Sad jesam blizu, zahvaljujući forumu - ali posle sledi nova borba, a to je kako da održim kilažu. Uhhhh, biće grbavo.

A dijeta je kao neka moja kreacija... ali zapravo je čisto zdravorazumska, tj. otkrila sam rupu na saksiji. Ukratko, pošto ne jedem slatkiše, izbacila sam neke druge stvari bez kojih mogu (testa, zaprške, blag višak piva; takođe voće jer mi užasno izaziva glad, a za nuždu mogu bez njega, mada ga volim), ako unosim masnoće u znatnijim količinama - što je sad dosta retko, ali desi se ponekad masna šnicla - onda to jedem bez ičega iz drugih grupa namirnica, da se "ne prime kalorije"; forsiram ono što je zdravo i čega može količinski više da se pojede (meso, jogurt, povrće, sir); našla sam postepeno koliko mi otprilike kalorija treba dnevno i dodala taj trik sa supom da prevarim svoj proždrljivi stomak. Eto, to je čitava "dijeta", zaista nije neka velika mudrost, samo je trebalo malo strpljenja dok sam preispitala sebe.

I naravno, trebalo je MNOOOGO strpljenja da se naučim da se stalno držim tog režima, s manjim prekršajima. Evo, danas sam već prekršila sa ovim sirom za užinu - nije bio planiran (malo je masniji), to sam naknadno editovala - ali bolje malo iskušenje i komadić sira nego da gladujem, pa da noću obrstim frižider, je li tako?

Moje prvo pravilo je da u dijeti ne sme da bude gladovanja, ali ne zato što se razumem u dijete, nego da mi neko u kući ne strada...

To kaže iskusni žderonja koji je znao da pojede tri pice ili četir' tanjira pasulja za večeru. Bolje da moji ukućani mirno spavaju, bez straha da će da se probude bez ruke ili noge.