Marraya, hvala za ovo "grrr", ulepšala si mi dan...

Već sam zamislila sebe u nekom tigru/leopardu (vrlo primerenom mojim godinama, naravno), slatko sam se smejala.

E, ali i od goreg ima gore... Dolazi sinoć naš student kući, pa pošto je nešto radio i zaradio, svima nam krajnje nesebično uzeo poklone, i meni tu zapadne predivna haljinica, napred kraća, pozadi duža... ali to napred je toliko kratko da u životu kraće nisam videla. Rek'o, sine, nisi valjda rekao prodavačici da je za mamu...

To ne može da se opiše koliko je kratko. Dakle, moje dete je šašavije od mene, i još je tvrdio da uopšte nije toliko skandalozno, ali kad je mm izjavio da izgledam "kao lambada" i potom pao od smeha, ipak smo utanačili da mi zameni za veći broj ako može, a ako ne, nosiću je kao tuniku, u svakom slučaju je predivna i dete me je oduševilo. Ali trebalo je videti kad sam se pojavila u njoj, kao one brodvejske igračice u trikoima i frakovima, samo mi falio cilindar i štap.

(A u pozadini "Njujork, Njujork".)
Danas nam je baš praznična atmosfera, miriše na jelku koja je još tu i na 190 sarmi koje se dokrčkavaju... ne znam zašto sve žene opsesivno broje sarme.

Ali pola od toga ide u zamrzivač, a ostatak će većinom odneti dete. Lepa vest je da na vagi i dalje idem naniže, ipak se nije zalepio praznični višak... još samo da ne ubrljam previše sutra i za slavu, i na konju sam.
Odmah da upišem za oba dana, pošto se jelovnik manje-više zna:
danas:
D: mandarine
R: gusta minestrone čorbica
V: planiram samo pasulj, salatu i trun česnice (ove godine extra pravim od običnog brašna zbog trenutne nezgodacije s crevcima, inače se ovde tradicionalno pravi od kukuruznog)
desert: pivce 
sutra:
D: jogurt sa začinima
R: bela čorbica
U: neskafa sa 1,5 dl mleka
V: sarma, pečeni but, salata 
i opet pivce