Odgovori 9033 postova
Puževska dijeta (slike str. 3, 78)
  • dudank
    Profesionalac
    Profesionalac
    Pridružio se: pre 16 godine

Re: Puževska dijeta (slike str. 3, 78)

od dudank » pre 14 godine

Ja već uspela da ga nađem... :16: Setila sam se one tupave parodije "Meet the Spartans", kad crtaju sebi pločice po stomaku. :16: Neverovatno kako neka takva mala glupost ume da mi ulepša dan. :)
  • Lucija
    Početnik
    Početnik
    Pridružio se: pre 15 godine

od Lucija » pre 14 godine

Dudo, jedno pitanjce. Ima li lakši način za prelistavanje dnevnika, osim ovog kliktanja i vrtenja strana, što me ubi i nikako da iščitam tvoj kutak u celosti. :cry: Smori me ovo kliktanje, pa traženje stranice, ufff... :cry:
    Postoji li neka opcija da se ukuca automatski stranica?
  • dudank
    Profesionalac
    Profesionalac

Imaš gore desno i dole desno "Go to page" (ili kako već ako ti je na srpskom), pre ovih brojeva stranica koji nam stoje (ono 1,2...xxx). Btw, ja sam dugo kliktala dok nisam shvatila da postoji i ta opcija. :oops:
  • Lucija
    Početnik
    Početnik

Da, na srpskom mi je, tek sad videh opciju Idi na stranicu ! Hvala, Dudo, za ovakve kao što sam ja treba crtati, očigledno. :NN02:
    PS: Sada mogu u miru da te čitam, delić po delić. :D
  • lenka debelka
    Početnik
    Početnik
    Pridružio se: pre 14 godine

od lenka debelka » pre 14 godine

Ja samo da mahnem :mahalo: i da ti pozelim da lepo zaspis :) Mrrrzim kad uvece krenem u dubioze... saosecam se potpuno :009:
  • Monica
    Početnik
    Početnik

od Monica » pre 14 godine

dudo a na kojoj si ti dijetici ili je ovo neki fri stajl :)?
  • dudank
    Profesionalac
    Profesionalac

Lenka, hvala, uzvraćam :mahalo: . I ja mrzim večernje dubioze i trebale su mi godine da se odučim od njih, ali kad presisam s poslom, desi se... i tad radi čarobni šlem, tj. mm mi stavi svoju šaketinu na teme i tako zaspim. :)

Monika, ovo je bio fri stajl koji je postepeno uklopljen u cikcakovanje, po sistemu "nema gladi", i stvarno je super... tj. bio bi kad da mi se nije otelo dobre tri nedelje brljanja :bic: , ali sad se polako vraćam na stazu... ufff. :)
  • dudank
    Profesionalac
    Profesionalac

Ljudi, je l' zna neko šta je ovo u vazduhu? Juče opet glava, i na kraju me mm nakljuka kafetinom, i onda nisam mogla da spavam, zaspala sam jutros oko 7, možda i kasnije. :( Nikad više neću da pijem kafetin... uvek mi to uradi ("uvek" je jednom u godinu dana, ali je svejedno odvratno kad od tablete ne možeš da spavaš - plus suši usta, ustajala sam bar 5 puta da pijem vodu).

Juče radost kad sam tačno sračunala musaku i ustanovila da četvrtina džinovske tepsije ima okruglo 600 kcal, mislila sam da to podelim u dve večere, kad ono cvrc, ne mogu tehnički toliko da pojedem, pali nešto kapaciteti. :) Dopunila sam na kraju kalorije sa nekoliko zalogaja koječega kaloričnog što se vuklo po frižideru, i ne mogu da verujem, noćas/jutros nisam bila gladna. Ih, da hoće malo duže da me podrži ova faza.

U međuvremenu mi salaukovina upljeskala cveće iako ga nadstrešnica i zidovi zaklanjaju, tj. zaklanjaju od normalne kiše, a ono juče nije bilo normalno kako je šibalo. Posle sam spasavala biljčice, danas mi se čini da je skoro sve preživelo, ali morala sam dobru polovinu iznova da sadim, kiša bukvalno raskopala zemlju i izbacila ga napolje. Jal' je kiša, jal' su golubovi... nikako jadno da se otrgne i procveta. Bar mi se zeleni terasa... :010:

Klopa isto kao juče, zadala sam sebi da dovršim musaku. :16:

D: jogurt s lanom
    U: jogurt
    R: sir, salata od krastavaca, juneća čorbica
    U: neskafa sa 1,5 dl mleka
    V1, V2: musaka od tikvica, salata

Mera za musaku - koga mrzi da sam računa kalorije: 3 kašike ulja, 300 g crnog luka, 2 kg tikvica, pola kašičice bibera, 1/2 kg skroz mladog i nemasnog sira, za preliv 2 kisela mleka i 6 jaja, pred kraj pečenja odozgo posuto sa malo gustog soka od paradajza i seckanog belog luka i origana - tepsija od oko 40-42 santima u prečniku, ukupno 2400 kcal, količina za 8 dobrih porcija.
  • Lucija
    Početnik
    Početnik

D: jogurt s lanom

Vidim da uvodiš lan, znam da dugo nisi smela. :)
  • dudank
    Profesionalac
    Profesionalac

Da, sad smem i lan i većinu voća i povrća s ljuskom... sreći mojoj kraja nema. :013:
  • BlackMaja
    Amater
    Amater

od BlackMaja » pre 14 godine

a lubence :-P
    Slika
  • AnaV
    Profesionalac
    Profesionalac

od AnaV » pre 14 godine

6 jaja????????????
  • dudank
    Profesionalac
    Profesionalac

To je mera za celu ogromnu tepsiju koju sam podelila na 12 porcija, u jednom mom obroku dođe pola jajeta. Mislim, jesam ždera, ali 6 jaja bi i za mene bilo mnogo. :16: Pola nasada... :)
  • slonche88
    Amater
    Amater

od slonche88 » pre 14 godine

Musaka :D Trebalo je da pravim danas onaj gulas po tvom receptu, ali... Mozda u cetvrtak, ako mi ne bude previse toplo da bih se motala oko sporeta. :)
  • dudank
    Profesionalac
    Profesionalac

Ja se vala slatko odvalih juče od musake. :) Ali mi dade malo dete ideju, tj. nije mu se nešto svidela, pa krenuo da me ispituje šta bi moglo tu da se menja, i na kraju smo došli do neke varijante da bi to moglo da bude i nešto s pečurkama i paradajzom... jedva čekam da isprobam, samo ne mogu danas jer ne praktikujemo jaja baš toliko dana zaredom.

Meni se najstrrrrrrrašnije još od sinoć jede grčka salata, non-stop mi lebdi pred očima feta debelo zalivena maslinovim uljem, pa još da se mocka nekim krutončićima... ovih dana baš osećam da mi fali ulje, privremeno sam prestala da ga stavljam u salatu ne bih li ušparala koju kaloriju, i sad imam želju da nakrenem onu Moninijevu flajku. Nadam se da taj samoubilački čin neću da izvedem danas, mada... možda ću moći nešto da iskombinujem.

Zasad samo jogurt... sedela sam sa mm do jutra, nešto nam baš bilo lepo da sedimo i pričamo dok sviće, pa smo onda oboje lepo ustali u jedan. :010: Tako da još ne znam šta će biti za klopu... a možda neću ni da se vezujem za ručak (emotivno :16:), nego nešto onako... 'će vidimo. :)

D: jogurt s lanom - 120
    U: šaka jagoda - max 50
    R: 2 dvopeka, ljuta papričica, krastavci sa nemasnim sirom, belim lukom, sirćetom, origanom i malo maslinovog ulja - 350
    - ovo je najbezbolnije što sam smislila, da ubacim krastavce kao u caciki, kako bih dobila na gabaritu salate :bas_tuzan:
    U: neskafa sa 1,5 dl mleka - oko 100
    V1: 1 veći dvopek, salata od danas - oko 200
    V2: krčkanija od prosa, belog mesa i kobasica, pola tanjira - oko 350
    i sad ću da dodam još malo do 1400... :)
    Poslednja izmena od dudank u 25 May 2011, 22:45, izmenjeno 1 put ukupno.
Odgovori 9033 postova