Odgovori 9033 postova
Puževska dijeta (slike str. 3, 78)
  • lasata
    Urednik
    Urednik
    Pridružio se: pre 17 godine

Re: Puževska dijeta (slike str. 3, 78)

od lasata » pre 15 godine

Ja dosla da pitam 'hoces li mi rane preboleti junace' a ti planiras da popalis iz kuce... :shock:
    Salim se, navijam za... Sto se pre pridignes, pre ces se oporaviti... Elem, brisi na tu nesicu... :wink:
    "...i svaki put kad budeš komadić sebe dao i svoje snove svetu po vetrovima slao, ličiće jutro na tebe više nego na druge..." Mika Antić
  • dudank
    Profesionalac
    Profesionalac
    Pridružio se: pre 16 godine

od dudank » pre 14 godine

Otišla sam juče na tu nesicu (popila je izvaljena kao Paulina Borgeze), mm oduševljen što sad hodam "normalno"... normalno znači da ovako s koncima hodam tačno njegovom brzinom (ili sporinom), tako da ne mora da trčka za mnom, što će reći da mi užasno fali moje energično kretanje. Ubi ovo mirovanje, koliko god da sedim kod kuće i inače, ipak po sto puta dnevno ustanem, savijem se, uradim ovo i ono... a sad ništa od toga, osećem da polako taložim salce. Ali neću da smanjujem jelo, mislim da je bolje i da dodam kilo-dva pa da to posle spadne kad promrdam, čak sam sinoć upriličila i redovni vikend-brlj, samo bez piva. :D Planirani brlj su u stvari bili brusketi, a ratluk je upao slučajno, al' mi nije žao. Inače sam bruskete pravila od hleba s dodatkom amilaze, i ič se nisam nadula od njih... tuka nije ni znala da postoje takvi hlebovi, ali svejedno je divno što postoje. (Da ja imam s čime da brljam. :D )

Totalno sam bez ideja za današnje jelo... od mesa još zazirem da mi ne bi usporilo rad creva, a sir mi polako već na uši izlazi... ne znam više ni šta od povrća... kad se završi ova muka i nevolja, ima da pojedem plast svežeg voća i salata. Videću šta će lovac da donese, pa ću da upišem.

Svima lep dan želim. :mahac:

D: jogurt s karijem
    U: lubenica, neskafa s mlekom
    R: bareni brokoli s prelivom od mleka, mocarele i samardale
    V: karfiol, sir

Edit* - samardala je vrsta luka slična sremušu... nažalost ga imam samo u prahu jer se kod nas ne gaji kao jestiva biljka, samo za ukras, ali proći će i prah. :)
    Poslednja izmena od dudank u 27 Sep 2010, 00:08, izmenjeno 2 puta ukupno.
  • lasata
    Urednik
    Urednik

od lasata » pre 14 godine

Eto vidis da je bilo lepo i dobro sto si izmilela iz kuce... A za ta istezanja i presavijanja ces malkice da popriceknes... 8)
    "...i svaki put kad budeš komadić sebe dao i svoje snove svetu po vetrovima slao, ličiće jutro na tebe više nego na druge..." Mika Antić
  • dudank
    Profesionalac
    Profesionalac

Izmilela bih ja rado i danas... ovde je sad u toku veeeeeliki vašar (kad se potrefi lepo vreme, zna da traje po 6-7 dana), ali sam osujećena u obe interesne zone... naravno da me ne zanimaju trange-frange, mene zanima da se uvalim u neku pristojnu šatru s lepom muzikicom prvo na kupus iz ćupa (onaj što se kuva 24 sata i duže), pa na volovsko pečenje i pivo... mmmm, pivo... :oops: A druga interesna zona je kupovina, za toliko bih još i mogla da izmilim, ali ove godine smo prilično dekinte zbog raznih neplaniranih troškova... Tako da ništa ove godine od te vrste provoda. Eventualno da mi momci donesu malo pečenja, pa da opalim onako bez 'leba i bez piva, na rizik. :evil:

Inače mi dođe da sebe išutiram, lepo sam pre dva dana napisala da ne bi trebalo da jedem kupusarke, a juče ne izdržah i odvalih se od brokolija i karfiola... i sad mi je iskočio stomak kao nenormalan i jedva dišem, ali ne znam više šta da jedem a da nije užasno kalorično. :neznalica: Tja, snaći ću se nekako do idućeg ponedeljka... valjda će tad biti gotovo, ako sam dobro razumela doktora, mada je on vazda pun iznenađenja. :evil: Eh, ali nije ni njemu, nesrećniku, lako sa mnom. :D

R: opet nesrećni brokoli, ne znam šta drugo
    U: neskafa sa mnogo mleka, mala kriška lubenice
    V: dvopek, pa ću nešto preko staviti... recimo mlad sir i paradajz-pire (a mogla bih da se oprobam i sa trunčicom paštete :evil: - ali samo kao začin)
    Poslednja izmena od dudank u 27 Sep 2010, 20:14, izmenjeno 1 put ukupno.
  • madam mim
    Amater
    Amater
    Pridružio se: pre 15 godine

od madam mim » pre 14 godine

meni novalgetol oduvek ima ukus brisača za mastilo

Ti se genije, stvarno :D ! Ono što mi se sviđa je što si probala, ne pričaš napamet (kao mm kad kaže da mu punjene tikvice imaju ukus kao truleks krpa, ali on nije empirijski došao do toga kao ti :wink: ). Znam da si se više smorila od sedenja, ali saaamo još malkice, a vašara će biti (i pivcea, narafski :wink: ). :009:
  • dudank
    Profesionalac
    Profesionalac

Pa vi'š kakve istančane čvoriće na jeziku imam... kako posle da ne budem gurman? :16: Ali za tikvice ne znam kako da se proveri... manj da probno napraviš punjene truleks krpe - u stvari bi više došlo kao sarmice? :005: Pa ako ne primeti razliku, onda je teorija dokazana... :evil:
  • mica66
    Amater
    Amater

od mica66 » pre 14 godine

Slika
    CMAK - CMAK - CMAK !!!!
    sto me ovaj ticker nervira, stalno mi nabacuje da mi je idealna 55kg !
    ovo nam je staro stanje - dok nam je Djolence bio veseo. a onda smo zavrsili sa veseljem ...
  • dudank
    Profesionalac
    Profesionalac

Big hepi dens, Mici! Slika Cmuak!!! (Mi smo dobro, što i vama želimo.)

Danas imam su šta da se pofalim - spavala sam bez novalgetola :skakutalo: , što će reći da su bolovi skroz podnošljivi i ne moram više da pržim želudac ampulama. Zato ga uspešno pržim brusketima, jer moji kad se za nešto založe, onda se to sprema dok na nos ne izađe... a založili su se za ove poslednje, "bolesničke", tako da sinoć napravih tonu... i pojedoh tonu... i što je najgore, neviđeno mi prijaju, danas mi je divno splasla moja jadna naduvena pupa... a posle ću da psujem kad bude trebalo da skidam višak.

Po podne idem kod doce, pa zato preskačem ručak, da ne idem kao balonče... ovo bi trebalo da je jedini pregled ove nedelje, pa u ponedeljak skidanje konaca, ali ne znam tačno kad će da se završi cela procedura jer ima tu još svašta nešto. Ne znam ni kad ćemo znati da li je operacija skroz uspela... a ako je uspela, čeka me verovatno još jedna finalna... baš perspektivno. :D

U međuvremenu sam skupila hrabrost i stala na vagu, 52,4. Nije tragično s obzirom na usporena crevca i moje dembelisanje, mislila sam da će biti gore. :) Danas ću malo i da se razmrdam, odlazak doktoru iskoristiću da se dodatno prošetam (tj. ako me ne strefe neki nenadani bolovi), a ako se mm smiluje da ode do pijace, ostavila bih jednu dobru turu ljutog pindžura (student naručio), i nije neka FA, ali makar ću malo da tupkam po kući, trenutno nisam preterano pritisnuta poslom pa mogu da se rekreiram uz šerpe i lonce. :headbang:

R: preskačem
    U: izmena - pivo :16:
    V1: bareni brokoli s prelivom od mleka i pavlake (da ne pišem stalno, pavlaka je uvek niskomasna)
    V2: jagnjeće pečenje i salata od cvekle
    mali noćno-jutarnji brlj - prepečen hleb
    Poslednja izmena od dudank u 29 Sep 2010, 11:36, izmenjeno 2 puta ukupno.
  • lasata
    Urednik
    Urednik

Pazi da ne preteras sa tim skakutanjem oko pindzura... Ipak umereno... 8)
  • dudank
    Profesionalac
    Profesionalac

Umereno sam danas šetala skoro tri sata... bole me i ruke i noge od hodanja nakrivo, ali sam se slatko nahodala. :skakutalo: Uspela sam da obiđem i vašarske tezgice i uzmem neke sitnice, između ostalog i polen da malo pojačam imunitet (ukrala sam ideju od AneV), a što je najbitnije, dr me je skinuo sa antibiotika i rekao da smem pivo. :013:

Pindžur se, razumljivo, odlaže za sutra... crkla sam od umora. :)
  • lasata
    Urednik
    Urednik

Bravo za doktora... Ukide antibiotike u korist piFca... A bravo i za tebe, setacice nasa... :)
  • Djekna
    Početnik
    Početnik

od Djekna » pre 14 godine

uh uh uh šta se ovdje sve izdešavalo , važno je da je sad bolje :009: :009: čuvaj se
    Čovjek može smršti 10kg, zašto ne?Ali šta ako izgubi upravo ta kila u kojima su njegova genijalnost,
    ljubav k bliskima  i iskrenost?
  • dudank
    Profesionalac
    Profesionalac

Samo da prijavim da šetačica danas ima još 600 g manje. :D Imam osećaj da mi tek sad sve funkcioniše kako treba, ono kao da je bilo nečije tuđe telo, ne moje. Ma definitivno nema pravog oporavka dok čovek ne promrda... što kažu, veži zdravog za postelju nedelju dana, ima da se razboli.

Noćas sam imala mali brlj u vidu prepečenog hleba... legla sam prerano pa se digla usred noći gladna kao vuk, muvala se jedno dva sata pa opet legla, tako da ne znam da li da to pišem u jučerašnje ili današnje jelo. Dan sam počela s polenom i limunom, dalje me sve isto čeka kao juče... brokoli mi već iz ušiju raste, ali stvarno mi prija, a još mi nije dosadio. Zbrčkala sam neku krem supicu od njega, sa malo heljdinog brašna i trunkom butera i malo karamel-mlekca, čisto za promenu, pa ću da se osladim njome kao uvod u pečenje. :headbang:

R: bareni brokoli s pavlakom
    U: neskafa s mlekom
    V1: krem-supa od brokolija
    V2: jagnjetina i salata od cvekle
  • Nena3110
    Još malo pa profi
    Još malo pa profi

od Nena3110 » pre 14 godine

Dudo, sve sam pažljivo pročitala, ne bila na tvom mestu, muke su velike, ali drago mi je da se oporavljaš, vidim to iz svakog posta, sve si bolje i bolje. :009:
    Dete je otišlo, nadam se da je malo ozdravilo, bravo za mužića-bolničara.
    LJubim te, da pukne, i oćekujem još bolje vesti, svakoga dana sve bolje... :009:
    Pa za neki dan da stvarno igraš :)
  • Misha79
    Još malo pa profi
    Još malo pa profi

od Misha79 » pre 14 godine

PužE, druže, drž' se... Bravo za minusić - svaka čast!!! :skakutalo:
    E, mnogo ti je jak brlj... Strašno! :wink:

Slika
    Najjači samo ostaju i nikada se ne daju, svome Bogu veruju i svima prkose
                             Najjači samo ostaju i nikad se ne predaju, najjači samo veruju u zakon pobede!!!

WHERE THE HEAD GOES, THE BODY WILL FOLLOW
Odgovori 9033 postova