Odgovori 9033 postova
Puževska dijeta (slike str. 3, 78)
  • madam mim
    Amater
    Amater
    Pridružio se: pre 15 godine

Re: Puževska dijeta (slike str. 3, 78)

od madam mim » pre 14 godine

ova je bila "karamelasta", ona što se lepi za čašu,

Vidi se ko ovde ima literarnu žicu :D - mada ne pijem pivo, to je ona pena što izgleda kao šne-nokle, tačno sam zamislila...i svaka čast da si uspela da odoliš, ti si hero of the day!!!
    Vidim lepo si se i prošetala i vid'la svašta, znači da si skroz dobro u datim koordinatama - super! :009:
  • dudank
    Profesionalac
    Profesionalac
    Pridružio se: pre 16 godine

od dudank » pre 14 godine

Ma odu bih mu napisala, Mim... to je ionako nedovoljno iskorišćeno literarno područje, svi vazda samo o vinu. Uključujući i Rimljane, hehe, pa im propade carstvo. A nepismeni Sloveni i Germani šljokali pivo... eto, poenta je jasna. :D Samo što ja ne mogu da ga pijem jer sam dobila još jednu turu antibiotika. Dr kaže da je bolje, trenutno skoro uopšte nemam bolove, i čak izgleda da je jedan konac izašao (ne smem još da se radujem, ali čini mi se da jeste), tako da ćemo izdržati još malo bez piva, zarad... lepote. :) Opet sam lepo prošetala, i verovatno ću i danas, što nije nimalo loša fizikalija, jer sam ovako dokona uzela pa se izmerila pre i posle šetnje, i ustanovila razliku od neverovatnih 400 g, i to bez kapi znoja. Sad je jasno zašto mm kuka na moj tempo hoda. ;)

Juče sam napravila malu izmenu, umesto noćnog sira pala je opet velika čaša mleka, radost za želudac posle ovolikih lekova. Nešto ovih dana mnogo lepo jedem za malo kalorija... izgleda da ovaj kupus vadi stvar. :) A i ponovo sam počela da delim večeru na dva dela, tako da nema gladi.

D: jogurt s lanom i začinima
    R: kupus salata
    U: neskafa sa 1,5 dl mleka, mandarine (4 komada, ali su kao klikeri)
    V1: dinstan kupus i manja porcija mesa, neskafa
    V2: dinstan kupus i malo parče gaude

Edit* - Ne znam više kud udaram, sad sam saznala da je ex-svekrva imala težak šlog i to pod vrlo nesrećnim okolnostima, potresla sam se najstrašnije, dete upravo kreće iz NS, a ja ne mogu ništa da pomognem ovako kljakava... ufffffffffffffffff.
  • KPJ
    Amater
    Amater

od KPJ » pre 14 godine

Znas sta, dobices :nasilan: , jesi rekla ex-svekrva, gde sad razmisljas o njoj kad imas svoje brige, malo ti bolje i ti sad trci da pomazes.Ajde budi mirna da ti se to tvoje ne aktivira, nedaj boze.
  • dudank
    Profesionalac
    Profesionalac

Jesam rekla "ex" :D , uf, ne znam, ali ipak je to baba mog starijeg deteta, osećam odgovornost, plus sam se toliko uspaničila da sam skroz smela s uma će da doputuje ex-zaova, samo sam razmišljala kako neće imati nikog odgovornog da je pazi. Totalno sam prolupala danas. U međuvremenu se stanje malo stabilizovalo i dete ipak nije krenulo večeras, da ne gubi predavanja (ima svake druge subote blok nastavu), ali ovo me je stvarno smlatilo, definitivno ne znam više šta nas nije zadesilo ove godine.

Izvinjavam se što sam skrenula na ove teme, izgleda da su mi danas malo popustili živci. :cry:
  • KPJ
    Amater
    Amater

od KPJ » pre 14 godine

:nasilan: dacu ja tebi pomaganje svih tih ex koje pominjes
  • dudank
    Profesionalac
    Profesionalac

Nadam se da nisam zvučala kao neki mazohista... reč je jednostavno o tome da sam sa svima osim s glavnim krivcem zadržala izuzetno lepe odnose, a ako se neko meni našao u životu, red je da se i ja nađem njemu, nema to apsolutno nikakve veze s bivšim brakom, nego s međusobnim uvažavanjem. Nebitno, ovo i inače nije tema za ovde, poenta je samo da sam juče odlepila koliko sam se potresla, ne mogu nažalost da ispričam šta je posredi, ali verujem da bi svako reagovao kao ja. Sad je valjda sve pod kontrolom, nema potrebe da se još i ja guram. :)

Ne znam za danas oko jela, trebalo bi da bude redovno brljanje jer je subota, ali sam previše brljala prošlog vikenda pa se još dvoumim. Plus mi je opet krenula rana da zavitlava, a to znači ništa danas od šetnje, neću imati gde da potrošim kalorije. (Juče sam uspela da prošetam, vajdica.)

R: samo mandarine, duša mi traži
    U: neskafa sa 1,5 dl mleka
    V1: mala šnicla (100 g) pečena na foliji, salata od cvekle, čaša mleka
    V2: šarena slaninica, crni luk
    Poslednja izmena od dudank u 07 Nov 2010, 15:18, izmenjeno 1 put ukupno.
  • dudank
    Profesionalac
    Profesionalac

Kod mene definitivno stres čuda čini. Juče su obroci bili simbolični, čak i brljanje. Trudim se da ne preskačem nijedan, makar po zalogaj-dva, ali nisam mogla da ne razvučem kez kad sam stala na vagu. :) Dete je bilo, ali nismo spremali nikakve extra đakonije jer je bukvalno samo dojurio i opet odjurio. Danas bi trebalo da se opet prošetam malo, čini mi se da mogu.

Jelovnik slično kao juče, ako mi u međuvremenu ne proradi apetit:

R: mandarine
    U: neskafa sa 1,5 dl mleka
    V: mala šnicla, zelena salata, čaša mleka
  • EonB
    Početnik
    Početnik

od EonB » pre 14 godine

Obratila sam paznju na tvoj prvi post, i na poslednji. Tamo pise : zelja pusta 49kg. E pa vise nije zelja pusta vec se skoro ostvarilo!
    Pa ovo je za zestoku cestitanciju !!! Bravo :)
  • Rea
    Početnik
    Početnik

od Rea » pre 14 godine

Mislim da bi ti se dopalo:http://lilasflowers.com/images/beer%20mug%20flowers.jpg
    Pivo? Cveće? :? Pivo i cveće? :D
    Slika
    "Ako želiš isceliti telo, najpre moraš isceliti duh." -Platon
  • AnaV
    Profesionalac
    Profesionalac

od AnaV » pre 14 godine

Kod mnogih sam primetila, a i kod tebe da za ručak ne jedete meso, a jedete jaći obrok za većeru. Zar ne treba rućak da je obimniji i da je ta šniclica od većere pojedena za rućak?
  • dudank
    Profesionalac
    Profesionalac

Mmm, takvo cveće bih volela svaki dan u vazi... u krigli... :roll:

Anči, ovo što ja radim i nije baš po propisima zdrave ishrane, to je više neko prilagođavanje mom načinu života. Prvo što sam oduvek noćni jedač, tj. mogu ceo dan da ne stavim zalogaj u usta, ali nema šanse da zaspim gladna, a drugo, i još bitnije, tu je moj dnevni raspored. Najefikasnije radim uveče i noću kad se smire ukućani/komšije/ulica, takođe mi je za oči lakše kad radim pod veštačkim svetlom, a onda mi treba nešto što zaista drži sitost, inače bih sto puta pala u iskušenje da nešto gricnem dok sedim za kompjuterom. :evil: To ti je ono kad od dva zla biraš manje. :) Zapravo ponekad prođe i po 5-6 sati od jela do spavanja, npr. drugu polovinu večere pojedem u 10-11, a legnem u četiri, tako da mi to više dođe kao kasni ručak. U svakom slučaju ne bih mogla da se patim s nekom dijetom koja je skroz suprotna svim mojim navikama i u kojoj bih gladovala, ovako sam našla neku sredinu. :)
  • Nena3110
    Još malo pa profi
    Još malo pa profi

od Nena3110 » pre 14 godine

Dudo, potpuno te razumem, život je retko jednostavan, kad prođe jedno, ili bar prolazi, ošamari te nešto drugo. Jednostavno, ima ljudi koje to hoće, a to su oni s dušom što greše kad misle više na druge, nego na sebe i stalno gledaju neki red.
    I ja sam " Žena od reda" i sve rešavam da prestanem da to budem, da naučim da kažem ne, ali mi se ne da, opet sam tu za svakoga, uvek imam razlog zašto baš tu osobu ne mogu odbiti ili zašto baš to, nešto maram uraditi, treba mi dve glave, za sve to, ili mi treba nečija glava, ko ne brine toliko, da se malo odmorim.
    Tebi želim sve najbolje, drago mi je za trčanje uz stepenice, dobar znak. :009:
  • AnaV
    Profesionalac
    Profesionalac

od AnaV » pre 14 godine

Uopšte nisam imala nameru da te kritikujem, kako je Nena prokomentarisala, ali bar je treblo da me imenuje, već sam napisala samo komentar oko većere i količine misleći na više postova, a ne samo na tvoj. Ja takodje jedem i najviše sam gladna uveće. Ni ja nisam na nekoj konkretnoj dijeti samo se trudim da vodima računa o ishrani. Svaki moj komentar je opravdan, mada sam po nekad malo oštrija, ali sam bar uvek u svemu iskrena.
  • dudank
    Profesionalac
    Profesionalac

Anči, nije ni bila kritika, bar ja je nigde ne vidim. :) A Nena ovo priča apropo moje bivše svekrve, nesporazum totalni... kad sam upetljala babe i žabe, tj. svekrvu i dijetu. :16: Obećavam da neću više da upetljavam. :oops: Bitno da se ona oporavlja posle strahote koju je doživela, i sad ima ko da je pazi, a ne bi bilo loše ni mene neko da pazi jer sam jutros žešće brlj-brljnula. :nasilan: Molim gadljive da ne čitaju dalje. Pred jutro mi se provali jedan otok pored rane i ja zapnem da ga što bolje iščistim, i na kraju mi od bolova i prizora tako pripadne muka da je bilo ili da izgrickam parče hleba ili da se ispovraćam na licu mesta. Što bi sve bilo lepo da sam se zadržala na jednoj ili dve kriščice tosta, ali ne, ja sam lepo naređala na tacnu i jutros u pet čitala knjigu i natenane grickala 'lebac, i dok sam shvatila koliko sam smazala tako "natenane", prošao voz. Neću da se ugojim od tog jednog tanjira hleba, a i juče sam preko dana stvarno premalo jela, ali mnogo me nervira kad mi se javi taj poriv da jedem u tako neke lude sate. To ću da računam kao doručak, a ostalo ide normalno. To jest, ako mi vetar ne sruši zgradu, danas zavija da nije normalno. :cry:

D (u pet ujutru): gomila hleba :nasilan:
    U: jogurt s lanom i začinima
    R: cvekla s belim lukom
    U: neskafa sa 1,5 dl mleka, 2-3 mandarine
    V: manja šnicla + ražnjić, salata
    Poslednja izmena od dudank u 08 Nov 2010, 23:04, izmenjeno 1 put ukupno.
  • Ivanovna
    Početnik
    Početnik

od Ivanovna » pre 14 godine

Vidim da si ti na kraju, tj na cilju...Odlično. Ispred mene je dug put. Tek sam počela odbrojavanje.
    Poslušala sam tvoj savjet pa sam poradila na povećanju mišićne mase. Mogla bi još ubaciti koju vježbu s utezima...Kalorije sam svela na što manje, ali još uvijek mi kadšto skoči u tanjr bez plana...A tako ti je to, slabost.;)

I sad kad si gotova, koji ti je plan? Jesi sretna? Kako stoje stvari s odjećom? :hi-fi:
Odgovori 9033 postova