lenka debelka napisao:Cao Dudo, evo ja i sa tobom da se upoznam i da se kucnemo
mica66 napisao:Kakva Cicka !!! Ljepotica !!!
Krigla? Ja?
tamarica85 napisao:Dudic ja na zalost cula da ce biti ovakvo vreme do cetvrtka

ma ko bi to vise znao...
Bravo za FA, nemoj mnogo da se opterecujes, mozda je bolje da radis neke vezbe u parteru (na podu) za levu nogu i kuk. Ima ih dosta, to su one "zenske" vezbe gde te noge i guza peku posle par serija ponavljanja

a tako ces ih ojacati garant

u svakom slucaju, bravo za trud

Ma da, kiša, samo neće da bude 11 stepeni kao juče... to je juče bila max temperatura u mom cenjenom gradu.
Sinoć sam radila upravo te vežbe, prizvala sam iz malog mozga Džejn Fondu i rktala... nisam imala snage za zumbu, počela je da me zavitlava rana i nisam se usudila da đipam, ali mislim da je OK i ovako da kombinujem prema stanju i raspoloženju. Nisam radila pune serije, naravno, neke vežbe sam i preskočila zato što sam svesna da još nisam za njih (a neke ne bih ni radila, mislim, šta će mi 120 trbušnjaka u komadu... kad ne mogu ni 2 da uradim

), ali ipak je to bilo solidno za početak, naročito su me odvalile vežbe za kukove, ali danas nemam upalu mišića, dobro je.

U stvari mi se sviđa kombinacija... zumba je praktično vežba kondicije i gipkosti, + prži kalorije, a ove vežbe su statične i više su za jačanje i zatezanje. Kad se ta dva upregnu, ne može da bude loše.
Juče sam imala užasno stresan dan, neke povelike pare mi vise o koncu, samim tim i letovanje.

Danas pokušavam da udahnem duboko i da krenem iznova, pitam se koji je ovo put za poslednjih ne znam ni ja koliko godina... večito mi neko ostaje dužan.
D: jagode (šaka)
R: nemastan sir oko 200 g, salata od krastavaca, 2 dvopeka (ovo su mali od oko 17 grama)
U: neskafa sa 1,5 dl mleka, manja jabuka
V: napraviću verovatno neku krčkaniju od povrća i mesa, salata, možda neki dvopek ako bude trebalo da se dopune kcalEdit* - Odlučeno je da krčkanija bude lažni gulaš od luka, tikvica i zelene boranije sa malo junetine, već oštrim kašiku.

Ostavljam recopis (Lucija, Slonche, izvol'te

) jer upravo pristavljam da se sprema:
šerpa 1 - na vrlo malo ulja (računam otprilike kašiku po članu porodice, znači tri kašike) prodinstati gomilu starog crnog luka (bio je skoro kilogram, samleven u blenderu), u to dodati mladu zelenu boraniju (pakovanje 450 g), mlad luk (3 struka) i krupnije seckane tikvice (kilo i po, oprane, neljuštene), malo soli, sve dobro izdinstati uz dodavanje pomalo vode. (Ja bih dodala u to i malo seckanih pečuraka, ali mm ne jede ove "veštačke", boli ga tiba od njih.)
šerpa 2: na suvom teflonu propržiti sitno seckanu junetinu (sama će da pusti malo masnoće i safta) - ja sam metnula 850 g, dodati alevu papriku (dobre 3 kašičice), posle minut-dva dodati malo paradajza (svežeg ili gust sok, ja dodala 300 g), prodinstati još malo
dodatni fazon: narendati ili najsitnije naseckati komadić nemasnog suvog mesa (možda je bilo 20-30 g), samo kao začin, pa to dodati u sledećem koraku.
Spojiti sve u jedno, krčkati, po potrebi dodavati pomalo vode da se dobije saftano ali ne čorbasto... od začina morska so, biber, beli luk i verovatno ću ubaciti cimet i možda još nešto zeleno od začina, prema raspoloženju... i trunku vina, nema dobrog gulaša bez vinca. Dosad sam ovo pravila bez tikvica, ali me je Slonche inspirisala, ukus neće da promene, a taman će da daju gustinu i masu.

Edit* - umesto vina dodala malo soja sosa - fenomenalno. Kcal - čitava šerpenja ima max. 3600 (sve sam zaokruživala na najviše vrednosti), a količina je za 12 veoma velikih porcija.