Odgovori 9033 postova
Puževska dijeta (slike str. 3, 78)
  • madam mim
    Amater
    Amater
    Pridružio se: pre 15 godine

Re: Puževska dijeta (slike str. 3, 78)

od madam mim » pre 14 godine

viđeni smo kako ručkamo čips ispred zgrade i tome slično, a juče nismo hteli supu od spanaća

Jooj, mukica....iskreno, u tim godinama i pred tom dilemom postupila bih potpuno isto kao dete :D
    A ti, i ti vidim muku svoju mučiš...baš mi je žao, stvarno te pošteno ugnjavilo :cry: - bar si daleko bliže kraju cele priče, ali si stvarno heroj! :009:
  • KPJ
    Amater
    Amater

od KPJ » pre 14 godine

Dudo, pa curo tebi medalja za izdrzljivost se treba dodeliti. Opet proradila rana a? Daj skokni do doktora da ti to malo sredi.
  • dudank
    Profesionalac
    Profesionalac
    Pridružio se: pre 16 godine

od dudank » pre 14 godine

Medalju treba mom doktoru... s vrata krenem "Jel' neće da boli? Jel' neće da boli?". Baš mu je lepo da radi pod takvom presijom... mda.

Danas je u svakom slučaju redovni pregled, pa ako preživim, javiću... imam jedan vrlo lep otok za koji cenim da bi on voleo da ga secne, tako da će nam se tu mišljenja neminovno razmimoići. :D Ne znam šta više da kažem... idem s nadom da neće biti preterano strašno, a on će čovek uraditi šta mora, nevezano za moju nadu... nije prijatno, ali samo više da se sve to završi. Po njegovoj optimističkoj prognozi to je još 5 nedelja, po mojoj realističkoj još 6-7, varijantu "baksuzluk" ne uzimam u obzir kao mogućnost, ionako se već osećam kao čileanski rudar.

D:2 mandarine
    U: izmena - parče sira 150 g
    R: (pomeren za posle dr) kupus salata, čorbica od povrća i belog mesa
    U: neskafa sa 1,5 dl mleka, 2 mandarine
    V: dinstana junetina, salata, 3 kašičice pavlake
    u toku večeri uz lekove 3 tanka dvopeka

Edit* - Ovo je valjda sreća... puče otok 15 minuta pred polazak kod lekara... ništa ne seći, samo otpasti. :D Super sam prošla, dr me samo zaprašio nekim tuberajtom da ne istrunem, i bolovi su se smanjili. :skakutalo: (I čak nisam čekala na red, završila sam za dva minuta.) Sad opet nedelju dana mira... ovako može da se živi. :)
    Poslednja izmena od dudank u 17 Nov 2010, 13:57, izmenjeno 1 put ukupno.
  • AnaV
    Profesionalac
    Profesionalac

od AnaV » pre 14 godine

Stvarno, kada čitam ove tvoje postove nemam reći, sem da ti se divim na izdržljivosti! :)
  • dudank
    Profesionalac
    Profesionalac

Anči, ja sam žena-korov... nije lako uništiti mi duh. :)

Danas čak mogu i sasvim fino da hodam, jedino ne znam da li ću imati društvo za šetnju (mm ode van grada nekim poslom i ne znam kad će doći), a ipak ne smem sama, ovo ume gadno da cimne (tako sam za vikend pala, sreća te me pridrža starije dete da se ne razbijem). Gotov je i odmor, iskulirala sam 5 dana bez posla (užas koliko sam navučena na rad, ovo mi je bio pakao, a ne odmor), i danas krećemo s društveno korisnim radom... eh, da, sinoć sam se umesto mandarina odlučila za tri dvopeka, nešto mi baš došlo da promenim, ali vaga je super, i dalje se vrtim oko 51,1, a u proseku unosim blizu 1400 kcal s povremenim brljanjima (i imam aktivnost balvana).

D: jogurt sa začinima
    U: mandarinice
    R: sir (oko 100 g) s prelivom od paradajza
    V1: (izmena) bebeći tanjir pilava (dominiraju praziluk i očišćena piletina, pirinač je simboličan)
    V2: parče dinstane junetine, salata
  • madam mim
    Amater
    Amater

Baš lepo što uz svu tu muku koja te je snašla ti uspevaš da napraviš zanimljivu klopu, da budeš umereTa, i najvažnije da si stvarno veselica, pa ti to valjda pomaže da prebrodiš ono na šta bi većina ljudi potpuno potonula! Bravo Dudićka :009:
  • dudank
    Profesionalac
    Profesionalac

Veselo srce kudelju prede... :D Sad ću da bubnem frazetinu, ali mislim da je svaki iole normalan dan u životu dovoljan povod za veselje, i da mogu, bukvalno bih slavila svaki dan! (A često i proslavim... pivom. :010: )

Juče sam prošetkala po kiši, vazduh je bio neviđeno divan (sugraDŽani još nisu krenuli da lože krematorijume), a target je bio obnova začinskih zaliha, samo što se to ovde očigledno ne može u jednom cugu, zbog nečeg više nema mnogih začina (a bilo ih je), a začini su duša i srce našeg kuvanja. :( A mislim da sam pominjala problem sa žišcima, blizu nas su silosi sa žitom (ne znam ko je pametan zabo četiri silosa praktično u centar grada), i povremeno vetar tako lepo nanese žiške da 'oću da pošašavim... i na neku foru uđu u pojedine začine, ima jedno 7-8 vrsta koje baš VOLE, tako da stalno bacam po pola teglice. Danas, bože zdravlja, nastavljam pohod, a nožice će mi biti zahvalne. :)

D: 2 mandarine
    U: jogurt sa začinima i lanom
    R: minestrone juŠica nagusto :) , parčence vruČe pogače (žilavica sa surutkom - sama sam gazala :) )
    V: izmena - parče pogače, salata
  • mica66
    Amater
    Amater

od mica66 » pre 14 godine

ja danas kupila bebu ot bosil ... srce mamino ..
    bas mi je drago da ti je bolje. zao mi je sto nemam vremena za druzenje, al' bice - bice ...
    nemoj da me zaboravis ... drinc-drinc ...
    sto me ovaj ticker nervira, stalno mi nabacuje da mi je idealna 55kg !
    ovo nam je staro stanje - dok nam je Djolence bio veseo. a onda smo zavrsili sa veseljem ...
  • dudank
    Profesionalac
    Profesionalac

Biće, biće, samo nemoj baš da čekaš penziju pa da se družimo. :evil:

A što je juče bio pogačon... ljudi... :010: Ono što ja kažem "još malo pa kao prababina", a to je najveći kompliment koji mogu sebi da dam, jer je moja prababa bila carica među ženama. Juče sam jela bez griže savesti jer je mnogo manje kalorična od hleba, i definitivno je zdravija (i uopšte mi nije žao što sam se odrekla večere akonto pogače). Ovaj eksperiment će da se ponovi neki put u skorije vreme, ne znam kako mi dosad nije palo na pamet da sednem i sračunam kalorije, nego već dve godine lišavam porodicu... i sebe. :cry:

Sinoć oko 11 pala brza šetnja (još nisam pri svom maksimumu, ali mm već trčka i žali se da idem prebrzo :D ), već sam se lakše popela uz stepenice. I danas ću jopet, taman mi se uklapa s nekim neodložnim poslovnim obavezama kao što su odlazak do pošte i kupovina crne rolke koju sam sinoć videla u izlogu. :roll: Inače takvu rolku jurim već mesec dana (treba mi da je uklopim uz nešto), obišla sam sve prodavnice uživo i na netu, i u tu prodavnicu sam svraćala jedno triput da pitam da neće slučajno nešto slično da dobijaju, da bi mi prodavačica rekla da nikad u životu nije videla takvu rolku (u prevodu: da o'ladim)... i sinoć shvatim da upravo takva rolka sve vreme stoji u izlogu, a oni je koriste kao podlogu za džempere i jaknice i zaboravili su na nju. Dakle, ako mi je danas ne daju iz izloga, otimam je sa sve lutkom. :007:

D: jogurt s lanom i začinima
    R: minestrone jučerašnji, kriška mladog sira oko 100 g
    U: neskafa sa 1,5 dl mleka, 3 mandarine
    V: pileća prsa, parčence pogače (simbolično), salata, mleko
    Poslednja izmena od dudank u 19 Nov 2010, 22:00, izmenjeno 1 put ukupno.
  • lasata
    Urednik
    Urednik
    Pridružio se: pre 17 godine

od lasata » pre 14 godine

Pa tacno te vidim kako besomucno jurisas ulicom sa sve lutkom pod miskom... Kada nesto zelis, zelis to odmah... :16:
    Nego sta si lepo od zacina ispazarila?
    "...i svaki put kad budeš komadić sebe dao i svoje snove svetu po vetrovima slao, ličiće jutro na tebe više nego na druge..." Mika Antić
  • dudank
    Profesionalac
    Profesionalac

lasata napisao:Kada nesto zelis, zelis to odmah... :16:

Eto, to sam istovetno rekla i mom drugaru Z. D.... posle petnaest dana postao mi je muž. :16: (I još mi traje. :D )

lasata napisao:Nego sta si lepo od zacina ispazarila?

Sinoć u 11 ništa. :007: Danas jurim matičnjak, selen, šafran i anis, a za crni kari i piment verovatno ću morati da gnjavim dete. Od studentskih dana imam svojih četrdesetak i kusur teglica (teglice se povremeno menjaju, ali izbor začina ostaje isti), jedino sam još đumbir ubacila za poslednjih 20 godina, i povremeno kad naletim kupim neku lepu mešavinu (ili mi donesu iz inostranstva prijatelji koji znaju da volim začine). E, da, letos sam ubacila i samardalu, i sad mi je žao što ne kupih još... ne znam što je nema kod nas, to je vrlo jeftin začin, a prave je komšije. :neznalica:
  • AnaV
    Profesionalac
    Profesionalac

od AnaV » pre 14 godine

Koji je to začin samardala? Vidi što mi je lep tikerčić, ali me nerviraju ova slovca levo! :skakutalo:
  • dudank
    Profesionalac
    Profesionalac

Slično kao naš sremuš (ili medveđi luk, ili kako ga već zovu), samo što se ovaj zove "medeni luk", zapravo ova podvrsta raste samo u Bugarskoj, i suši se zeleni deo (pera), pa se to melje, a ukus je pikantan ali nežan. Meni se mnogo sviđa za čorbice, beli sos, krem supe i salate, u drugim jelima ga nažalost poklope ostali ukusi pa se takoreći ne oseća. I ja sam je letos prvi put probala, i odmah kupila 100 grama, pa se sad kajem što nisam uzela bar pola kila. :)
  • madam mim
    Amater
    Amater

Uuu, ja volim i bugarsku šarenu so, iako ima čubrice koju mnogi ne vole. I ja sam uvek (uz krpice, sapune i sl. kad toga nije bilo kao danas) iz inostranstva dovlačila začine, čajeve...u stvari i dan danas to radim :)
    Uvek se obradujem kad vidim da se neko ponovio - što je moja baba govorila "u zdravlju da nosiš, pocepaš i još bolje kupiš!"
    :009:
  • dudank
    Profesionalac
    Profesionalac

Apsolutno... :NN04: Pa kao vrhunac suvenira, recepti... pa onda s donesenim začinima i pićima napraviš prijateljima ugođaj da se osete kao da su i oni tamo bili... ihhhh. :)

A i sinoć me nešto drmnulo da pravim ugođaj... u stvari sam juče imala apsolutno fantastičan dan u svemu, prvo što nije bilo bolova (tj. možda ih jesam imala, jer nema šanse da ovo ne boli, ali očigledno sam oguglala i ne zapažam više), tako da sam odradila dnevnu normu do predveče, a onda izletela u šetnju/jurnjavu i slaaaatko se naštrapacirala. Pa sam onda htela da izljubim Kineskinju jer rolka očigledno nije bila deo inventara i ona mi je onako ofrlje dade za trista dinara... jel može? - MOŽE! - da bi se ispostavilo da je neviđeno kvalitetna, dobro mi nije dala i lutku pride... poslednji put mi se tako nešto prijatno desilo 1989, kad su mi u komisionu greškom dali original dizelke za 10 maraka. Tako da me je opravdano drmnulo da pravim ugođaj, pa sam zasukala rukave i napravila klopu u fazonu Pirineja, onako po sećanju, varijacija na nešto što smo pre milion godina jeli u jednom restoranu, pri čemu sam štrpnula samo trun kobasice jer je bilo povrća koje ne smem još da jedem, ali sad bar znam da umem da spremim tu lepotu. I onda vrhunac, zove me veliko dete da mi kaže da ima iznenađenje i da pogledam link taj-i-taj... a sa novosadskih bilborda sevaju njegove fotke. :placljivko: (Tj. fotografije koje je on snimao, nije on na njima.) Ludo dete... :)

D: jogurt s lanom i začinima
    R: salata od kupusa, veća kriška skroz mladog sira
    U: neskafa sa 1,5 dl mleka, mandarine
    V: iskopaću neku dinstanu kobasičicu, uz prilog od tarane i belog luka, i zelenu salaticu :)
    ...i pošto sam se setila da je danas brlj-dan, bio je repete večere uz konzervu dželena ;)
    Poslednja izmena od dudank u 21 Nov 2010, 01:00, izmenjeno 1 put ukupno.
Odgovori 9033 postova