Giga, tebi posebno hvala što me nisi grdio za moje grešno pivo. 

Giga, tebi posebno hvala što me nisi grdio za moje grešno pivo. 

Ali pivce...
Nemam opravdanje sem da mu mnooooogo volim ukus, a gde je jedna čaša (tj. krigla), tu je obično i druga da joj pravi društvo... inače nemam aspiracija prema drugim vrstama pića, niti dozvoljavam da me alkohol uhvati, tako da nažalost ne može da se objasni čak ni ljubavlju prema alkoholu. Znači, nema opravdanja za mene.
Propao slučaj. Ali sam svejedno zahvalna što mi bar za jedno gledaš kroz prste.
Mnogo hvala na podršci, izgleda da ću, zahvaljujući svima vama ovde, da odem na more mnogo vitkija i svežija nego što sam se nadala. 

)

"Grešni dani" jesu bili predviđeni (to radim povremeno da proverim kako reagujem na neko kaloričnije jelo i da malo razdrmam metabolizam), ali nisam baš morala i picu i pivo. Ala alava... šta da kažem. Jeste 200 grama, ali mi se ne sviđa ni tih 200 grama. Ništa, idemo opet nadole... 

znači nova marka "iva pivo"

Za ovakve kao ja...
(Mada je i pivo ODLIČAN diuretik, kažu urolozi, hajd' da mu bar tu odamo priznanje. Ali ja danas ipak šljokam Lasatin čaj, što je sigurno - sigurno je.
)

Ne videh da je neko splasnuo i otanjio od piva ali da je nabacio 'tibu' i podnaduo se, e to videh puno puta... 

Ali kao i u svemu ostalom, tajna je u UMERENOSTI. U određenim (ali samo određenim!) količinama pivo deluje kao diuretik (hmelj deluje izuzetno stimulativno na bubrege, o tome imaš koliko hoćeš na raznim medicinskim sajtovima) i gotovo je neizostavni deo terapije kod kamena/peska u bubregu/bešici, ukoliko ne postoje kontraindikacije. Urolozi širom sveta primenjuju ga kao pomoćno sredstvo otkad postoji urologija (jedan moj drugar je upravo zahvaljujući takvoj terapiji "ispalio metak", tj. izbacio kamen iz bubrega), a mnogo zanimljivih informacija ćeš naći ako u pretraživaču otkucaš npr. "beer, diuretic" ili "beer, urology". (Ja lično od piva trčkam u ve-ce svaki čas, a i većina ljudi koje znam.) Naravno, ako se pretera s dozom, javlja se kontraefekat i oticanje, ali to važi za svaki preteran unos alkohola. Jedan od uzroka čuvenog "pivskog stomaka" nedavno mi je objasnila doktorka kojoj smo zimus vodili dete zbog malo povišene telesne težine: pivski stomak mogao bi da se nazove npr. i "koka-kola stomak". Reč je o tzv. "efektu balona": od velike količine omiljenog (naročito gaziranog) pića želudac se nadima i rasteže, naglo splašnjava, zatim traži da se napuni, a onda na delo stupa hrana. (I otkako smo detetu ukinuli gazirane sokove, smršalo je 3,5 kg bez ikakve dijete. Slična je fora i sa pivom, čim sam ga pre tri godine smanjila na normalnu meru i naučila da ga srkućem polako, prvih nekoliko kila otišlo je samo od sebe.)
Ne bih ga nikom preporučila u dijeti (dakle: NE POKUŠAVAJTE OVO KOD SVOJE KUĆE
), ali prilično je nepravedno prokaženo, jer je reč o vrlo zdravom i starom proizvodu, odavno poznatom u medicini, koji samo treba da se pravilno koristi. 

lasata napisao:...Ne videh da je neko splasnuo i otanjio od piva ali da je nabacio 'tibu' i podnaduo se, e to videh puno puta...

Korisnika u ovom forumu: Vanja i 6 gostiju
Copyright 2017 © Dijeta.net. All Rights Reserved. Pokreće ga phpBB® Forum Software © phpBB Limited.