Ljudi, da se razumemo, to je ekstra dijetalno... cela ogromna porcija (tačnije, ispadnu dva dobra tanjira za dva obroka) ima oko 300, plafon 350 kcal, zato sam i napisala. Kod mene ručak po pravilu nikad ne prelazi 200 kcal... to čuvam za večeru.
Danas ponovo preskočen doručak jer se upravo spremam za posetu dr-u, u stvari samo odložen, neću sebi da uskratim jogurt. Još me muči ono zagnojeno mesto i već sam počela da priželjkujem da me još malo secne, samo da budem sigurna da neće dodatno da se zakomplikuje... pretvaram se u zavisnika od hirurgije, nadam se da neću da završim kao Majkl Džekson.
Sinoć smo imali "elementarnu nepogodu" u frižideru, tj. zbog nečega se friz naglo zaledio kad mu vreme nije, pa nisam mogla blagovremeno da izvadim i otopim moju juneću šniclu, a bilo mi žao da šaljem čoveka u supermarket... pa sam se snašla s mesnim nareskom, nije mi uopšte bio u planu, ali potrefilo se da nemamo ama baš ništa drugo što ja smem da jedem (ne računam pileća srca koja je spremao on za sebe

), nismo imali čak ni sir. Narezak je bio više nego korektan, tj. nije bio nimalo mastan, ali ne uklapa se u moju borbu da jedem sve bez konzervansa.
Vaga je OK, pokazuje mi u rasponu od 51,5 do 51,9, bitno je da sam tu stala i ne idem naviše... čim budem smela sve da jedem (a to je, nadam se, za nekoliko dana), radosno vraćam normalne salate u jelovnik i krećem na preventivno jesenje skidanje ovog malog viška... prošle godine sam baš u ovom periodu skinula maltene na 49, pa računam da mi ni sad to neće biti problem. Jelovnik upisujem kad se vratim od dr... nadam se da neću imati neke loše vesti s pregleda.

Svima lep dan želim.