Odgovori 9033 postova
Puževska dijeta (slike str. 3, 78)
  • mvera
    Amater
    Amater
    Pridružio se: pre 16 godine

Re: Puževska dijeta (slike str. 3, 78)

od mvera » pre 14 godine

dudank napisao:ja sam prošle godine sa 49 kg mirno ulazila u neke stvari koje sam nekada nosila sa 45. Jedino mi se struk malo proširio.
    E sad mi je jasno kako sam ušla u neke košuljica koje sam penzionisala pre 15 godina!!!! Moja dušo nemoj da se sekiraš. Ja sam celog života bila nesrazmerna. Gornji deo tela mi je uvek bio za dva broja manji nego donji, pa ništa. Zato su se svi iznenadjivali kad im kažem koliko imam kg... Moj odgovor je bio da je moja težina ispod suknje.. :020:
  • dudank
    Profesionalac
    Profesionalac

od dudank » pre 14 godine

LEPA_i_ZALJUBLJENA napisao:dudice blesice evo i mene..a stize i TAJ ponedeljak :)

Ura za ponedeljak! :skakutalo: E, sad si nadrljala kad te dohvatimo... :21:

mvera napisao:Moj odgovor je bio da je moja težina ispod suknje.. :020:

Ta ti je dobra. :D Mada, kad bih ja pokušala nešto slično da kažem, verovatno bi me pitali "ispod koje suknje". :010:

Sinoć sam ubacila neke dodatne vežbe za levu nogu i kukove, moram da ih ojačam kako znam i umem... izluđuje me što ne znam dokle sam na stendbaju što se tiče operacije, možda bih čak smogla duševne snage da uplatim mesec dana teretane, samo da me puste da hodam po traci uzbrdo... ne volim teretanu nikako, ali sad bi mi baš dobro došla.

E sad samo još da preživimo ovaj grozni dan... navodno poslednji ovako hladan sve do jeseni. :)

D: jabuka
    R: 2 dvopeka, sir 100 g
    U1: šaka jagoda
    U2: neskafa sa 1,5 dl mleka
    ...i sve ovo posle su malecki obroci od sira, salata i dvopeka, danas jedem kao beba :neznalica: , ali je ukupno oko 1400
    Poslednja izmena od dudank u 16 May 2011, 21:46, izmenjeno 1 put ukupno.
  • AnaV
    Profesionalac
    Profesionalac
    Pridružio se: pre 15 godine

od AnaV » pre 14 godine

U vremensku prognozu više ne verujem. Ovog lošeg vremena mi je preko glave. Dva dana lepo,5 hladno i sve u krug.
  • lenka debelka
    Početnik
    Početnik
    Pridružio se: pre 14 godine

od lenka debelka » pre 14 godine

Cao Dudo, evo ja i sa tobom da se upoznam i da se kucnemo :pivo: , imamo nesto zajednicko sigurno- i ja sam teski pivopija :D u sustini preko dana mi se prijede ovo ili ono ali sa tim izadjem na kraj, al' kad padne vece uhhh sto bih cugnula koje pivce :wink:
    Pozz od lenke
  • mica66
    Amater
    Amater

od mica66 » pre 14 godine

Kakva Cicka !!! Ljepotica !!!
    sto me ovaj ticker nervira, stalno mi nabacuje da mi je idealna 55kg !
    ovo nam je staro stanje - dok nam je Djolence bio veseo. a onda smo zavrsili sa veseljem ...
  • tamarica85
    Amater
    Amater

od tamarica85 » pre 14 godine

Dudic ja na zalost cula da ce biti ovakvo vreme do cetvrtka :neznalica: ma ko bi to vise znao...

Bravo za FA, nemoj mnogo da se opterecujes, mozda je bolje da radis neke vezbe u parteru (na podu) za levu nogu i kuk. Ima ih dosta, to su one "zenske" vezbe gde te noge i guza peku posle par serija ponavljanja :) a tako ces ih ojacati garant :) u svakom slucaju, bravo za trud :009:
  • dudank
    Profesionalac
    Profesionalac

lenka debelka napisao:Cao Dudo, evo ja i sa tobom da se upoznam i da se kucnemo :pivo:

:pivo:

mica66 napisao:Kakva Cicka !!! Ljepotica !!!

Krigla? Ja? :005:

tamarica85 napisao:Dudic ja na zalost cula da ce biti ovakvo vreme do cetvrtka :neznalica: ma ko bi to vise znao...

Bravo za FA, nemoj mnogo da se opterecujes, mozda je bolje da radis neke vezbe u parteru (na podu) za levu nogu i kuk. Ima ih dosta, to su one "zenske" vezbe gde te noge i guza peku posle par serija ponavljanja :) a tako ces ih ojacati garant :) u svakom slucaju, bravo za trud :009:

Ma da, kiša, samo neće da bude 11 stepeni kao juče... to je juče bila max temperatura u mom cenjenom gradu. :cry:

Sinoć sam radila upravo te vežbe, prizvala sam iz malog mozga Džejn Fondu i rktala... nisam imala snage za zumbu, počela je da me zavitlava rana i nisam se usudila da đipam, ali mislim da je OK i ovako da kombinujem prema stanju i raspoloženju. Nisam radila pune serije, naravno, neke vežbe sam i preskočila zato što sam svesna da još nisam za njih (a neke ne bih ni radila, mislim, šta će mi 120 trbušnjaka u komadu... kad ne mogu ni 2 da uradim :16:), ali ipak je to bilo solidno za početak, naročito su me odvalile vežbe za kukove, ali danas nemam upalu mišića, dobro je. :) U stvari mi se sviđa kombinacija... zumba je praktično vežba kondicije i gipkosti, + prži kalorije, a ove vežbe su statične i više su za jačanje i zatezanje. Kad se ta dva upregnu, ne može da bude loše.

Juče sam imala užasno stresan dan, neke povelike pare mi vise o koncu, samim tim i letovanje. :( Danas pokušavam da udahnem duboko i da krenem iznova, pitam se koji je ovo put za poslednjih ne znam ni ja koliko godina... večito mi neko ostaje dužan.

D: jagode (šaka)
    R: nemastan sir oko 200 g, salata od krastavaca, 2 dvopeka (ovo su mali od oko 17 grama)
    U: neskafa sa 1,5 dl mleka, manja jabuka
    V: napraviću verovatno neku krčkaniju od povrća i mesa, salata, možda neki dvopek ako bude trebalo da se dopune kcal

Edit* - Odlučeno je da krčkanija bude lažni gulaš od luka, tikvica i zelene boranije sa malo junetine, već oštrim kašiku. :12: Ostavljam recopis (Lucija, Slonche, izvol'te :) ) jer upravo pristavljam da se sprema:
    šerpa 1 - na vrlo malo ulja (računam otprilike kašiku po članu porodice, znači tri kašike) prodinstati gomilu starog crnog luka (bio je skoro kilogram, samleven u blenderu), u to dodati mladu zelenu boraniju (pakovanje 450 g), mlad luk (3 struka) i krupnije seckane tikvice (kilo i po, oprane, neljuštene), malo soli, sve dobro izdinstati uz dodavanje pomalo vode. (Ja bih dodala u to i malo seckanih pečuraka, ali mm ne jede ove "veštačke", boli ga tiba od njih.)
    šerpa 2: na suvom teflonu propržiti sitno seckanu junetinu (sama će da pusti malo masnoće i safta) - ja sam metnula 850 g, dodati alevu papriku (dobre 3 kašičice), posle minut-dva dodati malo paradajza (svežeg ili gust sok, ja dodala 300 g), prodinstati još malo
    dodatni fazon: narendati ili najsitnije naseckati komadić nemasnog suvog mesa (možda je bilo 20-30 g), samo kao začin, pa to dodati u sledećem koraku.
    Spojiti sve u jedno, krčkati, po potrebi dodavati pomalo vode da se dobije saftano ali ne čorbasto... od začina morska so, biber, beli luk i verovatno ću ubaciti cimet i možda još nešto zeleno od začina, prema raspoloženju... i trunku vina, nema dobrog gulaša bez vinca. Dosad sam ovo pravila bez tikvica, ali me je Slonche inspirisala, ukus neće da promene, a taman će da daju gustinu i masu. :)

Edit* - umesto vina dodala malo soja sosa - fenomenalno. Kcal - čitava šerpenja ima max. 3600 (sve sam zaokruživala na najviše vrednosti), a količina je za 12 veoma velikih porcija.
    Poslednja izmena od dudank u 18 May 2011, 18:34, izmenjeno 4 puta ukupno.
  • lenka debelka
    Početnik
    Početnik

mmm dudo al mirise taj tvoj gulas dovde :D Posto jos sa tim kalorijama nisam usla u fazom, koliko ti racunas otprilike po tanjiru sad kcal za taj gulas? Slonce mi predlaze tvoju cikcak dijetu, pa sam cituckala do sad, jer mi od prekosutra krecemo na NESTO :16:
  • dudank
    Profesionalac
    Profesionalac

Miriše, miriše... :D E, pazi ovako, ja ću sad lepo da sednem i sve to da sračunam, kalorije za celu šerpenju, a onda to razdelim zapreminski, tj. koliko ukupno litara ima tog jela, i dođem do kalorija po litru... pošto ja ne jedem na grame... :16: Šala, može tako da se izračuna i na 100 g. :) A svoje tanjire već znam, koliko tačno u koji staje... i to je to. Nikad ne merim gotovo jelo težinski, samo osnovne namirnice... isto i ako je nešto u đuveču, izdelim na neke osmine, desetine, kako koji put, pa tako sračunam u odnosu na ukupnu količinu. Posle to zapišem ili zapamtim za sledeći put.
  • lenka debelka
    Početnik
    Početnik

Jeste, kad tako predocis uopste ne izgleda komplikovano, samo moram da odstampam tablice tih kalorija pa da polepim po kuhinji, jer kad mi cerka sedne da gleda pepa prase bog je ne moze pomeriti ispred kompjutera, a ja bih svaki cas zvirkam u ekran i gledam koliko je sta. Znaci, cikcak it iz... A tu nema problema sa kombinovanjem namirnica?
  • dudank
    Profesionalac
    Profesionalac

U samoj dijeti nema, ali trudim se da kombinujem po nekim osnovnim načelima zdrave ishrane... ne baš 100%, ima sitnih brljčića, ali nastojim da voće i skrob (u mom slučaju dvopek) idu početkom dana, pa ka sve teže razgradivim namirnicama, tako da su za večeru samo proteini i salata (ili neko neskrobno povrće whatever), pri čemu nikad ne mešam meso i jaja, i ne mešam proteinsko-skrobno povrće (tipa pasulja) nikad s mesom, taj dan se onda samo to jede. Kad pijem pivo, taj dan računam kalorije umesto dvopeka... petkom ili subotom ne brojim ništa... uglavnom to bude uveče jer se ide nekud pa se štrapacira, a ponekad padne i igranje. :NN04: A često uleti još jedan dan klope nedeljno... kad ne uleti, ja brljnem s jelenkom-medenkom. :)
    Poslednja izmena od dudank u 17 May 2011, 18:55, izmenjeno 1 put ukupno.
  • lenka debelka
    Početnik
    Početnik

Znaci skroz je fleksibilno, samo mora lepo da se racuna. Izvini sad ako te davim puno :oops: , a ima li nekih prosecnih vrednosti izgubljenih kg za odredjeni period, mislim da to ne pise u temi.
  • dudank
    Profesionalac
    Profesionalac

Ima u jednom delu, ali više se ne sećam koliko je to bilo, morala bih da nađem. Tad sam se bila zakucala na 51 kg i 1200 kcal (tako da čak nisam smela da počnem normalno ni da jedem :( ), pa sam prvo svesno dodala jedno dva kila, da podsetim organizam šta je hrana, a onda uz pomoć cikcakovanja začas skinula na tih 49,3, i sad pod normalnim okolnostima jedem oko 1600 plus najmanje jedan brlj nedeljno... ovo što sam dodala posledica je velikih brljanja, tako da nemoj to da gledaš :D , sad jedem 1400 + jedan brlj nedeljno i slabim. Poenta je da se ubrzao metabolizam, nije kao nekad, ali ipak šljaka.

Aiiii, zagoreva junetina... domaćica...
  • Lucija
    Početnik
    Početnik
    Pridružio se: pre 15 godine

od Lucija » pre 14 godine

Lucija, Slonche, izvol'te

Rado, al' ne jedem junetinu.
    Ništa, Dudo, kod mene i dalje čekaju tikvice u redu. :D
  • dudank
    Profesionalac
    Profesionalac

Može i s piletinom... :) Ja je izbegavam jer mi tek ona deluje veštački i napumpano, plus joj ne volim ukus, ali ako imaš neki pouzdan izvor za nabavljanje mesca, š'o da ne. :) Bože, kako ovo miriše... danas sam prevazišla sebe. :) Trećina šerpenje ima oko 1200 kcal, a od te količine mogu dva dana slatko da jedem.
Odgovori 9033 postova