa je to kao normalno... ja nisam toliko nadljiva, ali makar me je malo smirio, ušpricao mi je neki antibiotik i rekao mi da ne razmišljam o tim groznim varijantama. Uf, jeste gadno, izlazila sam iz čekaonice da se isplačem koliko mi je teško bilo, uopšte ne mogu još da se opustim. (A kao za inat potrefila se puna čekaonica, ne zna se ko od koga gori slučaj.)

S jelom danas katastrofa, od nervoze nisam mogla da jedem, pa u povratku zveknula neskafu i pivo... pivo mi je izazvalo prvi osmeh posle dva dana. :oops:

D: /
    u toku dana - 1 nes s mlekom, 1 pivo - oko 250
    R: čorbica od blitve, dvopek, mala kriška sira - oko 300
    U: 2 malecne breskve - oko 60
    V1: 1 kranjska (150 g), niskomasni sir (100 g), dvopek od 30 g hleba, paradajz
    V2: 100 g suvog vrata, paradajz, 100 g sira
    Poslednja izmena od dudank u 14 Jun 2011, 14:01, izmenjeno 2 puta ukupno.
  • Nena3110
    Još malo pa profi
    Još malo pa profi

od Nena3110 » pre 14 godine

Dudo, mila, oprosti mi što nisam u toku i što nemam vremena da čitam sve propušteno.
    Vidim da mi i dalje mučiš muku, samo ću da te

Želim ti brzo da ozdraviš, da budeš jaka kao i uvek.
    Draga moja Dudo! :009:
  • dudank
    Profesionalac
    Profesionalac

Neno, tu si! :skakutalo: Hvala što si mi svratila... nadam se da će te biti malo češće sad. :)

Izgleda da ovo doktorovo deluje... imala sam mirnu noć i mnogo manje bolova, čini mi se da je i otok manji, jedino što se antibiotik razlio svud redom i ne može da se opere s kože, izgledam kao da sam upala u boju za uskršnja jaja, i to onu najtamniju zelenu... da li neko zna šta je to i kako se skida? Ucapala sam odeću i otirem se i dalje iako sam više puta prala taj deo, jednostavno ne može da se opere s kože, a uspela sam da nazelenim i nokte. :neznalica: Mislim, nije mi za nokte, nego za odeću, pa ako je neko imao slična iskustva... saveti su dobrodošli. :)

Sinoć sam malo preterala s mesom za večeru, ali morali smo da potrošimo neki suvi vrat. Juče je kupljen, ali je delovao nešto sumnjivo pa smo ga za svaki slučaj propekli i odmah utamanili. Da ne lažem, mogli su da ga utamane i bez mene, ali kad je zamirisao... :) (Još da je bio sos od rena, uf! - ali srećom nije.)

U: 2 breskve
    R: salata od krastavaca, možda dvopek
    V: planiram neku laganu kombinaciju a la vok (teflon šerpa moraće da odglumi vok) - pileće belo meso, celer, jabuke, crni luk, gomila začina, uz neki baren mlad krompirić umesto hleba

brljić - čašica jabukovače od 15 mililitara, kriva je Maja sa onim pijanim voćem :007:
  • dudank
    Profesionalac
    Profesionalac

Izgleda da me konačno krenulo, danas mi padoše neke pare bukvalno s neba... jednom i to da mi se desi. :) Mnogo lep osećaj. :)

Klopa je sinoć ispala bajno (preko svega sam udarila preliv od limuna i sitno seckanog celerovog lista), tako da se i danas isto jede, u svakom slučaju treba da se pojede jer sam napravila tonu... s težinom tupkam u mestu, ali i ne krećem se, pa računam da je i ovo podvig, što se nisam ugojila. Sutra valjda konci lete napolje, pa ću moći da produžim gde sam stala. :)

U: 1 breskva
    R: izmena - 3 ćevapa, tanko parče hleba, crni lukac
    V: isto kao sinoć
    Poslednja izmena od dudank u 15 Jun 2011, 16:07, izmenjeno 1 put ukupno.
  • BlackMaja
    Amater
    Amater
    Pridružio se: pre 14 godine

od BlackMaja » pre 14 godine

a da turis ti kaficu pa da i ja dodjem i pokupim koji dinarcic :D

Jel si resila problem sa odecom? Ja ne znam koja je sadrzina tog antibiotika :neznalica:
    Slika
  • madam mim
    Amater
    Amater

od madam mim » pre 14 godine

Divnoooo :skakutalo: !!! Ovo se odnosi pre svega na parice, ali svinjče priznaje da je zabalavilo na opis klope....
    Pa još konci sutra aus - moraće da se zalije, samo nisam pametna čime, možda gusti sok :evil: ....
    :009:
Odgovori 9033 postova