Odgovori 9033 postova
Puževska dijeta (slike str. 3, 78)
  • dudank
    Profesionalac
    Profesionalac
    Pridružio se: pre 16 godine

Re: Puževska dijeta (slike str. 3, 78)

od dudank » pre 14 godine

Ništa pivo uz lekove! :-P

Narode, samo sam uletela da se javim da sam živa... u užasnoj sam gužvi do ponedeljka, samo virnem ovde povremeno da vidim ima li negde da se traži moje prisustvo. :D Da ne smaram s jelovnicima, jedem sve po propisu (sa izbačenim UH), sve ću vas obići kad se ispetljam iz posla! (Upravo se grčim da oslobodim "termin" za sutra, ako uspemo nekud da iskočimo.)

Svima lep dan želim! :mahac:
  • Nena3110
    Još malo pa profi
    Još malo pa profi

od Nena3110 » pre 14 godine

Dudice, manje više, svi smo zatrpani obavezama.
    Nego, kako si nam ti, pretpostavljam da je bolje, čim radiš :skakutalo:
    Kakav divan dan, uživaj u njemu, makar da baciš pogled kroz prozor! :D :009:
  • Lucija
    Početnik
    Početnik
    Pridružio se: pre 15 godine

od Lucija » pre 14 godine

Nadam se da su ti se razišli oblaci gužve. Lep jutarac! :mahac:
  • PaunovoPero
    Amater
    Amater

od PaunovoPero » pre 14 godine

Veliki pozdrav za tebe dudice...i naravno :009: Jos jednom i ovako 'javno'da ti se zahvalim za pomoc oko namirnica bez UH.... :009: cekamo tvoj povratak....
    "AKO NE SAD,KAD CU?AKO NE JA,KO CE?"
  • dudank
    Profesionalac
    Profesionalac

Hvala, narode, na posetama! :) Joj, izginula sam u svakom pogledu - posao, veliko dete, bolovi, bolovi, bolovi... danas me dr ubi u pojam, prognoza je još najmanje dva meseca :cry: , više ne smem ni o moru da razmišljam sa sigurnošću. :bas_tuzan: U povratku sam kupila tri haljinice jer o pantalonama sad mogu samo da maštam, ali čak me ni to nije utešilo, znači, pukla sam skroz. :D Ništa, idemo dalje... :)

Jelovnici su mi užasno monotoni, salate, bareno neskrobno povrće, sir, kiselo mleko, meso, 1400 dnevno, brlj subotom, ali težina polako spada. Sad definitivno ne smem da se uzdam u neku skoriju FA, tako da moram da pazim šta jedem. Ako osetim da kriziram, pisaću... da ne gnjavim svakodnevnim jelom. :) (Ili ako naletim na neki lep receptić, razume se. ;) )

Eh, da, za subotnji brlj pravila sam posle milion godina hleb bez kvasca, onaj što se kiseli danima... uopšte mi nije smetao (postavila sam negde i tekst o njemu nedavno), tako da toplo preporučujem. :headbang:

Svima lep dan želim, uživajte na suncu! :mahac:
  • Nena3110
    Još malo pa profi
    Još malo pa profi

od Nena3110 » pre 14 godine

Dudo, baš mi je žao zbog bolova koje imaš, da mogu malko da ti uzmem rado bih, jer mene, hvala Bogu, ništa ne boli.
    Juče sam kod mame merila pritisak, odličan mi je :)
    Jedva čekam laboratoriju, da vidim kakav mi je holesterol.
    Do tada, idemo dalje, samo napred, ja sam konačno naučila da se svakoj sitnici radujem, da loše stvari ignorišem.
    bol ne možeš, jer boli, ali ja držim palčeve iz sve snage da prestane.
  • madam mim
    Amater
    Amater

od madam mim » pre 14 godine

Svaka tebi čas', draga moja! Iako se baš otegla cela priča sa oporavkom, ti si u svemu tome heroj, o duhu da ne pričam....baš mi nedostaje svakodnevno iščitavanje tvojijeh pisanija....za sada sam sa ushićenjem maznula recept za sufle, pa ću ga prvom prilikom isprobati. :009:
  • dudank
    Profesionalac
    Profesionalac

Apsolutno se slažem, Neno, i ja se radujem svakoj sitnici. :NN04: Desi se da zaboravim, kao juče :007: , ali danas se već trudim. Malo me je ubilo u pojam to što je dr rekao da trenutno ništa ne može da proceni, i ta dva meseca je nekako vrlo neubeđeno pomenuo... moj organizam jednostavno odbija da sarađuje. Nije mi teško da trpim kad znam kada će nešto biti gotovo, ali neizvesnost je već malo teža stvar, pogotovu što sad nemamo pojma kako da planiramo leto, a mene obično leto drži u spidu, to mi je svetla tačka u godini. Makar sam se nadobijala posla preko glave... imaću čime da se zabavim. :headbang:

Jipi-jej, sad sam videla da mi svrnula i Mim... Slika Mim, draga, 'odi da mršavimo zajedno! (Saaaaada kad niiiiismo mlaaaaadi k'o neeeeekad...)

Danas ću u malu šetnju, da ugrabim ovo lepo vreme i da prošetam neku od novih haljinica... koje su sve iste, samo su kragne različite :16: , ali grehota je bilo da ne kupim u tri primerka kad su bile dž. A mogla bih da turim i neki jelovnik, čisto da se vidi da sam dobra. :D

Svima lep dan želim! :mahac:

D: jogurt sa začinima
    R: zelena boranija sa suvim rebarcima (tanjira 2, ali rebarca su u simboličnoj količini), kriška mladog sira
    U: neskafa sa 1,5 dl mleka, i danas ću ekstra ubaciti čašu piva
    V: šnicla na suvom tiganju, salata, kriška mladog sira
  • AnaV
    Profesionalac
    Profesionalac

od AnaV » pre 14 godine

Stvarno nemam reći za izdržavanje bolova. Ni ja ne smem ništa da planiram za ovo leto, bar u skorije vreme dok se ne vide svi nalazi. Samo da me ne boli, što i tebi želim.
  • Lucija
    Početnik
    Početnik

Opet boluckanja. :placljivko: Drž' se, Dudić, jaka si! :009:
    Kako je sada na šetalištu u SP? Verujem da se izgmizalo iz zimskog sna. :D
  • tamarica85
    Amater
    Amater

od tamarica85 » pre 14 godine

Joj Dudo pa dokle vise (necu da ti stajem na muku) :placljivko: vala bas se to oteglo i nikad kraja, ne smem ni da zamislim kako ti je sa svim tim bolovima :bas_tuzan: ja bih bez leta bila kao luda, to je jedini period kada stvarno volem da odmaram :D

Lepi jelovnici, pisi pisi pa mozda dobijem inspiraciju za neko jelo :009:
  • dudank
    Profesionalac
    Profesionalac

AnaV napisao:Ni ja ne smem ništa da planiram za ovo leto, bar u skorije vreme dok se ne vide svi nalazi.

Ana, mi bolje da organizujemo neki kutak za druženje preko leta. Držim ti pesnice da bude dobro i da se krajem leta nekud lepo prošetaš! :009:

Lucija napisao:Kako je sada na šetalištu u SP? Verujem da se izgmizalo iz zimskog sna.

Ma ne da se izgmizalo, nego možeš da sretneš i kog hoćeš i kog nećeš... :16: Divno je napolju (tj. ako sedneš u gornju polovinu pešačke zone i apstrahuješ sav ostali raspad od grada). Iduće nedelje opet sunce, pa tako... skokni malo do nas. :)

tamarica85 napisao:Joj Dudo pa dokle vise (necu da ti stajem na muku) :placljivko:

To se i ja pitam, a pita se i doktor. :16: Veruj mi da mu uopšte nije lepo sa mnom. :D

A ja juče nadrljala, nisam sigurna, ali izgleda da sam greškom ujutru popila dve tablete prilično jakog leka, pa još preko tresnula čašu piva, tako da mi je ceo dan juče bilo muka i noćas završim s povraćanjem (vrlo prijatno s koncima), baš me 'oće. :) Zato sam jutros ubacila jedan dvopek, pošto je želudac još nemiran, inače i dalje nisam raspoložena za UH. U međuvremenu mi je stigla gomiletina posla i opet ću biti zaklana neko vreme :zid: , da je Mica tu, ona bi razumela, radi se enciklopedija... :cry:

Odo' da šljakam... nemojte da se ljutite ako ne svraćam u dnevnike, ili ako počnem da pišem o dinosaurusima i atomima. :D

D: jogurt sa začinima, 1 dvopek
    U: duvan čvarčići, oko 50 g
    R: tanjir barenog povrća sa trun mesa, kriška sira 100 g
    U: neskafa sa 1,5 dl mleka
    V: Dinstana junetina - pečurke - tikvice, to bih začinila sa malo kao bajagi tartara (light pavlaka s kapljicom majoneza), i salata
    Poslednja izmena od dudank u 16 Mar 2011, 21:02, izmenjeno 1 put ukupno.
  • Lucija
    Početnik
    Početnik

Iduće nedelje opet sunce, pa tako... skokni malo do nas.

Nekako se sve 'stislo', pa nisam bila cele zime. :cry: Ali, biće me, idu lepi dani. :)

tako da mi je ceo dan juče bilo muka i noćas završim s povraćanjem (vrlo prijatno s koncima), baš me 'oće.

O, maleri! :( Sve sam se nadala da je svim tim muketinama kraj, da ćeš lepršati bez bolova. :cry: Samo se nadam da će stvarno biti tako uskoro. :009:
  • PaunovoPero
    Amater
    Amater

od PaunovoPero » pre 14 godine

Ma idi bre...ko bi se ljutio na tebe...ccc :wink:
    "AKO NE SAD,KAD CU?AKO NE JA,KO CE?"
  • dudank
    Profesionalac
    Profesionalac

Ima, ima, Perce... da vidiš kako se razbesni moje mlađe dete na mene kad ga pritegnem da se preslišavamo. :16:

Izgibo' od posla, oči ispadaju. Da nisam upisala ovde, ne bih znala šta sam juče jela. :D Upisujem, pa bežim... svima :mahac: !

D: jogurt sa začinima
    U: čorbica od praziluka, rebaraca i vina (lokalno zvana "popadijina čorba" :) )
    R: sir oko 150 g, crni luk
    U: 4 tanka kruga šunke, zelena salata
    V: 2 goveđa ražnjića, grilovan praziluk s prelivom od jogurta i trun majoneza, zelena salata
    Poslednja izmena od dudank u 17 Mar 2011, 22:30, izmenjeno 2 puta ukupno.
Odgovori 9033 postova