Odgovori 9033 postova
Puževska dijeta (slike str. 3, 78)
  • dudank
    Profesionalac
    Profesionalac
    Pridružio se: pre 16 godine

Re: Puževska dijeta (slike str. 3, 78)

od dudank » pre 14 godine

Uh, Ivanovna, duga je to borba bila... :D Šta da ti kažem kad sam prvih 8-9 kila skidala dve i po godine. Ne ide lako kad nisi više u prvoj mladosti, a pogotovu sa sedećim poslom, a dodatno pogotovu kad si grešna duša koja voli pivo. Ali ostatak sam doslovno sljuštila za nekih 6-7 meseci ovde, i to čak bez preteranog odricanja od piFca (hvala mome milom forumu što je uvek imao razumevanja :D ), i sad sam tačno godinu dana na održavanju kilaže, kilo-dva-tri gore pa se vratim... to je onaj teži deo, ali bilo je tu mnogo eksperimenata s hranom, a bogme se radilo i na mišićima (nemam apsolutno nikakvu redovnu i zvaničnu FA, ali su uvedene brze šetnje i igranje, poneka dodatna vežbica za kičmu i noge), i ne mogu da se ne pohvalim da sam postigla da sad jedem sasvim pristojno a nema više gojenja. Dosta sam stvari upravo ovde naučila i primenila, a o podršci nema potrebe da pričam... jedino treba biti uporan kao mazga i ne odustajati svaki put kad se zakuca vaga, nego svaki put ispitati šta, zašto... pa polako menjaš malo sebe, malo dijetu, a usput malo i mrdneš goozom, i na kraju dođeš do nekog modela ishrane gde nisi gladan, i što je veoma bitno, gde nisi opterećen merenjem i brojanjem. Prvih meseci sam sve računala kao manijak, gledala sastav namirnica, merila, međutim u nekom trenutku uhvatiš ritam i više uopšte nema opterećivanja time. Eventualno poneki put sračunam kalorije kad je baš-baš neko žešće kalorično jelo, tipa kolača ili nekih besnih testenina, ali u kući se odavno više ne priča o hrani na taj način, jednostavno svi sad jedemo zdravije i organizovanije i to je sad normalno. Trenutno manje jedem jer sam manje pokretna, ali jelovnici mi inače nisu nimalo oskudni, i to i treba da bude neki cilj, a ne da osudiš sebe da ceo život kljuckaš kao ptičica. Sad sam razvezla preko svake mere, ali nadam se da sam ti ulila malo dodatne volje i motivacije. :)

A s garderobom sam se ljuto zaj*******, zato što sam pobacala gomile predivnih stvari, još mi je ormar poluprazan... :16: Ali je bila ogromna radost kad sam proletos iskopala iz plakara haljinicu iz srednje škole (šivena pre cirka 25 godina) i obukla je. :) Ima sličica na 3. strani mog dnevnika, poslednja u nizu... znači, sve se MOŽE, prosto treba zaboraviti onu rečenicu "ja to ne mogu".

I da ne zaboravim glavno... već dva dana vaga pokazuje 50,5. :skakutalo: Ali tiker još neću da menjam jer ne znam šta će doca da mi radi, možda mi opet sleduju nepokretni dani.

D: jogurt s lanom i začinima
    R: mandarine (normalan ručak izostavljen zbog dr)
    U: neskafa sa 1,5 dl mleka, još jedna mandarina
    U2: kriška mladog sira 100 g, malo kupusa
    V: ćevapi (normalna porcija od 4 ćevapa, ne znam u gram), kupus salata, veeeelika čaša mleka
    Poslednja izmena od dudank u 10 Nov 2010, 11:50, izmenjeno 2 puta ukupno.
  • Ivanovna
    Početnik
    Početnik
    Pridružio se: pre 15 godine

od Ivanovna » pre 14 godine

dudank napisao:Uh, Ivanovna, duga je to borba bila... :D

Bome da..namučila se ti...A vidim imaš i neke zdravstvene probleme? Nešto s kičmom? Križima?Naravno da to otežava sve okolnosti.
    Ali, dobro si to sve izdržala....Bravo...
    Da se bar i ja tako sredim... :oops:
  • dudank
    Profesionalac
    Profesionalac

Ma imala neku operaciju... čim konci budu napolju, vraćam se u kolosek. :headbang:
  • Ivanovna
    Početnik
    Početnik

Gledala sam ti slike. Pa ti si mi skroz OK. Odlično izgledaš i sa 59 i sa 49kg , a i ona slika sa 69kg je baš seksi..
    Rekla meni moja prijateljica da ja nisam debela nego da imam sexy body :013: (Ona je Amerikanka) A ona sva ko breza vitka, tanka...Kraj mene izgleda ko pjenica...

Ma nekad mislim da mi sebe uopće ne percepiramo kako zaslužujemo nego kako nam nameću... :cry: :?
  • madam mim
    Amater
    Amater

od madam mim » pre 14 godine

Jel' se vratio doca, šta kaže? :009:
  • dudank
    Profesionalac
    Profesionalac

Idem sad u četiri, 'će vidimo šta će da kaže. Ma nek kaže šta hoće, samo nek ne radi ništa. :cry:

Ivanovna napisao:Rekla meni moja prijateljica da ja nisam debela nego da imam sexy body :013: (Ona je Amerikanka) A ona sva ko breza vitka, tanka...Kraj mene izgleda ko pjenica...

Ma nekad mislim da mi sebe uopće ne percepiramo kako zaslužujemo nego kako nam nameću... :cry: :?

Ivanovna, ne slušaj šta ti pričaju oni koji te vole, nego oni koji te ne vole. :NN05: Meni su i muž i najbolja drugarica pričali da sam baš leeeeepa... a kad sam smršala, oboje su zaključili da sam "u, je, stvarno bila k'o krava". Jednostavno nisu primetili da sam se na njihove oči ugojila dvadeset i kusur kila, njima sam uvek bila lepa, i zato ih više ništa ne slušam, nego verujem samo mojoj vagici. :D A za ovo drugo, hm, ima i toga, ali meni je stvarno taj višak bio kao tuđ... oduvek sam bila majušna-tanušna. :neznalica: Nije to zbog drugih, prosto sam navikla. (Pošla u školu sa 17 kila... šta reći.)

I još jednom da se izvinim što danas ovoliko meljem, vidi se s kilometra da ubijam nervozu pred pregled... :16: (Umesto da radim i privređujem. :nasilan: )
    Poslednja izmena od dudank u 09 Nov 2010, 14:35, izmenjeno 2 puta ukupno.
  • KPJ
    Amater
    Amater

od KPJ » pre 14 godine

Duda, sad sam ti pogledala slike na 3 strani, i da znas da ja za 10 mojih zivota necu izgledati kao ti, a meni licno se najvise svidja srednja fotka.
  • Ivanovna
    Početnik
    Početnik

dudank napisao:
    Ivanovna, ne slušaj šta ti pričaju oni koji te vole, nego onima koji te ne vole.

I još jednom da se izvinim što danas ovoliko meljem, vidi se s kilometra da ubijam nervozu pred pregled... :16: (Umesto da radim i privređujem. :nasilan: )

BOme, dobro zboriš...
    Meni svi govore da sam baš slatka, da mi sve to dobro stoji...i ja tako utješena popustim i pred janjetinom i pred sarmom. i pred čim god što stoji u tanjuru :010:
    Danas mi se kći vratila iz škole odmah poslije prvog sata jer ima grčeve pa sam ostala s njom u kući , nisam išla na hodanje. A i kiša je...iako meni kiša ne smeta, ali eto, ostala doma...sad sam na sebe ljuta. Možda "upalim" sobni bicikl, nešto me zove ovih dana... :skakutalo:

:hi-fi:
  • tratinčica
    Amater
    Amater

od tratinčica » pre 14 godine

Navijam da ne bude "radova" :) . Čitam ovaj vaš razgovor i nešto se mislim da sam ja malo preterala sa pričom da sam debela, pa me svi i svrstavaju u tu kategoriju. Kad čovek onako iskreno pogleda, ne može čovek da bude debeo sa 55kg. Na stranu što to meni smeta i što hoću da se otarasim viška. Ja ne umem da se obučem kad se ugojim :shock: . Što se mm tiče mogla sam do 200kg da doteram, uvek sam mu ista. Ponekad se dvoumim da li me voli , pa mu ne smeta ili me i ne primećuje :neznalica:
  • jelenakg
    Početnik
    Početnik

od jelenakg » pre 14 godine

samo da te pozdravim,i da znas da sam opet tu...kiss..vidim da si divno napredovala
  • dudank
    Profesionalac
    Profesionalac

Znam, Jecka, znam da si nam tu! :skakutalo: Sad ćemo mi to zajedno. ;)

tratinčica napisao:Kad čovek onako iskreno pogleda, ne može čovek da bude debeo sa 55kg. Na stranu što to meni smeta i što hoću da se otarasim viška. Ja ne umem da se obučem kad se ugojim :shock: . Što se mm tiče mogla sam do 200kg da doteram, uvek sam mu ista. Ponekad se dvoumim da li me voli , pa mu ne smeta ili me i ne primećuje :neznalica:

Ovo si prepisala iz mog dnevnika???!!! :evil:

Nego, devojke, meni je doca izvadio konce :skakutalo: i sad imam samo još dva konca-drena, ali oni trenutno ne bole. Dr je uprkos upali oduševljen kojom brzinom se sve to sređuje, kaže da je tek danas konačno odahnuo i da smo "na konju". :skakutalo: Tako da nije morao ni da mi radi ništa bolno, bar zasad, iako su bile predviđene određene intervencije. Još ne mogu da se opasuljim od radosti... i da čuknem u drvo. :D Preživela sam sedam groznih nedelja, sad sledi sedam nedelja oporavka.
  • Nena3110
    Još malo pa profi
    Još malo pa profi

od Nena3110 » pre 14 godine

Malo me nema, pa se nađoh u čudu, otvori mi se dnevnik kod mog poslednjeg posta, a nisam nikog kritikovala, no, Dudić, ti si sve lepo razumela i objasnila.
    Dudić, najvažnije je da tvoj oporavak lepo teče, a to što bila si nervozna pred kontrolu je tako normalno.
    Raduje me što su konci van, dakle samo još malo da se paziš, samo sedam nedelja, šta je to za ceo život, proleti, a biće sigurno lakše od prvih sedam, da te mužić mazi i bićeš kao nova :009:
    Sad slobodno možeš da se počastiš jednim pivcem zaslužila si. :013:
  • tratinčica
    Amater
    Amater

od tratinčica » pre 14 godine

dudank napisao:Tako da nije morao ni da mi radi ništa bolno

Hvala Bogu da to počinje da se privodi kraju. Bitno je da je prošao udarni deo, sad će oporavak ići mnogo brže :pivo:
  • KPJ
    Amater
    Amater

od KPJ » pre 14 godine

Dudo, cestitke za tebe a bogme i za doktora. Sad po jedno :pivo:
  • madam mim
    Amater
    Amater

od madam mim » pre 14 godine

:skakutalo: :skakutalo: :skakutalo: - skoro pa gotovi ručni radovi!!! Tebi medalja za hrabrost i izdržljivost, i za disciplinu sa klopom, stvaaaarno si carica!!! :009:
Odgovori 9033 postova